Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Problém s brumom v repro pri poruche napájacieho zdroja STB
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi október 09, 2015 19:33:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky. Ak sa mi neosvedčí to nové zapojenie, tak asi vyskúšam.
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne október 11, 2015 07:29:29    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Hmmmm ........
...
K tomu druhému, přístroje třídy II při plovoucí analogové zemi mívají na ní napětí proti PE v desítkách V až 1/2 síťového napětí. Je to "měkké" napětí, ale širokospektrální, projde jako kapacitní proud přes zdroj.


Keďže už viem merať aj striedavé napätie Smile (vďaka patrí p. Buntovi), môžem potvrdiť, že u mňa je to 101,5V.

PA300SE je už skontrolovaný a je v poriadku Smile (aj tu veľká vďaka BV) a problém je u mňa v nn rozvode Sad

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Ne október 11, 2015 09:19:03    Predmet: Odpovedať s citátom

"Problém je v nn rozvodu" je výmluva. Vyzkoušel jsem propojení mezi 2 místnostmi (viz výše, Al 2 vodič rozvod, rozdíl mezi PEN napětími) při použití všech audio přístrojů ve třídě II a PC ve třídě I (vedlejší místnost) a žádný brum tam není ani slyšitelně, ani měřitelně. Je to všechno o domýšlení variant propojení, o ničem jiném. Pokud máte víc přístrojů ve třídě I, pomůže jen oddělení (napájecí nebo signálové trafo). Jinak to bude stále o ničem a o výmluvách.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne október 11, 2015 09:50:04    Predmet: Odpovedať s citátom

2 PMA
Ak ten istý zosilňovač, pripojený len k sieti a reproboxom je na jednom mieste (10 rokov starý trojvodičový Cu rozvod) úplne "mŕtvy", odstup k plnému výkonu je cca 117dB (20Hz-20kHz), takisto u mňa pripojený do zostavy s HTPC (I.trieda), interná zvukovka s nesymetrickým výstupom a PRE1(takisto I.trieda) žiadny brum, len minimálny šum na hranici počuteľnosti s uchom na výške. Na inom mieste (Al rozvod, dvojvodičový, x rokov?) ten istý zosilňovač ,pripojené len reproboxy , nič iné , údajne (nebol som tam) počuteľne brumí do boxov (káble k reproboxom sú ťahané za obývačkovou stenou kde je zmes rôznych káblov..), tak v spojení viac prístrojov a oddeľovacích trafách to (asi) nebude. Môžeme domýšľať varianty prepojenia, ak nie je nič prepojené..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Ne október 11, 2015 11:34:38    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Na inom mieste (Al rozvod, dvojvodičový, x rokov?) ten istý zosilňovač ,pripojené len reproboxy , nič iné , údajne (nebol som tam) počuteľne brumí do boxov (káble k reproboxom sú ťahané za obývačkovou stenou kde je zmes rôznych káblov..), tak v spojení viac prístrojov a oddeľovacích trafách to (asi) nebude. Môžeme domýšľať varianty prepojenia, ak nie je nič prepojené..


To se skutečně těžko posuzuje bez toho, že by byla možnost být přímo na místě. Pokud je to blízkostí reprokabelů a síťových kabelů, tak by to mělo bručet i když se zesilovač vypne, ale současně se musí zkratovat (= propojit oba jeho dráty) na gnd výstupní svorce zesilovače. Zůstane tak smyčka z reprokabelu, do které se ev. může indukovat pole vyzařované síťovými rozvody. To by bylo dobré zkusit, snad to majitel chápe, jak to myslím. Při vypnutí zesilovače vzroste jeho výstupní impedance a smyčka z reprokabelu se neuzavře, tudíž se to musí pro pokus propojit.

P.S.: pak by stálo za to zesilovač zapnout, opět s reprokabelem u zesilovače zkratovaným a připojeným na jeho výstupní gnd reprosvorku (černá?).

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 08:17:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Najhoršie je, že jav teraz nie je trvalý ale viac-menej náhodný.
Zosilovač mám teraz pripojený v simulovanom režime II. triedy,
takže súvislosť so zemnými prúdmi by tam nemala byť
(pokiaľ som dobre aplikoval izolačnú pásku).

V nedeľu ráno (cca 7:30) som vyše 1 hodinu počúval úplne bez brumu aj s uchom na reprákoch
pri hlasitom (cca 80-90dB) aj tichom (cca 50-60dB) posluchu.
Už som si myslel, že mám po probléme. Pri tom hlasitom posluchu by som ale asi brum nespozoroval.

Potom som ho zapol o cca 11-ej a po niekoľkých minutách sa brum skokovo objavil
a po nejakej dobe (cca 20-60s) zas skokovo zmizol. To sa ešte cca 2x počas 1/2 hodiny zopakovalo.

Poobede som k reprobedniam pripojil aj káble, ktoré idú do vstupu subwoofra
a cca 1/2 hodiny bez brumu počúval.

Ked som chcel ešte večer (cca 23 hod) počúvať, brum sa objavil ihneď po zapnutí zosilňovača,
tak som ho vypol
aj po opakovaní cca po 5 min.

Takže si myslím, že sú možné 2 príčiny:
a/ silné rušenie v okolí káblov (podľa mňa asi pravdepodobnejšie, aj vzhľadom na ďalšie)
b/ náhodne vznikajúca dočasná chyba v zosilňovači

Ešte to skomplikujem jedným javom, týkajúcim sa prepojenia USB medzi PC a DAC.
Vzdialenosť je cca 7m. Keď to bolo prepojené 1 káblom, dochádzalo k častým výpadkom a 192 ani 96kHz

neišlo. Teraz to mám prepojené 5m aktívnym predlžovacím káblom a dvomi (30 a 100cm) predlžovacími

káblami. 192kHz skôr nejde (časté výpadky, aj lupance) 96kHz chodilo v podstate bezchybne. Teraz ale

niekdy prichádza k výpadku a posledné tri razy k nemu prišlo práve vtedy, keď začalo aj brumieť z

reproduktora.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
šeďour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 marec 2011
Príspevky: 835
Bydlisko: Říčany

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 08:43:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Problém, kterej jsem měl před časem...

Normálně téměř nehlučný toroidní trafa v zesilovači se vždy silně rozbručely, pokud v domácnosti běžela pračka.Nebručely trvale, ale v intervalech, tak, jak se pračka roztočila a zastavila (Praha-Vršovice, nový rozvody v mědi).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 08:48:01    Predmet: Odpovedať s citátom

To se děje běžně v závislosti na tvaru (zkreslení) napětí v síti, jinými slovy s připojenými spotřebiči. Ale nemělo by to být slyšet z repro.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 09:02:41    Predmet: Odpovedať s citátom

U mňa je to iné, trafá určite nebrumia, zvuk-brum ide z reproduktorov.
Ale nejaký taký spotrebič niekde u susedov podozrievam.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 09:16:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud máte podezření na indukci rušení do reprokabelů, tak zkuste, co jsem doporučoval:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=243924#243924

Tím to potvrdíte nebo vyloučíte.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 09:20:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Viem, plánoval som. Len problém je, že niekedy je to aj hodinu bez brumu.
Pre ilustráciu prikladám foto tých káblov. (viem nie je to ideálne Sad )

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2836
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 09:30:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Brrrr. Sa nečuduj že Ti to chytá brum...

To je strašné ..


Frightened Nono Nono Nono
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 09:37:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Je, postupne sa to ale za tie 2-3 roky nazbieralo a donedávna to bolo v podstate v pohode. Úplne na začiatku bol problém s brumom, ale to vyriešili oddelovacie káble do spoločnej antény a natiahnutie predlžovačky pre vzdialené PC.
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 09:56:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže zapojil som ľave repro obe svorky do čierneho.
Ľavé repro nebrumí. Pravé brumí.
Striedavé napätie v ľavom medzi čiernym a červeným 0,007V.
Ked sa dotknem plechového obalu, brum v pravej bedni sa výrazne zoslabí.
A teraz je to trvalý nemenný stav už asi 4min.
(pracuje to v tej simulovanej II. triede)

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Po október 12, 2015 20:51:04, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 10:11:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Čo je tam ako reprokábel? Vyzerá to ako nejaká dvojlinka ,kde vodiče sú tak 10-15 mm od seba, alebo dokonca dva samostatné vodiče? Skoro ideálna indukčná slučka.. Skrútiť po dlžke, hlavne ak je to vedené rovnobežne s inými sieťovými káblami. Alebo pokusne pripojiť reproboxy trebárs aj cez CYSY 2x1,5 mm vpredu pred obývačkovou stenou, tak aby ten kábel nebol vzadu v tej zmesi iných káblov. Určite to brumieť nebude. Ak to musí byť vzadu, tak by som použil reprokoaxiál cca 2x2,5-2x4mm, nie "rámovú anténu" v tesnej blizkosti zarušených sieťových káblov..

Naposledy upravil BV dňa Po október 12, 2015 10:21:26, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 10:17:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Mám aj v podpise (Atohm ZEF MAX).

Teraz som vyskúšal vymeniť aj kábel napájací, takže už je v I. triede,
preniesol do kuchyne a napatie kolísalo mendzi 0,000 a 0,001V (na reprosvorkách),
nič iné nie je pripojené. Foto už je z izby.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 10:33:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Však v tej kuchyni pripojte jeden reprobox, hociakou skrútenou dvojlinkou. Ten merák bude ukazovať to isté aj pri skratovaných meracích hrotoch.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 10:49:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to tak, plocha mezi vodiči reprokabelu musí být minimální. Běžná repro dvoulinka a nachytávat brum to nebude. Vodiče musí být co nejblíž u sebe. Zkroucení pomůže.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 11:29:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Teoreticky to bude asi pravda, ale v mojom prípade možno nie.

Vyskúšal som v kuchyni a nebrumelo. Tak som v izbe spravil 2 pokusy :

Vždy je zapojený len zosilňovač s jednou bedňou dvojlinkou v predu a líši sa len napájanie:

1. z miesta, kde je zvyšok zostavy (brumí)

2. dotiahnuté predlžovačkou od PC (nebrumí), ale nič iné nie je zapojené, tak by to nemalo byť jedno?

Viete mi to vysvetliť? Aj v prvom prípade je len 1. zariadenie neprepojené s ničím iným pripojené na zásuvku.


Ak by som chcel ťahať predlžovačku natrvalo, môžem len okolo celej izby a tam už je veľa káblov, nebude to potom to isté?


Foto v prílohách.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 12:47:29    Predmet: Odpovedať s citátom

To je skutečně sračka Very Happy
http://www.nisel.sk/?p=7481

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 12:51:06    Predmet: Odpovedať s citátom

2 roky si plnila svoj účel celkom obstojne a ako vidieť z posledného príspevku, v reprokábloch to asi nebude?
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:05:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Máš v těch tvejch prodlužovačkách protažený PEčko ? Very Happy
Přitáhni si jednu prodlužku z místa kde to brumí a druhou kde to nebrumí a změř si kolik je mezi PE kolíkama a jestli je mezi nima malý dc odpor.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !


Naposledy upravil danhard dňa Po október 12, 2015 13:09:27, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
misog
Hifista - zaslúžilec


Založený: 08 apríl 2013
Príspevky: 500
Bydlisko: Vajkovce

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:06:06    Predmet: Odpovedať s citátom

mozno to je hlupost ale ked ti ide brum TV mas zapnute? Ja som ho pocul ked som mal TV zapnute.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:07:24    Predmet: Odpovedať s citátom

V poslednom prípade nebolo zaplé nič iné, ani TV ani AVR.
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Po október 12, 2015 13:08:57, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:08:06    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Máš v těch tvejch prodlužovačkách protažený PEčko ? Very Happy


Predpokladám, že áno. Aký je dôvod otázky?

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
misog
Hifista - zaslúžilec


Založený: 08 apríl 2013
Príspevky: 500
Bydlisko: Vajkovce

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:11:28    Predmet: Odpovedať s citátom

a co zasuvka samotna? rozobrat podotahovat skurtky skusal si? Kolko mas na vetve? mas tam toho masaker alebo na istici hadam nie viac ako 3.7kw
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:15:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Neskúšal, zložitý prístup k nej Sad

Odhad:

PC 50-300W
zosík 50-500W
AVR 50-300W
TV 50-200W

ostatných 20 cca 20x10-15W

spolu max. 1700W, priemer do 500 - 1000W

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Po október 12, 2015 13:24:05, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:15:52    Predmet: Odpovedať s citátom

mrba napísal:
danhard napísal:
Máš v těch tvejch prodlužovačkách protažený PEčko ? Very Happy


Predpokladám, že áno. Aký je dôvod otázky?

Zjistit co tam máš blbě. Ale jestli tě to nezajímá, tak na to kašlu.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:20:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Zaujíma, ale predpokladám, že ked v obchode kúpim predlžovačku, že má všetky 3 vodiče správne zapojené. Alebo to nemusí platiť?

Ono teraz by ma hlavne zaujímalo, čo v tých 2 posledných prípadoch môže spôsobiť, že z jednej zásuvky to brumí a z druhej nie.

Ak si tým chcel povedať, že chybou môže byť to, že v jednej nebude zapojené PE a to môže spôsobovať brum, tak som rád a začnem to preverovať.

Ešte keby si vedel navrhnúť spôsob, ako to zistiť rýchlejšie ako rozobraním všetkých 4-6 tich predlžovačiek.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:28:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Marnost nad marnost.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalšia
Strana 3 z 8

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist