Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Dve zvukovky

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 412

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 11:01:45    Predmet: Dve zvukovky Odpovedať s citátom

Ma niekto skusenosti s instalaciou asus xonar hdav 1,3 a asus xonar essence stx do jedneho htpc?Ide o to,ze mam obavu z podobných ovladacov.Dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4810
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 12:26:37    Predmet: Odpovedať s citátom

V linuxu zcela jistě problém nebude, v jiném OS bych předpokládal, že také ne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1826

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 16:47:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Co se týká Win, tak dvě zvukovky umí až W7.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 412

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 18:49:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Ide o W7 a zaujima ma len ci nedochadza ku konfliktu ovladacov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 10228
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 19:04:13    Predmet: Odpovedať s citátom

no vsak si aspon overis, aky kvalitny operacny system pouzivas...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 19:25:06    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
Co se týká Win, tak dvě zvukovky umí až W7.

Čo konkrétne máš na mysli? >10 rokov bez problémov fungujem s viacerými zvukovkami pod XP - jedna primárna na web a systémové zvuky, druhá na hudbu (výnimočne aj ďalšia pri testoch alebo meraní cez externú). Akurát musí buď sw. podporovať výber audiozariadenia (čo všetky slušné AV prehrávače umožňujú), alebo treba vhodne vybrať primárnu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 19:34:41    Predmet: Odpovedať s citátom

2 (hoci identicke) zvukovky, 2 HW zariadenia, 2 rozdielne PCI / PCIE zbernice - co riesite? Dnes bezne pod Win7 obhospodarite 4 identicke GPU. Vobec by som sa toho nebal.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 412

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 21:41:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar nie som si celkom isty a uz vôbec nie s identickými kartami.Ide o ovládanie cez asus center kde dôjde napr pri prepnuti vystupu k zmene na obidvoch zvukovkach(pravdepodobne).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Ne január 12, 2014 21:53:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Hej, s viacerými ASUSkami zdá sa môže byť problém, ak chceš použiť ten ich sw., tu chlapík riešil podobnú vec: http://www.head-fi.org/t/658710/two-asus-xonar-sound-cards-one-one-motherboard-help

Otázka je, či je ten problém už na úrovni driverov, alebo len to GUI nepočíta s viacerými zariadeniami. V každom prípade sú to patláci, ak počítali s max jednou kartou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Po január 13, 2014 08:21:47    Predmet: Odpovedať s citátom

V tom pripade ist do ASUSu, nasrat im do ruk Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bubuxin
Hifi expert


Založený: 01 marec 2007
Príspevky: 2868
Bydlisko: Žiar nad Hronom

PríspevokZaslal: Po január 13, 2014 08:50:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Normálne je mať v PC štyri grafiky, ale dve zvukovky? Načo keď každému normálnemu stačí 96kbps mp3...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4810
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po január 13, 2014 08:53:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to odkazované vlákno je smutné čtení. Holt takhle to dopadá, když klikátka programuje .NETí rychlokvaška.

Když jsem dělal na lin driverech pro Infrasonic Quartet (momentálně tady v bazaru, mimochodem výborná zvukovka), komunikoval jsem se SW vývojářem jejího výrobce (korejská SIMS Corp), který měl hlavu v pejru s úpravou jejich Win XP driveru pro vistu. Upřímně mi ho bylo líto, musel to být humus.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
The_P
Nádejný hifista


Založený: 21 marec 2010
Príspevky: 95
Bydlisko: Kladno / Praha

PríspevokZaslal: Po január 13, 2014 08:58:21    Predmet: Odpovedať s citátom

On ten samotny driver pojede bez problemu. Otazka je, kolik funkci toho obsluzneho SW (pripadne i alternativniho z http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/ ac si nedelam iluze, ze to bude fungovat lepe) je treba.

Vystupni konfiguraci/frekvenci/bit. hloubku by melo jit nastavit i primo ve Windows bez soucinnosti ovladaciho panelu. Ale takove veci jako gain vystupniho headampu uz bude problem nastavit, tam mne napada moznosti provest potrebna nastaveni, ulozit registry z CurrentControlSet pro danou zvukovku a pote je rucne aplikovat po instalaci druhe zvukovky. Velmi nejiste a hrozny vopruz Rolling Eyes
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Po január 13, 2014 11:47:00    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin --> Najlepsie bolo, ked na Infrasonic Quartet vydali novsi driver, ale vypadlo im tam jedno tlacitko na prepinanie FS (ak si dobre pamatam, tak 88,2). Pisal som na podporu, neodpisali. O cca 2 tyzdne sa v popise toho noveho ovladaca objavila poznamka, ze kto potrebuje prepinat rucne FS na 88,2; tak ma pouzit starsi driver Rotfl

Ja by som si funkcnost tych 2 zvukovych kariet overil priamo na support-e ASUSu. Ti musia vediet, ci to ide, alebo nie. Je to najjednoduchsia cesta.

bubuxin --> 4 GPU su idealne na tazenie krypto mien, ale to s audiom uz nema nic spolocne Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 10228
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po január 13, 2014 11:52:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
bubuxin --> 4 GPU su idealne na tazenie krypto mien, ale to s audiom uz nema nic spolocne 8)


Toto mozno este tak rok dozadu, teraz sa to uz nezaplati.

Ale na ine vypocty, ci pracu s grafikou to vyuzitie stale ma :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1457
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po január 13, 2014 16:02:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
dustin --> Najlepsie bolo, ked na Infrasonic Quartet vydali novsi driver, ale vypadlo im tam jedno tlacitko na prepinanie FS (ak si dobre pamatam, tak 88,2). Pisal som na podporu, neodpisali. O cca 2 tyzdne sa v popise toho noveho ovladaca objavila poznamka, ze kto potrebuje prepinat rucne FS na 88,2; tak ma pouzit starsi driver Rotfl


Az sa nemylim tak toto maju uz opravene....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 412

PríspevokZaslal: Ut január 14, 2014 19:00:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Napisem na suport ASUSu a dam vediet.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4810
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut január 14, 2014 21:37:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Jen pro ukázku, jak by šel takový bug řešit na systému, kde jsou k dispozici komplet zdrojáky, rozumné diagnostické nástroje a funguje komunitní vývoj.

http://forum.root.cz/index.php?topic=8234.0

Za dva dny od zveřejnění problému je patch v oficiálním zdrojáku zvukového subsystému (tedy přístupné všem) a na další verzi jádra (cca 3 měsíce) ta kamera již pojede plug&play v pořádku. Nejde tam o mě, ten patch byl naprosto triviální, ale o to, že to jde a celý proces funguje. Proto taky jádro linuxu běží všude kolem nás.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 412

PríspevokZaslal: Po január 20, 2014 20:49:51    Predmet: Odpovedať s citátom

[Problem Description]
Dobrý deň.Je možne prevádzkovať Asus xonar HDAV1,3 a Asus xonar essence STX v
jednom počítaci?Nedôjde ku knfliktu ovládacov alebo ovládacieho prostredia?Vopred
dakujem.


Dobry den,

neni to testovano, ale pokud se jedna o dva odlisne modely nemel by to byt problem.

S pozdravem,

Jiri Knopp
ASUS Technical Support
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MilanTuma
Hifista


Založený: 15 november 2007
Príspevky: 155

PríspevokZaslal: St december 30, 2020 13:44:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Dám to sem, ať nezakládám nové téma. Dvě zvukovky umí už i Windows 98, M-Audio Revo 5.1 a Audiophile 2496 fungovaly. A fungují i pod WIN10 včetně posledního update. Jinak hlavně píši to, že dnes naštěstí ještě lze koupit základní desku do počítače s dvěma sloty PCI (neplést s PCIe) pro staré zvukovky a podobné věci. Je to Asus Prime B460 PLUS. Asi jediná deska pro Intel procesor, ostatních pár desek na trhu má jen jeden slot a nové desky pro konkurenční AMD procesory do patice AM4 už PCI slot ani nemají.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4810
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St december 30, 2020 16:23:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Používá stejný bridge ASM1083 jako třeba adaptéry https://www.ebay.com/itm/PCIe-TO-PCI-CHIPSET-ASM1083/233387882189 nebo https://www.ebay.com/itm/Scheda-Adattatore-PCI-Express-un-Doppia-PCI-PCIe-X1-un-Router-Tower-2-Slot-D7A4/233740328124 . Ten samý má např. Asus Essence STXII.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist