Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Dálkové ovládání PC aplikací (Foobar 2000)
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 927
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 14:36:22    Predmet: Dálkové ovládání PC aplikací (Foobar 2000) Odpovedať s citátom

Má někdo s tímto praktické zkušenosti? Má to někdo funkční?
Hledám řešení, ale není to úplně jednoduché. Zatím jsem našel tyto možnosti:
1) skoro jakékoli dálkové co je k PC, např. pro ovládání MCE v XP. Cena do 1000Kč. Nutné použít sw, který propojí dálku a foobar. Zde jsem našel sw Intelliremote (http://melloware.com/products/intelliremote/), ale cena je 24 dolarů.
2) Polskou dálku PC MAC (http://www.tsnova.cz/dalkove-ovladace/dalkovy-ovladac-pc-pc-mak-usb-2/) za 500Kč. Je k ní zdarma sw, který podporuje přímo foobar. Takže finančně výhodnější.
Díky za rady.

_________________
Audio streamer Volumio + gramofon - DAC+Buffer - PowerAmp T class 2x300W - 3p reprosoustavy SS+Audax (vše má vlastní výroba pod označením MINIMALISM), kabeláž Belkin Premium USB, interconnect RG223, reprokabel RG214
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 14:49:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Mam. Ovladam tym XBMC a Foobar2000. Pouzivam IR prijimac http://www.usbuirt.com/ a Logitech Harmony 555. Software http://www.eventghost.org/downloads/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 15:05:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Kup si na ebay od číňanů dálkáč k PC s připojením IR čidla do USB, stojí to tak 100 Kč vč. poštovného. Dosah perfektní, funkčnost skvělá, nic se nemusí instalovat (drivery jsou ve windows), nahradí myš i klávesnici zároveň.
Nic lepšího nenajdeš. A ovládat tím můžeš nejen foobar ale v podstatě cokoliv.
Moc šikovná věc.

Můžeš si vybrat:
http://shop.ebay.com/i.html?_kw=USB%20Remote%20PC&_fcid=56&_jgr=1&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1

Já mám myslím tenhle
http://cgi.ebay.com/New-Windows-XP-Vista-Media-Center-USB-PC-Remote-Control-/260658673433?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb077b719
A vidím, že lehce podražilo poštovné, já to měl o 1 USD levněji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 15:29:10    Predmet: dialkove Odpovedať s citátom

ja mam dialkove k tv karte.

http://www.alza.cz/tv-karta-leadtek-winfast-dtv1800-hybrid-d72066.htm

ku karte som mal konfiguracny soft na to dialkove kde si tlacitka ovladaca naprogramujes ako chces pre rozne aplikacie, cize aj pre foobar.
funguje to ale mizerne kvoli smerovemu malo citlivemu IR prijimacu, musis sa trafit,

urcitou alternativou by mohlo byt ovladanie pc cez BT napr cez telefon, tak by sa dalo vyhnut zlej citlivosti IRka

a ak mas len notebook, alebo nechces kupovat kartu pozri toto


http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB%20%28AVR%29.htm


vo foobare sa da nejako zvacsovat pismo?, lebo uz z dvoch metrov si neviem predstavit listovat v diskografii

tiez by ma zaujimalo ako to doriesis.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 15:35:04    Predmet: Odpovedať s citátom

no tak ten cinan ma aj zda sa lepsi prijimac, nie je co riesit...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 927
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št január 20, 2011 20:41:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak jsem vzal toto:
http://cgi.ebay.com/USB-PC-Remote-Control-WindowsXP-VISTA-MAC-/280617294474?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4156181a8a
Snad to bude OK. Dám pak vědět jak to šlape. Díky moc za rady.

_________________
Audio streamer Volumio + gramofon - DAC+Buffer - PowerAmp T class 2x300W - 3p reprosoustavy SS+Audax (vše má vlastní výroba pod označením MINIMALISM), kabeláž Belkin Premium USB, interconnect RG223, reprokabel RG214
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: Pi január 21, 2011 15:54:42    Predmet: Re: dialkove Odpovedať s citátom

krusty napísal:
vo foobare sa da nejako zvacsovat pismo?, lebo uz z dvoch metrov si neviem predstavit listovat v diskografii.


File->Preferences->Display->Default User Interface->Colors and Fonts

_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi január 21, 2011 16:07:52    Predmet: Odpovedať s citátom

hm....to sice funguje, ale vyzera to hrozne....no co uz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4773
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi január 21, 2011 16:08:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Výhodou dálkových ovládání k TV kartám je jejich rozhraní pro snímač - třívodičový kabel, který lze snadno prodloužit stíněnou stereodvoulinkou. V podstatě jde rovnou o výstup toho integrovaného snímače/dekodéru TSOP85, zbytek je v TV kartě, s PCI kontrolérem obvykle komunikuje přes I2C. Narozdíl od USB se dá prodloužit na libovolnou vzdálenost a umístit třeba pod televizi, přičemž PC může být kdekoliv jinde. Mám ho takto prodloužené na 15 metrů, snímač DO přes USB bych býval musel vykuchat a přesunout jenom ten TSOP. Kdyby jenom ta kvalita DO za něco stála... Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Pi január 21, 2011 19:32:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Skuste J River Media Center. Ovlada sa to velmi pohodlne. Uz som to skusal na notebooku, ale zatial som sa nedokopal k tomu, aby som to nakonfiguroval komplexne na mojom HTPC. Tu je video z mojho PC pri testovani. Vidno tam, ako vyzera zhruba interface
http://www.youtube.com/watch?v=yjxMcWBPlSk
Dam sem aj link na avforum, rozpisal som sa tam viac http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=1130890

J River samozrejme podporuje WASAPI, ASIO, KS. Na computeraudiofile.com ho odporucaju na prehravanie lossless hudby z PC. Jediny problem - nie je zadarmo, ako Foobar2000.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: Pi január 21, 2011 21:16:08    Predmet: Odpovedať s citátom

a ak chce niekto pouzivat akekolvek existujuce DO tak je tu riesenie, ktore pouzivam, skoro zadarmo. Urcene pre kutilov, kedze cez girder ide ovladat defacto vsetko vratane programovania logiky ovladania, roznych fint (1x keypress sprav to, 2x keypress sprav to, OSD, atd...),

jeho nevyhoda je nutnost mat volny COM port, ktory dnesne PC uz nemaju (alebo len vyvedeny na doske)
http://www.cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm

takisto existuje aj verzia cez USB, ale ta je drahsia a to uz straca vyznam, kedze to uz je naozaj lacnejsie kupit si hotove riesenie od cinana.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: Pi január 21, 2011 23:51:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja by som to skúsil cez bluetooth s mobilom. Dnes je bluetooth v mobiloch takmer samozrejmosť a notebooky deto. Príslušný soft pre Android, iOS, Symbian atď. tiež nie je problém...
_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 08:42:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Skusal som rozchodit ovladanie Foobar2000 cez BT na Nokii 6220. Otrasne odozvy a vobec to nechodilo, ako malo. Ale mozno niekto bude mat viac stastia.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: So január 22, 2011 13:07:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Tu vyzerá, že všetko beží korektne:

http://www.youtube.com/watch?v=IR-22xfW3lA

a navyše by to vyriešilo krustyho problem s malými písmenami, keďže vidno priamo na displeji telefónu čo sa deje na monitore...

_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 927
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št január 27, 2011 22:27:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže dálka funguje perfektně, nastaveno ve Foobaru za minutu. Nebylo potřeba nic instalovat či nastavovat. To dálkové emuluje klávesnici a myš. Díky za radu.
_________________
Audio streamer Volumio + gramofon - DAC+Buffer - PowerAmp T class 2x300W - 3p reprosoustavy SS+Audax (vše má vlastní výroba pod označením MINIMALISM), kabeláž Belkin Premium USB, interconnect RG223, reprokabel RG214
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Pi január 28, 2011 06:59:47    Predmet: Odpovedať s citátom

karfik --> Mozes napisat, ktory soft si pouzil v telefone?

EDIT:
Aha, ty ides cez IR, tak nic Wink


Naposledy upravil Odar dňa Pi január 28, 2011 08:38:37, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Pi január 28, 2011 08:31:16    Predmet: Odpovedať s citátom

karfik napísal:
Takže dálka funguje perfektně, nastaveno ve Foobaru za minutu. Nebylo potřeba nic instalovat či nastavovat. To dálkové emuluje klávesnici a myš. Díky za radu.

To jsem rád, že jsi spokojený.
Číňani jsou šikulové, vyrábějí věci, které nedělá nikdo jiný, ty které jsou praktické a potřebné. A nenadělají s tím tolik byrokracie jako na západě. Když se rozhodnou něco udělat, tak to udělají, a ve velkém. Tady to se musí vše vyhodnocovat, schvalovat, potvrzovat, a to tak dlouho, až je to zastaralé a drahé a všichni jsou tím znechuceni.
I jejich přístup k zákazníkovi třeba na ebay je podstatně lepší než třeba Američanů, kteří mají často k zákazníkům neameričanům nedůvěru a pohrdání, či odmítají komunikovat, o jejich nespolehlivosti a pomalosti nemluvě.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi február 04, 2011 10:20:27    Predmet: Odpovedať s citátom

tusim nikto nepouziva riesenie iPod -> foobar, cez Remote app, wintense plugin a bonjour protokol. Taktiez odpada nutnost mysi, klavesnice ale hlavne aj monitoru Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 927
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Pi február 04, 2011 10:52:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdybych iPod/iPhone měl, pak bych to asi udělal jak píšeš, určitě je to výborné řešení. Ale protože ho nemám, řešil jsem to nejlevnější cestou pomocí dálkového za 250Kč.
_________________
Audio streamer Volumio + gramofon - DAC+Buffer - PowerAmp T class 2x300W - 3p reprosoustavy SS+Audax (vše má vlastní výroba pod označením MINIMALISM), kabeláž Belkin Premium USB, interconnect RG223, reprokabel RG214
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi február 04, 2011 11:14:06    Predmet: Odpovedať s citátom

hej, potom som lepsie pozrel - cenovo vyhodnejsi. 100€ vs 250CZK je rozdiel Smile
Pre mna bez nutnosti zapinat hocico na zobrazovanie - k nezaplaceni Laughing
Ale jasne, plne chapem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jiri
Hifista - pokročilec


Založený: 01 apríl 2007
Príspevky: 288

PríspevokZaslal: Po november 07, 2011 14:57:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Máte někdo zkušenost s ovládáním FOOBARu přes PC Tablet s Androidem? Jde mi o to abych nemusel používat standardní monitor ke svému music HTPC ale přes wifi bych ho chtěl ovládat tím tabletem. (levné čínské 7palc. tablety se dají pořídit od 1.500Kč)

Tady jsou již ke stažení Android applikace pro Foobar:
https://market.android.com/details?id=com.cav.foobar2000controllerpro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1457
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po november 07, 2011 18:13:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Da sa to ako cez tu .apk tak aj cez web rozhranie internetoveho prehliadac po naistalovani HTTP Control.
Ak ma pamät neklame tak CVomponents na ovladanie cez android zariadenie musis mat nainstalovane aj pre pouzitie .apk
http://foobar2000controller.blogspot.com/2011/01/foobar2000-controller.html

ovladanie pomocou web z ineho PC a teda aj tablet
http://code.google.com/p/foo-httpcontrol/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kuba4
Hifi inventar


Založený: 08 október 2006
Príspevky: 3915

PríspevokZaslal: Ut november 08, 2011 14:04:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Nestačí obyčejná bezdrátová klávesnice s přidanými tlačítky na ovládání přehrávače?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1457
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ut november 08, 2011 17:09:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Ide to uplne genialne aj ako vzdialena pracovna plocha z ineho PC....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 927
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St november 07, 2012 19:28:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Jiri napísal:
Máte někdo zkušenost s ovládáním FOOBARu přes PC Tablet s Androidem? Jde mi o to abych nemusel používat standardní monitor ke svému music HTPC ale přes wifi bych ho chtěl ovládat tím tabletem. (levné čínské 7palc. tablety se dají pořídit od 1.500Kč)

Tady jsou již ke stažení Android applikace pro Foobar:
https://market.android.com/details?id=com.cav.foobar2000controllerpro


Přátelé, protože budu mít brzy mobil s Androidem 2.3.6 či tak nějak, je tu někdo, kdo má vyřešeno dálkové ovládání Foobaru přes Android a byl by ochoten se o to podělit? Děkuji.

_________________
Audio streamer Volumio + gramofon - DAC+Buffer - PowerAmp T class 2x300W - 3p reprosoustavy SS+Audax (vše má vlastní výroba pod označením MINIMALISM), kabeláž Belkin Premium USB, interconnect RG223, reprokabel RG214
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: St november 07, 2012 19:36:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Tu som pisal postup http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?p=10179#p10179
EDIT: Vlastne aj tu http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=154224#154224 Laughing Cool


Naposledy upravil Odar dňa St november 07, 2012 19:43:34, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: St november 07, 2012 19:39:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Aplikace foobar2000 controller.
Pro android normálně stáhneš z marketu je zdarma.
Funguje to OK.
Vše běží přes místí wifi síť. Wink
Případně aplikace Team Wiewer to funguje jako vzdálená plocha na mobilu, můžeš tedy ovládat kompletně celý HTPC. (taky pomocí místní wifi sítě)

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1457
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St november 07, 2012 19:48:58    Predmet: Odpovedať s citátom

ako pise hcrevize foobar con je asi najlepsia .apk ktora sluzi k ovladaniu foobar
nastavenie a instalacka do foobar
https://sites.google.com/site/foobarcon/
aplikacia
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wan.FooController
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: St november 07, 2012 19:53:38    Predmet: Odpovedať s citátom

foobar 2000 cotroller aplikace je tady:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cav.foobar2000controller&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5jYXYuZm9vYmFyMjAwMGNvbnRyb2xsZXIiXQ..

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1457
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St november 07, 2012 20:01:45    Predmet: Odpovedať s citátom

aha tak ta tvoja je ina. ta co som postol ja sice nema tak vycackane UI no vzhladom k moznosti priameho pristupu k priecinkom so subormi sa mi z tych co som doposial vyskusal ako najintuitivnejsia. navyse sa mi javi ako apk s najmenej krkolomnym menu.
ale to nech uz karfik skusi a posudi sam.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist