|
hifi.slovanet.sk
Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
|
 |
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
saboter Hifista
Založený: 30 november 2015 Príspevky: 101
|
Zaslal: So máj 16, 2026 17:58:33 Predmet: |
|
|
Ochrana kupujeceho spociva v tom ze predavajuci nema jeho peniaze, tie drzi Klein az kym nepotvrdi ze vsetko je OK.
To ze predavajuci vobec umozni vyuzit hentu hentu escrow sluzbu signalizuje ze si veri ze kupujuci bude spokojny. Bezny clovek to nezneuziva na trollovanie aj ked tam ta moznost existuje. Cisty podvodnici sa jej naopak vyhybaju uplne, lebo nedostanu peniaze do ruky.
Ale hento nie je nic nove. Funguju tak aj ebay.com ,alebo chrono24.com. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Soaron Hifi expert

Založený: 27 december 2015 Príspevky: 1946
|
Zaslal: St máj 20, 2026 13:21:07 Predmet: |
|
|
Asi si nerozumieme. Skúsim to teda napísať na príklade eBay+PayPal.
Nakúpite na eBay a zaplatíte cez PayPal. Poviete si super, som chránený, lebo predajca ešte moje peniaze nemá. Vám príde balíček, otvoríte ho a zistíte, že ste dostali zabalenú tehlu. Čo urobíte?
Cez formulár nahlásite problém a eBay to začne riešiť. Vy ste stále v pohode, lebo peniaze sú zablokované. Obe strany začnú obhajovať svoju pravdu.
1. Vy, t. j. kupujúci asi pošlete fotku toho, čo bolo v krabici. Čisto hypoteticky, ak by ste chceli podvádzať, t. j. by ste dostali správny tovar, aj tak pošlete "falošnú" fotku, tehlu v krabici. Mne príde, že tento dôkazný materiál je neúmerne slabší oproti tomu, čo poskytne predávajúci.
2. Predávajúci, ak si to odfotil, možno tiež pošle fotky toho, ako zásielku krásne zabalil. Určite však pošle sledovacie číslo balíka, kde je presne vidieť, že sa niekde niečo podalo a tento balík dorazil na Vami deklarovanú adresu. Predpokladám, že vidíte, že tento dôkaz je oproti Vášmu silnejší.
Prakticky to funguje tak, že eBay na ukončenie sporu akceptuje sledovacie číslo od predajcu, t. j. niečo, kde je presne vidieť, že sa balík doručil tam, kam sa doručiť mal.
Výsledok je, že Vy ako poctivý kupujúci máte drahú tehlu a naleteli ste nepoctivému predávajúcemu. Nech sa na to pozerám, ako chcem, ja v tom ochranu kupujúceho nevidím. Jedinou Vašou možnosťou je, že napíšete negatívny komentár. Ten možno niekoho ďalšie odradí a možno nie. Proste to tu môžeme omielať dookola, skutočnosť je však taká, že žiada ochrana kupujúceho neprebieha. Ako som to už písal, jedná sa len o dobierku. _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
PC - Drop SDAC balanced - Drop THX AAA™ 789 - HE-560
Sony WH-1000XM4 |
|
| Návrat hore |
|
 |
blesk666 Hifi expert
Založený: 18 jún 2012 Príspevky: 1573
|
Zaslal: St máj 20, 2026 17:07:57 Predmet: |
|
|
| Neviem či na Kleinainzeigen funguje niečo ako rating predávajúceho napr na Audio Markte. Ja sa riadim len podľa toho a bez vysokého ratingu (alebo žiadneho). By som nič drahšie ako second hand nekupoval. Viem že ludia majú radi supervýhodné kúpy, ktoré sa na Kleinanzeigen vyskytujú velmi často, ale väčšinou žiadne supervýhodné kúpy neexistujú. |
|
| Návrat hore |
|
 |
moses Hifi expert

Založený: 17 november 2012 Príspevky: 1927
|
Zaslal: Po máj 25, 2026 18:28:59 Predmet: |
|
|
Co sa tyka eBay, tak tam mam 99%-nu uspesnost pri reklamaciach. eBay vacsinou riesi reklamacie v prospech kupujuceho, len su to obcas natahovacky. Nemusim mat ani PayPal, aj ked poslednu dobu pri Cinanoch si radsej priplatim aj za to, pretoze sa snazia so mnou vyjebabrat ako len mozu. eBay napriklad ani neumoznuje kupujucemu dat negative feedback - to by som uvital napriklad pri Aukre, kde smejd preda smejd a ked dostane negativnu spatnu vazbu, tak si este vymysla sprostosti na svoju obranu. _________________ SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II |
|
| Návrat hore |
|
 |
Soaron Hifi expert

Založený: 27 december 2015 Príspevky: 1946
|
Zaslal: St máj 27, 2026 10:13:03 Predmet: |
|
|
To je zaujímavé. Ako sa Ty, ako kupujúci, brániš?
To mi chceš povedať, že kúpim zosilňovač za 1000 Eur, zásielka dorazí a napíšem, že som dostal tehlu. eBay povie OK a pošlú mi späť peniaze. Ja budem mať aj peniaze aj zosík... To je trošku divné. _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
PC - Drop SDAC balanced - Drop THX AAA™ 789 - HE-560
Sony WH-1000XM4 |
|
| Návrat hore |
|
 |
moses Hifi expert

Založený: 17 november 2012 Príspevky: 1927
|
Zaslal: Št máj 28, 2026 21:44:59 Predmet: |
|
|
Musim to, samozrejme, podlozit dokazmi. Poslat fotografie a presny popis zavady. Napriklad som teraz objednaval tlacove hlavy na starsiu tlaciaren - cinski smejdi predavaju repasy ako novy tovar. Urobil som dve objednavky od dvoch roznych predajcov. Prvy chybu viac-menej bez problemov priznal a vratil prachy. Druhy poslal uplne rovnako zabaleny tovar a argumentoval tym, ze dodavatel tvrdi, ze je to novy tovar. Natahoval iba cas a neustale ponukal ciastocnu refundaciu a pytal sa, ci nemam v okoli niekoho, kto by to vedel sprevadkovat. Nakoniec napisal, ze posle novy tovar ale, samozrejme, nedodal ziadne sledovacie cislo zasielky. Medzitym ukoncil rozpravu o nahlaseni chyby so zasielkou a argumentoval tym, ze ponukal refundaciu (jasne, ze nenapisal, ze iba ciastocnu), ktoru som neakceptoval a ze som este neodoslal tovar spat. Inak s tymto ma trochu eBay serie, pretoze z klasickeho nahlasenia je teraz uz hned formular na vratenie tovaru, co v pripade srotu z Ciny je absurdny napad. Ja vtedy vzdy argumentujem tym, ze to poslem ak si predavajuci zaplati naklady, pretoze mna posta vyjde viac ako cela povodna objednavka aj s postovnym dohromady. Kazdopadne ked zrusili moje hlasenie na jeho popud, tak je tam este moznost odvolania. Takze som iba popisal priebeh celej tej situacie a ihned mi vratili komplet prachy naspat. Ako som pisal predtym - je to natahovacka ale da sa to riesit. Ono to mozno trochu zavisi aj od mojej historie nakupov a aky mam feedback. Kazdopadne vzdat to je chyba a treba proste argumentovat vsetkymi moznymi sposobmi  _________________ SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre. Môžete pripojiť súbory do tohto fóra. Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.
|
|