Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Problém s DAC

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jeremydes
Hifi obsluha


Založený: 10 november 2016
Príspevky: 2

PríspevokZaslal: Št november 10, 2016 19:30:12    Predmet: Problém s DAC Odpovedať s citátom

Zdravím, už dva prevodníky som musel vrátiť pretože som mal s nimi rovnaký problém, a to že po nejakom čase (15min-hodina) mi vypadol zvuk. Jediné čo mali spoločné obe zariadenie bol asycnhrónny prenos USB. Je možné, že mám nejak slabý alebo nevhodný PC? Vďaka za pomoc
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
saboter
Nádejný hifista


Založený: 30 november 2015
Príspevky: 87

PríspevokZaslal: Št november 10, 2016 19:57:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Skús USB hub so samostatným napájaním. Občas to pomôže. Takisto môže skúsiť lepší kábel.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1661

PríspevokZaslal: Št november 10, 2016 22:28:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Ake to boli prevodniky a na com sa pouzivali (myslim hardware a operacny system)?
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jeremydes
Hifi obsluha


Založený: 10 november 2016
Príspevky: 2

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 00:25:22    Predmet: Odpovedať s citátom

moses napísal:
Ake to boli prevodniky a na com sa pouzivali (myslim hardware a operacny system)?



Pro-ject headbox DS a M-audio Transit Pro.....Intel pentium G3240 3,10GHZ, 8GB RAM, win10 x64
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
sakytu
Hifista


Založený: 05 január 2014
Príspevky: 175
Bydlisko: ZM

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 17:32:19    Predmet: Odpovedať s citátom

skusal si v nastaveniach operacneho systemu vypnut setrenie energie?
_________________
BVA PRE1, PA300SSE, VMA I-SL, CW DAC1 cez USB, DIY Sommer Cable MAGELLAN SPK240
ESI Juli@, Beyerdynamic DT880PRO
Measurement tools: Begringer ECM8000, Tube Ultragain MIC200
ex. B&W DM605 S2, kopia Quadraxu, CA Azur 740A + 740C, NAD 356BEE
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4139

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 18:15:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Na stejný problém (krátký výpadek zvuku každou cca čtvrthodinu) jsem narazil u jednoho notebooku. Ten samý DAC funguje na všech ostatních počítačích i noteboocích naprosto v pohodě. A můj kamarád mi hlásil přesně stejný problém. Takže podle mého názoru je problém téměř určitě v počítači. V čem konkrétně samozřejmě nevím (USB řadič, ovladač USB řadiče, ...) - ani jsem neměl důvod to zkoumat, protože ten notebook jsem s DACem běžně nepoužíval. Určitě bych nepoužíval USB porty vyvedené na přední stranu Casu - kabeláž používaná v Casech od USB portů k základní desce bývá mizerná. Taky bych nepoužíval porty USB 3.0, ale 2.0. Předpokládám ale, že porty USB 2.0 na zadním panelu základní desky jsi zkoušel.

V každém případě je základ zkusit to na jiném počítači.

U "zlobivého" počítače bych postupoval takto:
1) Aktualizace ovladače USB řadiče
2) Aktualizace ovladače chipsetu a aktualizace BIOSu základní desky
3) Reinstalace Windows
4) Instalace jiné verze Windows
5) Koupě USB karty do PCIe slotu

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1661

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 18:45:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím, ze Kozousch to celkom trefne popisal. Ja som si vsimol, ze M-audio Transit Pro drivrer na Win 10 ani neposkytuje a Iba Pro-ject vraj pod nimi funguje. Tvoje PC ma celkom slusne parametre a malo by byt postacujuce. Ja mam napriklad skusenosti s Realtek HD Audio (co nie je externa zvukovka), ktora s oficialnymi ovladacmi po case prestane pustat a zvuk a iba otravuje s hlaskami, ze "zariadenie je momentalne pouzivane inou aplikaciou". Tam je problem s nejakym update-om od Mrkvosoftu a nepomaha ani ked ze zakazem softwaru vyhradny rezim pre zariadenie. Takze staci naozaj blby software a uz to ide vsetko dolu vodou.

Ja by som postupoval asi takto:

*aktualizovat vsetky ovladace
*skontrolovat aktualizacie systemu
*pozriet si nastavenia napajania vo Windows-e
*vyskusat vsetky USB porty
*updatnut BIOS dosky
*preinstalovat system
*skusit doplnkovy USB radic

A az ked nic nepomoze, tak potom hodzic PC za psom Wink

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4139

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 19:38:36    Predmet: Odpovedať s citátom

U neupravených Windows 10 to navíc komplikuje fakt, že uživatelsky nainstalované ovladače jsou automaticky nahrazovány ovladači z Windows Update:

http://www.mrpear.net/cz/blog/942/windows-10-kontrola-nad-automatickou-aktualizaci-ovladacu-z-windows-update

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 185

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 21:04:37    Predmet: Odpovedať s citátom

OSX
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1661

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 21:13:30    Predmet: Odpovedať s citátom

A preco nie rovno Linux? To su fakt odpovede na urovni...
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4139

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 21:16:09    Predmet: Odpovedať s citátom

3M napísal:
OSX

Předpokládám, že když jeremydes svoje PC kupoval, tak nevybíral komponenty s ohledem na to, aby na jeho PC šel nainstalovat OS X. A i kdyby čistě náhodou měl komponenty "Hackintosh kompatibilní", tak rozchodit to asi nebude úplně triviální, ne?

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 21:50:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Co konkrétně znamená "vypadl zvuk"?

Přehrávač viditelně přestane přehrávat (např. protože se mu odpojí zvukovka, tak skončí)
Přehrávač přehrává, ale zvukovka negeneruje signál

Prostě to chce postupovat krok za krokem od zdroje signálu po výstup zvukovky a zjišťovat, kde konkrétně nastává problém.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4672
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 21:53:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Mimochodem ten linux není pro diagnostiku HW vůbec špatný nápad. Pokud liveCD (třeba mint 18 ) na flešce bude přehrávat OK bez výpadků, je problém v SW windows. Pokud také vypadne, je problém v HW. Vyrobení bootovatelné flešky s mintem je práce na pár minut, boot dalších pár minut.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1742
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Pi november 11, 2016 22:38:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Na odskúšanie...v súvislosti so zvukom vôbec nieje zlý nápad Ubuntu Studio (nebojte sa, nieje to Ubuntu s dlaždicami a la bankomat).
Má to LowLatency jadro a kopec softu pre foto, video, zvuk...

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist