Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

PC speaker JBL Platinum

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jmd
Hifi inventar

Založený: 26 január 2007

PríspevokZaslal: Št júl 26, 2007 15:00:29    Predmet: PC speaker JBL Platinum Odpovedať s citátom

Prepáčte že opruzujem, ale keď už som nakreslil schému, tak sa podelím o skúsenosť, možno sa to niekomu bude hodiť. Príčinou poruchy je odpálený TEA2025B, výrobca IO odporúča pri 4ohm záťaži napájanie do 9V. Výrobca repráčikov prirobil chladiace krídielká na IO a napája to 12V Confused Inak povedzme si na rovinu ten šváb IO je psí grc...
Schéma: http://jmd.szm.sk/Audio/Loudspeakers/JBL_Platinum.gif
Frekvenčný priebeh zosilňovača: http://jmd.szm.sk/Audio/Loudspeakers/JBL_Platinum_fr.gif

Naposledy upravil jmd dňa Št júl 26, 2007 22:01:17, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
godz
Hifi expert

Založený: 05 máj 2007

PríspevokZaslal: Št júl 26, 2007 18:55:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Keď už tak psí grc...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hop377
Hifista - pokročilec

Založený: 03 december 2006

PríspevokZaslal: Št júl 26, 2007 19:46:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Co tym chcel basnik povedat? Je fakt, ze ten svab patri medzi najlacnjsie zosilnovace a je hojne vyuzivany hlavne v PC reprakoch, ale za tu cenu aspon hraje. A k tej charakteristike, nevidim na nej nic nezvycajne, snad len to, ze ma tvar taky schvalne, aby aspon trochu simulovala fyziologicky priebeh. A dolna cast, je odrezana, kvoli ochrane stredaku. Je to jednoucelove zariadenie, tak naco to sklamanie? Snad si ta neocakaval DPA.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Št júl 26, 2007 22:50:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Chcel som len vytknúť firme, že keď to chceli napájať z 12V a zaťažovať 4ohm mali použiť výkonnejší šváb. Ale aj tak sa mi celkovo ten šváb nepáči. V dnešnej dobe za ideálnych podmienok pri 1VA, 1kHz, do 4ohm, mať 10% THD pri Vcc 9V/2,3W a 6V/1W No
http://us.st.com/stonline/books/ascii/docs/1523.htm
Túto kategóriu IC nesledujem, ale takéto parametre ma zaskočili. Jedinú výhodu vidím v tom DIP16 púzdre, že je na trhu ojedinelé v tomto výkone. Inak neviem načo takéto niečo vyrábať. Asi je na trhu jeden z najlacnejších... videl som ho v BA v nemenovanej firme v dvoch cenách za 51Sk ale aj za 31Sk tuším náhradu /oboje vypredané/, cca GME30Sk /na objednávku/, SOS za 10Sk /skladom/, kúpil som v Electrocompe na Mierovej ul. za 25Sk /asi nebude od ST, nemám dobrý pocit z potlače a nožičiek/ uvidím čo to spraví Smile

Proti frekvenčnej závislosti filtrov nemám v tomto prípade absolútne žiadnu námietku. Je to ako píšeš účelné. Potrebuje to basreflex ale asi aj ten reprák. Ten graf bol myslený len ako názorná ukážka, keď už som ho mal na obrazovke.

godz: ý/í Embarassed opravené, vďaka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar

PríspevokZaslal: Pi júl 27, 2007 12:23:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Trošku som to otunil. Na vstupný káblový prívod a takisto aj paralélne na vstupné odpory 2k2 (R3 a R10) som voči zemy zavesil 1nF Tesla Fs keramické kondenzátory aby som potlačil prípadné rušenie z PC. S tým 12k odporom to vytvára skorý filter. Je však možnosť sa pripájať ešte cez 3k9 potom sa filter posunie 3x vyššie. Takáto filtrácia sa hodí v každom prípade PC audia, tu však od výrobcu absentovala. Oprava sa podarila, koľko to však vydrží? Nechcelo sa mi v tom dlho vŕtať Cool
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: