|
hifi.slovanet.sk
Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
|
 |
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
madcat Hifi obsluha
Založený: 26 máj 2007 Príspevky: 3
|
Zaslal: St jún 13, 2007 20:09:20 Predmet: Nejlepší AVR do 8 (10 max.) tisíc? |
|
|
možná si většina z vás řekne, že za něco takovýho utratit peníze je zvrhlost, ale já potřebuju prostě NĚCO, nedat za to moc, aby to hrálo a nerozpadlo se to za měsíc... poslech převážně mp3 z PC, většinou mám k dispozici kvalitnější ripy (lame enc 192 kbps+), sem tam normální audio CD, jinak filmový DVD a tak... nic náročnýho. bedny mám pure acoustics queen, zatím přední, plánuju k tomu dokoupit i zadní a centr, možná sub když bude potřeba.
co se týče kandidátů, tak jsem v podstatě prolezl audioexpert.cz a vybral od každýho výrobce nějakej model, kterej splňuje můj cenovej limit. z nějakýho důvodu je mi sympatická yamaha nebo denon, naopak nějak nevím co si myslet o sony, i když je to asi spíš jenom tím, jak mi která značka komerčně nebo nekomerčně "zní", ostatně stejně je to asi jedno a kdybych chtěl něco fakt nekomerčního, tak si to budu muset popájet sám nebo připsat nějakou tu nulu za cenu
tu je výběr:
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/denon-avr-1507-s
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/onkyo-tx-sr304e
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/pioneer-vsx-417-k
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/sony-str-dg-510-b
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/sony-str-dg-710-b
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/yamaha-rx-v361-b
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/yamaha-rx-v459-b
fakt mi nejde o nabušenost funkcema, prostě co za ty peníze bude nejlepší koupit a na co si případně dát pozor, bude to první věc tohoto typu, kterou si budu pořizovat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kyselym Hifista
Založený: 11 február 2007 Príspevky: 133 Bydlisko: Plzen
|
Zaslal: St jún 13, 2007 21:11:20 Predmet: |
|
|
vsechny budou stat zaprd ale kdyz uz chces radu...
tak hned z vyberu vyhod yamaha, onkyo, pioneer a sony
a pridej si tam
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/marantz-sr3001-b
http://www.audioexpert.cz/prijimace-zesilovace/harman-kardon-avr-132
takze mas na vyber ze tri(tyhle dva + ten denon)
osobne si myslim ze ten marantz by nemusel hrat spatne...videl bych to na rozumny kompromis. (tech 700kc uz je zanedbatelnych) ALE! ty tvy bedny maj podle specifikaci asi dost divokej prubeh impedance 4-8ohm a zadny z tehle receivru do 4ohm nehraje podle me. Proto bych asi spis denon pac ten je psanej aspon pro 6ohm tak si stema 4ohmama snad nejak poradi. Kazdopadne necekej nic extra... "obstojne" receivry zacinaji cenove kolem 30tis.
pzn. na zaver: neslysel jsem ani jeden z receivru(a ani nechci) a ani tvy bedny. Jen sem cetl specifikace ktery stejne lzou tak asi tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
madcat Hifi obsluha
Založený: 26 máj 2007 Príspevky: 3
|
Zaslal: St jún 13, 2007 21:26:30 Predmet: |
|
|
hmm, tu specifikaci 4 - 8 ohm jsi vyčetl kde? já teda nemám k dispozici žádný testy, prý nějakej vyšel snad ve S&V, ale neviděl jsem ho... na webu dovozce píšou u všech beden impedanci 8 ohm, tak by to mělo být v klidu... teď to živím starodávnou minivěží aiwa nsx 360, která má 2x30 W/6 ohm a taky to hraje, ale chtěl bych trochu povýšit...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kyselym Hifista
Založený: 11 február 2007 Príspevky: 133 Bydlisko: Plzen
|
Zaslal: St jún 13, 2007 21:32:42 Predmet: |
|
|
tak ze sem do googlu dal: pure acoustics queen a hned druhy odkaz kdyz zascrolujes trosku dolu...
