Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

LTspice simulátor
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10796
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 12:16:36    Predmet: LTspice simulátor Odpovedať s citátom

Protože v aktuálních vláknech jsou zveřejňovány soubory pro simulaci v tomto programu,
chtěl bych požádat o stručný návod, co je třeba provést, aby se rozběhla nějaká simulace.

1) LTspice nainstalován - funkční
2) Soubor *.asc stažen, dekomprimován, uložen do svého adresáře včetně knihovny
3) Program spuštěn, soubor *.asc otevřen - zobrazení schématu je korektní
4) Simulace spuštěna, otevře se černé okno, ale je prázdné, bez křivek.

Co teď ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 12:29:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Klikni na uzel, který chceš zobrazit a taky si přečti příručku.
_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
flyingbird
Nádejný hifista


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 73
Bydlisko: Valašsko

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 12:33:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Jezdi myší nad schématem, nad drátama se ti změní symbol na sondu. Klikni na požadované místo kde chceš zobrazit průběh napětí. Ddto nad součástkama se symbol změní na klešťák a dostaneš proudy.
_________________
Synology DS414 Slim ► HP ProBook, foobar2000 ► CA DacMagic+ ► DYI tube amp. ► Technics SB-M300 Mk2
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
flyingbird
Nádejný hifista


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 73
Bydlisko: Valašsko

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 12:37:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Na youtube je kanál LinearTechnology, je tam pár videí, třeba:

https://www.youtube.com/watch?v=hH74uZvEm6I&list=UU7R-JyBfnIvZWebBo-S5c6g

Edit:
Tak ještě 3 odkazy pro začátečníky:

https://www.youtube.com/watch?v=GmzfJa2GS7c
https://www.youtube.com/watch?v=ozdjvGuaCvA
https://www.youtube.com/watch?v=9_mOp01TCKc

A nakonec ukázka trochu pokročilejší práce :

https://www.youtube.com/watch?v=VV3e_mNQ-dQ Very Happy

_________________
Synology DS414 Slim ► HP ProBook, foobar2000 ► CA DacMagic+ ► DYI tube amp. ► Technics SB-M300 Mk2


Naposledy upravil flyingbird dňa St august 27, 2014 12:59:12, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10796
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 12:39:21    Predmet: Odpovedať s citátom

flyingbird napísal:
Jezdi myší nad schématem, nad drátama se ti změní symbol na sondu. Klikni na požadované místo kde chceš zobrazit průběh napětí. Ddto nad součástkama se symbol změní na klešťák a dostaneš proudy.

Nefunguje, je tam pouze ručička umožňující editovat součástku. Nemusí se to někde zapnout ?

EDIT:
Aha, ono to jde jen když je nad schématem otevřené to černé okno.
To jsou ty samozřejmosti, na které ale člověk těžko přijde... Crying or Very sad

pomohlo video, kdyby tak komentář byl česky... Crying or Very sad

_________________
Cui bono ?


Naposledy upravil opa dňa St august 27, 2014 12:47:54, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10796
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 13:23:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Z těch videí se dá ledacos odkoukat. Ale přeci jen jednu otázku bych měl. Čím je dáno (jak se nastaví), jestli se bude zobrazovaat časový průběh, frekvenční průběh, nebo FFT ?
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9938
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 13:23:21    Predmet: Odpovedať s citátom

este nejaky ten tuning rozlisenia FFT by mohol byt zaujimavy....

http://www.audio-perfection.com/spice-ltspice/distortion-measurements-with-ltspice.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10796
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 13:26:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Helemese, co jsem našel. Very Happy
http://home.zcu.cz/~lsroubov/TE1/LTspice_navod.pdf

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 821
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: St august 27, 2014 15:08:25    Predmet: Odpovedať s citátom

MOzete vyskusat aj TINA-TI...je tiez volne stiahnutelny zo straniek Texas Instrument.
V databazach su modely vsetkych suc. od TI a National sem....napr. operaky OPA,INA,OP,LM...atd
Na niektore aplikacie ho pouzivam radsej. Na zapojenia z diskretnych suc. asi LT spice..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
flyingbird
Nádejný hifista


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 73
Bydlisko: Valašsko

PríspevokZaslal: Št august 28, 2014 08:01:32    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Čím je dáno (jak se nastaví), jestli se bude zobrazovaat časový průběh, frekvenční průběh, nebo FFT ?


Aktivní záložkou v dialogu Edit simulation Command. Samozřejmě musí být zadány parametry které se přenesou do direktivy.

Po Transient analýze se dá najít THD v error logu - Ctrl+L.

P.S.
http://www.hw.cz/files/02_Pouziti_programu_LTspice_IV.pdf
http://www.hw.cz/files/03_Pouziti_programu_LTspice_IV.pdf
http://www.hw.cz/files/04_Pouziti_programu_LTspice_IV.pdf

_________________
Synology DS414 Slim ► HP ProBook, foobar2000 ► CA DacMagic+ ► DYI tube amp. ► Technics SB-M300 Mk2
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10796
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št august 28, 2014 08:33:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Děkuji, děkuji, vyzkouším.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10796
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi august 29, 2014 18:07:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Kopíruji z jiného vlákna odpověď (od PMA) na otázku, jak integrovat nové modely.

...Zaslal: st srpen 27, 2014 11:38:35

šoupneš ten texťák do adresáře se schématem a do schématu přidáš povel
.include Cordell Models.txt
Toť vše.

druhá možnost je CTRL+C a CTRL+V do příslušných knihoven.
---------------------------------------------
1) první postup mi u jenoho souboru fungoval, u druhého zas ne.
2) předpokládám, že druhý postup řeší to, aby se nemuselo do každého douboru vkládat "include..." a kopírovat do adresáře knihovnu.

Jenom nevím, co kam nakopírovat, aby to fungovalo, poradí někdo ?
Stále se jedná o ty modely "Cordell" ...

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
flyingbird
Nádejný hifista


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 73
Bydlisko: Valašsko

PríspevokZaslal: Pi august 29, 2014 20:44:20    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Jenom nevím, co kam nakopírovat, aby to fungovalo, poradí někdo ?
Stále se jedná o ty modely "Cordell" ...


Ten druhý způsob co ti nefunguje je Ctrl+C/V ? No prostě v Notepadu otevři

c:\Program Files (x86)\LTC\LTspiceIV\lib\cmp\standard.bjt

... z Cordelových modelů kuchni tranzistor který potřebuješ a nakopíruj ho tam na konec.

Třeba pro MJE350:
kód:
*
*
* MJE350C - created March 7, 2011 copyright Cordell Audio
.MODEL MJE350C pnp
+IS=110e-15   BF=118       VAF=100
+IKF=0.06   ISE=1.7e-12   NE=1.5      
+RB=9      RC=1      RE=0.01
+CJE=200e-12    MJE=0.35   VJE=0.75
+CJC=120e-12   MJC=0.35   VJC=0.55   FC=0.5
+TF=4500e-12                
+BR=0.04   IKR=0.0075
+EG=0.75    XTB=1.1      XTI=3      NC=2.0
+ISC=5e-12   VAR=100      
+            mfg=CA030711

_________________
Synology DS414 Slim ► HP ProBook, foobar2000 ► CA DacMagic+ ► DYI tube amp. ► Technics SB-M300 Mk2
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10796
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi august 29, 2014 23:47:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Výborně, tohle funguje, díky. Nicméně problém byl ještě jinde, ve schématu jsou další modely s jinými jmény. Takže přejmenovat, snad už to pak poběží.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 703
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So august 30, 2014 07:43:40    Predmet: Odpovedať s citátom

ltwiki.org, je tam aj rozsirena kniznica ... Super program, bezi aj v linuxe vo wine
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9938
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi september 05, 2014 00:14:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Skusil som i ja nieco nasimulovat, a pomerne rychlo som narazil na hlasku "Analysis: time step too small; ... trouble with bc550_cordell-instance qn4".

Simulovat som chcel cast zdroja The Placid HD BP 2.1, ktora mi na zapornej vetve po zlozeni nenastartuje spravne.

Je tam treba nieco donastavit, ci odstranit nejaky problem v obvode aby simulacia fungovala?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: Pi september 05, 2014 07:32:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahoj Miro,

s OPA209 je to nestabilní, alespoň v simulaci. Simulátor se neustálí a vyhodí hlášku. Pomůže změna OZ, viz např. příloha. Je taky dobré v tr. an. dát nějaký step.

Doufám že to pomůže.

Pavel

_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: Pi september 05, 2014 07:53:54    Predmet: Odpovedať s citátom

S LT1006 by tam C5 asi nebyl nutný.

Jenže v tom schématu (asc) je IMO chyba, prohozený +IN a -IN operačního zesilovače.

Nemá to být takto?

_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9938
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi september 05, 2014 08:54:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Pavle, ďakujem. Už to niečo aj robí! :-)

EDIT: akutalizacia obrazku i asc

EDIT2: S tým prehodeným IN- a IN+ na operáku máš pravdu. Nesprávne som to prekreslil zo schémy.


Naposledy upravil miero dňa Pi september 05, 2014 19:28:19, celkom upravené 4 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9938
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi september 05, 2014 13:44:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Niekedy stačí málo... dokončil som i ten potenciometer a pridal na ňom simulovať malé kroky a už mi to konverguje i s OPA209 hoc to počíta výrazne dlhšie :-)

Aktualizoval som obrázok i súbor v predchádzajúcom príspevku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3840
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut október 28, 2014 19:51:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosím Vás, kde si mám čo prestaviť aby mi novo nainštalovaný NTB s W7 a LTspice dovolil prepisovať modely knižnice súčiastok tým jednoduchým spôsobom Ctrl+C / Ctrl+V napríklad v
c:\Program Files (x86)\LTC\LTspiceIV\lib\cmp\standard.bjt

Okrem toho mi LT ignoruje súbor .txt

Vopred Ďakujem pekne
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: Ut október 28, 2014 20:02:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Bežné použ. kontá pod Win7 nemajú právo na zápis v Program Files stromoch.

Ak sa tá knižnica nedá jednoducho presunúť niekam do user data podstomu, môžeš skúsiť (pod adminom resp. cez elevated aplikáciu) nastaviť RW práva pre používateľa pod ktorým pracuješ na strom C:\Program Files (x86)\LTC\LTspiceIV\lib

Orientačný klikací postup ak nepoužívaš nejaký normálny file manager:
- dopracuj sa cez explorer do C:\Program Files (x86)\LTC\LTspiceIV (možno budeš musieť najprv vypnúť skrývanie systémových súbroov)
- klikni pravým tl. na adresár lib,
- v kontextovom menu zvoľ Properties, potom tab Security, tl. Edit
- tl. Add, napíš svoj login + Enter
- hore pribudne položka s loginom, dolu pre ňu zaškrtni Full control
- všetko potvrď
(niekde v priebehu tých úkonov si to vypýta admin autorizáciu)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3840
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut október 28, 2014 20:35:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem pekne, to je ono...Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 703
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne december 21, 2014 19:25:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravim, ako na IMD v LTSpice ?
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 242
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Ne december 21, 2014 21:40:56    Predmet: Odpovedať s citátom

UTFG -> http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/156226-how-do-imd-simulation-ltspice-2.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 703
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po december 22, 2014 09:17:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Lukas, to vlakno poznam, graf dostanem ale neviem sa dopracovat k ciselnej hodnote.
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bonatius
Hifi obsluha


Založený: 08 jún 2010
Príspevky: 26

PríspevokZaslal: St február 04, 2015 13:22:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojte,

kde by som, prosim, mohol najst modely tranzistorov (2SK170, BC546B, BC549C, BC556B, BC559C,...) pre LT Spice?

Niekde na fore boli len ich neviem najst.

Dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3840
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 04, 2015 14:02:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Hľadaj Cordell Models ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Miro333
Hifi obsluha


Založený: 17 apríl 2015
Príspevky: 1

PríspevokZaslal: Pi apríl 17, 2015 13:03:18    Predmet: Odpovedať s citátom

ahojte. Niekto kto vie pracovat v programe LTspice? potreboval by som jednoduche simulacie pamatovej bunky, integratora, diferenciatora.... samozrejme za financnu odmenu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3840
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po jún 26, 2017 13:56:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosím Vás dosť ťažkopádne sa mi pracuje s LTspice. Rád by som si niektoré analýzy automatizoval alebo aspoň prednastavil ich zobrazenie. V MC sa mi to zdá byť jednoduchšie. Napríklad mi chýba oproti MC aj voľba DC parametrov na jeden klik (I, U, P, T).

Napr. analýzu FFT v LTSspice vytváram vždy nanovo zadávaním parametrov z vygenerovaného sínusového priebehu. Opakovane nastavujem sledovaný rozsah t.j. start 100us - stop 900us a následne manuálne nastavenie osí v zobrazenom grafe. Ideálny stav by bol, keď zmením súčiastku a kliknem na analýzu, tak sa mi všetky priebehy prekreslia podľa nového skutkového stavu.

Následne keď chcem skontrolovať AC parametre, tak musím predefinovať generátory a .ap spice model.

Chýba mi jednoduchší steps príkaz. Zakaždým hľadám prepnutie klávesnice aby som menil popis súčiastky v takýchto zátvorkách { } .

Neverím že by to nešlo jednoduchšie. Myslím si že som na to ešte neprišiel. Prosím ovládate niektoré overené finty? Ďakujem pekne
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist