Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Galvanické oddelenie PC ~ streamer

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 14:43:50    Predmet: Galvanické oddelenie PC ~ streamer Odpovedať s citátom

Mám otázku: má podľa vás význam riešiť galvanické oddelenie ethernetového prepojenia počítača so streamerom? Na jednom fóre to údajne skúšali a vraj to počutelne pomohlo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 15:52:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Podla toho, ako ide signal z PC. Analog, digital? Ak digital, tak optika, coax? Ak coax, tak je tam trafko?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 15:57:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím, že som to napísal Smile riešim ethernetové prepojenie PC a streamera.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ja-kub
Hifista - pokročilec


Založený: 30 december 2007
Príspevky: 482
Bydlisko: Dolný Kubín

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:07:46    Predmet: Odpovedať s citátom

guliver nevidím najmenší dôvod...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:08:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslim, ze som to napisalaj aj ja. Wink Ide o to, ako ide signal dalej, v istom pripade to riesit zmysel ma, v inom nie. Zalezi, ako su prepojene zeme.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:15:53    Predmet: Odpovedať s citátom

ja-kub napísal:
guliver nevidím najmenší dôvod...

A možeš to zdovodniť?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:16:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Slimak napísal:
Myslim, ze som to napisalaj aj ja. Wink Ide o to, ako ide signal dalej, v istom pripade to riesit zmysel ma, v inom nie. Zalezi, ako su prepojene zeme.
Nechápem...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:23:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Vstupuje tam viacero faktorov, princip je nezavliect po zemi rusenie do analogu. Na to ma vplyv mnoho veci , to by bolo na dlhsie. Jeden priklad (zjedoduseny) mam doma server, napojim cez ethernet do Pc, kde bezi player, ktory zo servera streamuje hudbu, za pc je usb dac galvanicky oddeleny, vtedy nema zmysel riesit oddelenie servera od pc, lebo si nezanesiem bordel po zemi, co ma vplyv na odstup a teda aj na zvuk.
A darmo oddelim server od pc, ked napr. By z pc isiel signal do preampu cez analog, lebo zavleciem bordel po zemi z pc do preampu, akekolvek vyhody oddelenia servera a pc sa stratia.


Naposledy upravil Slimak dňa Ne marec 03, 2013 16:29:24, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:26:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale veď ja sa jasne pýtam na pripojenie Pc a streamera, nie PC a DACu a to prepojenie je realizované ethernetom, neviem ako jasnejšie to mám napísať...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:27:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to radsej necham tak, mam to vyskusane a zmerane.... kasli na to.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:31:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Slimak čo ty rozumieš pod slovom streamer?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:49:01    Predmet: Odpovedať s citátom

V mojom pripade je streamer pc, v tvojom to, co oznacujes ako 'streamer' a predpokladam, ze pc sluzi ako zdroj dat, je to tak?. Asi som to napisal trocha nezrozumitelne, podstata je ta, ako je to prepojene dalej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:52:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak si teda rozumieme, že streamer je prístroj a nie PC z ktorého do neho " tečú" po ethernete dáta tak sa možeme vratiť k povodnej otazke: ma význam galvanicky oddelovať ethernet z PC do streamera? A myslím, že je jedno čo je za streamerom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:55:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemyslim si, ze by to malo vyznam, myslim si, ze to ma vyznam oddelit az ZA tymito zariadeniami.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 16:57:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Prestávam ti definitívne rozumieť, nemal si kedysi slim devices transporter?
Čo by si chcel oddelovať za ním???
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 10139
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:04:03    Predmet: Odpovedať s citátom

neblaznite, ethernet uz je galvanicky oddeleny ... na oboch stranach
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:05:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Mal. Kedze som isiel cez coax (spdif) a v daci bolo na vstupe oddelovacie trafko, nezavliekol som si dalej do aparatu bordel po zemi. Ak by tam to trafko nebolo, zavleciem bordel a zhorsi sa mi odstup a teda aj zvuk. A je jedno, ak by bol transporter od zdroja oddeleny, pokial by nebol oddeleny transporter a dac.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:07:17    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
neblaznite, ethernet uz je galvanicky oddeleny ... na oboch stranach
Da sa to niečim doložiť - nie že by som ti nedoveroval Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:07:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Miero ano, ale nemusi byt oddeleny pc a streamer, ak su pristroje v 1. bezp. Triede. Tazko sa da odpovedat na otazku typu ano, nie, pokial nie je znama podrobna konfiguracia zapojenia vsetkych komponentov.

Naposledy upravil Slimak dňa Ne marec 03, 2013 17:09:39, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:08:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Slimak napísal:
Mal. Kedze som isiel cez coax (spdif) a v daci bolo na vstupe oddelovacie trafko, nezavliekol som si dalej do aparatu bordel po zemi. Ak by tam to trafko nebolo, zavleciem bordel a zhorsi sa mi odstup a teda aj zvuk. A je jedno, ak by bol transporter od zdroja oddeleny, pokial by nebol oddeleny transporter a dac.
Ale všimol si si ten drobný rozdiel že ja nehovorím o coaxe ale o ethernete?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:11:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Transporter so zdrojom boli cez ethernet... Skusim naposledy , myslim si, ze je jedno, ako je prepojeny zdroj a streamer, podla mna je dolezite ako je to prepojene dalej za nimi.

Naposledy upravil Slimak dňa Ne marec 03, 2013 17:13:29, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:11:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Slimak napísal:
Miero ano, ale nemusi byt oddeleny pc a streamer, ak su pristroje v 1. bezp. Triede. Tazko sa da odpovedat na otazku typu ano, nie, pokial nie je znama podrobna konfiguracia zapojenia vsetkych komponentov.

Apple mac pro - linn ds
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:13:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Slimak napísal:
Transporter so zdrojom boli cez ethernet...

A o tom a len o tom je reč. To že ty si nevyužival interný prevodnik transportéra nediskutujeme, hovoríme o štandartnom použití.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:18:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Lenze transporter bola 2. Bezp. Trieda, nezavliekol som si tam bordel po PE so zdroja bez ohladu na to, ako boli medzi sebou prepojene. Teda nemalo zmysel riesit nejake oddelenie ethernetu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Guliver
Hifista


Založený: 05 jún 2009
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:21:20    Predmet: Odpovedať s citátom

No vidíš toto ma zaujimalo od začiatku, takže ak niekto tvrdí že galvanické oddelenie pomohlo može to skutočne znamenať že zabránil prenosu bordelu po ethernete.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 17:23:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Uff, necham ja radsej tuto diskusiu tak...
Edit - len poznamenam, ze ethernetovy kabel nie je ziadnym vodicom pripojeny na zem alebo kostru, tak ako pisal miero. A teda riesit oddelenie ethernetu je podla mna bez efektu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 10139
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 18:53:24    Predmet: Odpovedať s citátom

No ... napriklad vezmi si taky obycajny ethernetovy switch ... napr. d-link dir-300

http://img27.imageshack.us/img27/8263/seriedir300gc7.jpg

to dlhe siroke pod konektormi s cislom H4P041NXLF su 4 traficka, pre kazdy port jeden. Keby ti to nestacilo takto, tak este pozri na schemu tej suciastky ... http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/325334/BOTHHAND/H4P041NXLF.html

A ak ti to stale nestaci, tak si zozen multimeter (cca od 10Eur) nastav ho na meranie odporu a premeraj si odpor medzi pristrojmi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ipyks
Hifista - zaslúžilec


Založený: 17 október 2008
Príspevky: 531

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 20:37:55    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
No ... napriklad vezmi si taky obycajny ethernetovy switch ... napr. d-link dir-300

http://img27.imageshack.us/img27/8263/seriedir300gc7.jpg

to dlhe siroke pod konektormi s cislom H4P041NXLF su 4 traficka, pre kazdy port jeden. Keby ti to nestacilo takto, tak este pozri na schemu tej suciastky ... http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/325334/BOTHHAND/H4P041NXLF.html

A ak ti to stale nestaci, tak si zozen multimeter (cca od 10Eur) nastav ho na meranie odporu a premeraj si odpor medzi pristrojmi.



A jak je to potom na ethernetovým vstupu na straně těch streamrů ? Tam jsou taky trafíčka?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
enregistree
Hifista


Založený: 02 december 2009
Príspevky: 241
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne marec 03, 2013 21:37:47    Predmet: Odpovedať s citátom

ipyks napísal:
A jak je to potom na ethernetovým vstupu na straně těch streamrů ? Tam jsou taky trafíčka?
Jsou vestavena do konektoru.
_________________
L_u_k_a_s
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist