Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Externá zvukovka k notebooku do 2000Sk

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
peeto3
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2009
Príspevky: 3

PríspevokZaslal: Ut marec 17, 2009 17:04:07    Predmet: Externá zvukovka k notebooku do 2000Sk Odpovedať s citátom

Zdravím vás,
na notebooku mám integrovanú zvukovku Realtek HD, ku ktorej zvuku nemám žiadne výhrady až na jeden problém - v pravom slúchadle nepretržite ticho píska vysoký tón (ktorý bohužiaľ nepočuje hocikto, takže napríklad ani reklamácia nepomohla, pretože nikto z predavačov pískanie nepočul).

Preto by som chcel tento problém obísť externou kartou (či už USB alebo ExpressCard - alebo možno aj iným riešením, ak existuje, ja v tomto nemám prehľad), na ktorú dokážem vyčleniť maximálne 2000 Sk. Používať ju budem hlavne na počúvanie hudby, väčšinou v nižšej kvalite (mp3 - priemerne tých 192kbps, ale niekedy - ak sa nájde, tak aj kvalitnejšie) na slúchadlách Technics RP-F880 a Koss Spark Plug. Nepotrebujem žiadny priestorový zvuk a podobné veci. Ide mi hlavne o to (aj keď neviem, či to za túto cenu bude možné), aby mala čo najmenej šumu - najčastejšie totiž počúvam hudbu pomerne potichu.

Na prvý pohľad ma zaujala karta Creative Xmod, ale ako som čítal, jej nevýhodou je práve ten vysoký šum. Vedeli by ste mi odporučiť niečo podobné, ale s čistejším zvukom? Vopred vďaka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: Ut marec 17, 2009 19:57:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Prebehni si toto forum, najdes mnoho tipov. Zopar aj v tejto teme:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=4603

peeto3 napísal:
...ktorý bohužiaľ nepočuje hocikto, takže napríklad ani reklamácia nepomohla, pretože nikto z predavačov pískanie nepočul...


skusal si to nejako namerat a vytlacit graficky na papier ? Nepomohlo by to?

S tymto mal problem kolega, ktory sa takto isto snazil vyreklamovat LCD (FujitsuSiemens), ktory neprijemne piskal neustale. Prvy krat to technik pri prijimani samozrejme pocul, ale ked sa kolega chcel vratit po opraveny kus, tak uz "pouceny" technik tvrdil, ze nic nepocuje a nic nepiska - teda nie je ziadny dovod nieco opravovat/reklamovat. Nakoniec to tiez riesil cez znamosti (dost komplikovane). Tiez som zvlast na toto alergicky - obzvlast milujem piskajuce transformatory pocitacov
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
peeto3
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2009
Príspevky: 3

PríspevokZaslal: Ut marec 17, 2009 23:37:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Ospravedlňujem sa za opakujúcu sa tému, asi neviem hľadať Smile

Ak by sa to dalo nejakým spôsobom odmerať, rád by som to vyskúšal, len ako na to? Asi na to treba nejaké zariadenie, ku ktorému sa len tak ľahko nedostanem, že?

Nikde som sa inak nedočítal, ako sú na tom so šumom a inými "sprievodnými zvukmi" tieto lacnejšie zvukovky ako napr. ten Behringer UCA202 alebo Edirol UA-1EX. Alebo je to už samozrejmosť, že niečo také hrá približne čisto? A podľa vás by som mal šancu so spomínanými slúchadlami počuť s niektorou z nich nejaký rozdiel oproti integrovanej zvukovke? (či má vlastne význam kupovať takúto vec, alebo sa radšej posnažiť vyreklamovať notebook)

A ešte by som sa chcel opýtať - neexistuje nejaká zvukovka v tejto cene, s ktorou by boli ovládače na Vistu aj s manuálnym ekvalizérom? Pretože táto integrovaná má ekvalizér vraj len na XP-čkach; vo Viste, ktorú mám ja, sú dostupné iba (nepoužiteľné) predvoľby... A niekde som tuším čítal, že takýto istý problém je aj pri iných zvukovkách. Ekvalizér by sa mi kvôli zvukovo veľmi rozdielnym slúchadlám dosť zišiel, takže ak by bola nejaká karta s takýmito ovládačmi, asi by som ju uprednostnil pred ostatnými...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: St marec 18, 2009 14:02:05    Predmet: Odpovedať s citátom

peeto3 napísal:

Ak by sa to dalo nejakým spôsobom odmerať, rád by som to vyskúšal, len ako na to?


V amaterskych podmienkach bez potrebnych pristrojov by som skusil prepojit tvoj line out (z notebooku) s line in (v dalsom pc, pripadne toho isteho notebooku (? treba vyskusat)) a nahrat si kusok "ticha". Potom si pozri frekvencnu analyzu, a ak tam niekde zbadas ciaru nad 15-16 khz, tak to bude ono.
Otazne je, ci line in zachyti aj taketo vysoke frekvencie, ale podla mna by mohol.


Co sa tyka externych zvukoviek, tak predpokladam, ze kazda (aj ta najlacnejsia) bude lepsia ako onboard (hlavne v pripade low-end notebookov, kde uz davaju naozaj vselico). Dokonca, co som mal pozicany SB Live! 24bit External za nejakych 1000-1500Sk, tak ten pocutelne nesumel, a dokonca podporovnal vzorkovanie 44.1khz - bez upsamplingu na 48k (co u creativu nie je celkom bezne).


peeto3 napísal:

A ešte by som sa chcel opýtať - neexistuje nejaká zvukovka v tejto cene, s ktorou by boli ovládače na Vistu aj s manuálnym ekvalizérom?

A preco to nerieris na urovni playera? Vychadzam z toho, ze muziku pocuvame vzdy s jednym playerom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
peeto3
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2009
Príspevky: 3

PríspevokZaslal: St marec 18, 2009 20:11:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Vďaka, niekedy to skúsim odmerať... Ale asi už len tak pre zaujímavosť, lebo tá externá zvukovka sa mi začína pozdávať oveľa viac ako reklamovanie notebooku (čo by navyše asi netrvalo len pár dní, a dlho sa mi bez neho nechce byť Smile ).

Ten môj notebook práveže nie je až tak veľmi "low-end", veď tak pred rokom a pol stál asi 27000Sk... A tá integrovaná zvukovka tiež nie je úplne nanič, počul som aj o dosť horšie - práve preto som sa bál, že ak kúpim lacnejšiu externú, získam v podstate horší a menej čistý zvuk (až na to pískanie).

Ekvalizér teraz samozrejme používam ten, ktorý je v prehrávači, ale dosť často počúvam hudbu napríklad cez Last.fm alebo občas pozriem film - a aj keď by sa to dalo aj tam nejakým spôsobom vyriešiť, príde mi oveľa pohodlnejšie, keď sú všetky nastavenia zvuku "centrálne". Aj kvôli tým spomínaným slúchadlám, ktoré mám - na obidvoch sú akékoľvek zvuky prehrávané mimo programu s ekvalizérom dosť utrpením Smile Na Technicsoch pre mňa občas až neznesiteľne veľa výšok, na Kossoch zase len dunenie a nič iné...

Celkom sa mi inak pozdáva tá karta Edirol UA-1EX, čo som čítal, tak samé pozitívne ohlasy. Len nie je určená skôr pre tých, ktorí ju chcú hlavne na nahrávanie? Či by to pre mňa neboli zbytočne vyhodené peniaze, keď cez ňu nahrávať nikdy nebudem. A dala by sa zohnať aj v nejakom "kamennom obchode" v BA? Alebo takéto veci sa kupujú len cez internet?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist