Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Problém s koncovým zosilňovačom

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
vlado.ba
Hifi expert

Založený: 16 január 2007

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 17:43:06    Predmet: Problém s koncovým zosilňovačom Odpovedať s citátom

Borci mám problém s power ampom - pri počúvaní hudby mi v reproduktoroch trochu prasklo a zvuk stíchol do takého mumlavého bez dynamiky. Z koncáku som všetko odpojil mimo repro káblov s reproduktormi a keď je hlasitosť na nule, tak je ticho. Pri otočení hlasitosti o + 2 dB v reproduktoroch sa znova ozve slabé prasknutie a objaví sa počuteľný konštantný brum. Zvyšovaním hlasitosti sa brum nezvyšuje. Reproduktory som skúšal na inom zosilňovači a tie sú v poriadku. Stretol sa s niečím takým už niekto ? V čom by mohol byť problém ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar

Založený: 08 september 2010

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 18:12:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to chyba v oboch kanaloch? Mozes na zosilnovaci zmenit vstup na iny?
Návrat hore
BV
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 18:34:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Píšeš o koncáku s reguláciou hlasitosti, pri hlasitosti na nule je ticho, po pridaní brum..Ak je to rovnaké v obidvoch kanáloch, problém môže byť vo vstupnej časti konca pred reguláciou hlastosti. Napr. v zdroji pre vstupnú časť medzi vstupom a reguláciou hlastosti..Typ konca?
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 20:41:22    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Je to chyba v oboch kanaloch? Mozes na zosilnovaci zmenit vstup na iny?

V obidvoch kanáloch. Zosilňovač má 2 x analógový vstup a je to pri obidvoch.
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 20:43:16    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Píšeš o koncáku s reguláciou hlasitosti, pri hlasitosti na nule je ticho, po pridaní brum..Ak je to rovnaké v obidvoch kanáloch, problém môže byť vo vstupnej časti konca pred reguláciou hlastosti. Napr. v zdroji pre vstupnú časť medzi vstupom a reguláciou hlastosti..Typ konca?

Je to koncák s reguláciou hlasitosti AKAI DA-A 9500 Sad
Návrat hore
BV
Hifi inventar

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 22:02:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Koncové stupne fungujú? Je napr. pri stiahnutej hlasitosti počuť s uchom pri reproduktore "čistý" šum, bez brumu? Ak ano, tak to fakt vyzerá na napájanie obvodov analógových vstupov pred reguláciou hlasitosti, alebo v prepínaní vstupov..
https://old-fidelity-forum.de/thread-34851.html
Návrat hore
blesk666
Hifi expert

Založený: 18 jún 2012

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 22:25:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Fuu to je ten vzacny drahy vintage kusok, ktorych bolo len 30ks pre EU a v 1989 stal 30tis DM. Dat do ruk jedine tomu najlepsiemu servisakovi. Zlozity pristroj len na internetovu diagnistiku. Drzim palce. Mozes skusit napr SAServis Brezno:
https://www.saservis.sk/kontakt-2/
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: So február 08, 2025 22:45:10    Predmet: Odpovedať s citátom

blesk666 napísal:
Fuu to je ten vzacny drahy vintage kusok, ktorych bolo len 30ks pre EU a v 1989 stal 30tis DM. Dat do ruk jedine tomu najlepsiemu servisakovi. Zlozity pristroj len na internetovu diagnistiku. Drzim palce. Mozes skusit napr SAServis Brezno:
https://www.saservis.sk/kontakt-2/

Ďakujem za tip. Stalo sa mi to po 4,5 ročnom dennodennom počúvaní. Sad
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ne február 09, 2025 08:09:50    Predmet: Odpovedať s citátom

V 2014 sinclair na susednom cz fóre napísal:

Zdravím,
výroční supersestavu AKAI DA-P9500 + DA-A9500 mám zrovna "v prádle". Je to něco naprosto neuvěřitelného, za víc, než 30 let co profesi dělám jsem nic podobného neviděl. Preamp je sice v pořádku, ale koncový zesilovač má bohužel odpraveny oba koncové stupně.
Že ani od jednoho z přístrojů není ani u firmy AKAI ani "nota" je nasnadě. Myslím ale neskromně, že snad díky své praxi, velké dávce obvodové představivosti i spoustě vykreslování jsou na 95% příčiny i závady odhaleny a že se tedy celou sestavu s původní cenou 1.600 000 jenů podaří zprovoznit. Je to opravdu něco úžasného a pastva pro oči a jistě i uši každého highendáře. Jde o sestavu pro Evropu, tedy pro 230/240V 50Hz, kterých údajně bylo do celé Evropy prodáno pouze osm sestav, z toho do ČSSR jen jedna a to do Prahy, to jediné jsem přímo u AKAI zjistil. Ovladač formátu stránky A4 Rolling Eyes a váhy asi 1,5kg k tomu sice bohužel není, ale to na výjimečnosti a kvalitě sestavy mnoho nemění - všechny funkce i nastavení lze ovládat i z panelů.
Něco málo se o této výroční a legendární sestavě lze dočíst na netu, je tam i něco mizerných obrázků-ale ani jeden zapnutý,kde by svítily nádherně tyrkysové itronové /vakuové žhavené/ indikátory Smile
Aby se snad předešlo dohadům, oč přesně jde :
koncový zesilovač má 2xanalogový a 2xdigitální koax. i opt. vstupy, osmnáctibitový, téměř diskrétně řešený D/A převodník na dvou deskách cca 250x500mm /při pohledu zepředu je na pravé straně pod 2mm tlustým černým Fe krytem/.
Napájení obstarává několikahladinový lineární nap. zdroj se stíněným toroidem, k tomu zvlášť ovládací a standby trafa EI. Zakrytovaný toroid s poměrně malým průměrem, ale velkou výškou má odhadem 1000-1200VA, samozřejmostí je samostatně napájený dvouhladinový reléový softstart s šesti 30W odpory a ovládacím vstupem pro mikrospínač na panelu. Výkonové usměrňovače jsou pro každý kanál samostatné "klasické" 50A kostky Mitsubishi, na kterých jsou pověšeny dva a dva obrovitánské průmyslové kýbly Mitsubishi 15G/80V se šroubovými přívody M8. Co není ve výkonových zdrojích propojeno měděnými "šínami", tak je vše propojeno pájenými lany nejspíše 10mm2.
Pomocné zdroje koncových zesilovačů jsou vč. usměrňovačů a jištění přímo na jejich deskách. Dále se vodorovně za předním panelem nachází ještě deska pětihladinových pomocných stabilizovaných a jištěných zdrojů pro ovládání, měření, indikaci, ochrany, D/A převodník, desku vstupů atd.
Koncové a budicí stupně jsou napájeny napětím +/-75V naprázdno, pomocné zdroje pro celý předek konců dávají naprázdno +/-85V.
Koncové tranzistory jsou typu SanKen 2SA1492/2SC3856, 4 páry na kanál propojené Cu šínami 2x8mm. Budiče jsou shodného typu na společném chladiči, pre-budiče Toshiba 2SA968/2SC2238. Jinak je to doslova narváno dvojicemi Sanyo 2SA1208/2SC2910, 2SA1209/2SC2911, Isahaya 2SA1285A/2SC3245A, spousty NEC 2SA992/2SC1845, dif. zesilovač je jfetový Toshiba 2SK246GR/2SJ103GR, spousta zdrojů proudu s 2SK246GR, DC servo je kupodivu běžná NJM4558DD, dále 2x dvojfety Toshiba 2SK389BL, klidový proud drží na výk. tranzistorech přímo "na patro" přišroubované Sanyo 2SA1248/2SC3116.
Celkem je v jednom koncovém zesilovači /kanálu/ 72 tranzistorů, 28 diod, 1 IO, 16 svitků do 220nF a jen 7 malých elytů vesměs do 100uF + 2ks 470uF/100V.
Ve vícehladinovém pom. zdroji je pouze jeden monolit 7805 posílený výk. tranzistorem, jinak je vše diskrétní na 2SA992/2SC1845, 2SA1209/2SC2911, několik dvojic 2SB941/2SD1266, 0,25W zenerek a několik proud. zdrojů s 2SK246GR, napájeno z pom. vinutí hlavního toroidu, naprosto vše jištěno samostatně a odpojitelné, všude konektory.
Výstupní tlumivky jsou vinuty na průměru asi 30mm,cca 15 závitů drátu prům. 3mm, velmi pečlivě provedený třístupňový Boucherot. Výstupní relé je 30A Matsushita s asi pozlaceným dvojkontaktem. Na obou chladičích, na každém na dvou místech termostaty, zapojené do desky ochran. Šroubovací terminály pozlacené se závitem asi tak M10 velikosti, jak vidno na fotkách na webu.
Vstupy jsou ovládány jednoduchou blok. logikou a přepínány spec. relé na desce D/A převodníku.
Není to vše, popis jen tak zhruba. Kdo by měl zájem, mohu zhruba popsat ještě osazení a funkce preampu DA-P9500. To je ještě větší lahůdka Smile
Návrat hore
BV
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Ne február 09, 2025 08:38:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Je pri stiahnutej hlasitosti počuť zblízka šum? Digi vstupy fungujú, alebo rovnako brumia ako analógové?
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Po február 10, 2025 15:30:44    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Je pri stiahnutej hlasitosti počuť zblízka šum? Digi vstupy fungujú, alebo rovnako brumia ako analógové?

Pri zapnutom a hlasitosti na nule je počuť s uchom na reprákoch slabý šum. Brumí to pri analógových vstupoch 1 aj 2 rovnako, keď na prednom paneli dám hlasitosť na + 2 dB a vtedy to aj lupne /slabo praskne v reprákoch/. Keď hlasitosť zvýšim iba o 1 db, tak je ticho /teda iba ten slabý šum/. Vstupy digital 1 a 2 neviem vyskúšať bez pripojenia dig. signálu, lebo ho nevie detekovať
Návrat hore
BV
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Po február 10, 2025 16:10:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže konce sú dobré, vada je v analógových vstupoch a ich prepínaní..Vadný IC prepínača, zdroj pre vstupné obvody. Chcelo by to s nejakým CD s RCA dig. výstupom skúsiť dig. vstup...
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Po február 10, 2025 17:13:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyskúšam
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Po február 10, 2025 17:18:29    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil vlado.ba dňa Ut február 11, 2025 12:49:09, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Po február 10, 2025 21:40:21    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Takže konce sú dobré, vada je v analógových vstupoch a ich prepínaní..Vadný IC prepínača, zdroj pre vstupné obvody. Chcelo by to s nejakým CD s RCA dig. výstupom skúsiť dig. vstup...

Skúšal som tie prepojenia priamo CD a power ampu:
- keď som ich prepojil optickým káblom do power ampu vstup digital 1 alebo digital 2, tak puknutie bolo už pre + 1 dB /display ukazuje - 79 dB/ ale je ticho /nie je počuť hudbu z CD/ a potom pri + 2 dB /display ukazuje - 78 dB/ je druhé slabšie prasknutie a je počuť mumlavá tichá hudba, ale keď zvyšujem hlasitosť, tak tá tichá hudba má stále konštantnú hlasitosť bez zmeny
- rovnako sa to chová pri prepojení CD priamo do power ampu pomocou dig. coaxiálneho kábla priamo do power ampu do vstupov digital 1 a digital 2
- keď som ich prepojil RCA káblom do vstupov analog 1 alebo 2, tak sa to chovalo rovnako s rozdielom, že nebolo počuť tú tichú hudbu
Návrat hore
BV
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Ut február 11, 2025 07:58:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže problém je v celej vstupnej časti, zrejme napájanie,problém v zdroji.. Ale chcelo by to normálny servisný zásah, meranie a identifikáciu chyby. Takto je to len "veštenie" na základe nejakých príznakov..
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 12, 2025 10:27:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Podarilo sa mi telefonicky spojiť so sinclairom /ktorý takýto model kedysi opravoval/ a podľa neho by mal byť problém s potenciometrom hlasitosti. Idea

BTW keď sa to minulý týždeň pokazilo, tak som počúval hudbu a ozvalo sa prasknutie a hudba pokračovala, potom prasklo znova a zastavil som prehrávanie streamera s FLACom, lebo som si myslel, že je problém v tom FLACu. Potom som si pustil inú nahrávku a prasklo 3. krát a hudba prešla do toho tichého mumlavého módu v konštantnej hlasitosti a zosilňovač som vypol.
Návrat hore
kamilek5477
Hifi obsluha

Založený: 10 apríl 2017

PríspevokZaslal: St február 12, 2025 14:49:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlavně prosím tě nedávej Sinclairovi (panu Malanikovi) zesilovač do opravy. Mohl by ses zařadit mezi zákazníky jako jsem já a spousta jiných kteří už svůj zesilovač nikdy neviděli ani neuvidí!!!!!
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 12, 2025 16:50:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Včera som s ním volal a pomohol mi s detekciou možnej príčiny. Ale Luhačovice mám celkom od ruky. Cool
Nepoznám ho osobne, ale zjavne je to macher na opravy a nemôžem na neho nič zlé povedať.
Návrat hore
BV
Hifi inventar

PríspevokZaslal: St február 12, 2025 20:25:17    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
by mal byť problém s potenciometrom hlasitosti.

A je tam vôbec "klasický" potenciometer? Nie je tam elektronická regulácia hlasitosti, niečo ako MAS6116 a podobné?
Návrat hore
blesk666
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 12, 2025 21:01:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Podla mna tam tiez nie je klasicky potenciometer ale elektronicka regulacia. Rozhodne by som to nedaval niekomu o kom sa na nete pise to co o zmienenom panovi. Vies kto sa potrebuje poucit na vlastnych chybach…
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 12, 2025 22:34:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Hľadám na opravu niekoho tu u nás v SR, ale zatiaľ všetci sa boja na to pozrieť /vrátane p. Janečku z SAservisu/, keďže k tomu neexistuje servisný manuál.

K SM sinclair pred 3 rokmi napísal:

"Psal jsem na přelomu dubna/května 2022 na tři místa:
Do technického oddělení malého zastoupení Akai v Německu, které pořád ještě funguje, pak do velkého, německého autorizovaného servisu Akai v Klagenfurtu a pak do jednoho španělského servisu, který má dokumentace snad od všeho HiFi, co kdy bylo na planetě vyrobený - beze srandy.
Na webu hifiengine, pochází naprostá většina zásadních dokumentací právě od těch Španělů. V pdf-kách je tam skryté razítko toho servisu - Mauritron, který má filiálku např. i v Anglii a Irsku a dodává tam ND.
Dostal jsem zatím jen dvě seriózní odpovědi - nikdo od toho dokumentaci nemá, protože bylo vyrobeno jen 60 sestav, k 60. výročí založení Akai.
Španělé mi slíbili, že budou kontaktovat přímo Japonce, už proto, že je to takový unikát, který zaslouží pozornost. Poslal jsem jim i vyfocené přístroje i výrobní čísla DA-A9500 a DA-P9500, tak snad mi budou věřit. Hned na úvodní zdvořilostní frází byla tučná poznámka, že je vyloučeno poskytovat takové informace i dokumentace třetím stranám - ale že jde o takový unikát, který vlastní už jen pár lidí na planetě Zemi, tak že se pokusí to nějak získat. No, ale zatím se neozvali, tak zkusím kontakt na Japonce sám, pokud ještě funguje.
Myslím si, že dokumentace od takového skvostu a tak unikátního technického řešení jistě zůstala pečlivě uložena v archívu firmy, je to ojedinělý počin, který firma už nezopakovala a ani žádná jiná v podobném provedení.
Pokud bych něco získal, dám vědět. Obkreslit to, je i s velkou fantazií naprosto vyloučený právě s ohledem na tu složitost. "
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 12, 2025 22:45:39    Predmet: Odpovedať s citátom

blesk666 napísal:
Podla mna tam tiez nie je klasicky potenciometer ale elektronicka regulacia. Rozhodne by som to nedaval niekomu o kom sa na nete pise to co o zmienenom panovi. Vies kto sa potrebuje poucit na vlastnych chybach…

Keby som vedel, kde to mám hľadať, tak by som sa pozrel. Popravde čakám od sinclaira na odpoveď, kde to je. Mám nejaké fotky vnútra urobené v 2020, keď som to kúpil.
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: So február 15, 2025 07:04:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Technika mi pomohol nájsť kamarát Lubo Duban z Duban Audio, tak si budem držať palce. Cool
Návrat hore
blesk666
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ne február 16, 2025 07:20:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja drzim palce.
Ten elektronicky chipovy potenciometer moze byt skoro kdekolvek. Nemusi a asi ani nepovedie priamo k nemu od predneho panelu nejaky paskovy kablik ale moze to byt este rozvedene niekde po plosakoch. Ak to zacalo robit chybu naraz pre oba kanaly a bolo by to v tomto chipe (najskor studeny spoj kedze to nevypadlo uplne, ako prve prepajkovat vsetky jeho nozicky), tak bude jeden spolocny pre oba kanaly.
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: St marec 05, 2025 09:20:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Zatiaľ som kúpil Marantz PM 6007 hlavne pre toto:

PM 6007 používa novú Hi-Res D/A konverziu. Je vybavený D/A prevodníkom referenčnej triedy AK4490, ktorý poskytuje rozlíšenie 192 kHz / 24-bit pre optimálnu vernosť so zvukovými súbormi Hi-Res typu. K dispozícii je jeden koaxiálny digitálny a dva optické digitálne vstupy na pripojenie digitálnych zariadení a prehrávanie Hi-Res zvuku (až 192 kHz / 24-bitový PCM) prostredníctvom pokročilých zvukových obvodov PM6007. Celá digitálna časť je úplne tienená špeciálnou kovovou krycou jednotkou, aby sa zabezpečilo, že digitálna sekcia nebude mať žiadny vplyv na analógový signál.

A celkom som spokojný. AKAI DA 9500 prehrá iba signál do 48 kHz, tak si konečne môžem zo streamera vypočuť aj Hi-Res nahrávky. Inak preamp AKAI DA-P 9500 mám cez fixný pre-out pripojený digitálnym optickým káblom do PM 6007 a hrá to dobre. Keď som ale streamer Pioneer N 50 AE prepojil priamo digitálnym koaxiálnym káblom do PM 6007, tak to malo občas trošku neistú lokalizáciu nástrojov. Ale PM 6007 za cenu okolo 400 € je veľmi dobrý zosilňovať.
Návrat hore
miero
Hifi inventar

Založený: 08 september 2010

PríspevokZaslal: St marec 05, 2025 10:00:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten cip AK4490 bol uvedeny v roku 2014. Od tej doby vydalo AKM niekolko noviniek s lepsimi parametrami:
- https://velvetsound.akm.com/global/en/stories/history/

Naviac, po roku 2020 zmenil v nom Martanz cip na ESS ES9010K2M:
citácia:
It's worth noting here that the DAC chip inside the Marantz amplifier has changed hands over the years. At launch in 2020, the PM6007 used an AKM AK4490 DAC chip; however, a fire at the AKM factory in 2021 stopped its production and necessitated a different DAC supplier. Since then, current PM6007 production models (with a serial number higher than *70001) now use the well-regarded ESS ES9010K2M. Marantz's engineers have worked hard to tune this DAC to ensure it sounds the same as the original.

Zdroj: https://www.whathifi.com/advice/rotel-a8-vs-marantz-pm6007-which-budget-stereo-amplifier-is-best-for-you

A aj ten ES9010K2M je uz na dnesnu dobu zastaraly. Bol vydany v roku 2014 a ESS odvtedy tiez vydalo niekolko novych generacii cipov.
- https://www.esstech.com/products-overview/digital-to-analog-converters/sabre-audiophile-dacs/
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: St marec 05, 2025 20:09:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten test mi iba potvrdil moje rozhodnutie, lebo preferujem digitálne vstupy pred analógovými. Cool
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Pi apríl 04, 2025 14:12:58    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Ten cip AK4490 bol uvedeny v roku 2014. Od tej doby vydalo AKM niekolko noviniek s lepsimi parametrami:
- https://velvetsound.akm.com/global/en/stories/history/

Naviac, po roku 2020 zmenil v nom Martanz cip na ESS ES9010K2M:
citácia:
It's worth noting here that the DAC chip inside the Marantz amplifier has changed hands over the years. At launch in 2020, the PM6007 used an AKM AK4490 DAC chip; however, a fire at the AKM factory in 2021 stopped its production and necessitated a different DAC supplier. Since then, current PM6007 production models (with a serial number higher than *70001) now use the well-regarded ESS ES9010K2M. Marantz's engineers have worked hard to tune this DAC to ensure it sounds the same as the original.

Zdroj: https://www.whathifi.com/advice/rotel-a8-vs-marantz-pm6007-which-budget-stereo-amplifier-is-best-for-you

A aj ten ES9010K2M je uz na dnesnu dobu zastaraly. Bol vydany v roku 2014 a ESS odvtedy tiez vydalo niekolko novych generacii cipov.
- https://www.esstech.com/products-overview/digital-to-analog-converters/sabre-audiophile-dacs/

Striebornozlatú PM 6007 mám novú s ESS ES9010K2M a pri digitálnych vstupoch používam Filter 1, ale kúpil som aj staršiu čiernu PM 6007 s čipom AK4490 a pri nej je lepší zvuk s Filtrom 2 Cool
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: