|
hifi.slovanet.sk
Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
|
 |
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Dundee Nádejný hifista
Založený: 26 október 2010 Príspevky: 51 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: St január 26, 2011 18:20:12 Predmet: |
|
|
JC:
tak je to prezentovane ako speaker coaxial cable s prijemnymi parametrami
2x4qmm cca 4€/m
2x2,5qmm cca 2,80€/m _________________ Tesla NC580@Actidamp IV
Luxman L210, Uher UPA1000+UMA1000, DYI Troels 2way Seas |
|
| Návrat hore |
|
 |
N.A. Hifi expert

Založený: 01 marec 2007 Príspevky: 1237 Bydlisko: Ústí nad Labem
|
Zaslal: Št august 06, 2026 11:04:26 Predmet: |
|
|
Používáte ještě dnes někdo Hogywire ? (křížově spojené dva coaxialy)?
Měl jsem zajímavou možnost, trochu takové cestování v čase o čtvrt století zpět.
Potkal jsem se po velmi dlouhé době s člověkem, který ode mě na přelomu tisíciletí koupil několik kousků z mé tehdejší sestavy. Jeden z nich byl i DIY reprokabel Hogywire, pamětníci si určitě vzpomenou, že ho tvořily křížově spojené průmyslové coaxiály RG213 a prezentoval se jako zvukově výrazně lepší než běžné dvoulinky.
I když u dotyčného došlo nedávno k rapidní modernizaci celé sestavy na dost slušnou úroveň, tak tento reprokabel je v jeho sestavě doposud.
Proto jsem mu nabídl prezentaci mých reprokabelů Noble Audio - Fire, což jsou kabely splétané s jednotlivě teflonem izolovaných solid core postříbřených vodičů za velmi rozumnou cenu 6k.
Rozdíl byl opravdu hodně velký, na úrovni výměny zesilovače, ale například zrovna můj nový Atlantis a Sroll Rhythm v úplně původní variantě kterou jsem dlouho vlastnil takto velký rozdíl zdaleka nenabízel. Hudba byla s mým kabelem opravdovější, zážitek z ní více uspokojující. Zvuk byl hladší a zároveň detailnější, s výrazně lépe definovaným spodním pásmem a jakoby celkově učesanějším podáním. Při přehození zpět na Hogiwire bylo hned cítit nervozitu a jakousi nakřáplost. Pana domácího to hodně oslovilo a kabel jsem už neodnášel.
Už několikrát mě napadlo, že by bylo zajímavé mít možnost slyšet, jak mi to doma hrálo dříve, když jsem měl úplně jinou sestavu výrazně nižší třídy. To se mi nikdy nesplnilo, ale tentokrát jsem měl možnost slyšet kabely z doby dávno minulé na sestavě přibližující se té co mám, což bylo také velmi hodnotné. _________________ Noble Audio
http://noble-audio.webnode.cz/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
tatko Tom Hifi inventar
Založený: 21 február 2016 Príspevky: 3295 Bydlisko: Prievidza
|
Zaslal: Št august 06, 2026 12:27:00 Predmet: |
|
|
Mystifikácia. Bez objektívneho preukázania presným meraním ilúzia. _________________ AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, Topping D10s, UMM380 "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam... |
|
| Návrat hore |
|
 |
roberto Hifi expert
Založený: 03 marec 2007 Príspevky: 2659 Bydlisko: Brno
|
Zaslal: Št august 06, 2026 13:20:06 Predmet: |
|
|
jj jen reklama na produkt  _________________ LutaDAC, SPX2010, DPA330 modif.Danhard, Shan E520 |
|
| Návrat hore |
|
 |
N.A. Hifi expert

Založený: 01 marec 2007 Príspevky: 1237 Bydlisko: Ústí nad Labem
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre. Môžete pripojiť súbory do tohto fóra. Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.
|
|