Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

DPA330Mk4
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 83, 84, 85  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6918

PríspevokZaslal: Ne február 26, 2017 22:10:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Žeremy : jestli se někdo zamejšlel ? Někteří ano, na rozdíl od tebe....slyšel jsi někdy o zhášecí schopnosti relé, při hoření oblouku ? A čím se toho dociluje ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jeremysk
Hifista - pokročilec


Založený: 28 november 2010
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 07:12:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Nebolo to myslené ako podripovanie, skôr otázka do pléna na debatu. Či relé 16A a 30A jednosmerný prúd sa len tak ľahko nerozopne a to mi určite dáte za pravdu, Dám tomu tak max. 1A DC. Aj niekym spomínané slávne RP700 s tým majú problém.
Zhášanie oblúka AC je jednoduchšie lebo nadobúda aj nulovú hodnotu a to umôžnuje zhášanie oblúka.

Čo sa týka zhášania oblúka niečo viem ale v inej oblasti - energetika.

_________________
Vo výstavbe: KT88 SE, Jensen Troels, SPX A40
Meditujem pri:pasiv HTPC, Primare CD31, Denon DCD735, DAC1794 NOS 8xPCM1794, SPX2010, 2xDPA380MK2, Hypa17, Ekta Grande
Sluchadlá: Hifiman HE6, Grado SR325, SPX DHA1


Naposledy upravil jeremysk dňa Po február 27, 2017 10:51:15, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1785

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 09:54:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Čím větší izolační mezera tím lépe, běžně jsme DC velké elektromagnety ovládali stykači se sériově zapojenými třemi sekcemi, zapojení kontaktů paralelně je častá chyba...
Bohužel tyhle Findery stojí za prd a je z toho víc škody jak užitku. Taky ty 4052 je lepší použít s 16A kontaktem než 2x8A. Já si kdysi objednal VSB24 ty jsou taky dobré.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
gnat
Hifista - pokročilec


Založený: 06 jún 2012
Príspevky: 380

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 10:38:56    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
To bohužel při spínání audio signálu neplatí, protože v době kdy relé spíná přes něj nejde proud a taktéž při rozepínání.

K čištění stačí ten mechanický pohyb, správně najustované kontakty se po prvním dotyku po sobě smýknou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 11:49:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Však zapojte tie relé ako prepínacie ,tak, aby okrem odpojenia od konca súčasne skratovali repro výstup na zem. Aj keď sa natiahne oblúk, tak to skratom o zem odpáli pri havárii poistky (vadného) konca, ale zachráni reproduktory. Relé je aj tak vhodné po havarijnom odpojení vymeniť. Potom také VSB24 s 16A kontaktom úplne stačí a funguje spoľahlivo aj 20 rokov..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1785

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 13:02:40    Predmet: Odpovedať s citátom

gnat napísal:

K čištění stačí ten mechanický pohyb, správně najustované kontakty se po prvním dotyku po sobě smýknou.


Bohužel, ano sice se kontakty po sobě lehce "smýknou", ale nestačí to. Ověřeno praktickou zkouškou na 4ks co jsem měl doma. Opakovaně při spínání se hodnota měnila od 40mR do 600mR u těch méně problematických kusů. Každé relé jsem zkusil sepnout cca 20x, je to nedefinovaný přechod v cestě signálu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
gnat
Hifista - pokročilec


Založený: 06 jún 2012
Príspevky: 380

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 13:20:04    Predmet: Odpovedať s citátom

U skladovaného relé to samozřejmě nepomůže, na odstranění starých usazenin a oxidů jsou ty síly příliš malé. Pomáhá to u relé, co jsou v provozu a ani u nich to není stoprocentní. Zpráva je taková, že zhoršování vlastností kontaktů je u relé v provozu podstatně pomalejší než u relé skladovaného ve sklepě.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6918

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 14:04:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Aby se kontakty pročistily, musí relé něco spínat, samozřejmě ne DC...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Po február 27, 2017 14:51:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Všechno ano, ale nezapomínejte na materiály kontaktů. U některých relé je široký výběr, u jiných ne. Pro audio je potřeba volit materiály a povrchovky, kde nedochází k oxidaci, resp. je minimální. To je asi klíčový požadavek. Ty Finder relé 30A bohužel moc výběru nedávají, aspoň ne ze skladu. Výsledek je nespolehlivost pro audio, co se týče odporu kontaktu, bohužel. Už jsem tu taky ukazoval výsledky a pak trvalý přechod na MOSFET.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1785

PríspevokZaslal: Ut marec 14, 2017 13:24:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Mám tu další "chytrý" dotaz ad 330 Very Happy Zkoušeli jste někdo kompenzovat ten velký rozdíl ve vstupní kapacitě koncových trandů a z toho vycházející rozdíl mezi rise a fall hranou ? Přecijen Péčka mají skoro dvojnásobnou kapacitu... A pokud ano, jak jste to řešili ? Rozdílnou kapacitou kondíků v gejtu ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6918

PríspevokZaslal: Ut marec 14, 2017 14:43:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Nepozoroval jsem žádnou viditelně rozdílnou náběžnou a sestupnou hranu...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6918

PríspevokZaslal: Št apríl 20, 2017 08:16:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemohl bys to pro zcela jasnou představu všech ( i mě ) ještě nakreslit do obrázku šasi ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št apríl 20, 2017 08:43:48    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
Mám tu další "chytrý" dotaz ad 330 Very Happy Zkoušeli jste někdo kompenzovat ten velký rozdíl ve vstupní kapacitě koncových trandů a z toho vycházející rozdíl mezi rise a fall hranou ? Přecijen Péčka mají skoro dvojnásobnou kapacitu... A pokud ano, jak jste to řešili ? Rozdílnou kapacitou kondíků v gejtu ?

Protože je VAS pomalejší než vlastní konec, tak se to na limitní hraně nijak neprojevuje.
Vyvážení hran se případně dělá změnou gate stopperu.
U zesilovače 500kHz full power je o čem se bavit, u HiFi hraček ne Smile

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
trimo
Hifi obsluha


Založený: 11 január 2011
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Št jún 08, 2017 12:57:31    Predmet: dalsi DPA330 na svete Odpovedať s citátom

Tak jsem se po spouste let dokopal k tomu a dodelal si 330ku. A vypada to, ze mi bude delat radost. Slape podstate na prvni zapojeni, kdyz nepocitam to, kde jsem byl tak nepozorny, ze jsem prohodil vykonovy fety na jednom kanalu, ale to jsem nastesti zachranil pri ozivovani.

Trosku jsem se nemohl dokroutit klidoveho proudu 200mA, tak jsem dal k R48 jese 220 paralelne (coz dava tusim 28ohm a kousek), tak s plne vytocenym trimrem mam 235mA na pojistce. Coz uz asi prohlasim za ok?

Na oscilu to zatim vypada dobre.

Na vstupu mam JFETy, ale pracovni bod jsem jim neprenastavoval (asi bych to ani neumel).

Koncaky mam Hitachi 2ks, 2sj...

Jinak jsem tam pomenil:

    k R11 paralelne transil
    ck = 100p
    R48=33||220
    r33, r34 = 680
    r40, r41 = 309
    d11 = 22V
    r50-r52 = ponechan na puvodni 10ohm (nezvysoval jsem na 100)
    JFET na vstupu - 2SJ74 BL80, 2SK170 BL8A
    Napajeci svorkovnice jsem poprehazel, ze jdou barvy napreskacku oranzova, seda.


Kdyby vas jeste neco napadlo, nez to dam do krabice, tak dejte prosim vedet.

Diky vsem za hezkou stavebnici, se kterou jsem si mohl spoustu hodin hrat a ted mi snad bude hrat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6918

PríspevokZaslal: Št jún 08, 2017 13:47:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Všichni ti za slova chvály děkují, obzvláště pak jeden z nich... Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trimo
Hifi obsluha


Založený: 11 január 2011
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Ut jún 13, 2017 10:54:04    Predmet: Ochrana Protect 1 Odpovedať s citátom

Pokud stejne jako ja neumite perfektne pajet a klepou se vam u toho ruce, ze obcas sjedete i mimo pajeci plosku, tak pozor na ty bile moduly ochran. Ta bila nepajiva maska neni asi moc kvalitni a me se dokonce stalo, ze jsem mel vyskratovany vystut z prvniho operaku. Uz jsem chtel vyhodit operak, ale nakonec jsem to odhalil. Doporucuji v tomto pripade po sobe zkontrolovat praci pecliveji, nez je zvykem.

