Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Tuner+anténa probíjí

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
milca
Hifi obsluha


Založený: 27 november 2009
Príspevky: 9

PríspevokZaslal: Pi júl 23, 2010 16:27:47    Predmet: Tuner+anténa probíjí Odpovedať s citátom

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Občas jsem dostal pecku od tuneru a teď když jsem dal anténu na balkón, tak se zase nemůžu dotknout kovového zábradlí co tam mám. Mám to jak elektrickej ohradník pro zvěř. Četl jsem, že je to v podstatě normální jev, ale chtěl bych se toho jednoduše nějak zbavit. Ještě by mě zajímalo, jestli když jsem vysoko v osmém (posledním) patře nebude potřeba nějaká bleskojistka. Doteď jsem bydlel nízko, tak jsem to neřešil. Tuner je CA340T a anténa obyčejný dipól se symetrizačním členem za 400kč. Díky za rady.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi júl 23, 2010 20:09:05    Predmet: Odpovedať s citátom

S týmto som sa stretol, keď sme mali anténu typu LW dĺžky 82 metrov medzi činžiakmi, výška 11 poschodia (tatko je rádioamatér) . Zvlášť pri búrkach to pekne iskrilo, tak sme to vyriešili prepínačom, keď sa nevysielalo, preplo to anténu na zem (radiátor).
Ďalej sa to dá riešiť tak, že medzi anténu a zem sa pripojí dútnavka, keď sa tam naindukuje vyššie napätie, tak sa zapáli a zvedie výboj na zem.
Neviem, či by to bolo použiteľné pri dipóle.
Najlepšie bude galvanicky to oddeliť, pre TV sa používa oddelenie kondenzátormi trebárs 2n2 do série s oboma vodičmi (živý aj zem), tak to mám doma. Nikdy som ale neoddeľoval dipól na FM.
To len pre inšpiráciu, možno poradí niekto skúsenejší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pecan
Hifi obsluha


Založený: 03 december 2007
Príspevky: 46
Bydlisko: šumava

PríspevokZaslal: Pi júl 23, 2010 22:49:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Zjisti nejdříve, kde je příčina- vytáhni anténu z tuneru a zjisti co "kope ", jestli tuner, nebo anténa.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
milca
Hifi obsluha


Založený: 27 november 2009
Príspevky: 9

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 11:44:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Dělá to tuner i když se ho dotknu. Nechce se mi ho ale reklamovat, myslím, že to bude nějaká prkotina, kterou snad s něčí pomocí odstraním sám.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 12:16:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj pri odpojenej anténe ako písal Pecan?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
milca
Hifi obsluha


Založený: 27 november 2009
Príspevky: 9

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 13:03:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud je anténa odpojená, tak probíjí tuner, když anténu připojim, tak od tuneru pecku nedostanu ale až od antény.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 13:18:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Potom problém je v tuneri a anténa s tým nič nemá. Skús odpojiť nielen anténu, ale aj signálové káble, teda tuner nebude nikde zapojený okrem siete 230V a zisti, či to stále "kope".
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
milca
Hifi obsluha


Založený: 27 november 2009
Príspevky: 9

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 13:48:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Když odpojím signálové kabely, tak je to ok.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 19:02:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha, takže sa Ti niečo dostáva po kostre z iného prístroja. Predpokladám, že tuner je zapojený na zosilňovač, ten má akú sieťovú šnúru, dvoj alebo trojžilovú?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
milca
Hifi obsluha


Založený: 27 november 2009
Príspevky: 9

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 19:08:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Zesilovač má troj stejně jako tuner.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 19:39:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Čo ma tak narýchlo napadá :
- sú napájané z jednej zásuvky ?
- premerať zásuvku(y), či je správne fáza
- dotiahnuť skrutky v zásuvke(ách)
- premerať sieťovú šnúru k zosilňovaču
- premerať zdroj zosilňovača, či niečo neprebíja na kostru prístroja, napr. z nejakého kondenzátora

Napadá ešte niekoho niečo?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Ne júl 25, 2010 19:44:19    Predmet: Odpovedať s citátom

A ešte jedna otázka - ak je od zosilňovača všetko odpojené, t.j. je pripojený len na 230V, aj od neho samotného dostaneš "pecku" ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
milca
Hifi obsluha


Založený: 27 november 2009
Príspevky: 9

PríspevokZaslal: Po júl 26, 2010 11:21:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to byl špatnej prodlužovák. Koho by napadlo, že koupenej a nerozebíratelnej prodlužovák bude špatně zapojenej? Díky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Frantrax
Tetřev hlušec


Založený: 28 január 2007
Príspevky: 3007

PríspevokZaslal: Po júl 26, 2010 12:17:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Fakt dobrý...
_________________
Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Po júl 26, 2010 13:05:19    Predmet: Odpovedať s citátom

milca napísal:
Tak to byl špatnej prodlužovák. Koho by napadlo, že koupenej a nerozebíratelnej prodlužovák bude špatně zapojenej? Díky.


Mňa by to napadlo, pretože mám jeden taký doma, hemžiacimi sa štítkami CE a neviemčoho ešte, je dokonca tiež nerozoberateľný a má naopak L a N.
Preto som radil premerať zásuvky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist