Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

CustomWorks DAC 1 /USB
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9490
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št júl 18, 2013 12:22:41    Predmet: CustomWorks DAC 1 /USB Odpovedať s citátom

www.customworks.cz/dac/

Mam par zvedavych otazok:
- na obrazku vidim jeden oscilator. Je lepsie prehravat zvuk na frekvencii nasobkov 44k1, alebo 48k?
- merania su zverejnene pre uroven -1dB. ako je to napriklad pre 0dB, ci -60dB.
- pouziva sa interne nejaky resampling?
- ma to nejaky obvod na potlacenie jitteru?
- aky roll-off filter je pouzity?
- nejaka moznost v buducnosti pouzit ako vstup I2S?

Inak to vyzera fajn :)

Edit: nazov vlakna


Naposledy upravil miero dňa St február 24, 2016 00:26:55, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Št júl 18, 2013 13:09:40    Predmet: Odpovedať s citátom

- na obrazku vidim jeden oscilator. Je lepsie prehravat zvuk na frekvencii nasobkov 44k1, alebo 48k?
Oscilátor je pouze pro funkci receiveru, který porovnává frekvenci oscilátoru s fs.

- pouziva sa interne nejaky resampling?
ne

- ma to nejaky obvod na potlacenie jitteru?
použitý receiver má vnitřní PLL s velmi nízkých jitterem.

- aky roll-off filter je pouzity?
Sharp roll-off jako u AD1955

- nejaka moznost v buducnosti pouzit ako vstup I2S?
Počítáme ještě s USB verzí.

_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz


Naposledy upravil Quart dňa Ut marec 11, 2014 08:44:56, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
xmarek
Nádejný hifista


Založený: 16 január 2011
Príspevky: 97

PríspevokZaslal: Št júl 18, 2013 19:26:25    Predmet: Odpovedať s citátom

@Quart: Už máte nějakou představu o ceně? Zajímá mě hlavně varianta s I2S.
Jinak co se týče toho USB. Mám tomu rozumnět tak, že budete mít k dispozici i transport? A v případě, že ano tak bych uvítal i informaci na čem to bude postavené (XMOS, Onsemi atd). Pochopitelně pokud to není tajemství. Smile

Dále mě pak zajímá jak budete DAC ovládat. Moc jsem to nestudoval, ale z manuálu vyplývá, že disponuje seriovým/paralelním interfacem pro nastavování režimu v kterým pracuje. Máte v plánu tyto piny vyvést v případě I2S verze? Jak je to řešené v plné verzi?

Děkuji moc za odpovědi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Št júl 18, 2013 19:35:57    Predmet: Odpovedať s citátom

S cenou a USB bych prozatím posečkal, jelikož to není dořešené.

Finální verze bude mít na sobě uPC, který bude plně automaticky nastavovat receiver i DAC dle aktuální fs.

Pro samotnou I2S verzi zatím rozhodnut nejsem.

_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9490
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št júl 18, 2013 19:37:11    Predmet: Odpovedať s citátom

OK, dakujem :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3106

PríspevokZaslal: Št júl 18, 2013 19:40:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak je technicky mozne osadit to do jednej skatule k Hype1 / P1, bolo by zaujimave mat predzosilnovac s digi vstupom (s USB by to bolo najzaujimavejsie). V racku o skatulu menej, majitel usetri na serioznom prekablovani atd.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
xmarek
Nádejný hifista


Založený: 16 január 2011
Príspevky: 97

PríspevokZaslal: Št júl 18, 2013 19:46:59    Predmet: Odpovedať s citátom

@Quart: Díky za odpovědi.
_________________
"Už je to pryč"
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: So október 26, 2013 22:15:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Vidím, že jste pokročili s DACem, moc pěkná práce. Konečně někdo šel trochu modernější cestou a necpal všude 10x překonaný CS8416, který je ještě k tomu všemu předražený. Smím se jen tak informativně zeptat na jaké platformě chystáte USB verzi?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Po október 28, 2013 17:17:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za příspěvek. Testovali jsme téměř všechny dostupné receivery a tento nám vyšel jako nejlepší.

USB bude postaveno na XMOS, bližší info jakmile se bude blížit termín dokončení, bude dostupné na našem webu.

_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Št október 31, 2013 14:57:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Připravovaný DAC 1 je již hotov. V tuto chvíli jsou ve výrobě finální plošné spoje. Kdo by si chtěl náš DAC vyzkoušet na své aparatuře, je po domluvě k zapůjčení putovní vzorek.





