| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Kuba4 Hifi inventar
Založený: 08 október 2006 Príspevky: 3917
|
Zaslal: Ut august 12, 2008 14:27:37 Predmet: BD vs. DVD |
|
|
| Tak prý to s BD nevypadá nějak růžově. Nástup je proti DVD pomalý, snad v roce 2013 se trh překulí ve prospěch BD. Jestli to má vůbec cenu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
AlienCZ N/A
Založený: 30 november 2006 Príspevky: 959 Bydlisko: Brno - venkov
|
Zaslal: Ut august 12, 2008 18:09:54 Predmet: |
|
|
Ono se to tak nejak dalo cekat, oproti situaci VHS/DVD je na tom BR podstatne hure, nenabizi nic prevratneho a vyzaduje kompletne novy hardver, ktery jeste porad stoji docela balik. U nas navic neni zadny vyber BR disku a to co tu je je drahe jako prase. Az budou v pujcovnach BR tak se to mozna pohne. _________________ Zesilovač-streamer: Lyngdorf TDAI-1120
Repro: Lyngdorf FR-1
Gramo: Denon DP-23F (Audio-Technica VM540ML)
Phono: Pro-Ject Audio Phono Box DS |
|
| Návrat hore |
|
 |
manicka Hifista - pokročilec

Založený: 29 január 2007 Príspevky: 322 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Ut august 12, 2008 18:46:35 Predmet: |
|
|
Až bude nějaký BR Číňan za 5K, tak si to pořídím jako DVD přehrávač s možností HD... _________________ Audio Alchemy DDS+DTI+DDE+DLC, Thorens145+Dynavector19a+RiAudio, Audio Research D400, B&W Matrix801 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Pasul Hifi expert

Založený: 20 november 2006 Príspevky: 1273
|
Zaslal: Ut august 12, 2008 18:56:40 Predmet: |
|
|
Trochu mimo.Taky jste si všimli,že mizí půjčovny DVD?U nás jednoznačně.Slyšel jsem názor,že ty filmy z novin to celé prý ukončily a to vzhledem k velkému rozmachu internetu a stahování už to bylo prý tak dost katastrofální!
Pokud jde o BR disky,tak jednoznačně jdu do toho.Nevím jaká je nabídka trhu,ovšem nabídka trochu jinde je opravdu velká jak jsem si všiml.Nemám na to moc času,ale nové kousky ve full HD to je opravdu mazec.Ještě nevím jestli nezaplácnu dvě mouchy naráz-PS3 pro dětičky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Donuts Hifista

Založený: 21 december 2006 Príspevky: 228
|
Zaslal: Ut august 12, 2008 19:27:14 Predmet: |
|
|
PS3 doporucuju, a to nemam deticky.
A co se tyka tech pribalu z novin, tak tem uz trochu zvoni hrana. _________________ Můžu z toho udělat článeček na titulku? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dustin Hifi inventar
Založený: 06 október 2006 Príspevky: 4898 Bydlisko: Plzeň
|
Zaslal: Ut august 12, 2008 19:51:34 Predmet: |
|
|
V pátek máme v naší DVD půjčovně slevu 50% a hodiny stahovat nekvalitní bittorrenty mi za těch 17,50 vážně nestojí  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kuba4 Hifi inventar
Založený: 08 október 2006 Príspevky: 3917
|
Zaslal: St august 13, 2008 07:41:57 Predmet: |
|
|
| BD přehrávače zachraňuje kompatibilita s DVD disky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
amon26 Hifi obsluha
Založený: 18 september 2009 Príspevky: 14
|
Zaslal: St september 30, 2009 19:19:47 Predmet: |
|
|
Ked uvazim, ze na rozkodovanie BD je potrebny vypoctovy vykon vyzadujuci aktivne chladenie (aspon v dnesnej dobe - pochybujem ze 45nm cipy dorazia do spotrebnej elektroniky tak skoro), nemyslim ze ta technologia astupila v ten pravy cas. Mozno by to chelo este nejaky ten rok optimalizacii formatu a hardwaru a na trh prist az vtedy, ked by bola skutocna akutna potreba.
Co sa predaj tyka, myslim ze sa casom aj tak uchyti. Na poli su hraci ako PS3, ktora teraz stoji nieco okolo 8000SKK a uz je to ta mensia tichsia verzia. No nekup to!
Inak aby som to zavrsil, na obraze mojho dvd prehravaca denon DVD-3910 mi nic nechyba. A zvukovo sa nan hrabe mozno BD masina za 2000€. |
|
| Návrat hore |
|
 |
tomtom Hifista - zaslúžilec
Založený: 18 január 2007 Príspevky: 622
|
Zaslal: St september 30, 2009 21:43:07 Predmet: |
|
|
Tak teraz neviem
Vsetci tu iba pindate. Slepe testy medzi SACD a CD by asi dopadli velmi rozpacito.
Slepy test medzi HD a SD /DVD/ by museli asi robit naozaj slepi aby nevideli rozdiel.
Po dlhej dobe prislo nieco co je naozaj dobre a nie su to iba marketingove zvasty a taketo pindy...
Ja konkretne ine ako HD uz nepozeram.
Samozrejme pokial to pozerate na starom CRT televizore tak je to asi jedno.
HD na dobrom projektore ma lepsi obraz ako naozajstne kino a to sa o ziadnom dvd nikdy povedat nedalo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

Založený: 30 október 2006 Príspevky: 1054
|
Zaslal: St september 30, 2009 21:47:53 Predmet: |
|
|
amon26> O co ti islo v tomto prispevku netusim, dnesne low-endove graficke karty PASIVNE CHLADENE (v cene 30-40e) vedia kompletne dekodovat x264 s datovymi tokmi cez 50Mbit/s absolutne v pohode. Tieto karty vedia takisto v realnom case dedokovat a zaroven spravit deinterlace 1920x1080@25i->1920x1080@50p. A co je dolezite - nie je to ich primarne urcenie - len doplnkova feature (a to nechcem spominat, ze moj TV zvladne po pripojeni HDD/flash disku do USB dekodovat x264 vo fullHD a zobrazit na TV (aj toky cez 50Mbit/s)).
Technologia je tu, kto chce, ten ju vyuziva, kto nechce, ten bude lamentovat o nedostupnosti a hladat argumenty preco nie.
Inak aby som to zavrsil, na obraze mojho dvd prehravaca denon DVD-3910 mi nic nechyba
ze si spokojny, je dobre. Evidentne si vsak asi HD film v porovnani so SD na normalnom zobrazovaci este nevidel (nie, naozaj som nemyslel 32" CRT TV).
updated: Ano, MPEG2 (DVD) bol vymyslany ako nahrada VHS, avsak na pouzitie pri vtedajsich CRT TV. Zial dnes nanho nadavame (aspon ja), kedze je (a este nejaky cas bude) pouzity este aj pri DVB-T/DVB-S. |
|
| Návrat hore |
|
 |
JonnY Hifi obsluha
Založený: 21 júl 2009 Príspevky: 48
|
Zaslal: St september 30, 2009 22:12:45 Predmet: |
|
|
| ak si mam vybrat medzi 50-150sk dvd filmom, a cca 1000sk BR tak myslim neni moc riesit. mne osobne uplne staci dvd kvalita... |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

|
Zaslal: St september 30, 2009 22:19:10 Predmet: |
|
|
1) aj DVDcka stali tolko v zaciatkoch
2) zda sa mi vyhadzovanim penazi (nech stoji kolkokolvek aj 5e) za film, ktory si pozriem 1x
3) o cene/cenach povodna debata nebola. |
|
| Návrat hore |
|
 |
sasko Hifista - pokročilec
Založený: 09 jún 2009 Príspevky: 413
|
Zaslal: Št október 01, 2009 16:35:23 Predmet: |
|
|
| Ja to vidim na HTPC,..aspon zatial pokial su BR disky drahe, z netu sa da nejake HD potiahnut,...zvuk je limitovyny zvukovou kartou,... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dhfool Hifi expert

Založený: 26 december 2006 Príspevky: 1200 Bydlisko: ČR/Ol/Dr
|
Zaslal: Št október 01, 2009 18:11:26 Predmet: |
|
|
Já na filmy zásadně chodím do kina. Zážitek z velkého plátna v kvalitní akustice a zvuku je zatím bezkonkurenční.
Jinak BR má budoucnost. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št október 01, 2009 19:04:50 Predmet: |
|
|
| dhfool napísal: | Já na filmy zásadně chodím do kina. Zážitek z velkého plátna v kvalitní akustice a zvuku je zatím bezkonkurenční.
Jinak BR má budoucnost. |
Tak to si nebol u mna doma  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

|
Zaslal: Št október 01, 2009 19:06:25 Predmet: |
|
|
| sasko napísal: | | ,,,zvuk je limitovyny zvukovou kartou,... |
nieje - zvuk ide 1:1 cez SPDIF von do procesora/AVR. A v pripade DTS (1.5Mbit/s) ide naozaj o slusnu kvalitu.
| dhfool napísal: |
Já na filmy zásadně chodím do kina. Zážitek z velkého plátna v kvalitní akustice a zvuku je zatím bezkonkurenční.
|
To by som si taky isty nebol. Ja som to skusil naposledny pred rokom (WALL-E/Aupark/BA - najvacsia sala) a velmi som sa bal kvality zvuku. Paradoxne, zvuk bol v ramci moznosti akceptovatelny, no bol som sklamany z obrazu - neostry a neskutocne BLIKAJUCI obraz (sralo ma to cely cas) ma uz tak skoro do kina nedostane.
Velkost nie je vsetko - ak mas doma kvalitny a dostatocne velky zobrazovac - je FullHD lepsia kvalita ako premietanie filmu na stenu (pri fullHD zdroji je velkost pixelu podstatne mensia, nez je ludske oko schopne rozlisit - mas idealne ostry obraz; samozrejme zavisi od pozovacej vzdialenosti - ale to je na dlhsiu debatu). |
|
| Návrat hore |
|
 |
mir.ku Hifista
Založený: 14 február 2009 Príspevky: 122
|
Zaslal: Št október 01, 2009 19:31:14 Predmet: |
|
|
ad vivi ... tak pod to se Ti podepíšu - souhlas ...
už jenom rozdíl v kontrastu 126 cm plasmy a jakéhokoliv projektoru je propastný... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št október 01, 2009 21:49:47 Predmet: |
|
|
| mir.ku napísal: | ad vivi ... tak pod to se Ti podepíšu - souhlas ...
už jenom rozdíl v kontrastu 126 cm plasmy a jakéhokoliv projektoru je propastný... |
tak toto by som netvrdil
ja som nevidel plazmu ktora da v UPLNEJ TME ciernu /o lcd ani nehovorim/.
Samozrejme plazma podstatne viac svieti co je podmienka na pozeranie za svetla. Malokto ma vsak projektor v korektnom prostredi t.j. zatemnene /teraz nemyslim tmu to je samozrejmost/ tak aby nemal odrazy parazitneho svetla. Je to podmienka vyborneho kontrastu inak odrazy svetlych ploch ozaruju tmave miesta a obraz je "prasivy". Je to daleko dolezitejsie ako platno a dokonca do urcitej miery ako projektor analogicky k akustike miestnosti.
Osobne mi na zazitok vyhovuje velky obraz - t.j. od periferneho videnia k perifernemu - co by pri plazme znamenalo sediet meter od nej /pokial nema 2m/ V kine to zodpoveda sedeniu asi v prvej tretine. V mojom "kine" z cca 3metrov pozeram 2,5m uhlopriecku |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Št október 01, 2009 21:55:13 Predmet: |
|
|
vivi ten BLIKAJUCI obraz to je proste tak to je 24fps - tak sa tocia filmy.
Tvoja telka si medzi to dopocita obrazky na 100fps a preto to neblika.
Ale to asi vies. Ja to zasa zamerne pozeram na 24 aby som mal "movie feeling" |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

|
Zaslal: Št október 01, 2009 23:28:01 Predmet: |
|
|
| tomtom napísal: | vivi ten BLIKAJUCI obraz to je proste tak to je 24fps - tak sa tocia filmy.
Tvoja telka si medzi to dopocita obrazky na 100fps a preto to neblika.
Ale to asi vies. Ja to zasa zamerne pozeram na 24 aby som mal "movie feeling" |
Keby to bolo 24 x bliknuti lampou, tak by si z kina velmi rychlo odisiel po par minutach to mi ver.
Kino zobrazuje kazdy snimok 2x, takze defacto vidis 48 prebliknuti (ale aj toto cislo je registrovatelne).
Nie, moja telka medzito nedopocita nic (resp. ciastocne - custom 100Hz preset), pretoze tento pohyb by bol neprirodzene plynuly a odstranil by to, co z filmu robi film tzv "FilmLook" - neplynuly obraz (ako sam pises).
A nakoniec - moja LCD neblika (to si si pomylil s plazmami), LCD ma konstantne podsvietenie (nastastie) a jedine co vidno je trhany obraz pri filmoch - nie blikanie!
a plz - neriesme tu opat ciernu, videl si niekdy v kine niekedy realnu ciernu na tom bielom platne? (projektor detto) Pochybujem a zaujimave, ze to NIKTO NESPOMINA.
TV maju podstatne ine problemy, ako nejake zobrazenie ciernej, ktore je z mojej strany absolutne akceptovatelne (to znamena, ze ked napriklad pozeram film 4:3 a po bokoch TV mam cierne pasy - tak podsvietenie ciernej nevidno a vidim uplne ciernu plochu - co sa naprikald o projektore (kine) povedat neda). |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
Zaslal: Pi október 02, 2009 00:03:35 Predmet: |
|
|
V kazdom pripade mas pravdu ze normalne kino - "analogove"
nevie ciernu. Ale ten problem je samozrejme zlozitejsi - mimo ramec tejto debaty.
/v skratke problem je cierna ktora nie je cierna a zaroven uz nema kresbu - a toto analogove kino nerobi - iba zle implementovana "new technology" bez ohladu nato ci je to plazma, lcd alebo DPL - toto samozrejme plati aj o highlight-och - V podstate to ani nesuvisi s absolutnym kontrastom skor s dosledne "logaritmickym" interpretovanim svetla vs "digitalne linearnym"/
Sorry za OT koncim |
|
| Návrat hore |
|
 |
mir.ku Hifista
Založený: 14 február 2009 Príspevky: 122
|
Zaslal: Pi október 02, 2009 19:28:35 Predmet: |
|
|
ad tomtom
tvoje názory mi nápadně připomínají marketing řetězce výrobce/prodejce projektorů
"náš projektor vám představí noční oblohu věrněji než originál"
sorry, ale nedalo mi to ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
amon26 Hifi obsluha
|
Zaslal: Pi október 16, 2009 15:28:16 Predmet: |
|
|
| vivi napísal: | amon26> O co ti islo v tomto prispevku netusim, dnesne low-endove graficke karty PASIVNE CHLADENE (v cene 30-40e) vedia kompletne dekodovat x264 s datovymi tokmi cez 50Mbit/s absolutne v pohode. Tieto karty vedia takisto v realnom case dedokovat a zaroven spravit deinterlace 1920x1080@25i->1920x1080@50p. A co je dolezite - nie je to ich primarne urcenie - len doplnkova feature (a to nechcem spominat, ze moj TV zvladne po pripojeni HDD/flash disku do USB dekodovat x264 vo fullHD a zobrazit na TV (aj toky cez 50Mbit/s)).
|
Nerad by som sa dostal k zrovnavaniu PC a domaceho kina (PC= min.500W zdroj, ventilator na zdroji, procesore, pripadne chipsete). Spomeniem len tolko, ze pasivne chladena grafika rata s tokom vzduchu v skrini. Skutocne pasivne grafiky s HD podporou su hudbou poslednych par mesiacov.
Svojim prispevkom som nechcel hadzat spinu na pokrok. Len sa mi nepaci, akym smerom sa ubera. To riesenie skratka nie je "ciste". Ako som spomenul v predoslom prispevku: chcelo by to stravit este nejaky cas optimalizaciou formatu. Na ukladanie videa na BD pouzivame relativne silnu kompresiu, napriek tomu ze to nebolo nevyhnutne nutne. Hlavne aby sa tam zmestilo par "reklam" navyse a este nejaky ten live obsah. Komu je to treba?
Navyse objem datoveho toku uz je objem nekomprimovanych dat a nevyzaduje taky enormny vykon na prenesenie, ako by sa mohlo zdat. Vykon je potrebny na dekompresiu.
Co sa samotnej kvality videa tyka: som ozaj jediny, komu rastrovanie tmavych tonov na BD disku vadi? To som skor ochotny prehryznut nizke rozlisenie DVD a tmavosedu namiesto ciernej. Navyse to pri ozaj dobrom DCDI nie je az taka tragedia.
Nepopieram, ze si do buducna HD prehravac zabezpecim. Kazdopadne este chvilu pockam. To co je teraz na trhu pokladam za "nedorobky" vyrobene technologickymi postupmi pouzivanymi pre vyrobu pristrojov DVD ery.
A aby toho nebolo malo, BD podlieha tak neskutocne volnemu standardu, ze sa mozeme tesit na v skutku pekny bordel. Zatial tu mame 3 video kodeky a 6 audio kodekov ktore mozno pouzivat v takmer lubovolnych kombinaciach. V pripade existencie unifikovaneho riesenia (1x audio+1x video kodek), dalo by sa usetrit mnoho financii hlavne z vreciek zakaznikov. Vsak si len vsimnite pocet napisov na celnej strane BD prehravacov. Maly digitalny roman. Mali by k nim prikladat este jednu plaketu s kompletnym zoznamom podporovanych formatov. Je v tom skratka neporiadok a to mi vadi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

|
Zaslal: So október 17, 2009 08:28:04 Predmet: |
|
|
amon, snazis sa zastavit uz rozbehnuty vlak. A nijako si nepomozes. K tym grafikam len tolko, ze su na trhu niekolko rokov so spotrebou do 20-30W (pri dekodovani). Co sa tyka PC zdroja - to ze ma 500W nijako neznamena, ze ich sustavne vyuziva. Prikon mojho PC s onboard grafikou bol 60-65W (Co je menej ako prikon AVR alebo prikon TV).
Takze si to zhrnme:
- kompresnym standardom H264 (teda MPEG4 AVC) sa uz vysiela cez satelit a je bezne dostupne.
- dekodery maju uz tohtorocne modely TV (default) a su schopne dekodovat taketo vysielanie (DVB-T, DVB-C).
- Pocitace dokazu tieto formaty dekodovat uz niekolko rokov (aj bez dodatocnej grafickej karty, pripadne s grafikou podporujucou HW encoding aj starsie PC zo zatazenim CPU pod 5-10%).
a k tomu poslednemu odstavcu....
zaujimave, ze ti vadi niekolko (konkretne si napisal 6) roznych zvukovych formatov pri BD, ale to, ze DVDcko oficialne podporovalo 4 rozne zvukove formaty (mpeg2 audio, PCM, DD, DTS) to uz nejako nespominas.
Cize pises to, co ti prave vyhovuje.....
Navyse objem datoveho toku uz je objem nekomprimovanych dat
LOL - vies vobec, co pises? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dbmax Hifista
Založený: 15 február 2009 Príspevky: 218
|
Zaslal: Po október 26, 2009 20:42:55 Predmet: |
|
|
---
Naposledy upravil dbmax dňa Ut november 29, 2016 20:51:25, celkom upravené 1 krát. |
|
| Návrat hore |
|
 |
587sk Hifista
Založený: 19 december 2006 Príspevky: 161
|
Zaslal: Po október 26, 2009 22:29:25 Predmet: |
|
|
Nevidím dôvod si nekúpiť napr. PHILIPS BDP7300.
Mám ho cca 2 týždne, je to prehrávač novšej generácie,
nemá už otravný ventilátor, načítanie je expresné
len pár sekúnd, má USB vstup , 1 GB RAM, má 5.1 výstup,
nevie iba prehrať MKV a nepodporuje NTFS a je lacný.
Má fajn ovladač, dobré menu, ja som spokojný.
Načo kupovať dnes iba DVD prehrávač. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

|
Zaslal: Po október 26, 2009 23:04:24 Predmet: |
|
|
nevie iba prehrať MKV a nepodporuje NTFS
taky detailiik
dbmax> ale na prehratie filmu v HD rozliseni nepotrebujes BD prehravac, dokonca ani BD mechaniku. Potrebujes len nejaky fullHD zobrazovac a internet bez datovych obmedzeni.
Tiez si myslim, ze kym budeme v rukach obracat BD disky v takom pocte, ako dnesne DVDcka, tak to este nejaky rocik potrva (nech Sony ma co chce). S tym co si napisal o playeroch sa da v dnesnej dobe suhlasit.
Osobne si vsak myslim, ze uspech zaznamenavaju "mudre krabicky" typu popcorn hour (a rozne dalsie alternativy, ktorych pribuda ako hub po dazdi), hlavne pre mladych je to alternativa (externy/interny USB HDD, LAN, opticky vystup, HDMI vystup, vsestranna prehratelnost, linux based firmware ktory je pravidelne aktualizovany) a plnohodnotna nahrada DVD/DB prehravacov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
amon26 Hifi obsluha
|
Zaslal: Št november 05, 2009 19:21:12 Predmet: |
|
|
Vivi:
Popcorn Hour som mal moznost vyskusat a nejak extra ma neoslnil. Je to sice male, tiche a lacne + to prehra fakt cokolvek, ale tym to konci (hovorim o tej malej krabicke, nie o tom velkom prehravaci, ktory firma po novom ponuka).
Pomale ovladanie a (subjektivne) nizka kvalita zvuku a videa mi fakt vadila. To uz naozaj radsej investovat do nejakeho multiformatoveho prehravaca o akom pisal 587sk. Pravdou ale je, ze cena bude v mnohych pripadoch zial jedinym kriteriom. Navyse ak to budu zamestnanci obchodnych retazcov stavat na piedestal kvoli tomu, ze na IT su vyssie rabaty ako na hifi, mozno sa dockame zaniku "lesklych koliesok". |
|
| Návrat hore |
|
 |
587sk Hifista
Založený: 19 december 2006 Príspevky: 161
|
Zaslal: Št november 05, 2009 19:35:07 Predmet: |
|
|
Uvažoval som nad Popcorn c-200 s BRmechanikou. Nakoniec som dal
prednosť kombinácii BR prehrávač Philips + eGreat EG-M34A,
je to lacnejšie a tichšie riešenie, než pomalý a hlučný Popcorn. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vivi Hifi expert

|
Zaslal: Št november 05, 2009 20:09:32 Predmet: |
|
|
| citácia: | | než pomalý a hlučný Popcorn. |
ibaze by mal popcorn a egreat rovnaky HW zaklad (SIGMA DESIGNS SMP8635).
| citácia: | | nizka kvalita zvuku a videa mi fakt vadila |
amon26> nejako mi nezapaluje. Zvuk ide cez optiku von 1:1 (DD alebo DTS stream) a obraz je len dekodovany a ide cez HDMI.
aspon v skratke:
The Sigma chipset used in the Popcorn Hour range is from the same family (the one used in the PCH doesn't have support for CSS/AACS and Macrovision) as is used in quite a few Blu-ray standalone players. As a result the picture quality it delivers of HD content of Blu-ray quality is pretty excellent. It also has pretty good SD de-interlacing performance - though I'm not convinced the SD scaling is that stellar.
| citácia: |
To uz naozaj radsej investovat do nejakeho multiformatoveho prehravaca o akom pisal 587sk |
nieco som nezachytil?
P.S. ziadna "mudra" krabica nikdy nenahradi (HT)PC, to je jasne a napriek tomu, ze Egreat M31B som doma na testovanie mal, nikdy by som ho za PC nezamenil. Je to ale moja osobna preferencia a viem, ze nemusi vyhovovat vacsine. Prave preto som napisal, ze tymto krabickam patri buducnost (pokial vyrobcovia TV nedoladia firmware svojich TV do tej miery, ze bude plne pouzitelny na prehravanie multimedii.) |
|
| Návrat hore |
|
 |
|