Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Mgr. Zahoransky - hlasovanie
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Citate radi prispevky Mgr. Zahoranskeho?
ano, jeho prispevky mam rad a je mi sympaticky
11%
 11%  [ 10 ]
nie, ale svojim sposobom ho chapem
18%
 18%  [ 17 ]
nie, vobec ho nechapem
18%
 18%  [ 17 ]
najradsej by som ho poslal do Thajska
51%
 51%  [ 46 ]
Celkom hlasov : 90

Autor Správa
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po december 14, 2009 17:19:56    Predmet: Mgr. Zahoransky - hlasovanie Odpovedať s citátom

.. uz je to neaky cas co sa tu na forach objavil a nejedneho unudil, poburil, poziadal aby neprispeival, vysvetlil mu ze pise babloly...a tak trosku zabudol sam na seba a trochu sebareflexie. Rad by som mu v tomto pomohol a dal neaky ten feedback od uzivatelov tohto fora.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
nema.dj
Hifista


Založený: 24 máj 2009
Príspevky: 192

PríspevokZaslal: Po december 14, 2009 17:56:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Neviem chlape....podobny pokus tu uz bol....Troton to presunul na bojisko/offtopisko
_________________
ked čítam niektorých príspevky, tak som len obycajny poslucháč ..... či?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2844
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po december 14, 2009 18:34:25    Predmet: Odpovedať s citátom

A presuniem aj toto, lebo to nie je k teme sluchatka Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
nema.dj
Hifista


Založený: 24 máj 2009
Príspevky: 192

PríspevokZaslal: Po december 14, 2009 18:37:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:
A presuniem aj toto, lebo to nie je k teme sluchatka Smile


Nemyslel som to zle, tiez som nazoru, ze to tam nepatri...len ze zachvilu bude aj toto vlakno plne zahoranskeho.

_________________
ked čítam niektorých príspevky, tak som len obycajny poslucháč ..... či?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2844
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po december 14, 2009 19:14:07    Predmet: Odpovedať s citátom

nema.dj napísal:
Troton napísal:
A presuniem aj toto, lebo to nie je k teme sluchatka Smile


Nemyslel som to zle, tiez som nazoru, ze to tam nepatri...len ze zachvilu bude aj toto vlakno plne zahoranskeho.


Nech, je to Bojisko/offtopisko/smetisko ... Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po december 14, 2009 22:27:13    Predmet: Odpovedať s citátom

..viem ze tu bolo vlakno s nazvom Antizahoranskeho thread alebo tak neak, ale toto nieje zamerane proti nemu. Bol by som nerad ak by to tak niekto chapal. Chcel som len dat verejne hlasovat o tom co si ludia myslia o jeho prispevkoch, sposobe akym prezentuje svoje postoje, cim sa chvali...atd. Cele je to len za ucelom aby on sam pochopil ze takto to ludia jednoducho radi nemaju a ked bude nieco/cokolvek pretlacat alebo omielat do nekonecna, tak sa to ludom zunuje a zhnusi aj ked povodna myslienka mohla byt dobra rovnako ako aj vec ktoru prezentuje.. ale v konecnom dosledku si k tomu vacsina ludi vytvori doslova odpor.. Hlasovanie som dal preto, aby som mu len ukazal ci to tak isto resp. podobne ako ja vnimaju aj ini.. a to je rozdiel oproti antizahoranskeho thread.. pretoze ten je zamerany cisto proti nemu.. tuto mozu prispievat aj ludia co ho chcu podporit a prejavit tak svoj nazor aj v hlasovani.. toto je skor pokus o urcite objektivne zhodnotenie a nie vlakno vytvorene proti nemu..

Ci to patri k sluchatkam alebo do off topic, necham posudit adminovi. Priznam sa ze som vedel ako to dopadne, avsak bude na prospech ked to tu neaky ten den, kym sa to tam nepresunie bude svietit aby si to menovany pan precital a mozno uz aj konecne pochopil skor ako podnet na zamyslenie sa a mozno aj zmeny stylu toho co tu pise a prezentuje. Ked mu da vacsina ludi najavo ze sa im to nepaci a on pochopi ze takto dobre meno tomu co sa snazi presadit nespravi, snad sa nad tym zamysli a ako inteligentny clovek zareaguje viac sebareflexivne ako ofenzivne..

Myslim si, ze to jeho nadsenie pre sluchatka spolu s tym co robi ako nevidiaci pre svoju komunitu su pozitivne veci a patri to do vlakna o sluchatkach, ale ak to bude robit tak ako doteraz tak ho s tym uz coskoro poslu vsetci do r**i... navyse je to dost otravne a ludia chodia na diskusne fora o sluchatkach za inym ucelom ako citanim niekolkych stran oslavnych od na HD800, Rudistor, toho ako dostava sluchatka od vyrobcov zadarmo, lebo v tom vie chodit ..na to nech si zalozi vlastne vlakno, kde sa moze realizovat a nech neprasi vlakna ktore boli zalozene za inym ucelom. Kto to tu ma po nom vsetko citat..a to navyse stale dokola??
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tidus
Hifista


Založený: 15 apríl 2009
Príspevky: 111

PríspevokZaslal: Ut december 15, 2009 09:19:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Moj nazor nanho je ze je to zarity hifista je to pekne a je na spravnom mieste:))Slobodu prejavu tiez chapem. Ale v jeho pripade to ma hacik:

1. Neprispieva k dannemu treadu objektivne...vsetky cesty vedu k tomu jednemu ze treba ist do super high endu - ale na taketo nieco ludia nemaju, boli by fajn ak by si to mohol dovolit kazdy clovek ale proste to nejde. A kazdemu to davat najavo ze toto je ina trieda, ja ich mam doma atd. je podla mna chvastunstvo. Je pekne ze mas moznost mat taketo sluchatka ja ti to prajem ale nech zvazi ze niekto na ne nema.

2. Mna ako dilera poucuje ako mam predavat vyrobky?Ja to moj problem ci sa tu budem prezentovat ako nejaky diler alebo nie, ja som tu v prvom rade kvoli vasni pre hudbu a hifi vecicky (vytvoril som thread a kto ma zaujem ten sa ozve tak som sa prezentoval. ON caka ze tu budem robit velku kampan - nie to nie je moj styl a dokonca ani Westone to nerobi, ludia ktori ich poznaju ti vedia o ich kvalitach ak chce niekto viac nech sa paci). Toto je len bonus ktory som skusil:))Ja od toho neocakavam ze budem mat neviem aky obchod (naj hodnotu ktoru som ziskal je ze som sa vela naucil custom monitoroch). Ja mam zamestnanie ktore mam velmi rad...toto je len hobby. Takze nepotrebujem aby ma niekto poucoval. To robili na vysokej skole a mam z toho prd. A dalej to robi znova nejaky Mgr.

3. Neodpoveda na otazky, jeho veci su vytiahnute z nejakych for a zvacsa letakov. Na head-fi kazda informacia je zvcsa podlozena testom, ktore danni ludia maju napocuvane a to na referencnych skladbach. Je pekne vediet aj tento pohlad, ved marketing je dolezity...ale treba aj testy. tvoje. vtedy to bude hodnotne. Inak si otrokom nie svojich myslienok ale inych. To by bolo fajn. Ja ked neviem k tomu co povedat nejako to neriesim lebo viem ze to nemam, nemam to ako odskusat atd.

4. Znalec. Dalsia vec ktora tu vela ludi poburcuje. On vie my nevieme. to je tiez urcity druh sebectva, nadradenosti. To uz som videl na vysokej skole ala pedagogovia. A pritom si zili vo svojom svete kde prax bola nulova. ale to tak ma byt. Len tu sa to nehodi.

5. Dlzka prispevkov. Dlhe a hodnota mala, priam nulova. a stale to iste v kazdom threade. vid vsetky vyssie uvedene body. Neberiem to tak, ze ja tu prispievam niecim vynimocnym, ze som znalec....ale toto si vsimla pri citani aj moja priatelka a to nie je nejaky hifista ale lingvista:))

to je asi vsetko dufam ze si to Mgr. precita a zvazi ze ma nema poucovat a byt niekde nad nami lebo aj tak ak zomries a ja tiez budeme si aj tak rovni:))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
creat
Hifista


Založený: 22 november 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Št december 17, 2009 18:33:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ja som tu nový, ale všimol som si, že pán Zahoranský vyvoláva zmiešane pocity nielen u mňa, ale aj u viacerých užívateľov. Často mu ľudia oponujú alebo niečo vyčítajú. A ja sa prikláňam na ich stranu a názor. Jeho príspevky mi prídu také o počasí. Pripadá mi ako pseudoodborník. Tri slová rozpíše do troch odstavcov. Chýba mu zmysel pre výstižnosť a vyjadrenie merida veci. Má veľa prázdnych rečí. Niekto použil výraz "marketingových". To sedí. Príde mi ako nezrelý chlapec, ktorý nerozmýšľa nad tím ako pôsobí na druhých a ako sa prezentuje. Napr. stále vyťahuje v topicoch super high end modely, alebo keď sa chválil, že mu prišli T1. Fajn, že sa pochválil, ale napísal to takým spôsobom, ako by to mala byť pre každého z nás výnimočná udalosť.

Súhlasím s Tidusom napr. v tom, že svojím správaním sa posúva do akejsi nadradenej a sebeckej pozície voči ostatným užívateľom.

Trebárs aj to skrývanie sa za Mgr. mi príde ako "Ja som múdry a vy hlupáci sa učte".

Tak asi všetko.......zatiaľ Surprised Laughing Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
palipol
Hifista - zaslúžilec


Založený: 19 február 2007
Príspevky: 589

PríspevokZaslal: Št december 17, 2009 23:52:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Ako sa do hory volá, tak sa z nej aj ozýva. Slovenské porekadlo na reakciu okolia na spôsob komunikácie p. Znalca. Podľa toho, ako sa vyjadruje ku každému príspevku týkajúceho sa akýchkoľvek slúchadiel predpokladám, že ide o človeka, ktorý dospel k vrcholu, sám sebe sa páči a chce po obecenstve, aby tlieskalo hlasnejšie a postojačky. Každý sme na niečo hrdí, každý máme nejaké znalosti, školy..no a ako čo? Skromnosť je cnosť, ktorá sa zhodnocuje viac, ako násilný osobnostný marketing. Ja som magister, ja som počul, ja som mal, mám a budem mať, ja si tykám s prezidentom...rád by som sa v tomto pocite mýlil, ale ďalšie porekadlo hovorí - vtáka poznáš po perí a človeka po reči.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
skyd
Hifista


Založený: 09 január 2008
Príspevky: 155
Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom / Bratislava

PríspevokZaslal: Pi december 18, 2009 00:10:15    Predmet: Odpovedať s citátom

nikdy som z jeho prispevkov nebol schopny precitat viac ako prvych par slov, lebo ma uplne zdeprimovala ta dlzka prispevkov. myslim, ze by stacilo mu len dat kvotu na mnozstvo vlozeneho textu za den:)Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
boxer
Hifi expert


Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 1167

PríspevokZaslal: Pi december 18, 2009 11:05:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Vy jste všichni odchovanci bývalého režimu?

Zakazovali byste,kvótovali byste,odebírali tituly,přikazovali myšlenky,slova apod?

Nejste schopni ve své česko-slovenské malosti pochopit velikost osoby a ducha nikoho většího (osobnostně,nikoliv výškou) než jste sami.Závistiví,že jako odborník pracující na významných projektech dostane nějaký ten výrobek na posouzení zdarma a za dobrou práci mu jej nechají ,(tak jak to bývá obvyklé v mnoha jiných oborech) a apriori nesouhasící vždy,když uvidíte jeho jméno?

On,vystudovaný vysokoškolák,Magister,zrakově postižený,významně sluchově na výši (jak to u takových postižení bývá),který slyší to,co se vám nikomu ani nezdá(neznamená,že když to neslyšíte vy,tak že to není). Místo abyste byli vděčni,za každou jeho jakkoliv dlouhou rétoriku,plivete na něj.

Hanba vám.

Nezasloužíte si velikány typu ing.,doc, Cimrmana, prof. Federmanna a ostatních.
Dudka na vás neznabozi a mlátit vás po hlavách DPAčkama.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bubuxin
Hifi expert


Založený: 01 marec 2007
Príspevky: 2885
Bydlisko: Žiar nad Hronom

PríspevokZaslal: Pi december 18, 2009 12:56:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som už pochopil, že ho nedokážem pochopiť. Preto ho ani nečítam. S ďalšími spomínanými velikánmi je to podobné. Jednoducho na nich nestačia moje myšlienkové pochody.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2249

PríspevokZaslal: St január 06, 2010 14:07:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Budem radšej pokračovať tu, nechcem zasviniť iný thread. Takže sme s pánom magistrom hovorili asi takto :

Podľa mňa, keby pánu magistrovi niekto daroval napr. KPP, tak už by boli na svete tretie sluchátka medzivesmírneho megahighendu. Wink

odpoveď bola takáto :

Sklamem ťa, aj KPP som dostal, ale nezaujali ma. Neboli to dobré sluchátka pre mňa. Tak som ich zabalil a poslal v slepeckej zásielke do Thajska. Tam z nich mali veľkú radosť. Ak máš tiež nejaké čo nepotrebuješ, urob to tiež, skvelá vec pre ľudstvo.
------------------------------------------------------------------------------------
Na toto si dovolím tuná reagovať - je ľahké darovať darované veci. A ešte to aj "vykrikovať" na fóre.
Áno, mal som veci čo som nepotreboval. Všetko to boli komponenty, ktoré mi zostali po nejakom upgrade zostavy, drahé veci som predal hlboko pod cenu a tie lacnejšie som daroval. Ale nie do Thajska, som konzervatívny, teda potrebujem vidieť toho, komu to dávam. Príde mi to vhodnejšie ako to anonymne posielať a dostane to neviemkto. Hudba je o pocitoch, radosti, ak má niekto radosť, že získal darom nejaký komponent, ktorý si nemôže dovoliť momentálne kúpiť, tak je to v poriadku a nepotrebujem to "rozmazávať". Je tu ale jeden obrovský rozdiel oproti pánu magistrovi - všetky komponenty som si riadne kúpil a teda som musel na ne robiť (a nie reklamným spamom), teda som k nim mal aj nejaký vzťah.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So január 09, 2010 14:45:35    Predmet: Odpovedať s citátom

tak toto ma fakt dostalo.. urivok zahoranskeho prispevku na head-fi kde vystupuje pod nickom neptius:

citácia:

Do NOT read info from people who have NO knowledge about things, I have post gradual (PHD) degree, so I present you scientific and very serious knowledge.

original link: http://www.head-fi.org/forums/f4/beyerdynamic-launch-new-top-headphone-ifa-called-t1-440799/index81.html

Frightened Frightened Frightened

PS: iba pripominam ze nas pan zahoransky je iba studentom a titul mu este nebol udeleny. Studuje matimaticke analyzy.. co z neho zrejme robi kvalifikovaneho odbornika na audio a HiFi celkovo Shocked
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
gabik
Hifista - pokročilec


Založený: 26 november 2007
Príspevky: 369
Bydlisko: Usti nad Labem/Praha

PríspevokZaslal: So január 09, 2010 14:55:11    Predmet: Odpovedať s citátom

A kdyz uz je tak vyjimecny chalan a trojbarevny magister, tak by mohl aspon umet poradne anglicky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jean
Hifista


Založený: 18 apríl 2007
Príspevky: 172
Bydlisko: Nitra - Cabaj

PríspevokZaslal: So január 09, 2010 16:47:50    Predmet: Odpovedať s citátom

A samozrejme bude používať všetky tituly, aj tie významom nižšie, lebo by bol klamár. Ale jeden titul mu bude aj tak chýbať, hlaholov časopis si prečítať nebude môcť aj tak Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
nema.dj
Hifista


Založený: 24 máj 2009
Príspevky: 192

PríspevokZaslal: So január 09, 2010 21:11:46    Predmet: Odpovedať s citátom

jean napísal:
A samozrejme bude používať všetky tituly, aj tie významom nižšie, lebo by bol klamár. Ale jeden titul mu bude aj tak chýbať, hlaholov časopis si prečítať nebude môcť aj tak Very Happy


Ci to nebere podla americkej hierarchie. Mala story, bol som na mierovej misii a vsetci svedi, iri a belgicania na mna volali engineer. Ja som myslel, ze som inzinier a nakoniec to je len technik Very Happy .

_________________
ked čítam niektorých príspevky, tak som len obycajny poslucháč ..... či?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Mike404
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2009
Príspevky: 37

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 10:45:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Nestudoval náhodou na univerzitě v Plzni ? Mnohé by to vysvětlovalo Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
efičák
Hifista


Založený: 24 január 2007
Príspevky: 239
Bydlisko: Ostrava

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 11:24:49    Predmet: Záhoranský Mgr. Odpovedať s citátom

Nedovolím si kritizovat postiženého člověka.
Jeho příspěvky mě obohatily a obdivuji ho. Tak postižený a dokáže silně existovat a ovlivnit tolik lidí. Nedovolím si cokoli kritizovat, tím to pro mne končí.

Teď něco o mě.
Osobně se děsím stylu, slohu a obsahu Záhoranského příspěvků, protože tam vidím trochu sebe a není to hezký pohled. Kopu za analog a kamarádi mě upozornili, že se dostávám do stejného močálu, v mém případě z přeslazené jáhlové kaše s medem a ořechy. Vzbuzené antipatie znechucují nejen zasvěcené, ale nedej bože i případné zájemce o obor.
Když čtu, jak skypeoval s Hermanom Gëringom z Mnichovskej centrály, vypínám logo Skype na své liště. Vzpomínám na vyděšené pohledy vystavujících dealerů bratislavské High End, když se k jejich statisícovým aparátům, řítil albín s bílou holí a maxi lupou. ( http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=007&r=titulni_stranaa&c=1315670 )
Děkuji za toto zrcadlo. Mi se Mgr. Záhoranský líbí a jeho příspěvky jsou pro mne zdrojem poučení, zdravé hrůzy a sebereflexe.
Děkuji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2844
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 12:34:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Eficak: od teba som uz davnejsie nic necital, mal by som to dobehnut Smile
Asi takto ma vyzerat sebareflexia Thumbs up a v tom je (okrem ineho) ten rozdiel medzi vami dvoma.


Naposledy upravil Troton dňa Ne január 10, 2010 22:04:43, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
david.a
Hifista


Založený: 28 jún 2009
Príspevky: 207
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 20:45:00    Predmet: Re: Záhoranský Mgr. Odpovedať s citátom

efičák napísal:
Nedovolím si kritizovat postiženého člověka.
Jeho příspěvky mě obohatily a obdivuji ho. Tak postižený a dokáže silně existovat a ovlivnit tolik lidí. Nedovolím si cokoli kritizovat, tím to pro mne končí.


Pockej, on je dusevne postizeny, ze by ho to omlouvalo?

Nebo to beres tak extenzivne, ze kdyz nekdo treba spatne slysi na jedno ucho, ze je to omluva, kdyz projizdi krizovatku na cervenou? Neni to trochu prehnane?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1909
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 20:54:49    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil ferenc dňa Št február 11, 2010 21:06:53, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
efičák
Hifista


Založený: 24 január 2007
Príspevky: 239
Bydlisko: Ostrava

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 21:07:18    Predmet: Re: Záhoranský Mgr. Odpovedať s citátom

david.a napísal:
efičák napísal:
Nedovolím si kritizovat postiženého člověka.
Jeho příspěvky mě obohatily a obdivuji ho. Tak postižený a dokáže silně existovat a ovlivnit tolik lidí. Nedovolím si cokoli kritizovat, tím to pro mne končí.


Pockej, on je dusevne postizeny, ze by ho to omlouvalo?

Nebo to beres tak extenzivne, ze kdyz nekdo treba spatne slysi na jedno ucho, ze je to omluva, kdyz projizdi krizovatku na cervenou? Neni to trochu prehnane?


Generuješ lehce negativní energii. Má cenu ti vysvětlovat dále mé stanovisko? Zkušenost je nesdělitelná. Pokusím se a i Ty, se pokus podívat se na situaci z mého hlediska.

Něco řeknu a sleduji okolí, co si o tom myslí. Tím poznávám sociální vazby a mechanismy komunikace. Zrakový kontakt je mnohem více důležitý, než sdělený text - řeč. Proto na diskuzích narážíme na mnohá nedorozumění.

Situace Záhoranského je dle mně taková:
Když nevidíš, nemáš důležitou věc a tou je zpětná vazba od okolí. Blízcí nejsou tak čitelní, jako pro nás," nezrakáče ". Můžeš se tak snadno mýlit a žít v světě svých představ. Hodně lidí mění své chování s postiženými a tím se zcela deformuje rovnovážné nastavení vztahů v jakési vakuum, které se klukovi daří zaplnit svou energií - narcismem.
A narcismus je pro handicap velkou hnací silou. Nevnímám ho pejorativně, naopak. Posunuje ho to dál. Nesedí na důchodě doma, ale žije plným životem, dojíždí, studuje, "skypeuje".

Tolik k mému pokusu o pochopení. Možná je vše úplně jinak. Třeba se v Praze povede popovídat si a vysvětlit, proč místo původních vlastních slov o sluchátkách, kterými Záhoranský začal, přešel na přepis "njůspíku" z PR textů.
Dnes je jisté, že jeho působením, se obor poslechu repráků, drátem upevněných na hlavě, stal nejdiskutovanějším tématem po bastlení elektroniky.
Záhoranského si velmi vážím, za to co dokázal a ještě dokáže. Jeho příspěvky někdy čtu celé. Jsou z pohledu komunikace velmi zajímavé, ale je škoda, že končí v slepé uličce. Možná to je klíčem k celému problému. Záhoranský vítězí. Přejme mu to.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
boxer
Hifi expert


Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 1167

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 21:18:20    Predmet: Odpovedať s citátom

mal moznost s nami rovnocenne diskutovat bez ohladu na postihnutie - bohuzial ....jste toho hifisti nevyužili.

Páč mu mentálně nestačíte.Uvědomte si,že jako "zrakáč" má podstatně lepší sluch než vy.Navíc ho má trénovanej.A když vy neslyšíte co on,neznamená to,že to tam není.
Navíc on používá sluchátka takříkajíc pracovně. Takže je v obraze.

Přiznávám se ,že jeho stylizace a "dogmologie" mě je taky někdy proti srsti,ale já mu jeho (u)závěry ohledně kvalit sluchátek věřím.

On je "svojský",a to mnohým nedělá dobře,když někdo vykukuje ze stáda.

Mgr.Záhoranský forever.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2844
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 22:06:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Boxer: Myslim, ze tu si trochu mimo, ale kazdy si na to moze spravit vlastny nazor.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1909
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 22:40:36    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil ferenc dňa Št február 11, 2010 21:06:41, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
boxer
Hifi expert


Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 1167

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 22:49:10    Predmet: Odpovedať s citátom

on miesto toho aby si z toho nieco vzal pise kade-tade ze ho dokonca mame radi ..


Ano. Je to tak. Je to náš oblúbený Vladko.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 22:50:55    Predmet: Odpovedať s citátom

ferenc napísal:
iste, sucit a spolupatricnost so zrakovo postihnutym clovekom - zahoranskym - je na mieste - podobne ako s kazdym postihnutym ..
zial kvoli jeho nemiestnemu spravaniu to aj pri sucite ostane - mal moznost s nami rovnocenne diskutovat bez ohladu na postihnutie - bohuzial ju nevyuzil


tak toto namieste urcite nieje! Sam poznam zopar ludi s postihnutim a sucit alebo prejavy lutosti su to posledne co na nich posobi pozitivne. Skor opacne. Clovek s postihnutim(akymkolvek) by mal byt brany rovnocenne s ostatnymi, ako v diskusisi tak v zivote. Uznavam aj urcitu mieru pozitivnej diskriminacie v oblasti kde im ich handicap nedovoluje byt rovnocenny s ostatnymi avsak diskusne fora a predovsetkym tento konkretny pripad to nieje.. Idea

to boxer: prosim ta prestan s tym demonizovanim vlastnosti sluchovo alebo inak postihnutych a ich mentalnej sily ktorej ostatny len tazko mozu stacit.. Mozno len sledujes vela americkych filmov.. Navyse nevies ci sa s danym postihnutim narodil a teda je predpoklad ze jeho mozok v ramci vyvoja "presunul" svoje schopnosti do inych centier ktore tak posilnil, alebo len utrpel neaky uraz v dospelosti.. Ani v prvom pripade by to este zakonite nemuselo znamenat co tvrdis, ze pocuje co sa ostatnym ani nezda. Podla jeho prispevkov a toho ako opisuje jednotlive charakteristiky zvuku nieje jedina znamka toho ze by pocul viac ako ostatny, co uz maju aspon trochu napocuvane.. Navyse sam priznava ako "funguje" a teda jeho prispevky nemozno brat ako objektivne

Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1909
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne január 10, 2010 23:32:10    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil ferenc dňa Št február 11, 2010 21:06:34, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
boxer
Hifi expert


Založený: 15 apríl 2008
Príspevky: 1167

PríspevokZaslal: Po január 11, 2010 14:43:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Mozno len sledujes vela americkych filmov..

Ano.Jedině ty. Nic jiného nemá význam. Kvalita je kvalita.

A Mgr. Záhoranský je sluchátkový démon,který slyší i neslyšené pro ostatní.

Nic jsi nepochopil.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist