Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

ARTA - nové funkcie
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Koutek Velkého Boba
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 19:32:19    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: najspolahlivejsiu odpoved ziskas ked si vypalis toto CD a spustis a skusis prehrat nejaky zvuk

http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout

na pokrocilejsiu pracu to ale bude treba to ISO nahrat na flashku a vytvorit tam nejaky pomocny diskovy priestor, nech sa nezacina stale od znova

http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku#v_Ubuntu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 19:37:10    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: pozeram ze to bude trochu zlozitejsie, ale malo by to ist...

budes potom este potrebovat nieco taketo:

http://askubuntu.com/questions/60763/how-to-install-missing-firmware-for-an-creative-labs-audigy2-soundcard

(keby to naozaj neslo, tak sa pripadne mozem stavit a pomoct s tym)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 21:56:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak jsem, pod vlivem tohoto vláknu, po X letech přeinstaloval Artu z verze 1.7 na 1.8.3 a celkem se nestačím divit Smile . Najednou to podporuje ASIO driver karty, výsledky jsou podstatně lepší a taky měření repro nevypadají úplně stejně ...... Question
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 22:25:32    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA: a funguje ti v tej novej verzii este zobrazenie frekvencnej charakteristiky a zaroven zobrazenie kriviek skreslenia? vcera som sa na to dival a nenasiel to nikde

... este si mozes zapnut 64-bit fft, aj ked prinos som si nevsimol
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 22:38:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Miro, právě jsem to zkusil.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:12:14    Predmet: Odpovedať s citátom

jee, uz to vidim ... skusil som s mikrofonom na posluchovom mieste, raz to vyslo ako prikladam, druhykrat to bolo uz divne ...

obrazok patricne orezany do 8kHz aby sa sem na forum vosiel :D

troton: je to otrava tych 1024x768
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:14:11    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:


obrazok patricne orezany do 8kHz aby sa sem na forum vosiel Very Happy

troton: je to otrava tych 1024x768


Normálně to v "malování" zmenši na 70 - 80% Laughing
Jak myslíš, že to dělám Smile

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:16:30    Predmet: Odpovedať s citátom

ja mam rad irfanview, tam sa sice malovat neda orezavat ide pekne :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:25:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak změna velikosti window na liště Smile
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:37:13    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Tak změna velikosti window na liště Smile

To je lepší. Když se nechá celá obrazovka a pak se to zmenšuje, tak se všechno rozmaže. Dokonce vadí i komprese do jpg. To co u fotky nelze poznat, tak u čárové grafiky typu spektrální analýza dost vadí.
Optimum je nastavit správnou velikost okna, sejmutou obrazovku oříznout a uložit do png.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:44:11    Predmet: Odpovedať s citátom

idealne exportovat ako vektorovu grafiku.... lenze... ktore programy (okrem matlabu) to vedia ... resp. mozno arta s licenciou?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:50:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Aký je problém s exportom v "Largest" rozlíšení (1024xN) priamo z Arty?

V porovnaní s manuálnym ladením rozmerov okna a/alebo manuálnym kropovaním to má výhodu, že uložené screenshoty sú pri rovnakých nastaveniach navzájom porovnateľné (keď si človek prepína medzi dvoma zobrazenými screenshotmi, mení sa len spektrum/priebehy, ostatné zostáva statické). To je pri manuálnom orezávaní ťažko opakovateľne dosiahnuteľné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi december 12, 2014 23:59:54    Predmet: Odpovedať s citátom

cestmir... jeee to je krasna ficura :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 00:28:38    Predmet: Odpovedať s citátom

cestmir napísal:
Aký je problém s exportom v "Largest" rozlíšení (1024xN) priamo z Arty? ...

Tak jsme se oklikou vrátili k původnímu tématu vlákna, děkuji za dobrý tip.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 10:55:03    Predmet: Odpovedať s citátom

cestmir napísal:
Aký je problém s exportom v "Largest" rozlíšení (1024xN) priamo z Arty?



Díky! Laughing
Na ukázku nepěkný vliv linkového trafa na zkreslení na basech, a to je na něm úroveň jen cca 0.5Vrms.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 11:55:26    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Na ukázku nepěkný vliv linkového trafa na zkreslení na basech, a to je na něm úroveň jen cca 0.5Vrms.

Nedá se to nějak linearizovat optimalizací budící a zatěžovací impedance ?
To jsou trafa od Karla S. ?
O aktivním řešení s OZ samozřejmě vím (viz. měření BV)

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 12:00:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Dá se to optimalizovat (změnou impedancí) jen kosmeticky. Používám je buď na měření nad 1kHz, když nutně potřebuju oddělení (ale většinou to řeším bal/bal propojením a z výstupu jen +out, -out a bez gnd), nebo při posílání signálu z PC do obýváku, signálový kabel mám napevno v obvodových podlahových lištách. Když to chci poslat pořádně, tak natáhnu 2 XLR kabely 10m a boužiju bal/bal propojení bez trafa Smile
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 815
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 13:16:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Aka bola impedancia zdroja signalu?
Ake bolo pouzite linkove trafko?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 13:32:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Trafo nikdo nezná (tedy OPA ano), bylo ověřované z impedance od skoro 0 ohm do 100 ohm bez velkého rozdílu. Trafa to dělají, viz Jensen


_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 13:42:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Sice je to OT, ale chcete si někdo zkusit foobar ABX test na záznamu s trafem a bez něj? Pokud ano, tak připravím test. Můj názor je, že nic nepoznáte.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 815
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 13:46:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Pri urovni 0dBv,pouziti trafa LUndahl LL1585 a budenie obvodom z nizkou imped.
sa daju dosiahnut lepsie vysledky.
NIeco sa da najst aj tu.

http://www.lundahl.se/our-products/line-output/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 13:54:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale Lundahl pro LL1585 žádné měření neuvádí.

http://www.lundahl.se/wp-content/uploads/2013/05/1585.pdf

Kdežto Jensen ano.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 815
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 14:29:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale su ludia co meraju na tom trafe,takze viem ake su vysledky.. Laughing


Ten link som daval hlavne pre toto
http://lundahl.se/wp-content/uploads/2013/05/feedbck1.pdf
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3801
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 16:09:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosim Vas nemate podrobnejsiu specifikaciu k trafam TESLA Elektroakustika BA konkretne 506 670 67? Doteraz som nasiel len podobny typ 5AN670 68 atd.

Dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:17:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Trafa se dají aktivním obvodem linearizovat (viz obrázek)
Pramen:
http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/39-05/Web_Ch6_final_I.pdf
Walt Jung - tomu by se snad mělo věřit... Wink

Převzato z:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=165428#165428

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:24:22    Predmet: Odpovedať s citátom

tady je měření pro LL158 přímo od BV:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=165909#165909

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:32:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale Vláďo, o aktivní linearizaci všichni víme. Jenže tím vyrobíš neuniverzální přípravek. A na 1 kHz trafo nezkresluje.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:37:52    Predmet: Odpovedať s citátom

peter_spx napísal:
Ale su ludia co meraju na tom trafe,takze viem ake su vysledky.. Laughing


Ten link som daval hlavne pre toto
http://lundahl.se/wp-content/uploads/2013/05/feedbck1.pdf


Tak ukažte měření na 50 Hz, bez aktivní kompenzace zkreslení. Zkreslení způsobuje magnetický materiál.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 815
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:42:23    Predmet: Odpovedať s citátom

kód:
Zkreslení způsobuje magnetický materiál.


To vieme.
Ja nemam nic proti aktivnej kompenzacii.

Momentalne nemam LL po ruke.
Kedysi som to meral na karte lynx a myslim,ze boli vysledky lepsie aj bez akt. komepnzacii,ako ten jensen.
Kazdopadne este sa budem venovat tejto teme.

Mimochodom BV bezne meria s tymto trafom,urcite vie povedat viac.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10718
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So december 13, 2014 17:55:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdyby se podařilo shromáždit měření různých signálových trafíček pro porovnání, bylo by to fajn. Jenom by to chtělo sjednotit metodiku a podmínky.

V tomto případě tedy výstupní odpor budiče - např. 200 R
vstupní odpor na výstupu trafa - např. 10k
úroveň signálu např. 0,5V - 1V - 2V - 4V (RMS na 1 kHZ)
Měření od 20 Hz.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Koutek Velkého Boba Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 2 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist