Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

HEC buffer K200
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 18:00:17    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Mimochodem, to nastavení trimru není nijak dramaticky kritický. Akorát že původní pevný odpor s hodnotou 2k2 vedl k rozvážení v poměru cca 1 : 3 až 1 : 4, což soudruhům v Anglii bylo nějak jedno.

Zajisté že to bylo soudruhům jedno, protože je dc nezajímalo a posunutí na tuto stranu zvětšovalo ac zesílení. Differák je tam jen pomůcka na dosažení "nějakých" vlastností.
Nech si na ty pomníkové "optimalizace" ještě pár let, zatím je Clive na živu, tak ho popros o souhlas ke kurvení jeho nápadů.
Moje angličtina je nemožná, ale stějně tě asi prásknu Laughing

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19840

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 18:12:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Práskni mě, ale to kurvení jeho nápadů vede na 10x a víc lepší parametry. Pokud tedy přechodové zkreslení na 10kHz a nárůst zkreslení na výškách nebylo záměrem autora, pravda, dodává to spešl sound.

Vlastně mě ani práskat nemusíš, to už jsem udělal sám, neboť to visí na diyaudio.

Mimochodem, ta "změna ac zesílení posunem na jednu stranu" dělá necelý 1dB v LG. Za cenu DC na výstupu a asi 10x zhoršení zkreslení na 10kHz.

_________________
http://pmacura.cz/DIY_250W_4ohm_amplifier.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 19:04:00    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
opravil som schemu K4

Neštudoval sem to do podrobna ale nevidím změny oproti předešlému schématu

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 242
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 19:08:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyhodil Millera a opravil jednu kundu...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 19:09:05    Predmet: Odpovedať s citátom

OK
nemáš to LT spice?
ať to tm nemusím cvakat?

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10951
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 19:25:13    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
... variace tohoto je v reálu v smd, šumově v aplikaci asi 5x lepší než OPA627, ostatní parametry vícemíně neměřitelné, rychlost a "zvonění " horší než simulace.
Dyť si to PMA kup, když tě to zajímá, vývoj této aplikace stál asi 20K€ Laughing


Bylo by možné upřesnit, o jaký produkt se jedná ?
Nemyslím nějaké detaily, jen to co se třeba píše do reklamy. Když to stálo tolik prachů, tak to snad taky někdo prodává ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 733
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 19:39:32    Predmet: Odpovedať s citátom

LukasX napísal:
Vyhodil Millera a opravil jednu kundu...

Miller sa tam da urobit aj teraz.
Este som presunul D1 z emitoru T11 na jeho kolektor. Zaporna polvlna ma ale skaredy clip. Nejaky hint ?

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10951
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 00:16:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Možná by tedy šlo pokračovat v debatě o antisaturaci z jiného vlákna:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=214947#214947

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19840

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 07:16:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Proč jsou ve vstupu BC546, a ne BC550? Kvůli tomu, že je pro ně v simulátoru model? Je tam jen 15V, takže napěťový důvod neexistuje, BC550 je do vstupu lepší volba, než BC546.
_________________
http://pmacura.cz/DIY_250W_4ohm_amplifier.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 733
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 08:36:29    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Proč jsou ve vstupu BC546, a ne BC550? Kvůli tomu, že je pro ně v simulátoru model? Je tam jen 15V, takže napěťový důvod neexistuje, BC550 je do vstupu lepší volba, než BC546.


oni su tam iba ilustracne, program kde som kreslil mal iba BC550A ...

ohladne clippingu som nasiel toto na diyaudiu
http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/143342-superior-vas-clamp-vas-current-limit-blameless.html#post1817391

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 08:46:08    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Mimochodem, ta "změna ac zesílení posunem na jednu stranu" dělá necelý 1dB v LG. Za cenu DC na výstupu a asi 10x zhoršení zkreslení na 10kHz.

Tak bohužel, v simulaci zcela předpokládané výsledky, převažuje zkreslení 2. harmonickou od VAS, slušně vyvážený konec k tomu přidává více 3. a liché harmonické a rozvážení differáku minimálně ovlivňuje 2. harmonickou.
Zkreslení na úrovni naměřených hodnot, ale žádná citlivost na rozvážení vstupu se nekoná.
Výsledek záleží více na vlastnostech konců a budičů.
Zkreslení bez zátěže dělá z valné části VAS, rozvážením vstupu se to dá trochu ovlivnit, minimum leží někde mimo dc vyvážení a je nevýrazné.
V simulaci je vše vidět hned na průběhu dc zesílení.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19840

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 09:31:21    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:

Zkreslení na úrovni naměřených hodnot, ale žádná citlivost na rozvážení vstupu se nekoná.


Tak si tam dej původní odpor 2k2 a zjisti zkreslení na 10kHz. Simulátor i reál ukazuje zhoršení skoro o řád. Ale jsme tu OT, patřilo by to do vlákna Z30.
Poznámka: velký rozdíl na 10kHz s odporem 2k2 je v MC, v LTSpice podstatně menší - zajímavé.

_________________
http://pmacura.cz/DIY_250W_4ohm_amplifier.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 11:21:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Zajisté že to zkouším s 700 1100 2200, tj. proudy 3:1 1:1 1:3
a vliv je nejlépe znát na dc, ze sklonu zesílení a z průhybu hned vidíš přibližně hodnoty 2. a 3. harmonické, když to není hladké, tak je tam rozvoj harmonických.
DC by mělo být taky v různých simulátorech stejné, při stejných modelech, jinak jsou to simulátory na prd.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 12:53:29    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
Zaporna polvlna ma ale skaredy clip. Nejaky hint ?

udělej Baker Clamp na T12

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 13:52:08    Predmet: Odpovedať s citátom

To mu nebude jedna červená ledka na otevření stačit.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 13:57:37    Predmet: Odpovedať s citátom

To asi ne.
Zajímavý že v simulaci to funguje...
no už vím v modelu té LED je napětí 4V tak je to jasné

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 14:18:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak případně takto:
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 14:22:47    Predmet: Odpovedať s citátom

1) v bázi stačí jedna dioda
2) odpor R21 podstatně větší, v limitaci to stahuje refrenci pro druhý zdroj proudu, tam naopak R4 být nemusí.
3) při kladné hraně ten tranzistor integruje millerovou kapacitou

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 733
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 14:23:33    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize napísal:
To asi ne.
Zajímavý že v simulaci to funguje...
no už vím v modelu té LED je napětí 4V tak je to jasné


na tej LEDke je 1,6V ; ty si asi pozeral breakdown voltage

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 14:33:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak takto:
(s jednou diodou v bázi mi to nechce fungovat)

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 733
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 14:53:49    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize napísal:
Tak takto:
(s jednou diodou v bázi mi to nechce fungovat)


este upravit hodnotu R28,R22 ... s diodami thd20k je horsie

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5412
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 16:43:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Alebo..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10951
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 17:40:16    Predmet: Odpovedať s citátom

BV:
O kolik by se zhoršily parametry, kdyby kaskoda vstupu nebyla plovoucí a kaskoda VAS by se vynechala ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 733
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 19:47:51    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
LukasX napísal:
Vyhodil Millera a opravil jednu kundu...

Miller sa tam da urobit aj teraz.
Este som presunul D1 z emitoru T11 na jeho kolektor. Zaporna polvlna ma ale skaredy clip. Nejaky hint ?


asi bola chyba presunut D1 na kolektor VAS trz, takto je thd20K 80Vpp 0.008776%. cez emitor 0.000055%. vie mi niekto dat vysvetlenie ? ( nieco ine, ze som k.k.t Smile ) ; clip kladnej polvlny funguje ok aj v jednom aj v druhom pripade

bavime sa o tomto obrazku ( tu je to D4 )

thd1k 80Vpp je 0.000004%, asi mam pokazeny simulator. niekto by mohol overit tie hodnoty

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 21:54:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Projevuje se nelinearita kapacity D4.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19840

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 21:54:07    Predmet: Odpovedať s citátom

"Ověřit hodnoty" - je tu někde poslední asc soubor?

BTW, ten bias ledkou D2 v propustném směru je OK? (teplotní stabilita)

_________________
http://pmacura.cz/DIY_250W_4ohm_amplifier.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10951
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut august 26, 2014 23:48:00    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
"Ověřit hodnoty" - je tu někde poslední asc soubor?

BTW, ten bias ledkou D2 v propustném směru je OK? (teplotní stabilita)


Emitorové odpory 27 Ohm.
Ale zase půjde do háje linearita jakmile to menší zátěží ujede z třídy A.
Což se při kapacitní zátěži na vyšších kmitočtech může stát dřív, než se zdá.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 733
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 04:25:53    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
"Ověřit hodnoty" - je tu někde poslední asc soubor?

BTW, ten bias ledkou D2 v propustném směru je OK? (teplotní stabilita)


pripajam asc, neviem ako to bude so stabilitou, pri K1v2 som pouzil bias diody 3x1N4148, tam je to v pohode (emitor odpory boli 47R)

OLG mi vychadza takto

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19840

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 07:35:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Do 10 kohm mi to vychází fantasticky, do 1 kohm už tak ne, viz poznámka od OPA. Je tam pak vidět přechoďák - koncový stupeň není optimalizovaný. Takže jedině pro velmi lehkou zátěž.
_________________
http://pmacura.cz/DIY_250W_4ohm_amplifier.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5412
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 07:53:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Je "rozumné" si overiť prúdy cez bázy tranzistorov v rozkmite (VAS aj prúdový zdroj) pri limitácii. Tie tranzistory idú do hlbokej saturácie. "Ochranný" tranzistor, ktorý sníma úbytok na emitorovom odpore VAS je bez funkcie. Ale na budenie K200 (vstupná impedancia cca 10e5 ohm?)to bude viac ako "dostatočné".

Naposledy upravil BV dňa St august 27, 2014 08:02:44, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Ďalšia
Strana 5 z 15

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist