|
hifi.slovanet.sk
Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
|
 |
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Kuba4 Hifi inventar
Založený: 08 október 2006 Príspevky: 3917
|
Zaslal: St august 22, 2007 12:26:45 Predmet: Cd přehrávač Tesla MC911 |
|
|
Měření od JMD. Jak si s tímto přehrávačem spokojen? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hlava Hifi expert

Založený: 30 október 2006 Príspevky: 1143 Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-2018 Praha / 2018-? Rakousko
|
Zaslal: St august 22, 2007 12:42:58 Predmet: |
|
|
Jééé, tohle jsem kdysi dávno měl, můj první CD přehrávač  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jmd Hifi inventar

Založený: 26 január 2007 Príspevky: 3912 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: St august 22, 2007 14:50:35 Predmet: |
|
|
| Neviem hodnoverne - objektívne posúdiť, nakoľko posledné porovnávanie bolo veľmi dávno a so slabšími strojmi v strednej cenovej kategórii, ale zas na druhej strane sa páčilo. Má však tak zreteľný charakter na basoch, že je hneď rozpoznateľné. Pred úpravou aj vo výraznom šume. Pôvodný stav neodporúčam, je nutný upgrade. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jmd Hifi inventar

|
Zaslal: St august 22, 2007 20:24:19 Predmet: |
|
|
Musím však zaklopať na drevo, je neuveriteľne spoľahlivý, má najazdených nespočetne veľa km a pritom prehráva napálenky CD-R prípadne nemá problém s poškodením vrstvy s dobrým opravným prepočtom.
Upgrade sa týkal najskôr napájacieho zdroja a posilnenia VF filtrácie pri napájacích nohách všetkých IO. Ďalej vyradenie výstupných útlmových obvodov. Potom neskôr výmeny značne šumiaceho LM833. Najskôr v mojej dobe vzdelanostne kamennej za NE5532AN podľa Roteláckeho vzoru. Pred nedávno však už za LM6172 (nekmitá je stabilný).
So súčasnými modernými DA prevodníkmi a filtrami si myslím že nemôže súperiť. Osadená je TDA 1541P a sadou SAA72XX http://www.sweb.cz/royalsound/schemata/mc911a.jpg |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kuba4 Hifi inventar
Založený: 08 október 2006 Príspevky: 3917
|
Zaslal: St august 22, 2007 20:41:25 Predmet: |
|
|
A teď si to tady můžeš rozdat třeba s Kazzatelem "skrz" tuning. Kdo je idiot? Amatér nebo profík? Není to takové černobílé, jak by to na první pohled mohlo vypadat, že?
Ale super práce, je vidět, že víš!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jmd Hifi inventar

|
Zaslal: St august 22, 2007 21:40:40 Predmet: |
|
|
| Na tomto stroji to je len núdze cnosť a intuitívny upgrade. Odborníci sú tu iný maníci... najviac ma prekvapil babaudio, ktorý zároveň drží krok s najnovšími súčiastkami a obvodovými ideami. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jmd Hifi inventar

|
Zaslal: So apríl 04, 2026 10:09:02 Predmet: |
|
|
Stále ešte funkčný, vymenil som len gumičku od pohonu vysúvania šuplíka, pritom stále prehráva aj pálenky CD-R prípadne nemá problém s poškodením vrstvy s dobrým opravným prepočtom. Zvukovo je slušný, starý upgrade drží, na pozícii I/V a výstupnom analógovom filtre je LM6172.
Čo na to poviete, keď aktuálne ho mám rozobratý, pozerám čo by som z dnešného pohľadu mohol na ňom vylepšiť?
Inšpirácia napr. http://www.lampizator.eu/lampizator/TDA1541%20corner/TDA1541.html
1. NOS mod (Non-Oversampling) NOS mod je relatívne jednoduchý na úpravu a je veľmi obľúbený, vraj to stojí za to. Vynechá sa v ceste digitálny filter SAA7220P a v podstate sa prepoja (WS-BCK-DATA) piny TDA1541A priamo s pinmi demodulátora SAA7210P.
2. Výmena 14 dekuplovacích kondenzátorov, aktuálne TC205 220nF polyesterové. Najmä za vyššiu hodnotu a prípadne kvalitnejšie dielektrikum. Odporúčané sú fóliové typy polystyrenové styroflex KS, polypropyl MKP a až v poslednom polyester MKT, MKS napr. Wima MKP 1-2u2F. Pokusy ukázali, že ísť nad 2u2F nemá už zmysel. Najdôležitejšie je to na pozícii posledných 2 bitov MSB to má najväčší vplyv vraj na basoch. Na zvuku má vplyv aj kondenzátory pre LSB bitoch prípadne stačí už len s hodnotami 220-470nF.
3. Vylepšenie I/V prevodníka, tu je priestor pre experimentovanie s modernejšími OZ s jednoduchou výmenou v DIP-8, aktuálne LM6172. Výstup 1. a 2. OZ je 3,3Vdc, ak je bez väzobného kondenzátora, tak je v podstate v pootvornom režime a LM6172 znesie aj 50ohm, tak by mohol byť v Ačku.
4. Recloking nízko-jiterový oscilátor
5. kondenzátor pre DEM oscilátor v TDA1541A (piny 16–17) pôvodne 680pF nahradiť presne vypočítanou hodnotou 180pF so toleranciou 1% sľudový kondenzátor. To spôsobí, že DEM oscilátor sa "uzamkne" na násobok bitovej frekvencie a výrazne zníži jitter. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Soaron Hifi expert

Založený: 27 december 2015 Príspevky: 1940
|
Zaslal: So apríl 04, 2026 12:54:33 Predmet: |
|
|
Nijak extra som sa tomu nevenoval, ale viem, že Gabster robí s týmto DAC čipom. On odporúča hodiny, reclocker od IanCanada. Dosť často rieši aj napájanie.
Pozrel som zopár jeho videí a som značne skeptický, ale ak sa s tým chcete hrať, tak možnosti tu sú. _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
PC - Drop SDAC balanced - Drop THX AAA™ 789 - HE-560
Sony WH-1000XM4 |
|
| Návrat hore |
|
 |
jmd Hifi inventar

|
Zaslal: So apríl 04, 2026 13:12:47 Predmet: |
|
|
| Chcel by som pracovať len v priestore prehrávača a na pôvodnej Tesla doske, výmena a doplnenie súčiastok. Axiálne Tesla TF elektrolyty držia aj po 30 rokoch. TC205 sú večné ale nie s najlepším možným dielektrikom ako by sa dalo na kritických miestach použiť. U keramikách a 2 tanataloch je to jasná voľba na výmenu. LM6172 toho veľa znesie ale je ho treba ošetriť a rozumne zapojiť. Inak by mohol aj kmitať a páliť tie zelené odpory. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre. Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra. Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.
|
|