Queen F
2 pásmová sloupová reprosoustava, jmenovitá impedance: 4-8 ohmů, výkon 200W, kmitočtový rozsah měřený v nejtvrdším měrícím pásmu +/- 3db 40 Hz až 22 KHz, dělící kmitočet 2,5-3,5 KHz, citlivost 91Db, dva basové reproduktory 165 mm, výškový reproduktor 25mm. a dal tuna blabolu... cena 6tis.
jsou to ony?
me je jedno co si koupis chtel si radu...dostal jsi muj nazor(radu).
ps. ty parametry jsou fakt neco..neda se tomu verit ani pul slova... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dustin Hifi inventar
Založený: 06 október 2006 Príspevky: 4898 Bydlisko: Plzeň
|
Zaslal: St jún 13, 2007 23:15:18 Predmet: |
|
|
Pokud bys používal PC jako zdroj signálu a počítače Ti byly blízké, mohl bys většinu nevýkonových funkcí AVR (kromě tuneru) nahradit softwarem v PC (např. ac3filter + vhodný AV přehrávač (např. Media Player Classis)) a trochu lepší 5.1 zvukovkou (Revolution 5.1). Z ní bych signál tlačil do tří digitálních T-ampů napájeného 12V rovnou z PC. T-amp se u nás prodává např. v sadě s nepoužitelnými papírovými repráky pod názvem EMGETON iXSOUND 7 za cca 1300 Kč vč. DPH za kus. Celková investice (multikanál) max. 6k vč. vč. nějakého DO pro PC.
Výhodou je, že dnes si nastavíš downmix na přední kanály, pořídíš jeden stereo koncák, a až dokoupíš další bedny, jenom přikoupíš koncáky za pár stovek a jedeš multikanál.
Asi je to úlet, ale zvuk a funkce by za ty prachy vůbec nebyly špatné
To all: peace  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kuba4 Hifi inventar
Založený: 08 október 2006 Príspevky: 3917
|
Zaslal: Št jún 14, 2007 05:50:31 Predmet: |
|
|
Dustinova varianta je trochu krkolomná, ale je v zásadě super.
Můj tip, pro jednoduchost, je DENON AVR-2105 z Hifibazaru. |
|
| Návrat hore |
|
 |
excelia-hifi.cz Hifista - zaslúžilec

Založený: 09 december 2007 Príspevky: 529
|
Zaslal: Št január 15, 2009 22:29:10 Predmet: |
|
|
Můj tip je Cambridge Audio Azur 540 R2 z Excelia hifi za 11 000 CZK nový, nevybalený a se zárukou.
Jestli prahnete po second-hand z BRD, tak si můžete na ebay vydražit cokoliv sami a nemusíte za to dávat dvakrát tolik přes hifibazar  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Pasul Hifi expert

Založený: 20 november 2006 Príspevky: 1273
|
Zaslal: Št január 15, 2009 22:32:42 Predmet: |
|
|
xxx
Naposledy upravil Pasul dňa Pi marec 20, 2009 19:12:52, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Št január 15, 2009 22:38:08 Predmet: |
|
|
| Já si myslím, že to je naprosto fér. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Pasul Hifi expert

Založený: 20 november 2006 Príspevky: 1273
|
Zaslal: Št január 15, 2009 22:42:23 Predmet: |
|
|
xxx
Naposledy upravil Pasul dňa Pi marec 20, 2009 19:13:07, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kimo Hifista
Založený: 04 december 2008 Príspevky: 128 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Pi január 30, 2009 17:10:36 Predmet: |
|
|
| HK AVR 132, za tie peniaze naj výber. Mám ho doma len na DK. Prekvapí.. Yamaha je gut, ale vo vyšších modeloch, rovnako Pioneer. Denon..a pod |
|
| Návrat hore |
|
 |
velky bobo Big Audio Druid

Založený: 04 február 2007 Príspevky: 2864 Bydlisko: U mně doma
|
Zaslal: So január 31, 2009 10:43:27 Predmet: |
|
|
Denon je velice technicky sofistikovaný (jednoho mám doma), ale nejsem si jistý, jak je to u nižších modelů ve smyslu o co jsou oholené oproti těm vyšším. Vím, že mají např. jen dva HDMI vstupy (ty vyšší mají tři), nemají dual zone (s ním si lze třebas na záchod pouštět jiný program než do obýváku), nemají automatické nastavení ekvalizéru (AUDYSSEY) a samozřejmě mají menší výkon. Možná kdyby se šlo shora dolů s vyhazováním těchhle vychytávek, došlo by se na až na rozumnou cenu, přičemž to dobré by zůstalo zachováno. Konkrétně AVR-1509. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
http://www.kvakeri.cz/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
AlienCZ N/A
Založený: 30 november 2006 Príspevky: 959 Bydlisko: Brno - venkov
|
Zaslal: So január 31, 2009 11:17:30 Predmet: Re: Nejlepší AVR do 8 (10 max.) tisíc? |
|
|
| madcat napísal: | | možná si většina z vás řekne, že za něco takovýho utratit peníze je zvrhlost, ale já potřebuju prostě NĚCO, nedat za to moc, aby to hrálo a nerozpadlo se to za měsíc... poslech převážně mp3 z PC, většinou mám k dispozici kvalitnější ripy (lame enc 192 kbps+), sem tam normální audio CD, jinak filmový DVD a tak... nic náročnýho. bedny mám pure acoustics queen, zatím přední, plánuju k tomu dokoupit i zadní a centr, možná sub když bude potřeba. |
Pokud se reprodukce hudby blíží třebas k 50%, raději bych pouvažoval po stereu. Za stejné peníze pořídít stereofonní aparát, který hraje o několik tříd lépe, zejména pak z druhé ruky. První, co tě totiž začne fakt štvát, je neutěšená reprodukce sterea z nejlevnějšího AVR na podprůměrných reproduktorech. Naproti tomu tě může v mnohem lepším stereu překvapit i film na takovém stereofonním aparátu, o koncertech ani nemluvím. Sám jsem si tím prošel a DK mě přitom vyšlo na podstatně více, než tvoje záměry (cca 50K za nové). Nakonec celý ten ansábl brutálně srovnala se zemí aparatura z EBAY za 10k včetně. Dost tvrdé a drahé vystřízlivění. Ale když já si nedal říct  _________________ Zesilovač-streamer: Lyngdorf TDAI-1120
Repro: Lyngdorf FR-1
Gramo: Denon DP-23F (Audio-Technica VM540ML)
Phono: Pro-Ject Audio Phono Box DS |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: So január 31, 2009 12:11:39 Predmet: |
|
|
S tím bych si dovolil nesouhlasit. Sebelepší stereo systém nenahradí AVR, poněvadž nemá funkce potřebné pro zpracování videa. Naopak samozřejmě nelze čekat, že AVR za jistou cenu bude mít kvalitu zvuku srovnatelnou se stereo zesilovačem za srovnatelnou cenu - to je technicky nemožné. Nejlepších výsledků se dosáhne, když se obé zkombinuje - tj. kvalitní stereo a rozumně dimenzované AVR. Což už ovšem není záležitost do 10000. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
| Návrat hore |
|
 |
AlienCZ N/A
|
Zaslal: So január 31, 2009 18:54:36 Predmet: |
|
|
Pravda, ve svém návrhu jsem samozřejmě Video neřešil. V zadání je tuším popsán jako zdroj PC a ten si Video pořeší komplexně sám. Jsou ale situace, kdy je použití AVR Video "fičur" žádané, tam asi není jiná rozumná volba. Z hlediska běžného konzumenta DK jsem však prozatím nepocítil v praxi jejich potřebu. _________________ Zesilovač-streamer: Lyngdorf TDAI-1120
Phono: Pro-Ject Audio Phono Box DS
Naposledy upravil AlienCZ dňa So január 31, 2009 18:57:57, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

Založený: 30 október 2006 Príspevky: 1054
|
Zaslal: So január 31, 2009 18:56:26 Predmet: |
|
|
Neviem ci sa to tu zbytocne nerozpitvava.
Prihliadnuc k uvedenym repro, ktore potrebuje krmit madcat (peace ), je absolutne jedno ktory AVR si vyberie. Osobne tiez nieco z hifibazaru.cz (mas to nove aj so zarukou). Radsej by som sa ale "entry" modelom vyhol. Dalsia vyhoda AVR, ktora tu nebola spomenuta je tuner "v cene" 
Naposledy upravil vivi dňa So apríl 05, 2014 14:05:23, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ne február 01, 2009 13:21:20 Predmet: |
|
|
Podotýkám, že původní cena Azur 540 R byla 19 K a zvukově se směle může rovnat např. stereo zesilovači Azur 540 A. Existují i výrobci, kteří umí vyrobit zvukově slušný AVR. Dokonce lze vyrobit AVR, který hraje lépe než stereo zesilovač ve stejné ceně. Není to totiž primárně o ceně, ale o výrobci. Receiver značky XYZ může hrát lépe než např. stereozesilovač značky ABC. Vše ostatní jsou jen předsudky. Postavte si ty stroje nejdříve vedle sebe, a pak teprve pište. A konkrétně. Zobecňovat cokoliv v hifi je velmi ošidné.
Řeknu vám ještě jednu výhodu dobrého AVR - nepotřebujete řešit kvalitu analogového výstupu zdroje signálu. Může to být třeba mechanika v PC. AVR obsahuje totiž D/A převodníky a jam mám odzkoušeno, některé AVR mají lepší DAC než levné CDP. U poslední generace HD receiverů je to zvlášť markantní, kvalita zvuku přes digitální vstupy předčí analogovou cestu (konkrétně např. Harman AVR 355 + DVD 49, přičemž DVD 49 hraje na analogových výstupech lépe než starší model DVD 47, ale převodníky v AVR 355 jsou prostě ještě lepší!)
U stereo zesilovače musíte řešit nejen přehrávač, ale i jeho propojení se zesilovačem signálovými kabely. Kvalitní kabely začínají na 2-3 tisících, pokud propojíte nevhodným kabelem, opět ztrácíte kvalitu.
Oproti tomu k připojení AVR postačí koax, optika nebo HDMI kablík za pár korun.
Závěr - vůbec není jednoznačné tvrzení, že by stereo zesilovač za stejné peníze jako AVR byl lepší volbou. Ke stereo zesilovači si připočtěte nutnost kvalitního přehrávače (kvalitní analogové výstupy) a potřebu kvalitních signálových kabelů. Když to vše sečtete, dostanete se na cenu, za kterou pořídite už velmi slušně(!) hrající AVR od audiofilně zaměřeného výrobce. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

Založený: 30 október 2006 Príspevky: 1054
|
Zaslal: Ne február 01, 2009 23:37:01 Predmet: |
|
|
| Suhlas z excelia-hifi. A v tomto pripade (pokial hra clovek primarne z PC) stoji to brat v uvahu. Staci totiz overena (aj lacnejsia) zvukovka s korektnym SPDIFom (bitperfect, bez upsamplingu). A samozrejme v pripade filmov DD a DTS passthru urcite potesi. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po február 02, 2009 09:15:12 Predmet: |
|
|
Já s tím v podstatě také souhlasím - moje poznámka o kvalitativní nesrovnatelnosti při cenové srovnatelnosti byla míněna pro víceméně srovnatelné kategorie, tedy např. od téhož výrobce.
A může to být klidně i naopak. Osobně mám důvody preferovat značku DENON a moje aktuální zkušenost je, že mezi kombinací stereozesilovač + CD přehrávač v úhrnné ceně cca 30 000 a kombinací AVR + multifunkční přehrávač (HDMI propojení) za cca 18 000 není příliš podstatný zvukový rozdíl. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
| Návrat hore |
|
 |
J Hifi expert
Založený: 24 september 2007 Príspevky: 1535 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: St február 04, 2009 06:37:18 Predmet: |
|
|
No to ma podržte! Svet začína byť naruby. Doteraz ma všetci (od bežnej HI-FIkomunity po všetkých predavačov v štúdiach) presviedčali že sa ŽIADNY reciever v nijakom prípade zvukovo nevyrovná stereo zosíku. Hlavne tie novšie že stoja za hovno. A teraz tu čítam od vážených členov tohoto fóra že to celkom neplatí. Zaujímavé. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: St február 04, 2009 08:22:15 Predmet: |
|
|
Na tom není nic divného. Relace cena - kvalita prostě není jednoznačná a už vůbec to není monotónní funkce.
