Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Krautwire ORG
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jardag
Hifista - zaslúžilec

Založený: 05 október 2006

PríspevokZaslal: Št október 26, 2006 21:58:08    Predmet: Krautwire ORG Odpovedať s citátom

Jestli se chcete podívat, jak má vypadat pořádný výplach mozků, tak tady je to dokonce česky.
http://www.elektrospalicek.cz/detail.php?id=914
Jako hrát to uřčitě bude a to provedení má taky logiku, ale mám pocit, že to jde udělat i jinak a levněji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seas
Hifi expert

Založený: 25 október 2006

PríspevokZaslal: Št október 26, 2006 22:35:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Pfizer Spolu UA forum

Naposledy upravil seas dňa Pi december 23, 2022 23:11:03, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Troton
Site Admin

Založený: 11 august 2006

PríspevokZaslal: Št október 26, 2006 23:10:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Mam chut si to objednat cez net Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
aula
Hifista

Založený: 04 október 2006

PríspevokZaslal: Št október 26, 2006 23:33:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Jestli tohle uvidí a bude číst coffee , tak zas bude mít o pohádky na dobrou noc vystaráno na hodně dlouho, jako v případě CABLE4YOU katalogu.
dustin
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: Pi október 27, 2006 10:57:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale zase to má doživotní záruku, na kabel docela od výrobce odvaha Smile Smile
Návrat hore
jardag
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Pi október 27, 2006 12:07:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Dustin co se na tom může rozbít ? Když se něco posere, tak je to opotřebením a na to se záruka nevstahuje Smile
Návrat hore
Troton
Site Admin

Založený: 11 august 2006

PríspevokZaslal: Pi október 27, 2006 13:26:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Predaj jedineho kablu im pri tej cene zarobi na X dalsich pripadnych reklamacii Smile
Návrat hore
coffee
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ne október 29, 2006 08:16:05    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 18:25:52, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
philo
Hifista

Založený: 30 október 2006

PríspevokZaslal: Po október 30, 2006 23:46:13    Predmet: Vážení páni, Odpovedať s citátom

ste naozaj ´presvedčení o tom, že ten kábel niekto kúpil za normálnu predajnú cenu?
takéto káble sa predávajú s viac než 50%-nou zľavou, aby mal zákazník skvelý pocit. Ceny sa udávajú len v rámci toho, aby zdôraznili "kvalitu" daného výrobku.

coffee
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut október 31, 2006 07:35:55    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 18:26:03, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
philo
Hifista

PríspevokZaslal: Ut október 31, 2006 11:10:10    Predmet: Odpovedať s citátom

to coffee

je viac predajcov kablov, ktori to takto robia. vsimol som si, ze prave v cesku je toto pravidlom. v "ame rice" samozrejme tiez Neutral
taci prejavit zaujem a pride najdolezitejsia otazka: "kolko ste ochotny investovat do takych kablov?"

coffee
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut október 31, 2006 12:23:55    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 18:26:14, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
dustin
Hifi inventar

Založený: 06 október 2006

PríspevokZaslal: Ut október 31, 2006 14:51:38    Predmet: Odpovedať s citátom

coffee napísal:

Každopádně se takovým podrazárnám už v hifi nedivím

Prostě se taky nějak chtějí živit Smile

Ale z pohledu byznysu - cena je taková, jakou je někdo ochoten zaplatit. Tady mi spíše přijde, že je to o osvětě potenciálních kupců, aby se nenechali tak snadno přemluvit.
Návrat hore
coffee
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut október 31, 2006 17:52:31    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 18:29:09, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
aula
Hifista

PríspevokZaslal: Ut október 31, 2006 19:03:12    Predmet: Odpovedať s citátom

coffee napísal:
je to na úrovni prodávání nefunkční vodičky na růst vlasů.....

I ta vodička může pomoct, když zohledníme psycho efekt Smile . Co je ale opravdu zlodějina je prodávání kapacitorů do auta.(nebo jak tomu říkaj, prostě takovej ten velkej kondík s modrým voltmetrem Smile)

humpf
Hifista - zaslúžilec

Založený: 16 október 2006

PríspevokZaslal: St november 01, 2006 07:23:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobrá pánové, rozumím vám ve vašem podobouření z toho, na co všechno lidi naletí. Byli byste ochotni dát laikovi nějaká srozumitelná vodítka, jak nenaletět? Tj. nechci se přít, nechci ani nějakou při vyvolat. Ale podle mne by leckomu pomohlo, kdybyste každý řekli, jak se v tom má laik vyznat. Hudbu rádi poslouchají i lidi, kteří technice nerozumějí. A nic zlého ani neobvyklého na tom není - ledničky, auta nebo domy si taky kupují i laici v patřičných oborech. Přesto u těchto výrobků nedochází tak často k tak bouřlivým sporům mezi jednotlivými uživateli.

Takže zkusili byste formulovat vaše zásady pro toho, kdo kupuje kabel, pokud možno včetně konkrétních tipů? Např: "dvojlinka 1,5mm - nic víc nemá smysl, i kdyby jste měli jako zdroj vlajkovou loď sacd sony, sílili to nejlepším dělencem od krella a poustěli do dvou bw 800d doplněných dvěma subwoofery" Plus třeba (dobrovolně) nějaké zdůvodnění. Kdo chce, poučí se z toho, kdo nechce, může to brát jako jasnou formulaci vašeho stanoviska.

Šlo by to?
Návrat hore
philo
Hifista

PríspevokZaslal: St november 01, 2006 10:02:57    Predmet: Odpovedať s citátom

1. vzdy a za kazdych okolnosti si kabel pozicat domov.
2. doma zorganizovat a tyrat rodinu a pritelov slepym testom, kde sa zabezpeci to, ze nik okrem "prepinaca" nevie, co prave hra.
3. je dobre, ked jednym z posluchacov pri teste je clovek, ktory ma za dane kable platit.
4. VZDY dbam na to, aby konektory na akomkolvek kabli boli ZASPAJKOVANE!

interconnect - moje poznatky a skusenosti su take, ze pri signalovych kabloch su tie rozdiely tak minimalne, ze skoro vzdy ide o psychoakustiku.
riesenie - vyberam si kabel podla estetickych zasad - mam rad dobre konektory, pekne prevedenie, 100% tienenie a prijemnu cenu. najradsej si ich zbastlim sam.
power - s napajacimi kablami mam skusenosti malo - zatial neriesim.
loudspeaker - zda sa mi, ze tu poznat rozdiely ide. na dlzkach od 3m sa prejavi ako bi-wiring, bi-amping aj skin effect. takze tu by som vyberal hlavne podla pouzitych materialov. osobne inklinujem k spletanym kablom typu kimber. samozrejme je dobre vyskusat si aj co robi zmena prierezu kabla (vzdy slepym testom).
cena - potesi ma, ak je cena stanovena tak, ze je v nej zahrnuty material, praca, max 100% marza. vsetko ostatne IMHO do ceny vyrobku nepatri. v tej 100%marzi sa podla mna maju vratit naklady na telefonovanie, sekretarky, vyvoj... ak to vyrobca nevie, je to vyroba nerentabilna.

vstko toto je iba moj nazor, dufam, ze tu nevznikne flame ako na ihrisku u martina.

humpf
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: St november 01, 2006 10:07:31    Predmet: Odpovedať s citátom

To je ono, philo! Když se takto vedle sebe poskládá víc odpovědí zkušených a poučených uživatelů, může si i nepoučený a nezkušený udělat nějaký obrázek, pokud je trochu soudný.
Návrat hore
coffee
Hifi expert

PríspevokZaslal: St november 01, 2006 17:56:04    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 18:29:45, celkom upravené 3 krát.
Návrat hore
humpf
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 05:08:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky coffee. To je přesně ono. Napište každý, jak to vidíte. Když se přitom nezačnete navzájem osočovat a napadat, vznikne pěkný přehled. A o tom se pak lze bavit. Ještě jednou díky.
Návrat hore
humpf
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 12:18:37    Predmet: Odpovedať s citátom

V čem je problém? Proč se nikdo nepřidáte, Dustine, Kubo4, BV, jardagu (abych jmenoval ty nejčilejší)? Není tu žádná zbytečná hádka - jde jen o to, abyste přehledně formulovali své stnaovisko k otázce, která je snad dost důležitá. A rozhodnout se dá asi jedině na základě osobních zkušeností, kterých máte nemálo. Všichni jste to určitě nejen zvažovali, ale taky zkoušeli a ověřovali. Pokud se každý pokusíte sdělit jen své závěry, aniž byste komentovali, co napsali v této rubrice lidi nad vámi, bude to přece opravdu očividně užitená věc. K čemu to fórum jinak je?
Návrat hore
jardag
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 12:23:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Můžu sem maximálně napsat to co do vláken o DIY kabelech. Kabel by měl pouze přenést signál z bodu A do bodu B. Ne každému pak zvuk vyhovuje.
Návrat hore
philo
Hifista

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 14:15:03    Predmet: Odpovedať s citátom

2 humpf

chyba mi tu aj tvoj nazor Wink

humpf
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 20:21:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Máš pravdu, philo. Ale já s kabely nikdy moc neexperimentoval - a teoreticky tomu nerozumím, Takže nemám ani znalosti, ani zkušenosti, kterými bych přispěl. Tak tu přece nebudu něco vykládat pardálům jako vy. ALe když chceš, klidně - zima je tady a kabát se hodí i z ostudy:

Když se káblík dodávaný obvykle s přístrojem (tkanička) nahradí něčím jiným, je to podle mě rozdíl. ALe to jsem udělal dávno a kdyby mě mučili, připustím klidně, že si zpětně vůbec nejsem ničím jistý. A všechny další změny kabelů pak byly taková změna, že i bez mučení přiznám, že si nejsem jistý, jestli to je kabelem nebo si to namlouvám nebo je to nějakou nahodilou dorbností (různé konektory, posunuté křeslo nebo sklenička navíc) nebo tam žádná změna není.

U reprokabelů jsem při pár elementárních pokusech svého času slyšel zřetelné rozdíly, ale tam zase připustím, že to mohlo být něčím, co při své technické ignoranci neposoudím - třeba tím, že jsem to zkoušel na nějakých blbých bednách. A možná to bylo tím, že jsem na nich zkoušel biwiring - už vlastně dávno nevím.

A se šňůrou do zásuvky jsem přestal experimentovat ještě jako malé dítě, když jsem párkár dostal pecku. Smile

Jde o to, že technika není můj koníček ani zaměstnání. Zabývám se jí jen nakolik opravdu nezbytně musím. Takže ani neexperimentuju - mj. mi rychle došlo, že i to by mě stálo peníze a čas, který raději strávím jinak. Rozhodně třeba posloucháním hudby - i kdyby to bylo z malého rádia na ledničce.

Říkal jsem si, že zeptat se bude cesta, jak se vyhnout chození do obchodů s elektroinstalačním materiálem a pokusy, při kterých si stejně při své nevzdělanosti musím připadat jako amatérský alchymista. A zrovna tak se snad vyhnu nákupu nějakého hifistického kosmodisku. Smile

A mám dojem, že takovéhle názory od lidí, kteří se o hifi baví na netu, protože je to baví, jsou nejen pro mě ale pro spoustu dalších mnohem důvěryhodnější než něco v nějakém křídovém časopise, kterému nebudu věřit už proto, co si tam přečtu o něčem, co si troufám posoudit sám (jako jsou recenze nových desek). Takže by ty vaše názory posloužily jako pěkný přehled komukoli, koh by to zajímalo.

A popravdě, mně kabely až tak netrápí. Když něco napíšete, zkusím si to nějak přebrat - což může udělat každý včetně vás samotných. A když nic nenapíšete, tak si zkrátka něco někdy koupím. Stejně jsou to jen peníze a za něco je utratit musím. Ledaže bych si nic nekoupil a nic neutratil, že? Smile
Návrat hore
jardag
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 20:27:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Hmm a uměl by jsi si ty kabeely vyrobit ? Máš pájku ? Pokud nejsi náročný posluchač, tak asi ty koaxy co jsem psal v DIY. Nebo jako repro stíněný Supra PLY 3.4S
Hlavně bacha na zkrat.
Návrat hore
humpf
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 20:36:41    Predmet: Odpovedať s citátom

ALe jo, uměl, jen jsem líné hovado, kterému se do toho nechce a raději si na všechno najme člověka nebo si to koupí v obchodě. Pro domácí výrobu jsem jen u bylinek. ROzuměj do vaření - protože vaření mě baví, když je to pro někoho, kdo to ocení.

Náročný si myslím docela jsem -v tom smylsu, že horší od lepšího obvykle poznám a když to jednou poznám, tak si to umím i vychutnat. Ale když není tu ta ... tak je tu ta, která je tu. Smile

A hlavně, nejde o jednoho humpfa. Jde o to, že o kabely se vždycky hifisti pohádají. Tak jsem si říkal, že byste to jednou mohli všichni stručně a jasně říct, jak to kdo vidíte, bez toho, že byste se mezitím pohádali avšechno zahltili nějakými nepodstatnými invektivami. TO by podle mě bylo užitečné pro hodně lidí - o mě až tak nejde. Já si klidně nějaké pěkné kimbry nebo vaše milované c4u koupím, když mě to popadne. Smile
Návrat hore
jardag
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 20:44:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkus si doplnit odkud jsi, jestli chceš. Jakej máš aparát a jaký máš rád zvuk. Jestli nejsi z daleka, tak přijedu s kabely když mi něco uvaříš Smile
Já radši jím než vařím. Maximálně tak minutky udělám.
Návrat hore
humpf
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 20:48:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za nabídku. Teď zrovna jsem trochu rozlítaný a zařizuje se nový domov, takže to není aktuální. A hlavně, jak říkám, o mě nejde - je to přece ouplně obecný problém, který řeší snad každý, kdo si pořídí něco lepšího než věž nebo domácí kino v rodinném balení.
Návrat hore
jardag
Hifista - zaslúžilec

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 21:16:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha. Tak to nic. Já měl za to, že chceš něco zkoušet nebo měnit.
Návrat hore
wawrik
Hifista

Založený: 12 november 2006

PríspevokZaslal: So november 25, 2006 08:20:25    Predmet: Odpovedať s citátom

coffee napísal:

Cokoli dražšího než dvojlinka 2*1,5 max 2*2,5 je blbost.
Podobné platí i u signálových.

Keďže som na hififóre nikdy nesledoval polemiky okolo káblov (kvôli vysokému podielu invektív a balastu voči trebárs aj subjektívnym argumentom), mohol by si mi nejako zhrnúť, z čoho vychádza tvoj názor? IMHO, ak má kábel rôzne reálne merateľné elektrické parametre, mal by mať aj reálne počuteľný vplyv na zvuk, nie?
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

Prejdi na: