| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
johny_r Hifi obsluha
Založený: 08 november 2007 Príspevky: 10
|
Zaslal: Št november 08, 2007 11:31:02 Predmet: Repro k PC pro poslech hudby |
|
|
Zdravím,
je mi jasné, že se svým ne až tak HI-FI dotazem sem zcela nezapadám, nicméně ptám-li se na fórech uživatelů PC, dostávají se mi pouze odpovědi Logitech a Creative. Nechci ani jednu z těchto značek zatracovat, ale jsem si jiste, že existují i jiné-lepší. Takže můj dotaz:
Rád bych si koupil Bedny k PC především k poslechu hudby - a to hudby vokální (sbory, vokální skupiny), klasiky a jazzu. Momentálně mám 5.1 sestavu Genius, což je dobré možná tak na filmy, ale pořád jsou to jen PC bedničky, i když velké a těžké.
Chtěl bych tedy 2.0 nebo 2.1 sestavu. Trochu víc mne láká 2.1, ale někdo zase tvrdí, že to na muziku není dobré. Měly by to být aktivní bedny, nechci kupovat zesilovač a budovat si z PC hifi sestavu za spousty tisíc, stejně jako se mi nechci chodit po bazarech a shánět použité. Radši bych koupil nové. Zde je pár kousků, které mi někde někdo doporučil, takže se ptám, co Vy na to, případně si rád nechám poradit něco jiného. Co se zvukovky týče, tak mám Creative X-FI Fatal1ty, která podle mne dosahuje výborných výsledků v rámci PC audia (přes mé Sennheisery HD555 je to oproti starší Audigy znační rozdíl).
Takže ta repra:
Altec Lansing FX6021 (nebo PT6021 nebo SLS6221),
Creative GigaWorks T40
M-AUDIO - AV 40 Studiophile
Roland DM-2100
Za poměrně rozumné peníze je už docela velká nabídka studiových 2.0 (2.1) monitorů (např. muzikmanie.cz). Ty Rolandy mají i digitální vstup a vypadají velmi zajímavě (byť za vyšší cenu). Je to dobré řešení?
A mimochodem, je lepší připojit repro digitálně a používat převodník v něm nebo analogově a použít převodník na zvukovce, která by měla být velmi slušná?
Co vy na to?
Moc děkuji za odpovědi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kuba4 Hifi inventar
Založený: 08 október 2006 Príspevky: 3917
|
Zaslal: Št november 08, 2007 12:40:10 Predmet: |
|
|
| Rozdíl v ceně navrhovaných tipů beden je docela velký. Kolik tedy hodláš utratit, 2,5 nebo 8k nebo jinou částku? |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Št november 08, 2007 12:52:24 Predmet: |
|
|
No, ty nejlevnější GigaWorks už jsem asi zavrhl. Za klasické PC bedničky mi těch 6k za Altecy přijde docela dost. Pokud by to bylo opodstatněné lepším zvukem, tak do 10k by to asi bylo průchozí. Ty Rolandy jsou nad 10, ale zas vypadají velmi zajímavě. A pomalu se začínám poohlížet i po řešení zesilovač + bedny, i když původně jsem toto zavrhoval. Takže nevím. Řekněme, že do 10k, ale není to nějaký ultrapevný limit. Ta cena musí odpovídat kvalitě. Nerad se rozhoduji podle ceny, nedopadá to dobře.
Díky |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kuba4 Hifi inventar
|
Zaslal: Št november 08, 2007 13:12:01 Predmet: |
|
|
S výběrem mezi levnými aktivními monitory jistě pomůže cough.
Zkusil bych Yamaha HS50M za 9k, které můžeš později doplnit SW, třeba firemním HS10W. K dobrému zvuku to bude mít pořád daleko, ale oproti PC repro budeš o mnoho dál. |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Št november 08, 2007 13:41:59 Predmet: |
|
|
| Díky za nápad. Přemýšlím o tom, jestli studiové monitory jsou dobrým řešením pro poslech hudby. Na jednu stranu pochopitelně dovedu ocenit přesný zvuk, kde slyším všechny nuance, na druhou stranu ale nevím, jestli monitory naopak nevypíchnou nedokonalosti. Je mi jasné, že nejlépe vychutnám CD, na druhou stranu, bude možné pustit si i 256kbps mp3? Na dosavadním vybavení je rozdíl od CD těžko slyšitelný, předpokládám, že na monitorech tomu může být jinak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Št november 08, 2007 16:08:44 Predmet: |
|
|
Mimochodem, píšeš, že k dobrému zvuku to bude mít daleko. Tak jen čistě orientačně. Kolik peněz by zhruba mělo stát repro, které by dobrý zvuk poskytovalo? Nebo jinak. Jaké nejdražší repro má smysl připojit k PC a od kolika peněz už dodávaný signál nepokrývá potřeby repra.
A ještě jeden dotaz. Pokud bych nakonec zvolil třeba ty Rolandy, které mají digitální vstup, je lepší připojit je digitálně a nechat to na jejich převodníku nebo raději kvalitní kabelem analogově a D/A převod nechat na hardwaru zvukovky?
Díky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frantrax Tetřev hlušec

Založený: 28 január 2007 Príspevky: 3010
|
Zaslal: Št november 08, 2007 17:15:56 Predmet: |
|
|
zkus www.prodance.cz a ADAM bedny.
Hele, "studiovejch monitorů" se neboj, protože v týhle ceně to jsou furt vobyčejný bedny, žádný nuance se nekonaj. _________________ Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec. |
|
| Návrat hore |
|
 |
coffee Hifi expert

Založený: 04 október 2006 Príspevky: 2324 Bydlisko: různě
|
Zaslal: Št november 08, 2007 17:20:49 Predmet: |
|
|
... _________________ “And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.” ― Friedrich Nietzsche
Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 19:49:09, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frantrax Tetřev hlušec

|
Zaslal: Št november 08, 2007 17:45:24 Predmet: |
|
|
Mně se zas líbí zvukárna Audiotrak Prodigy HD2 či jak to je... Možná si ji koupim. (asi 2000)
V Prodancu občas nakupuju, tak znám jejich sortiment... Jiný levný monitorky ani neznám  _________________ Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec. |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Št november 08, 2007 17:49:14 Predmet: |
|
|
Se zvukovkou nebude problém. Mám Creative X-FI Fatal1ty, která je myslím více než dobrá. Rozhodně daleko lepší než Audigy. Takže raději analog a kvalitní kabel, jo?
Díky
PS: Další názory vítány. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frantrax Tetřev hlušec

|
Zaslal: Št november 08, 2007 18:19:36 Predmet: |
|
|
Ehm... s kvalitou kabelu nepřehánět Hlavně ne nic za tisíce, ale nai ne tkaničku. _________________ Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec. |
|
| Návrat hore |
|
 |
coffee Hifi expert

|
Zaslal: Št november 08, 2007 18:24:34 Predmet: |
|
|
... _________________ “And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.” ― Friedrich Nietzsche
Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 19:49:30, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frantrax Tetřev hlušec

|
Zaslal: Št november 08, 2007 19:02:01 Predmet: |
|
|
Já si koupil Tasker C129 a nemám důvod měnit... Zatím Ale těšim se na to, až se budu tak nudit, že budu měnit káááble  _________________ Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kyselym Hifista
Založený: 11 február 2007 Príspevky: 133 Bydlisko: Plzen
|
Zaslal: Št november 08, 2007 22:17:29 Predmet: |
|
|
ja se zas chystam prubnout tasker tsk1031
jinak naprosto schvaluju tve reseni. PC jako zdroj je podle me jedinym rozumnym resenim. Ta zvukarna ujde. Ted uz jen kvalitni zesik a bedny. To se da poridit za 30-50tisic v DIY - podle narocnosti a velikosti beden z toho stereo zesik je asi 10tisic.
nejlip udelas kdyz si to pujdes nekam poslechnout a rozhodnes se podle svyho sluchu a ne rad tady na internetu ikdyz zrovna franta s coffeem ti nejspis radi dobre. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kuba4 Hifi inventar
|
Zaslal: Pi november 09, 2007 08:23:33 Predmet: |
|
|
| Radí snad dobře, ale bedny ještě neporadili, možná protože to v té ceně nejde. Zase na druhou stranu je johny_r snad na tolik rozumný, že jako jeden z mála se nechá odradit od nákupů aktivních PC bedýnek za 2,5k Kč. |
|
| Návrat hore |
|
 |
coffee Hifi expert

|
Zaslal: Pi november 09, 2007 10:10:25 Predmet: |
|
|
Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 19:49:47, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Pi november 09, 2007 10:20:24 Predmet: |
|
|
No, devítka za jednu bedýnku je víc než co bych za to chtěl dát. Jde mi o to, polepšit se ze současných 5.1 geniusek a nevybudovat hned hifi systém nebo studio. Geniusky nechám na filmy a 2.0 nebo 2.1 na muziku. Jen musím nějak vyřešit zapojení. Zvukovka nějak nemyslí na zapojení dvou reprosoustav zároveň. Takže buď nějakou rozdvojku nebo přepíchávat kabely. Nebo Vás napadá jiné řešení?
Mimochodem, když mám 2.1 sestavu, jak se zapojuje do PC? Pokud přepnu zvukovku na 2.1, tak předpokládám posílá signál do díry pro přední repro, i do díry pro subwoofer. Jak to ale zapojím, když repro má jen jeden vstup a signál do subu si přeposílá samo?
Díky |
|
| Návrat hore |
|
 |
coffee Hifi expert

|
Zaslal: Pi november 09, 2007 10:39:58 Predmet: |
|
|
Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 19:50:13, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
coffee Hifi expert

|
Zaslal: Pi november 09, 2007 10:41:34 Predmet: |
|
|
Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 19:50:27, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Pi november 09, 2007 10:51:28 Predmet: |
|
|
To vypadá zajímavě. Chci se zeptat na jednu věc. Jak je to se subwooferem na poslech muziky. Utáhne sestava bez subu (třeba ty Behringry) stejně kvalitní basy jako s ním (třeba Roland DM2100)? Jak to vidíš kvalitativně? Předpokládám, že ty behringry budou kvalitnější než Rolandy, která mají za stejnou cenu i sub, navíc jsou dvoupásmové. Teď se mi ale otevírá další spektrum aktivních 2.0 monitorů, kterých je do 10k taky dost. Tak teď nevím )
A ještě jeden dotaz. Ty Behringry jsou sice aktivní, ale nevidím na nich žádnou možnost regulace. Znamená to tedy, že mají zesilovač na nějaké fixní hladině a regulace hlasitosti bude pouze na straně PC? Omlouvám se za hloupé otázky, ale jsem začátečník  |
|
| Návrat hore |
|
 |
coffee Hifi expert

|
Zaslal: Pi november 09, 2007 10:58:06 Predmet: |
|
|
Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 19:50:42, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mesires Hifista - pokročilec
Založený: 04 apríl 2007 Príspevky: 324 Bydlisko: Albrechtice /Karvina/
|
Zaslal: Pi november 09, 2007 11:49:36 Predmet: |
|
|
| Frantrax napísal: | Já si koupil Tasker C129 a nemám důvod měnit... Zatím Ale těšim se na to, až se budu tak nudit, že budu měnit káááble  |
Ty Taskery kupujete kde? _________________ Poznáte pravdu a pravda vás učiní svobodnými.
(Janovo evangelium 8:32) |
|
| Návrat hore |
|
 |
fojo Hifista - zaslúžilec

Založený: 08 november 2006 Príspevky: 582 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Pi november 09, 2007 11:53:13 Predmet: |
|
|
| Frantrax napísal: | zkus www.prodance.cz a ADAM bedny.
Hele, "studiovejch monitorů" se neboj, protože v týhle ceně to jsou furt vobyčejný bedny, žádný nuance se nekonaj. |
pod toto sa podpisujem _________________ počúvam, teda som (Dynaudio, Ultrasone, Grado) |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Pi november 09, 2007 11:56:13 Predmet: |
|
|
coffee: O akustických úpravách v místnosti bych si rád něco přečet. Můžeš nastínit nebo mě někam odkázat? Zatím byldím v našlapaným panelákovým pokoji, ale příští rok se stěhuju, takže nějaké úpravy by mohly být možné.
Mimochodem, opět pardón za hloupý dotaz, ale ty 24dB LR aktivní filtry jsou co? Kde jsi našel nějakou podrobnější specifikaci těch repro? Já nic neobjevil.
A poslední dotaz na zcela nezávislý názor. Jsou ty Behringry dobré řešení, jako poslechové repro k PC? Dost se mi líbí, ale jejich zaměření je spíš na studio než na domácí poslech. A mimochodem, je na nich nějaká průzvučná tkanina nebo jsou otevřené tak, jak je to na obrázcích?
Díky
edit// hledal jsem konektorový vybavení těch B3030A a zjistil jsem, že mají jack a XLR konektor. Netuším ale, jestli se signál vede do každého zvlášť nebo přes jeden do druhého (jak to býva u PC beden). Pokud by to bylo do každého zvlášť, jak to připojím k PC?
Díky |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frantrax Tetřev hlušec

|
Zaslal: Pi november 09, 2007 18:33:40 Predmet: |
|
|
Fakt se vybodni na "zaměření na studio"
Kámoš má starší model Behringerů (Já z tý značky jakože trošku bleju...) ještě s kalotovym vejškáčem. Pouštěly se do toho srágora MP3 a BYLO TO POSLOUCHATELNÝ. Různý hejblátka se daj kroutit I basy to jakž takž má. Já osobně bych s Geniusama 5,1 trénoval hod daleký na protivnou sousedku a měl na muziku i filmy jen ty malý "monitorky" třebas ty Behringery. Ono to stačí, i takový skoro basy se z toho daj vykroutit (určitě lepší jak z "subu" Geniusů.
Tyhle rádoby-studiovky se od rádoby-hifi beden za stejnou cenu liší IMHO kapánek lepšim zvukem a hlavně tim, že jsou v aktivu.
Tasker - www.prodance.cz _________________ Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec. |
|
| Návrat hore |
|
 |
coffee Hifi expert

|
Zaslal: So november 10, 2007 19:00:24 Predmet: |
|
|
Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 10:37:52, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Po november 12, 2007 11:32:05 Predmet: |
|
|
Ještě dotaz. Můžete mi doporučitě nějaké prodejny v Praze, kde se dá něco poslechnout a kde prodavači ví víc než že to jsou repráky a stojí xy peněz?
Díky |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_r Hifi obsluha
|
Zaslal: Ut november 13, 2007 12:26:06 Predmet: |
|
|
Nikdo neví?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frantrax Tetřev hlušec

|
Zaslal: Ut november 13, 2007 14:57:41 Predmet: |
|
|
prodance _________________ Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec. |
|
| Návrat hore |
|
 |
lada Hifi obsluha
Založený: 02 február 2007 Príspevky: 16 Bydlisko: Zlin, CZ
|
Zaslal: St november 14, 2007 14:52:14 Predmet: |
|
|
Johny_r, došel jsem k závěru, že při práci u počítače mám nejvíc času a relativně klidu na poslouchání, takže už téměř rok poslouchám adamy A7 na zvukovce Esi Juli@. V Praze by měli být k poslechnutí v Prodance (www.prodance.cz), pak vedou ještě levnější Tapco (S5 a S8 ). Jestli chceš srovnávat, tak něco bude v Audiopro (www.audiopro.cz), vedou Behringery (myslím, že B2030 nebo tak nějak se jmenují ty nejlevnější použitelné) a nějaké Dynaudio.
Jinak sub mi k těm A7 rozhodně nechybí, basuje to na svou velikost solidně. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|