Příklad: Reprobedny v provedení klavírní lak budou stát hóóódně peněz. Tytéž bedny bez nátěru vyrobené kusově řemeslníkem budou stát podstatně méně, ale hrát budou úplně stejně. Tytéž bedny vyrobené ve velkosériovce budou stát opět o něco méně, ale hrát budou furt stejně. Atd. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
| Návrat hore |
|
 |
kimo Hifista
|
Zaslal: St február 04, 2009 10:48:35 Predmet: |
|
|
| ..a potom dochádza k "skresleným" výsledkom recenzíí pri pomere cena/kvalita. Jednoducho aj "priemer" môže byť excelent, pokiaľ sa predáva za pár korún. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kimo Hifista
|
Zaslal: St február 04, 2009 10:50:04 Predmet: |
|
|
| ..asi je potom prehladnejšie absolútne hodnotenie, ako to robia niektoré magazíny |
|
| Návrat hore |
|
 |
kimo Hifista
|
Zaslal: St február 04, 2009 11:02:59 Predmet: |
|
|
to J: presvedčiť Ťa môžu len vlastné uši, najlepšie pri zavretých očiach , myslím to tak, že keď mi pradie muzika na pozadí, necítim rozdiel medzi AVR 132+DVD 37 a HK 970+HD 970. To je asi hluchota, ale viem s tým žiť. Ozaj základná kacírska otázka: koľko je takých členov fóra, ktorí pravidelne sústredene počúvajú hudbu, koľko takých, ktorí počúvajú "na pozadí", koľko takých ktorý majú "techniku", ale si ju neužijú lebo namajú čas (prípadne deti, manželka a pod..) a koľko je takých, čo ich fascinuje hifhi z pohľadu technických riešení a mechanického vypracovania viac ako prostriedok na reprodukciu hudby? Samozrejme sú aj kombinácie.. Chcem tým len povedať, že je to ako s inými vecami.. dobré sú v garáži a tie bežné jazdia.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
seas Hifi expert

Založený: 25 október 2006 Príspevky: 1236
|
Zaslal: St február 04, 2009 20:52:04 Predmet: |
|
|
Pfizer Spolu UA forum
Naposledy upravil seas dňa Št december 29, 2022 23:08:47, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
J Hifi expert
Založený: 24 september 2007 Príspevky: 1535 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Št február 05, 2009 07:01:08 Predmet: |
|
|
Osobne sa budem niekedy v budúcnosti, keď budem páchať obmenu aparatúry, asi ťažko rozhodovať do čoho vlastne ísť. Samozrejme bude v prvom rade záležať na financiách (tie sú zatial v nedohladne). Väčšina ludí sa ako prvé zaujíma o pomer stereo/multikanál a hneď hádžu poučky že ak je to (napríklad) 60:40, tak treba ísť do sterea. U mňa je to možno až extrém - stereo je nejakých 90% - kino cca 7% a ostávajúce 3% 5,1 SACD.
Čiže pre niekoho jasný prípad na prechod do čistého sterea. Ale nie som si celkom istý, či by mi nechýbalo to priestorové SACD, alebo si ozvučiť sem tam nejaký film. Nehovoriac o tom že dosť počúvam rádio - takže pri klasickom stereu by sa patrilo dokúpiť tuner, čo nie je pri kvalitnejších značkách práve zadarmo. Možno namietať že sú aj stereo recievre, ale keď už by som išiel do sterea tak by som si prosil delené komponety. Na druhú straniu kvalitný center stojí podobne ako tuner - takže sa to zase vyrovnáva, ale na druhú stranu kvalitnejší reciever stojí zase viac ako zosík + tuner a keď k tomu pripočítam center + sub tak to kino je zase drahšie, atď..... Takže takto sa môže špekulovať do zblbnutia (resp. kým nenašetrím nejaký konkrétny obnos). Uff - nejak som sa rozpísal  |
|
| Návrat hore |
|
 |
AlienCZ N/A
|
Zaslal: Št február 05, 2009 07:25:10 Predmet: |
|
|
Jako zase vocať pocať. Je sice fajn, že některe i levné AVR nahradí díky solidním D/A převodníkům některé levné CD plajery, ale jaký je z toho smysluplný užitek, když je to následně "vylepšeno" na podprůměrném předzesilovači, DSP procesoru a potom nacpáno do hodně kompromisního koncáku. _________________ Zesilovač-streamer: Lyngdorf TDAI-1120
Phono: Pro-Ject Audio Phono Box DS |
|
| Návrat hore |
|
 |
kimo Hifista
|
Zaslal: Št február 05, 2009 09:06:14 Predmet: |
|
|
| To: AlienCZ, všetko je to v relatívnej rovine, hodnotí sa teraz výsledok, už po prekonaní DSP, kompromisného koncáku a pod.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Denkez Hifi obsluha
Založený: 04 marec 2009 Príspevky: 32
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre. Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra. Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.
|
|