Jinak ty ochrany funguji pekne. Vsechny funkce jsem otestoval a vypada to na jednicku Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trimo
Hifi obsluha


Založený: 11 január 2011
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 00:07:16    Predmet: brum Odpovedať s citátom

Chtěl bych poprosit o radu zkušenější ohledně zemnění, protože poté co jsem zesilovač přepojil z notebooku na normální PC, tak mě trápí slyšitelný brum.

Země mam podle tohoto:

Bridge mám daný pod tunelem a "zero volt line" vedenou až na konektor na DPS. Tedy delším drátem, než kdybych to připojil rovnou na vstupní cinche. Myslím si, že by tomu mohlo pomoci, kdybych tu zem na DPS, ale připojil ji už rovnou na cinche. Co si o tom myslíte?

Případně máte to někdo uzemněný přes nějaký větší odpor jako např. 1MOhm? Máte pak přes něj ještě můstek a kond?

Poznámky:
* Zesilovač bez připojených vstupů je naprosto zticha (i když vyzkratuji země vstupních cinchu)
* S připojeným jedním vstupem bručí o poznání méně než se dvěma vstupy
* Když vyhodím zem (odpojím Zero Volt Line) a nechám to uzemněné jenom přes vstupy, tak je zticha
* Na odpojení PE výrazně nereaguje
* Při připojení PE na Zero Volt Line je brum ještě větší
* Brum docela reaguje na to kudy vedu Zero Volt Line, ale nikdy nezmizel. Moc jsem s tím nemohl experimentovat, protože nemam tak dlouhé dráty.

Nemáte nějaký tip?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1785

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 06:49:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Takhle se žádný brum nekoná.

djrix napísal:
Kdyby to ještě někdo řešil v budoucnu,nakonec jsem to udělal následovně:

Mezizemní 10R nahrazen propojkou.
PE přímo na krabici/chladiče.
Krabice spojena na zem vstupních cinchů v každém kanále přes 12R/7W Sfernice.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4967
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 07:30:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkus nezapojit ten 10R odpor.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1785

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 07:32:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Já moc nechápu tohle:
* Když vyhodím zem (odpojím Zero Volt Line) a nechám to uzemněné jenom přes vstupy, tak je zticha
Vstupní cinche jsou teda izolované nebo ne ?
Země obou kanálů jsou spojené kde ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 610
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 08:31:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Evidentně se "přetahují" potenciály přes zem. (I GND kanálů zesu mezi sebou přes nenulový R.) Dá se to minimalizovat, ale nikoli odstranit. Mnohem horší, i když ne PŘÍMO slyšitelný je vliv nadakustických složek rušení (tedy nikoli jen brumu) - stejný pricip. Lze to vyřešit jen zapojením audiosystému jako celku - tedy provedením zesilovače (+ atd.etc....) ve II třídě, nebo galvanickým oddělením přes audiotrafa.
(Ideální je symetrie - ale to bych zas jen metal luštěniny na stěnu).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 610
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 08:45:26    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
...Země obou kanálů jsou spojené kde ?

No přes napájení. Oddělení zemí na výkonovou a signálovou a izolace kostry CINCHe od šasi nic celkově neřeší (to jen odstraní VNITŘNÍ přístrojové smyčky).
Zkus alespoň přerušit jeden ze zemních vodičů (stínění) - aby se netvořila smyce. Taky geometrická plocha kabeláže by měla být co nejmenší (smotat k sobě).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1785

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 09:14:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Kde přes napájení ?Dva toroidy, 330mk4 má uprostřed DPS mezi filtráky díru spojenou s PGND, kde byl původně zamýšlen spoj s chassis, cinche izolovaně a na DPS 10R mezi PGND a AGND. Většina lidí ale ten distanční sloupek neosadila, nebyla o něm zmínka ani v manuálu od CW.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 10:20:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Odpojiť mostík odpor a kondenzátor od zeme konca a zmerať, či sú skutočne obidva kanály 100% izolované medzi sebou aj od kostry. Možno tam je niekde "nepatričné" uzemnenie.
A nakoniec, ak sú trafá v prevedení triedy II (izolačná pevnosť),čo asi dnes budú všetky, rovnako vnútorné prevedenie zodpovedá požiadavkám, tak načo je tvrdý spoj signálovej zeme na PE?? Vyskratovať "medzizemné" odpory v koncoch a spojiť signálovú zem na kostru na vstupných RCA cez 100R//100n. A mostík, odpor aj kondenzátor zrušiť..Brum musí zmiznúť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
trimo
Hifi obsluha


Založený: 11 január 2011
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 16:27:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Vstupy jsou izolované, ale počítač, kterým to krmím má nějakou zem a ta zem je společná pro oba kanály. Nejspíš to bude PE. Chtěl jsem tím jen říct, ze mi ten zesilovač v tu chvíli nikde neplaval Smile

Země kanálů jsou spojené na jednom místě na tom můstku. Na druhé straně můstku je PE a uzemnění krabice. Téměř do hvězdy.

djrix napísal:
Já moc nechápu tohle:
* Když vyhodím zem (odpojím Zero Volt Line) a nechám to uzemněné jenom přes vstupy, tak je zticha
Vstupní cinche jsou teda izolované nebo ne ?
Země obou kanálů jsou spojené kde ?


Naposledy upravil trimo dňa Ut júl 04, 2017 16:34:55, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trimo
Hifi obsluha


Založený: 11 január 2011
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 16:31:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Děkuji moc za tipy, v pondělí to vyzkouším a dám vědět. Chtěl bych se v tom teď rýpat, ale musím bohužel povinně na chatu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1785

PríspevokZaslal: St júl 05, 2017 22:39:05    Predmet: Odpovedať s citátom

trimo napísal:


Země kanálů jsou spojené na jednom místě na tom můstku



Takže tys zesilovač dual mono se dvěma trafy vylepšil tím žes jim spojil země ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trimo
Hifi obsluha


Založený: 11 január 2011
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Ne júl 09, 2017 22:49:58    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
Kde přes napájení ?Dva toroidy, 330mk4 má uprostřed DPS mezi filtráky díru spojenou s PGND, kde byl původně zamýšlen spoj s chassis, cinche izolovaně a na DPS 10R mezi PGND a AGND. Většina lidí ale ten distanční sloupek neosadila, nebyla o něm zmínka ani v manuálu od CW.


Ten sloupek jsem myslel, že je tam jen kvůli tomu, abych nepromáčkl DPS až budu do WAGO dávat kabel. Teď tam mam plastový izolovaný sloupek.

Vyhodil jsem můstek, kond a odpor a zapojil PE rovnou na bednu. R11 jsem přemostil propojkou. Vstupy nijak neuzemňoval. Výsledek byl nic moc. Slyšel jsem docela solidní brum při zapojených vstupech. A nepomůže ani odpojení PE.

Zkusil jsem vyhodit na jednom kanálu tu propojku R11 a brum zmizel na obou kanálech, přestože na druhém kanále stále propojka byla. Brum se však znovu objeví, když jsem vstupy uzemnil na krabici.

Země kanálů jsem měřil a propojený na krabici nejsou.

Asi tedy propojky obě vyhodím, vstupy neuzemním, PE dám přímo na krabici.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po júl 10, 2017 05:50:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Zeme kanálov nesmú byť nikde prepojené medzi sebou, až kým sa cez odpory 100R//100n nespoja na vstupnom RCA na kostru. PE pripoj na kostru priamo pri sieťovom prívode. Takže medzi zemami koncov musíš ohmetrom namerať 200ohm ,ak to zapojíš tak ,ako píšem. Podľa popisu zeme "niekde" spojené sú.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
trimo
Hifi obsluha


Založený: 11 január 2011
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Št júl 20, 2017 23:41:03    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Vyskratovať "medzizemné" odpory v koncoch a spojiť signálovú zem na kostru na vstupných RCA cez 100R//100n. A mostík, odpor aj kondenzátor zrušiť..Brum musí zmiznúť.


Tak jsem to podle toho přepojil a řekl bych, že brum je ještě horší než před tím. To zřetelně bručí i bez zapojených vstupů.

    Mezi PE a kanálem 100R//100n a mezi kanály tedy 200R
    Mezi RCA a reproduktorem méně než 1R (mezizemní odpor vyzkratovaný)
    Kostra podle měřáku izolovaná.

Ztichne to jenom když uzemním zem na výstupu. Tak si říkám, že jestli tam nevrátit ten mezizemní odpor a dát tam sloupek, který by to uzemnil na chladič, čímž bych ale bohužel přes celou bednu opět propojil země kanálů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 83, 84, 85  Ďalšia
Strana 80 z 85

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist