Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
danhard Hifi inventar
Založený: 17 február 2007 Príspevky: 5979 Bydlisko: Praha, Jesenice
|
Zaslal: Pi február 16, 2024 08:58:50 Predmet: |
|
|
Nejsou tam žádné záludnosti pro PCB, bude to chodit i jako bastl od PMA
Spíš jde o to, že číňan dělá dvouvrstvu standardně.
Je to na vyzkoušení pro bastlíře, je to jen kombinace 50. let starých zapojení jen trochu vylepšené, aby se z těch pár tranzistorů dostala maximální užitná hodnota.
Protože PMA má rád když zesilovač taky hřeje,tak jsem mu připravil i verzi v AB třídě s malým přechodovým zkreslením.
Spotřeba 40mA (ale může si změnou R48 přidat, kdyby to málo hřálo), zkreslení pod 0,01% v celém rozsahu výkonů, PSR -80dB.
Do 4R by měl mít PNP konec betu větší než 80 pro max. výstupní proud. _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
Založený: 08 september 2010 Príspevky: 11714 Bydlisko: Praha
|
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 09:51:27 Predmet: |
|
|
Koncepce je správná, kvazikompl v B-čku
Jsou tam všechny nectnosti, které jsou v bezdomovci odstraněny -> vylepšení zkreslení o cca 60dB. _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 10:00:17 Predmet: |
|
|
Tak este otazka, ci to lepsie nevedia, alebo to robia schvalne.
(Jednoducha) uprava toho zosilnovaca na bezdomovca by nebola mozna? |
|
Návrat hore |
|
|
opa Hifi inventar
Založený: 24 február 2007 Príspevky: 11202 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 10:15:50 Predmet: |
|
|
miero napísal: | Tak este otazka, ci to lepsie nevedia, alebo to robia schvalne. |
Ani jedno, ani druhé. Je jim to lhostejné, protože o prodejnosti to nerozhoduje. Odborné testy a měření sleduje nepatrné procento zákazníků a ostatní nic nepoznají. Zajímá je cena, vzhled, počet funkcí, výkon. Pokud je vůbec něco zajímá. _________________ Cui bono ? |
|
Návrat hore |
|
|
PMA Pavel Macura
Založený: 18 január 2007 Príspevky: 20542
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 10:44:44 Predmet: |
|
|
danhard napísal: | Nejsou tam žádné záludnosti pro PCB, bude to chodit i jako bastl od PMA
Spíš jde o to, že číňan dělá dvouvrstvu standardně.
Je to na vyzkoušení pro bastlíře, je to jen kombinace 50. let starých zapojení jen trochu vylepšené, aby se z těch pár tranzistorů dostala maximální užitná hodnota.
Protože PMA má rád když zesilovač taky hřeje,tak jsem mu připravil i verzi v AB třídě s malým přechodovým zkreslením.
Spotřeba 40mA (ale může si změnou R48 přidat, kdyby to málo hřálo), zkreslení pod 0,01% v celém rozsahu výkonů, PSR -80dB.
Do 4R by měl mít PNP konec betu větší než 80 pro max. výstupní proud. |
Vašku, mýlíš se. PMA zlomil nad class A, B, AB hůl a má rád Ncore/Purifi. Lineární zesilovače jdou na smetiště dějin, i ta tvoje B bez Re a kliďáku . _________________ mám rád hifi, ale víte, jak je to dál ..... |
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 12:23:21 Predmet: |
|
|
Jak sám vidíš, kvazikomplementár v B-čku stále v Low Endu frčí
A když se udělá tuning alá bezdomovec, tak se ten konec posune někam mezi Topping LA90 a Hypex NC500 _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
|
Návrat hore |
|
|
opa Hifi inventar
Založený: 24 február 2007 Príspevky: 11202 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 12:44:26 Predmet: |
|
|
Možná se trapně opakuju, ale pořád si myslím, že kdyby se se stejnou mírou zkušeností a geniality navrhl docela obyčejný klasický AB zesilovač z moderních dostupných součástek se symetrickým napájením a bez takového důrazu na účinnost, vzniklo by dílo nemající konkurenci. Hlavně tam nesmí být DC proud reproduktorem, výstupní kondenzátor a ten zpropadený bootstrap... _________________ Cui bono ? |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 12:47:57 Predmet: |
|
|
Ani bezdomovec zrejme nebude mat konkurenciu :D |
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Po marec 04, 2024 13:18:05 Predmet: |
|
|
To mě opa nebaví
Inzerát telefon nebere, tak jsem poslal sms.
YAMAHA je samej Low End, ale u ostatních verzí používají aspoň komplementár.
Novější už mají hybridy STK433-150E, 330E
ONKYO má konce na podobné úrovni, trochu míň oškubaný _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
jmd Hifi inventar
Založený: 26 január 2007 Príspevky: 3903 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut marec 12, 2024 23:59:00 Predmet: |
|
|
Som zvedavý čo z toho chudobného základu vyrobíš, ak sa ti to dostane do ruky. Možno by stačila aj simulačná schéma model, nech sa s tým už vytrápi iný majiteľ.
Prosím ak sa ti chce niečo načrtnúť, môžem to vyskúšať. Mne tu po nájazde divokých detí zostala po Silvestri jedna havarovaná AZK52. Na prvý pohľad budem musieť vyhodiť celú základnú dosku zosilňovača. Konce a budiče prežili, len niektoré spoje to schytali a už ich čistiť a preletovávať nemá zmysel. Najnovší prírastok je už aj AZK220, ale tá je zatiaľ funkčná.
Je tvoj obľúbený kvazikomplementár so starou maskou čipov, ale zas na druhej strane 2x diferák za sebou a symetrické napájanie. |
|
Návrat hore |
|
|
PMA Pavel Macura
Založený: 18 január 2007 Príspevky: 20542
|
Zaslal: Po máj 20, 2024 21:12:28 Predmet: |
|
|
Další low end ... _________________ mám rád hifi, ale víte, jak je to dál ..... |
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: St jún 19, 2024 11:25:16 Predmet: |
|
|
Že je to pitomý, neznamená že je to Low-End _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
Zaslal: Ut júl 23, 2024 10:51:18 Predmet: |
|
|
Nieco nove u Low-End resp. bezdomovcov? |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Št august 29, 2024 11:27:22 Predmet: |
|
|
No vidíš, jak rychle číňani opisujou _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
Zaslal: St september 11, 2024 15:13:17 Predmet: |
|
|
Nieco taketo by low-endu nepomohlo? |
|
Návrat hore |
|
|
rvx73 Nádejný hifista
Založený: 19 jún 2018 Príspevky: 61
|
Zaslal: Pi január 03, 2025 23:00:43 Predmet: |
|
|
Když jsem poprvé uviděl Retrowatt, tak si říkám: proč, když je tu funkční Danwatt?
Ale teď když si to zapojení procházím, tak se mi začíná čím dál víc líbit. Má to všechno, co měly jednoduché zesilovače vycházející v příloze AR - RK (předchůdce modrého AR), které jsem kdysi stavěl. Asi si to z nostalgie zkusím zbastlit.
edit: klidová spotřeba Retrowattu 50 je cca 90 mA - to je OK? |
|
Návrat hore |
|
|
|