Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

JAK-AUDIO ARCHE 1a - Novy elektronkovy zosilnovac posluch

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Staticx
Nádejný hifista

Založený: 16 september 2015

PríspevokZaslal: Po máj 04, 2026 15:50:05    Predmet: JAK-AUDIO ARCHE 1a - Novy elektronkovy zosilnovac posluch Odpovedať s citátom

Ahojte,

Som zacinajuci maly vyrobca v oblasti Hi-Fi audiotechniky.
Moj prvy vyrobok bol DAC s integrovanym preampom, ktory som tu uz publikoval asi pred rokom.

Pred nedavnom som dokoncil dalsi vyrobok, jedna sa o elektronkovy vykonovy monoblok.
Chcel by som poprosit nadsencov do tejto oblasti o vypocutie si mojho vyrobku, aby som mal spatnu vazbu z viacerych smerov.
Ak mate niekto zaujem a ste najlepsie zo zapadneho Slovenska, dajte mi vediet. Rad by som Vas navstivil vo vasej posluchovke, kde by ste na vlastnej zostave mohli posudit zvuk. Som zvedavy na Vas nazor.

https://www.jak-audio.com/sk/arche-1a/

Naposledy upravil Staticx dňa Ut máj 05, 2026 11:07:38, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar

Založený: 08 september 2010

PríspevokZaslal: Po máj 04, 2026 19:17:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Chvalim krasny vyrobok, webstranku i navod :-)

Tipy na rozsirenie navodu:
- vysvetlit rozdiely medzi troma rezimami ultralinearny, trioda bez/s SV
- uviest minimalnu impedanciu reproduktoru, ktoru ide bezpecne pripojit, a tiez napr. dosledky ak sa pripoji (skreslenie, prehrievanie, poskodenie elektroniek...)
- zdorazil by som "Nikdy nezapínajte zariadenie ... bez pripojených reproduktorov" ... a pripadne aj vysvetlenie preco to nemaju robit
- uviest maximalnu teplotu v miestnosti pri ktorej sa to este uchladi, popripade uviest max. teplotu zariadenia, ktoru by si mohol uzivatel skontrolovat infracervenym teplomerom
- uviest ci je mozne pripojit zdroj s nesymetrickym vystupom, a ak ano, tak ako
- zakladny troubleshooting
- pripadne i vysvetlit co to je ten monoblok, aby niekto sa tam nesnazil pripojit par reproduktorov

A doporucujem upravit si Predmet prveho prispevku, aby obsahoval meno vyrobcu a vyrobku, inak to tu zbytocne zapadne...
Návrat hore
Staticx
Nádejný hifista

PríspevokZaslal: Ut máj 05, 2026 11:18:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Vdak za pozitivne hodnotenie.

Co sa tyka navodu, tak ten by sa dal rozsirit aj na 100 stran a neosetril by si nim vsetky situacie, ktore mozu nastat. Ja myslim, ze su tam uvedene vsetky potrebne bezpecnostne informacie.
Impedancia reproduktorov je uvedena a aj na ktore svorky sa maju pripajat. Zosik zvladne aj znacne prepady v impedancii reproduktorov.
Co sa tyka teploty miestosti, je uvedene mierne klimaticke pasmo.
Nesymetricky zdroj sa neda pripojit, nakolko je na vstupe XLR, i ked aj s tym by sa dalo vybabrat, nakolko je prvy stupen rieseny ako LTP. Stacilo by svorku (-) v XLR uzemnit na svorku GND a zosik krmit signalom iba zo svorky (+). Ale na toto nie je standardne zosik urceny.
Návrat hore
Mirec1
Hifista - pokročilec

Založený: 12 november 2008

PríspevokZaslal: St máj 06, 2026 14:17:28    Predmet: :) Odpovedať s citátom

Mne to pride ako celkom mily vtip.
Dve male krabicky za cenu polovice dobreho auta. Smile
Inspiraciu pre predajcu aj kupca by som asi hladal niekde tu :

https://apollonaudio.com/product/purifi-eigentakt-1et6525sa-st-stereo-amplifier/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jmd
Hifi inventar

Založený: 26 január 2007

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 06:22:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Wau, parádny zosilňovač, držím palce.
Čo sa týka posluchu, ideálny by bol niektorý najbližší zraz Hifistov.
Viedenská výstava asi nehrozí, ale možno popri nej sa niečo zorganizuje.
Dám potom vedieť, alebo aj opačne daj vedieť, rád sa zúčastním.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 07:21:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to pekné, ale čo "value for money" ? Rolling Eyes

Naposledy upravil BV dňa Št máj 07, 2026 07:29:16, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Staticx
Nádejný hifista

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 08:32:21    Predmet: Odpovedať s citátom

jmd napísal:
Wau, parádny zosilňovač, držím palce.
Čo sa týka posluchu, ideálny by bol niektorý najbližší zraz Hifistov.
Viedenská výstava asi nehrozí, ale možno popri nej sa niečo zorganizuje.
Dám potom vedieť, alebo aj opačne daj vedieť, rád sa zúčastním.