Více viz: http://www.customworks.cz/dac/dac_1/

_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
seas
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 október 2006
Príspevky: 650
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Pi január 24, 2014 10:58:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravim, měl bych taky dotaz. Jak se přepínaj vstupy u Full verze nebo jsou všechny živí?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Pi január 24, 2014 11:06:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Jediný ovládací prvek na čelním panelu je zapínací/ovládací tlačítko. Celé to funguje tak, že při připojení do sítě se rozsvítí LED Standby. Po stisku tlačítka se přístroj zapne a navolí naposledy aktivní vstup - to je indikováno příslušející LED. Též se rozsvítí LED indikující aktuální vzorkovací frekvenci. V případě nepřítomnosti signálu svítí LED UNLOCK.

Přepínání vstupů je realizováno opětovným stisknutím tlačítka. DAC 1 vypnete delším podržením tlačítka.

DAC1 FULL dále podporuje možnost zapínání a vypínání celé sestavy pomocí jednoho tlačítka - to je realizováno propojením komponent přes řídící vstup/výstup(trigger).

uPC který řídí celý chod DAC 1 je po každé vykonané akci uspán(vypne hodiny) a není tak zdrojem rušení.

Na finálním provedení DAC 1 pracujeme a snad brzy jej budeme moci na našich stránkách ukázat

_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Ut január 28, 2014 19:49:21    Predmet: Odpovedať s citátom

V tuto chvíli dokončujeme finální verzi DAC 1 USB:



Více informací na webu: http://www.customworks.cz/dac/dac_1usb/

_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
bandolier.wz
Hifi obsluha


Založený: 24 september 2013
Príspevky: 8
Bydlisko: ČŘ

PríspevokZaslal: St február 12, 2014 17:45:53    Predmet: Odpovedať s citátom

jaká bude přibližně cena finálního výrobku s usb?
tedy hotový výrobek - jen zapojit a hrát
děkuji
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
seas
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 október 2006
Príspevky: 650
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 15:08:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím. Už jsou nějaký dojmy z DAC 1 USB ?
_________________
DIY Filtr/Volumio/ToppingD50S/Heliax/SPA/4x2,5cross/Troelsgravesen
Kino zvlášt
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9490
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 15:18:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Je zaujímavé, že CustomWorks DAC 1 má čip AK4396 ale USB varianta má už AK4495S.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 16:18:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Co je na tom Míro zajímavé? 4495 byl vydán teprve v prosinci 2013. 4399 nás nepřesvědčil a proto je v DAC 1 základním modelu 4396.
_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9490
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 16:42:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Zaujímave to je napríklad i preto, že CW DAC 1 USB je asi druhý produkt na svete, ktorý ten čip používa. ;-)

--
Prvý boli asi títo: http://www.esoteric.jp/products/esoteric/p1d1/indexe.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 16:51:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo tak Smile. To ano, měl by být v TOP modelu Esotericu. Vyměnili tuším PCM1704 za AK4495S.
_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 18:07:12    Predmet: Odpovedať s citátom

seas napísal:
Zdravím. Už jsou nějaký dojmy z DAC 1 USB ?


Tento dotaz jsem úplně přehlédl. O víkendu jej měl zapůjčený první zájemce a zvukově s ním byl velice spokojen. Aby si však každý udělal svůj názor, je pro tento účel k dispozici putovní kus:



Pro domluvení poslechu mne stačí kontaktovat.
http://www.customworks.cz/kontakt/

_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
SOWULO
Hifista


Založený: 06 apríl 2012
Príspevky: 137

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 18:23:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím.A cena finálu?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 19:27:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Pro množící se dotazy zde v tématu, přidávám odkaz na náš ceník. Doplnil jsem info o plánovaných produktech i s cenami: http://www.customworks.cz/ceny/
_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9490
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 19:37:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Pozerám, že AK4495S podporuje digitálnu reguláciu hlasitosti.

Bola by možnosť tú hlasitosť nejako ovládať priamo na prevodníku? Napríklad deličom napätia pripojenom na nejakom ADC vstupe?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1363
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 19:45:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Většina DAC čipů podporuje digitální regulaci hlasitosti. My touto cestou neplánujeme jít. Jaké kompromisy přináší digitální regulace bylo už rozebráno například tu: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=18469&highlight=
_________________
www.facebook.com/SPaudioCZ
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
www.revize-hc.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9490
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 20:18:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Digitálna regulácia, ak už teda je implementovaná vo hardware a firmware, nijako nevadí a vyradí sa jednoducho tak, že sa nastaví na maximum.

A znižuje počiatočné náklady, pretože na začiatok postačí DAC, zosilňovač a poťák za pár korún.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Duwenbleidd
Hifista


Založený: 16 jún 2009
Príspevky: 189

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 20:39:27    Predmet: Odpovedať s citátom

miero, dovolím si nesouhlasit. Sice nemám zkušenost s bizonem, jako ty, ale u opusu jsem s digitální regulací hlasitosti spokojenej určitě nebyl (jasně, 24bit). Proti systému se zařazeným předzesilovačem se digitál projevil neskutečným masakrem detailů. Z nahrávky mizely prostorové informace, dozvuky - nejvíc utrpělo podání výšek. Na tichý noční poslech bylo takové řešení zcela nepoužitelné. Spíš bych zájemci o levnější alternativu doporučil potenciometr za DAC a další pár bufferů. Nakonec si každý může regulaci v digitální doméně vyzkoušet či i trvale provozovat na svém počítači...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vintage
Hifista


Založený: 06 december 2010
Príspevky: 148

PríspevokZaslal: Po marec 10, 2014 21:01:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Na druhou stranu lepší regulace v PC než špatný předzesilovač co je ve většině komerčních integráčů. Ten dokáže zprznit zvuk mnohem hůře... Ale jinak víceméně souhlasím Duwenbleiddem
_________________
Thorens TD126 MKIII, Benz Micro Silver, Ri-Audio PH-1, Revox B780, JBL L80 MkII
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
xmarek
Nádejný hifista


Založený: 16 január 2011
Príspevky: 97

PríspevokZaslal: Ut marec 11, 2014 06:43:33    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Digitálna regulácia, ak už teda je implementovaná vo hardware a firmware, nijako nevadí a vyradí sa jednoducho tak, že sa nastaví na maximum.

A znižuje počiatočné náklady, pretože na začiatok postačí DAC, zosilňovač a poťák za pár korún.
Ze svých pokusů co jsem dělal vím, že digitální regulace na USB DACu může mít víc negativních aspektů než je na první pohlet zřejmé.
- První aspekt už se tady několikrát uvedl a souhlasím s Duwenbleidd-em.
- Druhým je bohužel samotná softwarová implementace na straně USB transportu. Pominu fakt, že to většina firem na straně kontroléru neumí a jakákoliv jiná zbytečně prodražuje samotný návrh.
Pokud se vrátím k samotnému kontroléru (např. zde použitý XMOS) tak samotná regulace funguje asi takto. Prostřednictvím UAC1/2 lze do daného zařízení posílat různé informace o režimu v jakém má dané zařízení pracovat např. mute, volume, equalizér atd. atd. V případě volume je tato informace přímo navázaná na OS a jakmile dotyčný posouvá ovládač hlasitosti tak lze ovládat jak hlasitost v systému tak i na DACu. Pokud se budu striktně držet UAC1/2 tak se velice jednoduše dostanu do situace, že budu snižovat hlasitost jak v systému tak v DACu. Celé to řešení pak úplně postrádá smysl. Nemluvě o faktu, že packety, které slouží pro tyto účely mají poměrně velkou prioritu a samotná regulace je pak slyšitelná ve zvuku jako jistá forma rušení.
Pokud se rozhodu, že budu ovládat hlasitost pouze na straně kontroléru např. nějakými tlačítky tak musím dát uživateli na jevo jaká úroveň je mometnálně na DACu nastavená (display, stavové diody atd) což opět dost prodražuje celkový návrh a mít display pouze kvůli indikaci hlasitosti je trochu neekonomické. Pomíjím posílání této informace do počítače, protože jak jsem uvedl toto většina firem používající hotovou implementaci neumí.

Otázkou je zda nevyužít jiné funkce DACu jako je mute apod. Osobně si s podobnou otázkou dost pohrávám. Bohužel samotná implentace není na straně kontroléru nic triviálního a je otázkou zda má pro výrobce smysl jít do těchto Custom věcí. Viděl jsem i implementace kde se výrobce pokusil tyto featury využít, bohužel v mnohých případech zde byly jiné kompromisy, které degradovyly výsledný zvuk. Takže tato pomyslná třešnička pouze maskovala jisté nedostatky samotného vyrobku.

Upřímně raději uvidím na trhu výrobek bez kompromisů bez těchto funkcí než výrobek, který se pouze snaží o to se odlišit.

_________________
"Už je to pryč"
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut marec 11, 2014 09:01:53    Predmet: Odpovedať s citátom

xmarek napísal:

Druhým je bohužel samotná softwarová implementace na straně USB transportu. Pominu fakt, že to většina firem na straně kontroléru neumí a jakákoliv jiná zbytečně prodražuje samotný návrh.


V čem konkrétně dělají ty firmy chyby? Ještě jsem se s tímto problémem nesetkal, proto mě to zaujalo.


citácia:
V případě volume je tato informace přímo navázaná na OS a jakmile dotyčný posouvá ovládač hlasitosti tak lze ovládat jak hlasitost v systému tak i na DACu. Pokud se budu striktně držet UAC1/2 tak se velice jednoduše dostanu do situace, že budu snižovat hlasitost jak v systému tak v DACu.


Který OS se takto chová? To je pak tedy jeho bug, než problém USB. Např. v linuxu si volím, zda táhlo hlasitosti použije softwarové řízení (tedy dělení přes CPU), nebo ovládací prvky hlasitosti nabízené zvukovkou (prostřednictvím driveru). Současně to logicky nejde.

citácia:
Nemluvě o faktu, že packety, které slouží pro tyto účely mají poměrně velkou prioritu a samotná regulace je pak slyšitelná ve zvuku jako jistá forma rušení.


Máš k tomu nějaké bližší informace, technické či experimentální? Také jsem to ještě neviděl reportované. Ty řídící pakety by se měly do USB rámce přidávat k isochronním datovým a tok audio dat by to tedy nijak nemělo ovlivnit, ne? S tímhle jsem si nikdy nehrál, takže tohle odhaduji jen teoreticky, jak mi to dává smysl.

citácia:
Pokud se rozhodu, že budu ovládat hlasitost pouze na straně kontroléru např. nějakými tlačítky tak musím dát uživateli na jevo jaká úroveň je mometnálně na DACu nastavená (display, stavové diody atd) což opět dost prodražuje celkový návrh a mít display pouze kvůli indikaci hlasitosti je trochu neekonomické.


Obyčejné USB zvukovky implementují navíc ještě HID a tlačítka posílají klávesy Volume Up a Volume Down, na které jsou v desktopových OS standardně namapované akce pro zvýšení/snížení hlasitosti. Pokud se používá HW volume control, jdou následně zpět do USB zvukovky příslušné řídící zprávy pro regulaci hlasitosti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
xmarek
Nádejný hifista


Založený: 16 január 2011
Príspevky: 97

PríspevokZaslal: Ut marec 11, 2014 10:02:48    Predmet: Odpovedať s citátom

- Liší se to výrobce od výrobce, vesměs jsou to věci jdoucí za implementací USB kontroléru apod. Rozebírat to tady nechci, bylo by to na hodně dlouhou diskuzi. A navíc bych se z některými názory mohl dostat do sporu a nejsem takový machr, abych si mohl 100% všechny věci obhájit. Důvodem je to, že bych musel 100% znát všechny detaily a i proč to či ono výrobce udělal. Ve většině případů se to koncového uživatele nedoktne a je na dlouhou diskuzi co všechno to ovlivní a do jaké míry. Myslím si, že sami víte, že jsou jisté rozdíly mezi samotnými DACy, které se liší nejenom cenou. Smile
- Testoval jsem to pouze na Windows. Je možné, že to jde za implementací UAC1 a vlastních driverů se to netýká. Bohužel UAC2 nemám funkční (ani pod thesycon-y) a tak nejsem schopen říct zda se to netýká pouze defaultní implementace UAC1 ve windows. Navíc bych musel obejít kernel audio mixer a fungovat přes ASIO. Tím pádem by ale vypadlo ovládání hlasitosi úplně a musel bych to řešit jinak.
- Informace o hlasitosti se posílají přes setup control endpoint a ten má velkou prioritu, v podstatě jako Isochronous (audio). To naráží na to, že kontrolér musí prioritizovat i tyto packety a tak může dojít k jistému zpoždění. Ale ... Tady jsem si možná trochu naběhl, protože jsem tyto pokusy dělal v době kdy jsem neměl na svém transportu některé věci vyřešené a je docela možné, že už se podobný problém vyskytovat nemusí. Stačí když si pohlídám buffery. Nicméně je taky možné, že se to týká DACu, ale to se mi zdá krajně nepravděpodobné, že by výrobce DACů neměl tyto věci ošetřené.
Reportované to nikde neuvidíš, protože se to liší implentace od implementace a každý výrobce si to řeší sám. Navíc výrobce vlastních driverů (windows, linux) si může tyto věci pořešit vlastní cestou a nespoléhat se na UAC1/2. Nemluvě o faktu, že pozadí vývoje zůstává většinou u výrobce a až na vyjímky si každý své zdrojové kódy chrání. A taky pochopitelně záleží jestli tu regulaci hlasitosti opravdu řeší přímo na DACu. Smile
- To není nutné, UAC1/2 má v sobě tyto věci zahrnuté a proto není nutné HID vůbec použít. Toto byla taky má původní představa než jsem začal tyto věci implementovat. Postupně jsem zjistil co všechno UAC1/2 umí. Very Happy Nicméně opět se vracím k původnímu problému a je možné, že HID je cestou jak z toho ven. Bohužel HID přináší nutnost software na straně Windows a i pro mě to znamená práci navíc. Very Happy A řekněme si upřímně, kdyby to zůstalo u mě na stole mám to zapotřebí řešit. Wink Samotné ovládání hlasitosti u Windows funguje za splnění určitých podmínek defaultně a jestli se to děje na straně OS nebo DACu uživatel moc zajímat nemusí. Smile

_________________
"Už je to pryč"
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist