|
hifi.slovanet.sk
Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
PMA Pavel Macura
Založený: 18 január 2007 Príspevky: 20539
|
Zaslal: Št október 10, 2013 07:37:01 Predmet: |
|
|
Samo. Ty naše výsledky jsou +/- stejné. _________________ mám rád hifi, ale víte, jak je to dál ..... |
|
Návrat hore |
|
|
coffee Hifi expert
Založený: 04 október 2006 Príspevky: 2324 Bydlisko: různě
|
Zaslal: Št október 10, 2013 17:38:54 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: | Jediný správný postup je s použitím aktivních sond, které si ovšem u Metronixu nekoupíte a k Hamegu taku nejsou. Howgh ! |
"Jiskricky z hamegu nejsou vubec zadny posrany....."
http://elektrotanya.com/files/forum/2009/10/e04a036.pdf |
|
Návrat hore |
|
|
PMA Pavel Macura
|
Zaslal: Št október 10, 2013 17:47:57 Predmet: |
|
|
Hlavně by autor místo salónních řečí měl ukázat výsledky. Jako třeba tu Vaškovu čistou hranu 2 ns. Už na ty povídánky nejsem. _________________ mám rád hifi, ale víte, jak je to dál ..... |
|
Návrat hore |
|
|
velky bobo Big Audio Druid
Založený: 04 február 2007 Príspevky: 2864 Bydlisko: U mně doma
|
Zaslal: Št október 10, 2013 20:37:34 Predmet: |
|
|
Mně vadí víc věcí. Třebas to, co se prezentuje jako průnik - žlutá stupa. To je signál, který se primárně vytvoří vnucením nějakého proudu do stínění a to, co se objeví jako úbytek, se přes integrační článek 50 ohmů + kapacita kabelu dostane do vnitřního vodiče. Jenže v reálu je ten konec stínění, do kterého se tlačí rušení, připojený na zem zdroje užitečného signálu a zpracovává se rozdíl toho, ce se objeví na druhé straně. A ten odpor bude ve většíně případů víc než 50 ohmů (a někdy zase míň). Atd. Zajímavé je, že nikdo ze zúčastněných nekvitoval to, že signál žluté stopy je integrovaný.
Víš, Vašku, chápu, že se snažíš to prezentovat "s ničím", jenže to pak vzniká to, čemu se říká nepřípustné zjednodušení. Kdyby takhle pracovala fyzika, tak bychom dodneška nevěděli, jek je možné, že mezihvězdná hmota vyzařuje na radiových frekvencích, poněvadž příslušný kvantový přechod je v zjednodušeném modelu zakázaný. Ostatně by asi neexistovala ani kvantová mechanika, tím pádem ani internet a byl by klid. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
http://www.kvakeri.cz/
Naposledy upravil velky bobo dňa Št október 10, 2013 20:48:35, celkom upravené 1 krát. |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 20:47:46 Predmet: |
|
|
Konečně něco konstruktivního. Akorát že výstupní impedance toho sledovače asi nebude 50 ohmů - chtělo by to možná trochu dorovnat.
Hameg bohužel žádnou použitelnou aktivní sondu nemá, aspoň na webu. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
http://www.kvakeri.cz/ |
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
Založený: 17 február 2007 Príspevky: 5975 Bydlisko: Praha, Jesenice
|
Zaslal: Št október 10, 2013 20:53:17 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: | ... jenže to pak vzniká to, čemu se říká nepřípustné zjednodušení. |
Senilní hňupe, představ si, že ten zakončovák je vestavěný do miniaturního zařízení, kde funguje jako zdroj signálu, zde šumového napětí odporu 50R.
A já nedělám nic jiného, než že vnějším rušením, které mi příhází po kabelu do toho zařízení z druhé strany, mydlím kostrou toho zařízení.
Jaké v tom vidíš zjednodušení ??? _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 20:56:10 Predmet: |
|
|
P.S. Ten zpětný zákmit je pravděpodobně napětí vzniklé transformací proudu stíněním do vnitřního vodiče. On je to totiž v podstatě objekt se soustředěnými parametry. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 20:57:48 Predmet: |
|
|
danhard napísal: | velky bobo napísal: | ... jenže to pak vzniká to, čemu se říká nepřípustné zjednodušení. |
Senilní hňupe, představ si, že ten zakončovák je vestavěný do miniaturního zařízení, kde funguje jako zdroj signálu, zde šumového napětí odporu 50R.
A já nedělám nic jiného, než že vnějším rušením, které mi příhází po kabelu do toho zařízení z druhé strany, mydlím kostrou toho zařízení.
Jaké v tom vidíš zjednodušení ??? |
Prosím tě, mohl bys to přeložit do normální češtiny ? Senilního hňupa překládat nemusíš, tomu rozumím. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
Naposledy upravil velky bobo dňa Št október 10, 2013 20:59:56, celkom upravené 1 krát. |
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Št október 10, 2013 20:59:13 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: |
Konečně něco konstruktivního. |
A na co proboha ? je to jenom vstupní sonda s malou vstupní kapacitou, navíc ještě jen vf střídavá.
Co bych s tím lépe viděl na impedancích 50 ohmů ?
Velký HOVNO, velký BOBO ! _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:00:44 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: | Prosím tě, mohl bys to přeložit do normální češtiny ? Senilního hňupa překládat nemusíš, tomu rozumím. |
V češtině to už je, ale ty tomuto jazyku zjevně nerozumíš.
Lepší domluva je hotentóty _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:02:11 Predmet: |
|
|
danhard napísal: | velky bobo napísal: |
Konečně něco konstruktivního. |
A na co proboha ? je to jenom vstupní sonda s malou vstupní kapacitou, navíc ještě jen vf střídavá.
Co bych s tím lépe viděl na impedancích 50 ohmů ?
Velký HOVNO, velký BOBO ! |
Možná že to, co tam doopravdy je, ne to, co se z toho stane, když to zkurvíš nepřizpůsobenou sondou nebo jiným hnojem. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
Naposledy upravil velky bobo dňa Št október 10, 2013 21:08:07, celkom upravené 1 krát. |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:04:03 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: | danhard napísal: | velky bobo napísal: | ... jenže to pak vzniká to, čemu se říká nepřípustné zjednodušení. |
Jaké v tom vidíš zjednodušení ??? |
Prosím tě, mohl bys to přeložit do normální češtiny ? Senilního hňupa překládat nemusíš, tomu rozumím. |
To je česky ? _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:07:11 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: | Možná že to, co tam doopravdy je, ne to, co z toho stane, když to zkurvíš nepřizpůsobenou sondou nebo jiným hnojem. |
A co zkreslí 50R vstup osciloskopu, když do něj přivedu signál 50R kabelem ? Nic jiného to není, můžeš mi vysvětlit, jak to udělat lépe ? _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:11:32 Predmet: |
|
|
danhard napísal: | velky bobo napísal: | Možná že to, co tam doopravdy je, ne to, co z toho stane, když to zkurvíš nepřizpůsobenou sondou nebo jiným hnojem. |
A co zkreslí 50R vstup osciloskopu, když do něj přivedu signál 50R kabelem ? Nic jiného to není, můžeš mi vysvětlit, jak to udělat lépe ? |
Na tom schématu 50 ohm vstupy nejsou. Kdyby byly použité pro měření, vypadal by výsledek dost jinak. Podotýkám, že jde o schéma PMA. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:14:56 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: | To je česky ? |
Ano to je česky, jelikož to tu už bylo vysvětleno několikrát horem, dolem, tak už nevím jak více to vysvětlit.
I kdyby tam byly nějaké absolutní chyby měření, tak se dají zmapovat a otestovat. Na konec já výsledky těch časových záležitostí srovnávám s reálnými, jinak naměřenými vlastnostmi, abych ukázal shodu a co je na tom vlastně vidět.
Na posouzení vlastností se to ale dělá relativně, srovnání jednoho kabelu s jiným. Tam už nějaké chyby měření nevadí vůbec, protože jsou pro obě měření stejné.
Jestli tě mohu požádat, nereaguj dále na toto vlákno. _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:25:21 Predmet: |
|
|
Když jinak nedáš ... ono by to stejně k ničemu nebylo. Ale vyhrazuji si právo provést nezávislé měření, až k tomu budu mít příležitost, a výsledky tady publikovat. _________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
Návrat hore |
|
|
danhard Hifi inventar
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:29:08 Predmet: |
|
|
velky bobo napísal: | P.S. Ten zpětný zákmit je pravděpodobně napětí vzniklé transformací proudu stíněním do vnitřního vodiče. On je to totiž v podstatě objekt se soustředěnými parametry. |
Transformace proudu stíněním do vnitřního vodiče je prosím princip elektomagnetického stínění toho koaxiálu
Ale ono se tam indukuje to napětí celé, ne jen nějaký překmit, ten je jen nějaká tisícina toho rušivého napětí
Mám dojem, že se tady bavím s člověkem z jiné planety.
Spoj se laskavě s autorem tohoto článku, myslím že si budete rozumět, je to taky marťan
http://www.FFFfff___.cz/index.php/nf-technika/81-hqqf-a-teorie/316-hi-fi-vs-high-end-signalove-vedeni.html _________________ Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande ! |
|
Návrat hore |
|
|
|
Zaslal: Št október 10, 2013 21:42:59 Predmet: |
|
|
_________________ Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
|
Návrat hore |
|
|
PMA Pavel Macura
|
|
Návrat hore |
|
|
Q-bass Hifista - pokročilec
Založený: 13 február 2010 Príspevky: 264
|
Zaslal: Pi november 07, 2014 22:50:45 Predmet: |
|
|
Pavle, keby ta prehovorili na vyrobu PCB, tak mysli aj na mna s 1 kusom. Asi pred pol rokom som ta otravoval:) Dakujem. |
|
Návrat hore |
|
|
PMA Pavel Macura
|
|
Návrat hore |
|
|
hanysek Hifi obsluha
Založený: 18 august 2009 Príspevky: 14 Bydlisko: Havířov
|
Zaslal: Št január 22, 2015 13:50:54 Predmet: |
|
|
Když PMA zveřejnil gerber soubory, neměl by někdo zájem o výrobu desky, ať se podělíme?
Mám konkrétně Phonobox od Projectu, má ho smysl měnit za openamp? Vadí mi jeho debilní velikost, taky mám a chuť něco sestavit. |
|
Návrat hore |
|
|
pesve Hifista
Založený: 28 apríl 2008 Príspevky: 135 Bydlisko: za Brnem
|
Zaslal: So február 14, 2015 15:22:46 Predmet: |
|
|
Konečně jsem se dostal k realizaci.
Použil jsem zde již zmíněná step-up trafa od p.Berana a doplnil jsem možnost přepínání MC - MM.Výstupní impedance traf byla upravena paralelním připojením odporu 12K.Tím je splněna doporučená zatěžovací impedance MC přenosky 100 ohm.
K napájení jsem použil osvědčený zdroj ZT15VA,umístěný spolu s toroidem do ext.krabičky do zdi.
Ve spojení OPENAMPu s lehce rekonstruovanou NC 450 a MC přenoskou Ortofon Kontrapunkt B je výsledný zvuk velice,velice dobrý. _________________ DEQX HDP5 - TriAmp 2xDPA222 + Hypex NC400 - RpM1 |
|
Návrat hore |
|
|
pesve Hifista
Založený: 28 apríl 2008 Príspevky: 135 Bydlisko: za Brnem
|
Zaslal: Po február 16, 2015 10:43:31 Predmet: |
|
|
Pro úplnost schema zapojení přepínače MM-MC a step-up trafa. _________________ DEQX HDP5 - TriAmp 2xDPA222 + Hypex NC400 - RpM1 |
|
Návrat hore |
|
|
roberto Hifi expert
Založený: 03 marec 2007 Príspevky: 2650 Bydlisko: Brno
|
Zaslal: Po február 16, 2015 15:17:33 Predmet: |
|
|
Měl jsem za to že jedním z výhod trafa je galvanické oddělení. A ty spojíš P a S |
|
Návrat hore |
|
|
hanysek Hifi obsluha
Založený: 18 august 2009 Príspevky: 14 Bydlisko: Havířov
|
Zaslal: Pi apríl 24, 2015 12:09:26 Predmet: |
|
|
Chlapi dotaz, bude problém, když dám openamp do dřevěné krabičky, bude na tom ležet přímo gramofon Technics 1210? Myslím co se týče nějakého rušení. Nebo snad jiný problém? Sorry, jsem laik, a nechci dělat něco co nebude fungovat.
Díky. |
|
Návrat hore |
|
|
PMA Pavel Macura
|
Zaslal: Pi apríl 24, 2015 12:24:47 Predmet: |
|
|
Nijak zásadní problém nebude, ale bylo by lepší dát na dno krabičky pod desku předzesilovače Cu nebo Al plech a ten spojit se zemí (GND, 0V) předzesilovače. _________________ mám rád hifi, ale víte, jak je to dál ..... |
|
Návrat hore |
|
|
opa Hifi inventar
Založený: 24 február 2007 Príspevky: 11202 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Ne apríl 26, 2015 17:59:39 Predmet: |
|
|
PMA napísal: | Nijak zásadní problém nebude, ale bylo by lepší dát na dno krabičky pod desku předzesilovače Cu nebo Al plech a ten spojit se zemí (GND, 0V) předzesilovače. |
Kam se poděla kontinuita stínění z 10mm hliníku ? _________________ Cui bono ? |
|
Návrat hore |
|
|
PMA Pavel Macura
|
Zaslal: Ne apríl 26, 2015 18:04:40 Predmet: |
|
|
Nikam, je to nejlepší řešení, on se ptal na zásadní problémy, ne na nejlepší možné řešení. Provokuješ zbytečně. _________________ mám rád hifi, ale víte, jak je to dál ..... |
|
Návrat hore |
|
|
opa Hifi inventar
Založený: 24 február 2007 Príspevky: 11202 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Ne apríl 26, 2015 21:27:11 Predmet: |
|
|
PMA:
To není provokace. Zeptal jsem se, abych se ujistil, že se nemýlím. K mé velké radosti se potvrdilo, co jsem předpokládal.
Možná jsi zaregistroval, že v poslední době přispívám na fórum méně. Snažím se získat trochu odstup a nadhled. I Tvoje odpověď mi v tom pomohla.
Takže díky, všechno je v nejlepším pořádku. _________________ Cui bono ? |
|
Návrat hore |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre. Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra. Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.
|
|