Zrazu v Hradisti by som sa rad zucastnil, ak sa bude dat. A uvazujem aj o vystave v BA, co byva na jesen.
Návrat hore
Staticx
Nádejný hifista

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 08:37:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Chalani, cenu fakt nechcem komentovat. Nemozem ist do straty. Su tam pouzite drahe kvalitne komponenty, vyvoj, cas na vyrobu atd...preto chcem ponuknut posluch, ak ma niekto zaujem, nikomu netlacim, nech si to kupi. Som skor nadsenec ako predajca.
Návrat hore
jmd
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 08:48:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne tak, nenechaj sa znechutiť, to kľudne ignoruj také plytké posty.
Za Hradište sa ešte ozvem, cca 09/2026
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 14:09:01    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Je to pekné, ale čo "value for money" ? Rolling Eyes

....čítam až teraz a ešte pozerám že je príspevok 2x upravený...

Nič netypické v technických parametroch u elektŕonkového zosilňovača a aj vzhľadom k cene za vložené úsilie, prácu a pekný výsledok. Keď mám záujem o elektrónkový zosilňovač, tak ma nenapadne porovnávať ich s tranzistorovými zosilňovačmi, nebodaj ešte s digitálnymi z produkcie PRC.

Nedávno som si kúpil elektrónkový zosilňovač, tiež monobloky ale s GU50 a so samostatným externým zdrojom, kde výstupné trafá navrhoval Danhard a tiež na tom projekte pracovali PetrK, MiroslavR. a Sendy. Aj keď poznám cenu nákupu materiálu, tak ďalšie položky ako prácu a komerčný obchodný model k tomu si ani nedovolím tipnúť.
Návrat hore
Staticx
Nádejný hifista

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 14:21:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Spravne pises. A navyse maloseriova rucna praca...Je uplne ina cena za komponent, ked kupis povedzme 10 kusov a 1000 a potom ti to poletuje automaticka linka. Samozrejme, existuju aj lacnejsie elektronkace, ale aj daleko drahsie.
Návrat hore
blesk666
Hifi expert

Založený: 18 jún 2012

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 16:36:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Pár dní dozadu som mal doma možnosť si vypočuť tieto krásne skonštruované elektrónkové monobloky.

Koho oslovuje prirodzený organický zvuk s množstvom detailov a krásnym priestorom, odporúčam si ich vypočuť ak bude príležitosť. Pozitívom je aj možnosť voľby z troch módov zapojenia a tak zmeny charakteru zvuku. Zároveň to nie je žiadna továreň na skreslenia a šum nie je prítomný ani s uchom na výškačoch. Bonusom je perfektné a estetické prevedenie na profi úrovni.

Zvuk v superlineárnom režime najviac konvenoval s tým čo od zosilňovača očakávam.
Dá sa najviac, najmä v tomto režime, prirovnať k vydareným A-class tranzistorovým zosíkom. Na podanie vokálov je výborný (ešte hladší) prejav v triode mode bez spätnej väzby. Triode mode s ľahkou spätnou (lokálnou) väzbou je niečo medzi.
Zvuk je celkovo dosť neutrálny a pôsobí otvorene, detailne ale zároveň velmi prirodzene. Výkon aspoň u mná postačoval aj na hlasný posluch.

Naposledy upravil blesk666 dňa Št máj 07, 2026 18:58:12, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
BV
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: Št máj 07, 2026 18:12:04    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
...možnosť voľby z troch módov zapojenia a tak zmeny charakteru zvuku. Zároveň to nie je žiadna továreň na skreslenia....

ZOSILŇOVAČ
S týmto sa nikdy nestotožním, zvuk sa má meniť nahrávkou, zásahmi autorov, nie technikou pri hifi reprodukcii. Zmena zvuku je skreslenie.
Je to designovo krásny výrobok, precízne spracovaný, verím že aj finančne náročný, ale to hlavné, reprodukciu nahrávky zbytočne degraduje, bohužial. Napr. toto reprodukuje o 3 rády presnejšie.. Možno som príliš rigorózny...
Návrat hore
vajnorhifista
Hifista - zaslúžilec

Založený: 19 september 2008

PríspevokZaslal: Pi máj 15, 2026 14:20:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Len heslovite .Velmi pekny vyrobok pre mna extremne vysoka cena cez 18 OOO .Stotoznujem sa s prispevkom miero a pan Bunta .Pre mna nedostatocny tech. popis pri tej cene ale rad by som si ho niekedy vypocul na dobrych repro sustavach a prajem vela uspechov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Staticx
Nádejný hifista

PríspevokZaslal: So máj 16, 2026 06:34:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Dakujem ti za reakciu. AK si ho chces vypocut u seba doma na svojej zostave, tak daj vediet do spravy, dohodneme to.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: