Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Osciloskop
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So december 27, 2014 17:00:27    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Jestli jsem to dobře pochopil, tak DS1074 má oproti DS1054 nejen větší rozsah (70MHz oproti 50 MHz) ale také dva signálové generátory do 25 MHz.
To se může zatraceně hodit.


Jestli myslíš ty xxxZ modely, tak signální generátor mají až varianty -S, které jsou výrazně dražší.


citácia:
Škoda, že neexistuje za příznivou cenu (do 10 litrů) model jenom se dvěma kanály, ale rozsahem 100 MHz.


Po vložení vhodného klíče (onen "upgrade SW) se ze základu 1054Z stává 1104Z se všemi zapnutými volbami.

Mrkni na https://www.youtube.com/watch?v=lJVrTV_BeGg od cca 31. minuty, kde je přesně popsán způsob, jak firmwarem mění přenosovou šířku jednotlivých modelů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So december 27, 2014 23:29:11    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Jestli myslíš ty xxxZ modely, tak signální generátor mají až varianty -S, které jsou výrazně dražší....

Dík, to jsem přehlédl.

Možná by nakonec těch 50 MHz mohlo stačit, stejně je limitující 1GS/s.
A všechny ostatní parametry vzhledem k ceně jsou špičkové.
To hacknutí nevím, na to bych si asi netroufnul.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So december 27, 2014 23:45:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to jen zadání vhodného klíče do aktivačního menu, nic jiného.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 28, 2014 00:51:27    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Je to jen zadání vhodného klíče do aktivačního menu, nic jiného.

Jo, viděl jsem to na Youtube. Jde jen o to, že když kód bude nesprávný, je to v pr..li. Nevím, jestli kvůli těm MHz navíc bych riskoval, že hračku za deset litrů hodím do kanálu. Confused

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 28, 2014 01:08:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Když se spleteš při přepisování kódu (28 znaků) legálně zakoupené option za pár set dolarů , tak to nemůže tvůj přístroj zablokovat. To by výrobce rychle skončil u soudu.

Ta vstupní políčka jsou normálně dostupná přímo v menu, výrobce musel ošetřit chybná zadání. Na těch videích jsou vidět situace, kdy to lidi napsali špatně - přístroj prostě zahlásil neplatný kód.

Ale jen to uvádím jako DIY možnost. Rigol o tom roky ví (podobný "upgrade" se dělal běžně i v předchozích modelech), nikdy to netípnuli, ač by to pro ně v další verzi firmwaru nebyl žádný problém. A dělají to chytře, profík si koupí plnou výbavu, aby měl záruku a support, a amatér by třeba šel ke konkurenci. Takhle konkurenci neřeší, koupí nejnižší model, na kterém Rigol stále ještě vydělá. Chytrá cenová segmentace trhu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 28, 2014 03:29:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to legrace, dokonce i strýček google ví, co má nabídnout za hledání. Wink
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So jún 20, 2015 02:22:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Menší legrace je to, že Rigol je dlouhodobě nedostupný. Holt čtyřkanál za tuhle cenu je příliš velké lákadlo a patrně mají přednost jiná teritoria, než je ČR. Sad

Takže co soudíte o tomto ?
http://cz.rs-online.com/web/p/digitalni-osciloskopy/8002997/
Cena je bez DPH, takže ve skutečnosti zaplatíte 13 tisíc.
Ale má to velký display, 50 MHz by mělo na NF stačit a je to TEKTRONIX,
což by měla být jistá záruka kvality...

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 815
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So jún 20, 2015 05:38:52    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.rlx.sk/sk/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So jún 20, 2015 09:35:53    Predmet: Odpovedať s citátom

peter_spx napísal:
http://www.rlx.sk/sk/

Díky za tip ! Ale teď mám teda dilema. Je je to o něco levnější, nicméně 4 kanály se moc často nevyužijou. A na druhou stranu, i když nejsem snob, mít na stole originál Tektronix, to by mělo docela lákalo. Ostatní vlastnosti bych řekl, že budou srovnatelné.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So jún 20, 2015 10:53:22    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Menší legrace je to, že Rigol je dlouhodobě nedostupný. Holt čtyřkanál za tuhle cenu je příliš velké lákadlo a patrně mají přednost jiná teritoria, než je ČR. Sad


Pán píše, že je na skladě, ale třeba to jen není aktualizované http://www.silcon.cz/index.php?route=product/product&path=20_27&product_id=172
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 815
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So jún 20, 2015 11:21:01    Predmet: Odpovedať s citátom

moj typ je Rigol DS2072A.
Maju dobre zvladnuty SW (za tie peniaze nepoznam konkurenciu).
Da sa SW upravit na 2x150MHz. mozno aj viac. Je tam iba sw obmedzenie.
HW je ten isty.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So jún 20, 2015 18:15:35    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Pán píše, že je na skladě, ale třeba to jen není aktualizované http://www.silcon.cz/index.php?route=product/product&path=20_27&product_id=172

No to jsem ale trouba, před psaním příspěvku jsem to nezkontroloval.
Nicméně dilema zůstává, rozdíl v ceně je cca 10%.
Pokud máte někdo zkušenost, nebo kvalifikovaný náhled na věc, budu vděčný za každou radu.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne jún 21, 2015 16:06:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak jsem zkusil objednat Rigol, uvidíme, jestli je opravdu na skladě...
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po jún 29, 2015 17:18:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Musím potvrdit, že prodejce je vstřícný a ochotný. Telefonicky jsme upřesnili podmínky dodání a na tento týden je přislíbeno zaslání zboží.
Snad jsem to nezakřiknul, ale když jsem vyvolal tuhle debatu, měl bych informovat, jak to probíhá...

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 07:56:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Zásilka je ohlášena na dnešek...
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 08:12:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Potřeboval jsem sledovat triakovou regulaci primáru třífázové svářečky, jestli jdou všechny fáze stejně. Nabil jsem obyč PC UPSku s hranatým výstupem, odpojil od sítě a rigol na ten hranáč běžel úplně čistě.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
FILIPAUDIO
Hifista - pokročilec


Založený: 10 február 2007
Príspevky: 395

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 17:44:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Mně na něm zase překvapilo, že ač je 100MHz, tak zobrazí průběh UHF radiostanice na 450MHz a i ukáže správnou frekvenci.
Dále je zajímavá FFT, na cenu osciloskopu je to docela povedený doplněk.
Jen ty sondy nejsou úplně povedené co se mechanických vlastností a kabelu týká.
Nadále používám starou sondu Philips 150MHz.

Rád bych si postavil aktivní diferenciální sondu, kdyby měl někdo něco k tomu
budu rád, jedná se mi o napětí do 200V.

http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/AD8129_8130.pdf
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St júl 01, 2015 18:59:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Osciloskop dorazil, opět ťukám na dřevo, ale zatím všechno funguje k naprosté spokojenosti.
Děkuji všem za rady a příspěvky.
Teď zbývá jediné, abych se s tím naučil dělat, těch možností je opravdu hromada. Wink

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MiSt
Hifista


Založený: 14 december 2007
Príspevky: 159
Bydlisko: Žilina

PríspevokZaslal: Pi júl 03, 2015 06:17:13    Predmet: Odpovedať s citátom

FILIPAUDIO napísal:
Mně na něm zase překvapilo, že ač je 100MHz, tak zobrazí průběh UHF radiostanice na 450MHz a i ukáže správnou frekvenci.
Dále je zajímavá FFT, na cenu osciloskopu je to docela povedený doplněk.
Jen ty sondy nejsou úplně povedené co se mechanických vlastností a kabelu týká.
Nadále používám starou sondu Philips 150MHz.

Rád bych si postavil aktivní diferenciální sondu, kdyby měl někdo něco k tomu
budu rád, jedná se mi o napětí do 200V.

http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/AD8129_8130.pdf


Na čosi som narazil pred časom:
http://en.elektronicastynus.be/projects/7/
https://xellers.wordpress.com/electronics/1ghz-active-differential-probe/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi júl 03, 2015 08:24:21    Predmet: Odpovedať s citátom

FILIPAUDIO napísal:
Mně na něm zase překvapilo, že ač je 100MHz, tak zobrazí průběh UHF radiostanice na 450MHz a i ukáže správnou frekvenci.


Tak teoreticky by dle nyquista těch 1Gs/s mělo stačit do 500MHz Smile

FILIPAUDIO napísal:
Dále je zajímavá FFT, na cenu osciloskopu je to docela povedený doplněk.


Určitě, obzvláště pokud ty celkem draze připlácené SW doplňky lze aktivovat jedním kódem zdarma z té úplně "nejnižší" verze Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 12:16:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Přestože to všichni vědí, musím připomenout, že moderní dig. osciloskop této kategorie velmi dobře zastane i funkci přesného měřiče kmitočtu a TrueRMS voltmetru (s širokým kmitočtovým rozsahem).
Přikládám obrázek obdélníku 20 MHz z běžného integrovaného krystalového oscilátoru, lepší generátor nemám k dispozici.
Na nf. pokusy je to doufám víc, než dostačující. Měřeno sondou 1:10.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3801
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 14:04:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Teraz ti to automaticky prepocita deliaci pomer sondy 1:10 alebo si to musis z udaju dispay dopocitat. To co je znazornene je 5Vp-p alebo 50Vp-p?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
roberto
Hifi expert


Založený: 03 marec 2007
Príspevky: 2419
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 14:15:11    Predmet: Odpovedať s citátom

A jinak jak jsi spokojený? Provedení, ovládání atd..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 14:23:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Dělicí poměr sondy si zadáš z menu a pak vše odpovídá. Kde bych taky vzal 50 Voltů s takovými hranami ? Wink
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 14:35:15    Predmet: Odpovedať s citátom

roberto napísal:
A jinak jak jsi spokojený? Provedení, ovládání atd..

Zatím jsem nenašel chybu. Co mě nebaví, je zadávat název souboru při ukládání na Flashku, ale není to nutné, na jedno tlačítko to uloží pod defaultním názvem a pak si to přejmenuju v PC.
Jen to má mraky funkcí a nastavení, která teprve budu muset nastudovat.
Bohužel, návod není česky, ale to je dneska normální.
I ty sondy se mi zdají použitelné.
FFT je taky bezva, ale je třeba počítat s tím, že je to počítáno z 8-mi bitového rozlišení převodníku, tomu odpovídá rozlišení.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 15:21:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Ještě jeden obrázek a už dám pokoj. Takhle vypadá FFT sinusového výstupu z generátoru funkcí, o kterém vím, že má cca 1% THD. Ovšem tohle je na 100 kHz.
Odstup druhé harmonické cca 40 dB (10dB / dílek) dobře odpovídá tomu procentu.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3801
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 16:56:18    Predmet: Odpovedať s citátom

K comu vsetkem ches vyuzit takyto sikovny osciloskop? Profi v praci ci nieco z domacej kuchyne? Mna by na tychto dig osc. bavilo odchytavat thermal zavislosti na nizkych kmitoctoch. Myslim ze aj ty si davnejsie k niecomu takemu pricuchol. Budes to rozvijat?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 04, 2015 21:31:32    Predmet: Odpovedať s citátom

jmd napísal:
K comu vsetkem ches vyuzit takyto sikovny osciloskop? Profi v praci ci nieco z domacej kuchyne? Mna by na tychto dig osc. bavilo odchytavat thermal zavislosti na nizkych kmitoctoch. Myslim ze aj ty si davnejsie k niecomu takemu pricuchol. Budes to rozvijat?

Je to na domácí bastlení, v práci si hraju s jinejma mašinkama (3D měření).
Je fakt, že možnost zaznamenat delší úsek se na teplotní závislosti velice hodí, ale zatím se jenom učím.

Poruším slib a hodím ještě jednu obrazovku. Takhle vypadá THD na 500 kHz - je to primitivní generátor se žárovičkou a operákem. Pozadí je cca -60 dB, takže jsou dobře vidět druhá a třetí harmonická okolo -50 dB.
Já vím, osciloskop není spektrální analyzátor, ale zajímalo mě, co z toho lze vyždímat.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Obšák
Hifista - zaslúžilec


Založený: 08 november 2007
Príspevky: 720
Bydlisko: Moravský Beroun

PríspevokZaslal: Po júl 06, 2015 04:53:46    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: vypadá to fakt zajímavě. Jaký typ toho osciloskopu tedy vlastně máš?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po júl 06, 2015 08:32:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Obšák napísal:
opa: vypadá to fakt zajímavě. Jaký typ toho osciloskopu tedy vlastně máš?

Rigol DS1054 Z. Nicméně, jak vyplývá z předchozí debaty, drobná úprava fw umožnila vylepšit jeho parametry. Wink

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 3 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist