Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

aky DAC je v Sony STR-DB830QS ?

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Multikanál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
hifi
Hifi obsluha

Založený: 27 október 2009

PríspevokZaslal: Ut október 27, 2009 01:45:52    Predmet: aky DAC je v Sony STR-DB830QS ? Odpovedať s citátom

zdravim Vas hifisti,
po 9 rokoch chlacholania sa ze som kedysi davno urobil dobre ked som kupil AV receiver SONY STR-DB830QS som sa znova vratil k stereu a okrem toho ze mam celkom kvalitne stereo aparaty mam aj niekolko zdrojov s digitalnym zvukovym vystupom ako sat.prijimac,media player WD TV a KISS DP-600.
chcel by som zvuk z tychto 3 zdrojov cez opticke vystupy dostat do stereo zosilovaca ktory ma iba analogove vstupy.
preto sa Vas chcem opytat ci nahodou niekto neviete aky je vlastne D/A prevodnik v AV prijimaci Sony STR-DB 830QS? ci to stoji za to (podla mojho ucha by to aj uslo) alebo ci by nebolo vhodnejsie pouzit DAC napriklad z nejakeho lepsieho DAT rekordera napr. Sony 57 (59) ES ?
dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
excelia-hifi.cz
Hifista - zaslúžilec

Založený: 09 december 2007

PríspevokZaslal: St október 28, 2009 12:06:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud stojí otázka, zda je lepší převodník v Sony DAT nebo Sony AVR, tak odpověď zní: zcela jednoznačně v DAT. Doposud vlastním a hraji na Sony DTC-690. Svého času jsem ho využíval jako D/A převodník k Sony CDP-897 a zesilovači Cyrus SL. Nic lepšího v té době jako D/A převod nebylo. A to jsem toho vyzkoušel opravdu hodně, i hodně drahé a vychvalované stroje. Teprve Teac DV 50 (5 500 EUR) zahrál lépe.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
excelia-hifi.cz
Hifista - zaslúžilec

Založený: 09 december 2007

PríspevokZaslal: St október 28, 2009 12:26:38    Predmet: Odpovedať s citátom

A ještě k tomu Kiss a různým krabičkám s HDD typu Popcorn, ap. - jsem skeptický ke kvalitě digitálního výstupu, zde sebelepší převodník nepomůže. Schválně si zkuste porovnat digitální výstup Kiss s audiofilně stavěným přehrávačem. Z vlastní zkušenosti - rozdíl zvuku na digitálním výstupu(!) DVD přehrávače Panasonic a DVD Harman Kardon při přehrávání jednoho a toho samého CD byl ohromný. Panasonic plechový, bez dynamiky, bez prostoru, to nebyla hudba ale neosobní strojový zvuk, který Vám nic nedá. Není-li kvalita na počátku (nahrávka, přehrávač...), honit se za lepším repro, zesilovači a převodníky vůbec nemá smysl.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
hifi
Hifi obsluha

Založený: 27 október 2009

PríspevokZaslal: St október 28, 2009 18:07:06    Predmet: Odpovedať s citátom

dakujem za odpoved,
v podstate som mal na mysli presne to co ste vystihli - ci sa oplati zainvestovat do DAC vo forme DAT recordera. je mi jasne ze tieto medialne krabicky nie su ziaden zazrak.
ale pochopil som Vasu odpoved a uspokojuje ma.
dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Multikanál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: