Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Casea Sirius Synchro

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 17:44:46    Predmet: Casea Sirius Synchro Odpovedať s citátom

Dostavěl jsem dneska pěkný nový převodník od firmy Casea, obsahuje 2x AD1955, masterclock má v sobě (asi 1cm od obou daců) a posílá řídící hodiny (wordclock) do zvukovky, takže není závislý na kvalitě hodin zdroje. Wordclock i SPDIF data jsou galvanicky oddělené od zdroje. Krabice je takový hybrid Modushop-Quickpanel vlastní výroby. Zdroj a řídící modul je od Customworks. Kabeláž jsem schoval do drážek.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 17:47:10    Predmet: Odpovedať s citátom

další...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 827
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 17:51:15    Predmet: Odpovedať s citátom

No konečne technicky správne riešenie !

Aký transformátor je použitý na oddelenie BNC ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 827
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 18:04:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Akú zvukovku používaš ?
Čím prepínaš fs, na ktorú synchronizuješ PC ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 18:18:27    Predmet: Odpovedať s citátom

zvukovku mám Lynx L22, v DACu je jeden oscilátor 22,5Mhz takže může odvozovat jen clocky 44,1 88,2 a 176,4 khz , ty se nastavují jumperama, stejně tak se dá nastavit jumperama jestli má být výstup superclock, wordclock , nebo spdif sync (pro Julinu).

Zvukovka pak jede na jedné frekvenci, a záleží na ovladačích jestli umožní jiný stream přehrát (Lynx zahlasí chybu, Julina přehrává rychleji/pomaleji).
Je tedy potřeba resamplovat. Používám Sox na 88,2khz, obejde se tím zároveň první stupeň resamplingu v DACu, dalo by se i na 176,4khz s Julinou.

SPDIF in je oddelený asi Murata tráfkem, tam je jen 0,5V TTL, ale Wordclock má 5V TTL a tam by se tráfko sytilo, tak je tam nějaký chytrý obvod ADUM5200, který to galvanicky odděluje.

p.s. všiml jsem si že mám na výstupu prohozený levý a pravý kanál Smile jdu to napravit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 18:19:46    Predmet: Odpovedať s citátom

řešení s přepínáním fs prý je ve vývoji, ale Vrána ještě neví kdy to bude hotové.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
palinoch
Hifista


Založený: 29 december 2007
Príspevky: 109

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 18:54:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Nádhera!!!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 19:09:04    Predmet: Odpovedať s citátom

nějaká měření, té 50hz si nevšímejte, to se mi naindukovalo do kablů od motorku vodního čerpadla v pc, když ho odpojím 50ka zmizí.
Už jsem vodu z PC vyhodil, tak udělám brzo aktuální měření.

měřeno na 24/88khz

Na výstupu byl dělič na nastavení optimální úrovně do zvukovky, tak Vrms asi o 3db nesedí - zapoměl jsem to znova zkalibrovat. peak i šum má být o 3db níže.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 19:09:51    Predmet: Odpovedať s citátom

ještě IMD 13+14 khz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
rip1
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 marec 2007
Príspevky: 510

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 19:33:34    Predmet: Odpovedať s citátom

gratuliju pěkná variace Good job


PS na bližší fotce syncro modul poznávám práci audiopraise = vynikající synergie Exclamation


Naposledy upravil rip1 dňa Ne jún 26, 2011 20:33:32, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
roberto
Hifi expert


Založený: 03 marec 2007
Príspevky: 2419
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 20:04:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Krása, jako vždy.. Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 20:28:20    Predmet: Odpovedať s citátom

díky Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3146

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 20:28:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Som zvedavy na verziu s prepinanim FS Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 827
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 20:46:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík za info, máš to spravené výborne Thumbs up.

Pre pokoj duše, by som ti odporučil použiť na oddelenie SPDIF:
http://www.scientificonversion.com/digital_audio.html
a pozrieť si AES papiere:
http://www.scientificonversion.com/technical_paper_3.html
http://www.scientificonversion.com/technical_paper_2.html
http://www.scientificonversion.com/technical_paper_1.html

P.S. aj tak najlepšie je oddeliť PC cez optiku, napr. 150MBd ST-Link.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 21:02:58    Predmet: Odpovedať s citátom

když vlastně už ten jitter na straně SPDIF nehraje roli (zdroj se stále synchronizuje s dacem), má nějaký význam tohle lepší trafíčko? výpadky vzorků jsem zatím nepozoroval. nebo to potlačuje lépe rušení?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Skipy
stepná kengura


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 1290
Bydlisko: Zsolna

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 21:34:02    Predmet: Odpovedať s citátom

SC 916-01 uz dlhsie zhanam - neviete o niecom??
jedine co sa mi od scientific conversion podarilo najst v malopredaji je http://www.partsconnexion.com/digital_scicon.html

_________________
ars longa, vita brevis
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 827
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 21:46:23    Predmet: Odpovedať s citátom

nepreleze ti z PC toľko vf bordelu ,ktorý v konečnom dôsledku skončí v zosíku.

Kôli tomu do 96 kHz používam TOSLINK a pre 192 KHz ST-link.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 21:48:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Roberte nádherná práce Thumbs up
Jen tak dále. Už se těším na poslech! Wink

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne jún 26, 2011 22:26:38    Predmet: Odpovedať s citátom

babaudio napísal:
nepreleze ti z PC toľko vf bordelu ,ktorý v konečnom dôsledku skončí v zosíku.

Kôli tomu do 96 kHz používam TOSLINK a pre 192 KHz ST-link.


a z jakého parametru bych vyčetl odolnost proti VF u toho izolátoru ADUM5200? je lepší nebo horší než to tráfko (Murata DA101MC)?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 827
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 07:30:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Rob napísal:
babaudio napísal:
nepreleze ti z PC toľko vf bordelu ,ktorý v konečnom dôsledku skončí v zosíku.

Kôli tomu do 96 kHz používam TOSLINK a pre 192 KHz ST-link.


a z jakého parametru bych vyčetl odolnost proti VF u toho izolátoru ADUM5200? je lepší nebo horší než to tráfko (Murata DA101MC)?


2pF kapacita bariéry u ADUM5200, podľa mna vyjde lepšie ako trafo.

V datasheete ku trafu neudávajú kapacitu, dokonca nie je ani tienené.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 08:52:53    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil Slimak dňa Št júl 26, 2012 21:38:34, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Krecek
Hifi školka


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 818
Bydlisko: ČB

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 09:14:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Paráda, navíc i krásné, čisté mechanické provedení Thumb up
Až to budeš prodávat, dej vědět!!!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 10:40:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Na prodej to bude snad pouze v případě, že bych se rozhodl pro ten vyšší model s přepínáním FS Smile Ten nový má prý obsahovat i předzesilovač. Cena bude prý vysoko.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ja-kub
Hifista - pokročilec


Založený: 30 december 2007
Príspevky: 477
Bydlisko: Dolný Kubín

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 15:06:13    Predmet: Odpovedať s citátom

perfekt, nemá to chybičku, páči sa mi to, len sa chcem spýtať, na 4-tej fotke, čo je to za digitálny káblik (typ, poprípade kde sa dá zohnať), zrejme si si ho robil sám ....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 15:33:29    Predmet: Odpovedať s citátom

ten kablík a BNC konektory jsem koupil v prodance, konektory jsem si na něj napájel.

tady je odkaz, Tasker C139 (2x75ohm)
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84487

a Tasker BNC SP 53
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84378
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
vanadoo
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 december 2009
Príspevky: 591
Bydlisko: SVK

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 20:02:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Robo, vynikajuca profi praca! Vidim ze mas vsetko DIY Thumbs up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Rob
Hifi expert


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 1094
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po jún 27, 2011 22:39:38    Predmet: Odpovedať s citátom

jj a tak to má být Smile správný hifista buď nemá doma nic, protože zjistil, že všechno hraje nahovno a nebo si to postaví sám Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Ut jún 28, 2011 07:08:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Rob napísal:
jj a tak to má být Smile správný hifista buď nemá doma nic, protože zjistil, že všechno hraje nahovno a nebo si to postaví sám Smile


Tak tak.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Obšák
Hifista - zaslúžilec


Založený: 08 november 2007
Príspevky: 720
Bydlisko: Moravský Beroun

PríspevokZaslal: St jún 29, 2011 20:26:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky chválím, máš to parádní, Roberte Thumbs up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
babaudio
Hifista - zaslúžilec


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 827
Bydlisko: Jablonka

PríspevokZaslal: St júl 13, 2011 14:11:01    Predmet: Odpovedať s citátom

babaudio napísal:
Rob napísal:
babaudio napísal:
nepreleze ti z PC toľko vf bordelu ,ktorý v konečnom dôsledku skončí v zosíku.

Kôli tomu do 96 kHz používam TOSLINK a pre 192 KHz ST-link.


a z jakého parametru bych vyčetl odolnost proti VF u toho izolátoru ADUM5200? je lepší nebo horší než to tráfko (Murata DA101MC)?


2pF kapacita bariéry u ADUM5200, podľa mna vyjde lepšie ako trafo.

V datasheete ku trafu neudávajú kapacitu, dokonca nie je ani tienené.


Vzhľadom na http://www.analog.com/static/imported-files/application_notes/AN-0971.pdf
si už nemyslím že ADUM5200 je dobrá voľba .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist