Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Problém s brumom v repro pri poruche napájacieho zdroja STB
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:29:07    Predmet: Odpovedať s citátom

mrba napísal:
Zaujíma, ale predpokladám, že ked v obchode kúpim predlžovačku, že má všetky 3 vodiče správne zapojené.

By si neveril co za sracky dnes dokazu predat. Obcas sa kludne stane ,ze su prehodene vodice vo vnutri alebo odpadne zalisovany kabel.
Uz som mal takuto predlzovacku v ruke.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:29:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Jak to zjistit je to v tom upraveném příspěku.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:31:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to dvojvodičový rozvod, takže to PE je dosť diskutabilné.. Po pracovnom vodiči N, ktorý je v tomto prípade aj ochranný, sa šíri rušenie z odberu nejakého "vydareného" spotrebiča, ktorý je zapojený do toho psa (dve dvojvodičové šnúry) alebo do zásuvky na stene , kde je pripojený ten pes. A toto rušenie sa dostane natvrdo aj na krabicu PA300SE (priamo, nielen cez kapacity zdroja ako pri prístroji triedy II.) a zrejme potom kapacitne aj do obvodov, kde ruší. Druhá zásuvka, kde je pripojené PC je zrejme podstatne "čistejšia". preto je to tam bez brumu.
Čo je pripojené do toho psa (v ktorom PA300SE brumí) a do zásuvky za stenou, kam ide ten pes?
Skúste zmerať AC napätie medzi ochranným vodičom ("kolíkom") toho psa, kde to brumí voči ochrannému vodiču predlžovačky od PC, kde je to tiché?
EDIT- danhard to medzitým napísal
Sú vôbec tie dva zásuvkové okruhy z jednej fázy ( a jedného ističa)??


Naposledy upravil BV dňa Po október 12, 2015 13:35:47, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:32:53    Predmet: Odpovedať s citátom

mrba napísal:
Ešte keby si vedel navrhnúť spôsob, ako to zistiť rýchlejšie ako rozobraním všetkých 4-6 tich predlžovačiek.




Clark nemal problem s brumom Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:39:06    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Je to dvojvodičový rozvod, takže to PE je dosť diskutabilné.. Po pracovnom vodiči N, ktorý je v tomto prípade aj ochranný, sa šíri rušenie z odberu nejakého "vydareného" spotrebiča, ktorý je zapojený do toho psa (dve dvojvodičové šnúry) alebo do zásuvky na stene , kde je pripojený ten pes. A toto rušenie sa dostane natvrdo aj na krabicu PA300SE (priamo, nielen cez kapacity zdroja ako pri prístroji triedy II.) a zrejme potom kapacitne aj do obvodov, kde ruší. Druhá zásuvka, kde je pripojené PC je zrejme podstatne "čistejšia". preto je to tam bez brumu.
Čo je pripojené do toho psa (v ktorom PA300SE brumí) a do zásuvky za stenou, kam ide ten pes?
Skúste zmerať AC napätie medzi ochranným vodičom ("kolíkom") toho psa, kde to brumí voči ochrannému vodiču predlžovačky od PC, kde je to tiché?
EDIT- danhard to medzitým napísal
Sú vôbec tie dva zásuvkové okruhy z jednej fázy ( a jedného ističa)??


Třeba má ty prodlužovačky otočené a prohazuje se mu L a N na vstupu zesilovače. Jelikož zkouší nějaký pseudoclass II, tak to třeba hraje roli.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:42:20    Predmet: Odpovedať s citátom

To já jsem měl koupenou prodlužku, kde byl přehozenej N a PE.
V normálním panelákovým dvoudrát. rozvodu to nic nedělalo, v zásuvce je PE kolík propojenej s N jedním drátem.
Ale když jsem to strčil do T roztrojky, která v jedné zásuvce obrací N a F, tak se děly věci Very Happy

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
BlackBerry
Hifi expert


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 2836
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:46:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Máte používať kvalitné HIGH-END filtre aj všetky ostatné kvalitné káble a nič Vám brumieť nebude ! Laughing Rotfl Rotfl Dancing happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:47:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo jasně, hlavně bezvadně odfiltrujou padesátku.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 13:48:31    Predmet: Odpovedať s citátom

S prehodenym kablom v predlzovacke som sa stretol uz i ja.
A s rozdvojkou s prehodenou fazou mam aj inu veselsiu spomienku.
Trosku to sice triaslo no mikrovlnku som cez seba nastartoval. Frightened
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 15:27:13    Predmet: Odpovedať s citátom

No dobre páni, presvedčili ste ma.
Po márnivostnom príspevku od PMA som to síce chcel vzdať a našiel aj pochopenie pre tých, čo si tu vybodkovali príspevky, ale vďaka BV, danhardovi, že doplnil svoj pôvodný príspevok a aj iným to nevzdám. Naozaj je pre mňa odtahovanie stolíka dosť náročné a celé rozkáblovanie a nové pozapájanie je pre mňa práca aj na celý deň, ak nie viac.

Najskôr odmeriam tie dva kolíky medzi sebou:

Nameral som 62mV AC

odpor meraný Vellemanom má v jednej polarite 0Ohm, v druhej polarite 38-40 Ohm.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 15:38:46    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Nameral som 62mV AC

Medzi kolíkmi tých dvoch predlžovačiek, ktoré sú zapojené každá do inej zásuvky? Je to skutočne prepnuté na AC ?? Aké je napätie medzi L a N v každej predlžovačke? Skúste do tej predlžovačky, kde to "brumí" pripojiť skutočne len ten koniec, vytiahnite tie dve dvojvodičové šnúry.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
zelenac
Hifista


Založený: 13 december 2006
Príspevky: 229
Bydlisko: pri Piešťanoch

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 15:50:32    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
v jednej polarite 0Ohm, v druhej polarite 38-40 Ohm

Polovodivá predlžovačka???
Podla toho, že sa mrba hrá so sieťovým napätím by som odporučil revizneho technika.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 15:52:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Áno, tých 62mV bolo medzi PE tých dvoch predlžovačiek a bolo prepnuté na AC. Skutočne. Tá predlžovačka ide z inej 6 zásuvkovej a je tam ešte jedna 6 zásuvková, ale všetko je to z tej jednej zásuvky v stene. Je tam zapojených cca 10-15 zariadení, väčšina len zdroje 5, 9 a 12V pre settopboxy, prehrávače, disky a switch okrem TV, AVR a zosilňovača, čiže známená to odťahovať stolík Sad
Spravím aj to, len neskôr, ked bude viac času.

Pri stolíku je 231,1V
Pri PC je 231,3V

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Po október 12, 2015 15:55:29, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 15:53:51    Predmet: Odpovedať s citátom

zelenac napísal:
citácia:
v jednej polarite 0Ohm, v druhej polarite 38-40 Ohm

Polovodivá predlžovačka???
Podla toho, že sa mrba hrá so sieťovým napätím by som odporučil revizneho technika.


Neviem, akým spôsobom meria ten Velleman odpor, preto som skúšal obe polarity.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 17:21:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud je mezi 2 body napětí, tak DMM mezi nimi změří odpor chybně.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 17:53:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Malé ac napětí ?
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po október 12, 2015 18:14:39    Predmet: Odpovedať s citátom

IMO i v tom případě, může to mít "divný" průběh, určitě to nebude jen sinusovka 50Hz.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 07:06:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Do prvého príspevku som doplnil odkaz na to meranie pôvodného Denonu zapojeného do pre-outu AVRka.

Pridám poznatky za posledné 3 dni:

V pondelok večer som vyskúšal ešte 3x večer (v noci) zapnúť zosilňovač. Vždy brumel hneď po zapnutí a v tomto stave vydržal viac ako 5 min. To ma priviedlo k rozhodnutiu, že keď bude nejaký čas, premeriam postupne celú moju sieť predlžovačiek a keď bude času viac, tak aj nanovo pozapájam všetky zariadenia.

V utorok večer som skúsil zapnúť a nebrumel. Tak som cca 1/2 hod. počúval. Počas tejto doby 2x na cca 20-60s sa brum objavil a sám zmizol.

V stredu som zapol zosilňovač okolo 23-ej hodiny a počúval a meral (šumom, nie kvôli brumu, ale reprobedne sú v nových pozíciách) do cca jednej ráno. Za celú dobu sa brum neobjavil. Vyskúšal som aj odpojiť prvú predlžovačku zo steny. Vyplo všetky zariadenia, ale PC zostalo zapnuté, takže už nie sú napájané z jednej zásuvky Sad

Asi som už vylúčil nasledovné dôvody:

- indukcia v reprokábloch (meral som podľa doporučenia PMA)
- zemná slučka (pripojený je len zosilňovač na DAC, ktorý obsahuje galvanické oddelenie)
- chyba v zosilňovači (z inej zásuvky sa brum neprejavil) a chyba sa prejavuje nezávisle od toho, či je pripojený dvoj alebo trojvodičovo,

takže najpravdepodobnejšia chyba je asi v rozvode nn cez sieť predlžovačiek, takže tú začnem postupne premeriavať a nanovo zapájať. Otázka je, či mám šancu niečo nájsť aj v prípade, keď sa brum neprejavuje (ako napr. včera večer).

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 08:09:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Nedovedu si představit, že by se v závislosti na zhoršení "kvality" napájecího napětí (tvarové zkreslení, harmonické sítě) zesilovače přenesl brum do repro. Nemá k tomu něco pan Bunta?
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 08:15:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj pre mňa je to záhada, ale tieto pokusy to snáď potvrdzujú.
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 10:28:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Môžem akurát vysloviť nejaké hypotézy, to je všetko. Podľa toho, že to kolíše v čase, raz to tam je, inkedy nie , prípadne sa to periodicky objavuje a mizne, ale vždy je to len na jednom mieste, kde je zapojený "strom" z predlžovačiek, do ktorých je pripojených X prístrojov, tak to môže ísť len zo siete. Nejaké extrémne VF z poškodeného jednoduchého spínaného zdroja modulované sieťovým kmitočtom (vyschnutý elyt za mostíkom..), ktoré prelezie cez kapacity transformátorov a po zemi sa to dostane až na vstup a tam cez 10R//100n na kostru, PE a slučka je uzavretá... Vyžaruje to aj zo sieťovej šnúry toho prístroja, napríklad...Bolo by zaujímavé vidieť tvar sieťového napätia v mieste, kde a keď to brumí.
2 mrba
Brumí to aj keď je do toho "stromu" z predlžovačiek pripojený len koniec, všetko ostatné z tých predlžovačiek odpojené?
Čo tam bolo pripojené do siete v stredu, keď nič nebrumelo a čo vtedy keď sa brum objavil? Je nutný nejaký sytematický prístup..
Čo tak nakresliť nejaký jednoduchý obrázok, schému čo všetko je pripojené do siete (do tých pospájaných predlžovačiek) a ako je to vzájomne poprepájané?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 11:42:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Každý deň to bolo zapojené rovnako.


Pre orientáciu je to zapojené približne takto (počet približne zodpovedá, zapojenia sa môžu mierne líšiť):

230V
->Predlžovačka 1

Predlžovačka 1
-> Predlžovačka 2 + Predlžovačka 3 + Predlžovačka 4

Predlžovačka 2
-> Predlžovačka 5 + Predlžovačka 6 + Zdroj 9V pre STB + Zdroj 9V pre STB + Zdroj 5V pre Android TV + DAC

Predlžovačka 3
-> Zdroj 9V pre LAN switch + Zdroj 9V pre STB + Zdroj 9V pre HDMI switch + zdroj 9V pre STB + TV + zdroj 9V pre STB

Predlžovačka 4
-> Zdroj 9V pre telefón + Zdroj 9V pre modem + Zdroj 5V pre disk + Zdroj 5V pre disk

Predlžovačka 5
-> Zdroj 5V pre hodiny + DVD/CD

Predlžovačka 6
-> AVR + zosilňovač + Zdroj 9V pre STB

Plánujem:

1. Odpojiť predlžovačku 1 a odmerať odpor v oboch polaritách pre PE, L a N medzi vstupom predlžovačky 1 a zásuvkou kde sa pripája zosilňovač

2. Pripojiť predlžovačku 6 do 230V a do nej len DAC a zosilňovač

neskôr:

3. všetko rozpojiť, premerať každú predlžovačku samostatne

4. skontrolovať zásuvku, kde sa pripája predlžovačka 1

5. postupne pripájať zariadenia

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Št október 15, 2015 14:41:42, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:00:54    Predmet: Odpovedať s citátom

No nazdar Exclamation Laughing
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:05:37    Predmet: Odpovedať s citátom

A ešte odpojiť všetko nie je jednoduché, lebo internet(žena-pracuje aj z domu) a TV u dcéry... Smile
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:11:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Nešlo by ten guláš nějak zredukovat? Smile
Pořád si nechcete dát říci s oddělovacím trafem. Nešlo by někde vypůjčit?

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:18:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Já myslím, že by ČEZ (případně jiný dodavatel elektriky) měl zavést statut jedné zásuvky a vše ostatní by se mělo udělat na prodlužovačkách Laughing

ps. nejsem ve spojení s žádnou čínskou firmou na uvedené zboží Laughing

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
check
Martin Vitvar


Založený: 10 júl 2007
Príspevky: 1478
Bydlisko: Horní Počernice

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:26:27    Predmet: Odpovedať s citátom

mrba: Počítám že na zdi máš jednu dvojzásuvku. Do jedné píchni 8/10 psa do druhé píchni 8/10 psa. Na prvního zapoj digitální verbeš týkající se TV, na druhého analogovou verbeš týkající se zvuku.

Některé spínané zdroje např. některé TV mohou způsobit brum zdroje. Zkus prověřit odpojení TV a všech digitálních s/hraček se spínaným zdrojem, koax od TV/sat antény a telefonní kabel od routeru.

Hlavně vyházej těch 6 prodlužovacích zásuvek, co máš za sebou a kup dvě větší. Takto, jak to máš nyní, už je to snad i životunebezpečné.

Jestli ti nestačí 20 zásuvek, tak bude asi něco špatně.

_________________
http://vmaudio.cz/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:28:51    Predmet: Odpovedať s citátom

mrba
Nejaký rozdiel tam musel byť, keď sa to správalo rôzne, zázraky sa nedejú..A zvonku (mimo bytu) to nebude, keď z inej zásuvky v byte je to tiché. Čo z prístrojov pripojených do siete bolo v stredu zapnuté a čo vypnuté (aktívny stav, nejaký odber, nielen stand -by režim), prípadne porovnať s pondelkom, keď to stále brumelo - práca na počítači, zapnutý televízor..???
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:32:06    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Nešlo by ten guláš nějak zredukovat? Smile
Pořád si nechcete dát říci s oddělovacím trafem. Nešlo by někde vypůjčit?


Stále verím, že tým, že som zosilovač úplne oddelil od všetkého ostatného, tak by to nejako malo ísť aj bez neho. Ale ako posledná možnosť to stále ostáva, len je to ďalšia krabička už k mnohým existujúcim. Smile Zredukovať to trochu plánujem, ale tie 4 HDMI vstupy v AVR sú skoro denne využívané a piate DVD/CD len občas, ale niekedy sa hodí.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5161
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 15, 2015 12:37:47    Predmet: Odpovedať s citátom

oddeľovacie trafo- ak to bude vf bordelom v sieti z nejakého vadného zdroja, tak to prelezie aj cez kapacity oddeľovacieho trafa. Všetko cez trafo nezapojí (ak ano, tak je zbytočné, rušenie bude zavlečené do jeho sekundáru..) a v momente keď "oddelený" zosilňovač (dovtedy pravdepodobne tichý, keď nebude s ničím spojený) pripojí na neoddelený zdroj signálu, tak bude to oddeľovacie trafo na dve veci..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalšia
Strana 4 z 8

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist