Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Kleinanzeigen a neposlanie tovaru predávajúcim
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
vlado.ba
Hifi expert

Založený: 16 január 2007

PríspevokZaslal: Št január 15, 2026 10:11:08    Predmet: Kleinanzeigen a neposlanie tovaru predávajúcim Odpovedať s citátom

Zdravím. Mal už niekto z Vás problém s predávajúcim na nemeckom Kleinanzeigen ? Zaplatil som mu bankovým prevodom 240 € na jeho účet 03.01.2026 a od tej chvíle od predávajúceho nie je žiadna komunikácia a ani mi tovar neposlal. Je to Nemec /aj keď meno vyzerá na nemeckého Rumuna/ a na Kleinanzeigen bol registrovaný od 2013. Cez kontaktný formulár Kleinanzeigen som podal sťažnosť, ale poslali mi iba jeho podanie inzerátu. Je možné niečo riešiť s bankou atď. ? Mám jeho IBAN, asi aj jeho reálne meno a výpis z banky o transakcii.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zelenac
Hifista - pokročilec

Založený: 13 december 2006

PríspevokZaslal: Št január 15, 2026 13:41:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Moc ti nepomozem, tiez som kedysi platil prevodom a ani raz nebol problem. Ale doba veli pouzivat PayPal s moznostou reklamovavat platbu. To vsak nemci moc nechcu, PayPal akceptuju len ako friend-platbu bez moznosti reklamacie. Asi maju svoje skusenosti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Št január 15, 2026 19:00:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Kúpil som tam zatiaľ asi 20 vecí a cca polovicu chceli predávajúci zaplatiť cez PayPal alebo PayPal friends a polovicu bankovým prevodom a zatiaľ nebol problém. Až teraz.
Návrat hore
tela
Hifista

Založený: 09 október 2012

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2026 09:47:58    Predmet: Odpovedať s citátom

má nejaké iné inzeráty?

p.s.
z bankou nevyriešiš nič. si legálne (neviem si spomenúť na vhodný výraz) poslal/-on si prebral peniaze.
Návrat hore
blesk666
Hifi expert

Založený: 18 jún 2012

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2026 09:53:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Bolo to niečo velmi výhodné? Ak ano, tak b som to videl na podvodníka. Na Kleinenzeige bývajú pomerne často podozrivo nízke ceny. S údajmi môžeš skúsiť osloviť políciu.
Návrat hore
blesk666
Hifi expert

Založený: 18 jún 2012

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2026 10:01:20    Predmet: Odpovedať s citátom

….

Naposledy upravil blesk666 dňa So január 17, 2026 07:56:04, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Caesar
Nádejný hifista

Založený: 04 február 2007

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2026 14:53:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Jako všude i tam jsou podvodníci. Nedávno jsem komunikoval nákup elektroniky za cca 500€. Prodávající mi posílal foto zabaleného oštítkovaného balíku, ať zaplatím Paypal jako kamarádovi. Jakmile jsem mu napsal, že zaplatím standardně Paypal přestal úplně komunikovat. Tak že pozor.
Návrat hore
Soaron
Hifi expert

Založený: 27 december 2015

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2026 17:02:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som tam kupoval len raz za nejakých 250 ečiek a bolo to bez problémov.
Každopádne by som odporúčal neplatiť priamo, ale cez ich službu. Problém je len v tom, že potrebujete nemeckú adresu, ale to sa dá vyriešiť.

Takže skúsiť nahlásiť na políciu, ale inak si myslím, že sú peniaze stratené.

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2026 18:27:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Kupoval jsem tam párkrát (i ještě když se to tvářilo jako brácha ebaye ebay-kleinanzeigen.de). Jedno byl problém, ale nakonec jsem ho hrozbou nahlášení na policii nějak dotlačil do odeslání. V ostatních případech naštěstí OK.
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ne január 18, 2026 22:42:45    Predmet: Odpovedať s citátom

V Prima banke za 15 € budú kontaktovať banku toho hajzla a skúsia tie peniaze dostať späť. Za pokus to stojí. Minimálne ho dostanú pod tlak, lebo takto sa o ňom dozvie aj jeho banka. Do 15 dní by som mal vedieť výsledok.
Návrat hore
tatko Tom
Hifi inventar

Založený: 21 február 2016

PríspevokZaslal: Po január 19, 2026 11:49:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne tak, za pokus to stojí.
Návrat hore
Soaron
Hifi expert

PríspevokZaslal: Po január 19, 2026 22:43:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Nedokážem si úplne predstaviť, akú páku by na neho mali. To akože ja poviem svojej banke, že som niekomu "náhodou" poslal peniaze, oni napíšu do inej banky a čo...?

Zvedavo čakám, čo z toho bude.

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
marcin
Hifista - pokročilec

Založený: 30 september 2008

PríspevokZaslal: Po január 19, 2026 23:00:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Na taketo nakupy treba pouzit kreditku (pri neznamom obchodnikovi virtualnu!). Pri dobrovolnom prevode penazi nic nevyreklamujes, ak to predajca neuzna. Banka s tym nic nema, ta oslovi banku predavajuceho a ked si za konanie este pyta peniaze, je cas ju vymenit.
Naopak, pri platbe kreditnou kartou mozes ziadat o vratenie penazi, co banka postupuje dalej kreditnej spolocnosti (ta je este silnejsia ako banka). Ak vydokladujes platbu (banka moze vyzadovat aj urcite dolozenie nesplnenia dodania), tak kreditna spolocnost sa uz postara o vratenie penazi bez dalsich prietahov.

zelenac
Hifista - pokročilec

PríspevokZaslal: Ut január 20, 2026 14:18:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Len otazka: preco si nepouzil platbu priamo cez portal kleinanzeige.de?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: St január 21, 2026 13:30:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Dle archive.org je prima platba pres kleinanzeigen mozna az od 06/23. Diky za tip, nevedel jsem o ni.
Návrat hore
tela
Hifista

Založený: 09 október 2012

PríspevokZaslal: So január 24, 2026 05:22:37    Predmet: Odpovedať s citátom

zelenac napísal:

ako to funguje?
Návrat hore
moses
Hifi expert

Založený: 17 november 2012

PríspevokZaslal: Ut január 27, 2026 19:25:28    Predmet: Odpovedať s citátom

PayPal je v pohode ale NIKDY nepouzivat platbu priatelovi, inak tie peniaze uz neuvidite...
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
zelenac
Hifista - pokročilec

PríspevokZaslal: St január 28, 2026 08:43:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Problem je, ze Nemci uz nechcu PP inak ako friends. Asi maju tiez svoje skusenosti. Moj poznatok z posledneho obchodu.
Návrat hore
vlado.ba
Hifi expert

PríspevokZaslal: St január 28, 2026 16:15:21    Predmet: Odpovedať s citátom

zelenac napísal:

Nevedel som o tom. Viem anglicky ale nemecky komunikujem cez google prekladač.
Návrat hore
saboter
Hifista

Založený: 30 november 2015

PríspevokZaslal: Ne apríl 26, 2026 15:17:49    Predmet: kleinanzeigen a podvody Odpovedať s citátom

Pridam moje skusenosti ako niekto, kto roky nakupoval priame na kleine a cez prostrednika aj predaval:

- podvody isli rapidne hore, co bol aj dovod preco vobec klein zacal za poplatok ponukat tu ich platbu co funguje ako escrow service
- najbeznejsi podvod je ze niekto hackne stary ucet vacsinou tak ze sa dostanu k emailu, alebo uhadnu slabe heslo
- v tomto ucte inzeruje nieco za vyhodnu cenu a inzerovany artikel sa pokusi predat co najviac ludom ktory mu zaplatia bud cez PP freunde und familie, alebo aj prevodom
- toto robi kym ho niekto nenahlasi
- potom prestane komunikovat
- vymoct taketo nieco = dostat sa naspat k svojim peniazom je prakticky nemozne (znameho obrali o 400 euro, skusal zistovat ake ma moznosti a nechal to tak)

Ja si este pamatam zlate casy 10 rokov naspat, ked sa tam dalo vyhodne nakupovat vsetko od topanok po hifi. Original nemci aj pristahovalci boli slusny, presny a korektny. Nemali problem poslat aj do zahranicia, alebo odovzdat prostrednikovi. Dokonca som vtedy zazil aj vymahanie, kde dotycny neposlal zosilnovac. Platene to bolo cez ucet. Nemci mali skrateny postup presne na taketho drobne podvody a ked som mu tym pohrozil tak priznal ze ma problemy dlhy atd a ze neskor zaplati co o par mesiacov aj urobil.

V dnesnej dobe akonahle je na niecom vyhodna cena je to na 90% odrb, co sa vacsinou potvrdi tak ze predajca odmietne tu priamu klein platbu a trva na Paypale. A potom o par hodin alebo dni pride len ozname ze ucet/inzerat bol oznaceny niekym za podvod.

Ked tam teraz velmi vzacne nieco kupujem tak si vzdy pytam fotku s listockom na ktorom je aktualny datum a nejake cislo co nadiktujem. A vyhybam sa super vyhodnym ponukam alebo artiklom kde je zname ze sa podvadza.
Návrat hore
saboter
Hifista

PríspevokZaslal: Ne apríl 26, 2026 15:20:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Normalny predajcovia inak tiez nemaju prilis radi tu priamu platbu z dvoch dovodov:
- su tam poplatky, ktore musi niekto zobrat na seba
- su v nevyhode, lebo nedostanu peniaze kym dotycny nepotvdi ze vsetko je v poriadku a puntickarsky, alebo zlomyselny kupec ma dost zasadne moznost trolovat predajcu
Návrat hore
Soaron
Hifi expert

PríspevokZaslal: Po apríl 27, 2026 10:40:41    Predmet: Odpovedať s citátom

saboter asi ste tu niečo poplietli. Priama platba nemá žiadne poplatky a pre predajcu nenesie žiadne riziko. Kupujúci prevedie SEPA platbu a predávajúci má peniaze ihneď na účte. Všetky riziká znáša kupujúci.

Mimochodom ani platba cez PayPal nie je záchrana pre kupujúceho. Prirovnal by som to k dobierke, proste zbytočný poplatok navyše. Mám síce istotu, že niečo dostanem, ale čo to bude, to je otázne.

Stále nechápem, že prepravné spoločnosti napríklad Packeta, neposkytujú extra lužbu na úplné vylúčenie podvodných predajov. Mám na mysli niečo takéto.
Vo väčších mestách by existovalo špeciálne výdajné miesto, kde by sa zásielka preberala pod kamerami, resp. by zamestnanec balík pred kupujúcim otvoril. Unboxing by sa patrične zdokumentoval a kupujúci by sa mohol vyjadriť, či je to produkt, za ktorý zaplatil. Ak áno, tak sa obchod uzavrie, ak nie, tak kupujúci príde o extra poplatok a prípadne aj poštovné. Predávajúci by neneisol žiadne riziko a kupujúci by musel znášať zvýšené poplatky.
Ja by som za také niečo v pohode priplatil, ak by som mal podobnú "istotu", že si zo zahraničia môžem relatívne bezpečne objednať elektroniku aj za X tisíc Eur. Že by sa to neoplatilo... Rozumiem, že takéto špecializované výdajné miesto bude drahé na prevádzku, ale snáď by aspoň hlavné mestá mohli vykryť jednu takúto výdajňu.

Návrat hore
janik1971
Hifi expert

Založený: 12 január 2010

PríspevokZaslal: Ut apríl 28, 2026 05:38:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja zas nechápem, že niekoho také niečo napadne.
Každý má možnosť také dačo zrealizovať. A možno na tom trhneš aj balík.
Návrat hore
Soaron
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut apríl 28, 2026 19:25:56    Predmet: Odpovedať s citátom

To je v poriadku. Veď nemusíme všetko chápať. Very Happy

Mimochodom "niekomu niečo napadne".

Návrat hore
janik1971
Hifi expert

Založený: 12 január 2010

PríspevokZaslal: So máj 02, 2026 01:35:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Možno miesto pre sebarealizáciu...
Návrat hore
saboter
Hifista

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 20:33:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Soaron - pod priamou platbou myslim priamu platbu cez Kleinanzeigen tiez zname ako Käuferschutz. Nestastne som to pomenoval resp. prelozil priamo z nemeckeho "“Direkt kaufen”". Da sa tade platit aj davat ponuka.

https://themen.kleinanzeigen.de/sicher-bezahlen/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=themen

Funguju ako prostrednik. SEPA samozrejme je stale moznost.

Naposledy upravil saboter dňa Št máj 07, 2026 20:38:48, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
saboter
Hifista

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 20:37:29    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Stále nechápem, že prepravné spoločnosti napríklad Packeta, neposkytujú extra lužbu na úplné vylúčenie podvodných predajov. Mám na mysli niečo takéto.
Vo väčších mestách by existovalo špeciálne výdajné miesto, kde by sa zásielka preberala pod kamerami, resp. by zamestnanec balík pred kupujúcim otvoril. Unboxing by sa patrične zdokumentoval a kupujúci by sa mohol vyjadriť, či je to produkt, za ktorý zaplatil. Ak áno, tak sa obchod uzavrie, ak nie, tak kupujúci príde o extra poplatok a prípadne aj poštovné. Predávajúci by neneisol žiadne riziko a kupujúci by musel znášať zvýšené poplatky.
Ja by som za také niečo v pohode priplatil, ak by som mal podobnú "istotu", že si zo zahraničia môžem relatívne bezpečne objednať elektroniku aj za X tisíc Eur. Že by sa to neoplatilo... Rozumiem, že takéto špecializované výdajné miesto bude drahé na prevádzku, ale snáď by aspoň hlavné mestá mohli vykryť jednu takúto výdajňu.

Toto presne riesi ta platba cez Klein. Resp. hocijaky iny escrow servis. Platis az ked si doma skontrolujes ci je to dobre a peniaze ma zatial prostrednik ktory si za to uctuje poplatok.
Návrat hore
Soaron
Hifi expert

PríspevokZaslal: So máj 09, 2026 12:48:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Tam som zatiaľ nepredával, len nakupoval, teda netuším, kedy predávajúci dostane peniaze, ale bolo by divné, ak by to fungovalo skutočne tak, ako píšete.

Si predstavte, že ste predávajúci. Ja si od Vás niečo kúpim, zaplatím, cez ich systém a Vy balík podáte. Ja si balík vyzdvihnem, otvorím a pošlem hodnotenie, že sa jedná o podvod a dostal som krabicu s tehlami. To mi chcete povedať, že mi ich systém vráti peniaze a Vy nebudete mať nič... To nevyzerá na premyslený systém.

Každopádne napríklad PayPal funguje tak, že ak dôjde k problému, tak navrch má predávajúci, lebo jemu stačí poskytnúť sledovacie číslo, resp. potvrdiť, že na adresu kupujúceho balík dorazil.
Myslím si, že nejako podobne musia fungovať všetky podobné platobné systémy. Takže ochrana kupujúceho v podstate žiadna. Proste sa jedná o akúsi dobierku. Istotou je len to, že nejaký balík kupujúci obdrźí. Čo v balíku bude, to sa už nerieši.

Návrat hore
saboter
Hifista

PríspevokZaslal: Pi máj 15, 2026 21:07:21    Predmet: Odpovedať s citátom

DE: https://hilfe.kleinanzeigen.de/hc/de/articles/17229475427612-So-funktioniert-der-Verkauf-mit-Sicher-bezahlen

Prelozene: https://hilfe-kleinanzeigen-de.translate.goog/hc/de/articles/17229475427612-So-funktioniert-der-Verkauf-mit-Sicher-bezahlen?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp

Krok 5 popisuje ako to funguje.
Návrat hore
Soaron
Hifi expert

PríspevokZaslal: Pi máj 15, 2026 23:35:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Z toho popisu mi nie je jasné, ako je kupujúci chránení pred podvodom.

Proste bez toho, aby to šlo cez tretiu stranu, ktorá prevzatie "správneho" produktu potvrdí, ochrana nie je možná. Môžete to nastaviť rôzne, no buď ukrátite predávajúceho, alebo kupujúceho.

Popísal som, ako funguje PayPal. V podstate sa jedná o dobierku, t. j. ochran kupujúceho žiadna.

Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: