Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

FiiO K11 R2R realny NOS prevodnik

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
BK
Hifista - zaslúžilec

Založený: 16 december 2016

PríspevokZaslal: Ut január 21, 2025 22:58:57    Predmet: FiiO K11 R2R realny NOS prevodnik Odpovedať s citátom

A co hovorite na tento zazrak na "okoštovanie" realneho 384 kHz NOS prevodnika ?
https://www.fiio.com/k11r2r

Zaujimave je ze nikde nepisu ani naznakom ze to ma lepsi zvuk ako delta-sigma ale len ze je to take RAW Laughing
Zazil som aj stare DAC-y bez bez resamplingu iba s analogovym filtrom a tie niekedy dokazali vyskami "prerezat" aj reproduktor obrazne povedane Wink

dustin
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: Ut január 21, 2025 23:31:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Obávám se, že to nebyly výšky původního signálu, ale mirrory, které do korektní DA konverze nepatří.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Ut január 21, 2025 23:42:29    Predmet: Odpovedať s citátom

ved ano uz aj ja viem teraz co to bolo v skutocnosti Very Happy

Prevadzkovat tento DAC na 44,1 kHz nema zmysel to mi je jasne ale chcel by som skusit tych 384 kHz ale cez SoX ze aky to bude mat zvuk.
Nie cez vlastne presamplovanie ktore poskytuje tento prevodnik.
SoX ma predsa len super zvuk.

Co citam po forach tak na zaciatku vsetci ze aha novy zvuk ale potom zhodnotia vsetci ze je to unavny zvuk a zacnu vychvalovat uhladene delta-sigma DAC-y a tento posielaju naspat Smile

dustin
Hifi inventar

PríspevokZaslal: St január 22, 2025 09:17:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Mám stejnou zkušenost. Zrovna nedávno jsem ve své Tesle MC902 odstraňoval nesmyslné přemostění filtrů SAA7xxx, se kterým jsem si hrál v roce 2006 - viz fousatý příspěvek https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=2416#2416. Dokonce jsem podobnou úpravu dělal na legacy Philips CD300 https://dutchaudioclassics.nl/Philips_CD300_cdplayer/ , vyžadovalo to přidat logické obvody, které měnily stereo signál pro filtr SAA7030 na dual stream pro 14-bitové mono TDA1540 . Když jsem to nedávno vracel do původního stavu, ruce bych si býval za ty zhovadilosti utrhal Smile
Návrat hore
BK
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: St január 22, 2025 09:38:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Kúpil som ho z techhouse 😁
Dohodol som sa že ho budem môcť vrátiť ak sa mi nebude páčiť jeho zvuk.
Popocuvam a keď sa to bude dať počúvať tak aj pomeriam 😉

BK
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 06:04:50    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Mám stejnou zkušenost.

akym sampleratom si isiel do toho NOS DAC-u ?
akym software si resamploval signal ?

dustin
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 09:17:29    Predmet: Odpovedať s citátom

To nebyl resampling, jenom jsem přemostil upsampler, takže to do DA konverze šlo na původním samplerate. Samozřejmě když před tím upsampluješ x8 nebo x16, je to trochu jiná situace. To jsem právě tím přemostěním vynechal.

Ale výsledek bude IMO neslyšitelný oproti upsamplingu přímo na čipu. A to asi i při upsamplingu s použitím (z hlediska AD/DA konverze neoptimálního) gaussovského filtru.
Návrat hore
PMA
Pavel Macura

Založený: 18 január 2007

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 11:14:41    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:

Ale výsledek bude IMO neslyšitelný oproti upsamplingu přímo na čipu. A to asi i při upsamplingu s použitím (z hlediska AD/DA konverze neoptimálního) gaussovského filtru.

Reálně bude určitě neslyšitelný, jenže v tom bude zase hrát roli hlava a bude se tudíž tvrdit, že to slyšet je. Regulérně provedené DBT testy tu nedělá nikdo, a jiná spolehlivá metoda neexistuje. Dokud je to přiznané, je v tom bias a hlava, ať se kdo chce jak chce snaží sebevíc. Je to pořád totéž.

BK
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 12:41:14    Predmet: Odpovedať s citátom

A ako odmeriam ci sa original aliasi vygenerovane nad 22050 Hz prejavia pod 22050 Hz ?
Tj ci tie original aliasi vygeneruju nejake IMD pod 22050 Hz.

Pocuvanim som zistil ze nepocujem vyraznejsie skreslenie ak su vyssie frekvencie znacne namodulovane do pocutelnych nizsich frekvencii.

miero
Hifi inventar

Založený: 08 september 2010

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 13:25:42    Predmet: Odpovedať s citátom

SoX by mohol umoznovat povolit aliasy pri resamplingu. Skus najprv to prepinat, ci budes pocut nejaky rozdiel.
Návrat hore
BK
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 14:36:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja si niečo také pamätám že pri najnižšom nastavení SoX upsampluje 100% pásma až k 22050 Hz pri fs= 44100 Hz.
miero
Hifi inventar

Založený: 08 september 2010

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 15:49:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Povolenim aliasov sa ti skrati impulzna odozva filtru, co je asi to co chces dosiahnut...

Screenshot 2025-01-23 at 15-48-47 SRC Comparisons.png
 Description:
 Filesize:  162.2 KB
 Viewed:  18 Time(s)

Screenshot 2025-01-23 at 15-48-47 SRC Comparisons.png

Návrat hore
BK
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št január 23, 2025 17:43:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Takto resampluje SoX biely sum na 192 kHz.
Je to vsetko len digitalna analyza, ziadny prevod do analogu a naspat cez nejaky HW.
https://photos.app.goo.gl/avnRR5xzn4Ag8iwj8

BK
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: So január 25, 2025 13:51:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak dnes som to popocuval tento R2R DAC s nastavenim NOS Smile

HQplayer som nastavil na "filter" polynomial-1 ktory pri upsamplingu negeneruje ziaden pre/post ringing.
Nie je to v podstate filter takze zanechava vo velkej miere aliasing po celom spektre az do 192 kHz.
Upsampling bol 8x takze HQplayer generoval samplovaciu frekvenciu 352,8 kHz pre 44,1 kHz nahravku.

Takze prvy dojem bol akoby boli repraky za zavesom schovane.
Vedel som podla merania ze polynomial-1 filter ma velky utlm k vyssim pocutelnym frekvenciam.
Pridal som teda potenciometrom vysky na zosilnovaci a zvuk uz bol predo mnou priamo a nie akoby za zavesom.

Zvuk bol ale velmi rovnomerny do vzdialenosti odo mna akoby bol len na jednom obluku z lavej do pravej strany pricom stred obluku bol asi pol metra za urovnou repro.
Takze kraje lavej a pravej strany som pocul na pozici repro ale stredny hlas pol akoby stale pol metra za ciarou kde su postavene repro a tak trochu vyssie.
Stereo ale bolo zachovane perfektne, niekedy by som povedal ze stereo efekt bol lepsi-sirsi ako som zvyknuty.

Cistota tonov-vysok ale nebola taka ako som zvyknuty tak som pustil zvuk cez AIMP player cez SoX ktory odfiltroval vsetky aliasi a zvuk sa pocutelne zlepsil-vycistil.

Takze ked to zhrniem ta jediny prinos by mohol byt ten miestami zlepseny stereo vnem.
Na druhej strane to ale uplne stratilo priestor v smere dopredu-dozadu.
A mozno len preto sa mi to stereo zda byt viac stereo Smile

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: