| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Hlava Hifi expert

Založený: 30 október 2006 Príspevky: 1143 Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-2018 Praha / 2018-? Rakousko
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 10:18:19 Predmet: |
|
|
Hoši hoši ... dovolím si připomenout že téma se jmenuje Velké repro - pro a proti, ne "kdo je lepší řidič" nebo jestli "shan a DPA je to nej převyšující několikanásobně celosvětovou konkurenci".
Faktem je, že jsem se nesetkal s případem, že by velká bedna hrála hůř než malá/pidi bedna a bohužel s tím asi nic nenaděláte, i kdyby jste se stavěli na hlavu. Samozřejmě je u toho nutno rozebrat jakej to musí být hukotděs a že velká bedna pod 20m2 je totální nesmysl. Whatever.
Já co mám doma velké (z pohledu top modelů malé) Vulkany v pidicimře 15m2, tak si jen spokojeně broukám pod fousy.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
simon Hifista

Založený: 29 január 2007 Príspevky: 222 Bydlisko: Dolni Kounice
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 10:30:11 Predmet: |
|
|
| Acon napísal: | | simon napísal: |
to prece nic neznamena
...muj deda tez ridi mnohem dyl nez schumacher...dela to z neho lepsiho ridice? |
a ridi monoposty? Lebo Machalík " ridi monoposty". Myslím, že v prenesenom slova zmysle to zhruba sedí. |
tak jinak
...slyset lze leccos, ale dokud clovek nechape PROC slysi to ONO, tak o tom nevi nic. Jedine co pak muze rict je, ze dany zvuk je mu prijemny a to je setsakra malo na delani zaveru (to stejne IMO plati i pro 2 hodinovy poslech po dlouhe ceste a tam to plati i pro zkuseneho a znaleho posluchace)
...ad monoposty - z myho pohledu se machalik jezdi divat na zavody a obcas se projde po depu. spravnej fanousek, ale tezko muze tvrdit, ze honda mela pri zavodu spatne ladenej motor a nebo ze ten motor stoji za howno |
|
| Návrat hore |
|
 |
zdenek3 Hifista - pokročilec
Založený: 07 február 2007 Príspevky: 453
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 10:31:37 Predmet: |
|
|
Acon
Máš pocit,že by i třeba Schumacher z monopostem před ne 15,ani 10 ale ani 3 lety zmohl něco proti novým F1?
Kulhá to ,vím,ale když jsi tak hezky nahrál. |
|
| Návrat hore |
|
 |
simon Hifista

Založený: 29 január 2007 Príspevky: 222 Bydlisko: Dolni Kounice
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 10:33:00 Predmet: |
|
|
| Hlava napísal: | Hoši hoši ... dovolím si připomenout že téma se jmenuje Velké repro - pro a proti, ne "kdo je lepší řidič" nebo jestli "shan a DPA je to nej převyšující několikanásobně celosvětovou konkurenci".
Faktem je, že jsem se nesetkal s případem, že by velká bedna hrála hůř než malá/pidi bedna a bohužel s tím asi nic nenaděláte, i kdyby jste se stavěli na hlavu. Samozřejmě je u toho nutno rozebrat jakej to musí být hukotděs a že velká bedna pod 20m2 je totální nesmysl. Whatever.
Já co mám doma velké (z pohledu top modelů malé) Vulkany v pidicimře 15m2, tak si jen spokojeně broukám pod fousy.  |
velka bedna je jasna, to je bez debat
...jen je to podminka nutna, nikoliv dostacujici  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Acon Hifista - pokročilec

Založený: 12 december 2006 Príspevky: 441 Bydlisko: Nitra SK
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 10:57:39 Predmet: |
|
|
soory, nechal som sa uniesť OT. Mám stredne veľké bedne. Doteraz ma nič nepresvedčilo o tom, že by som spravil chybný krok napriek tomu, že sa našlo X ľudí, ktorý ma presviedčali o opaku. Ale stále chodím, a počúvam niečo väčšie aj menšie. Jednoducho pre radosť z hudby. _________________ moje civilné meno je Oleg. Ak sa s niekym stretnem, nechcem byť nejaký anonym |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po júl 09, 2007 11:23:01 Predmet: |
|
|
| Hlava napísal: |
Faktem je, že jsem se nesetkal s případem, že by velká bedna hrála hůř než malá/pidi bedna ... |
No, v niečom by som nesúhlasil. Na poslednom posluchu/grilovačke u mňa som mal požičané od Aconu regálovky A823. V porovnaní s mojimi Divusmi hrali samozrejme s menšou rezervou na výkone ale v niečom boli neporovnateľne lepšie. Zatial mám miestnosť 4,5x6m. Bedne sú umiestnené na krátšej strane cca 2m od zadnej steny a cca 60-80cm od bočných. Regálovky hrali nádherne do strán prakticky až na moju úroveň (trojuholník 1,8m) a predozadný priestor bol tak isto neporovnateľne väčší. U Divusov to síce dosiahnem tiež, ale mať 1,2m stĺpy 1,8m od seba... V posluchovke to bude 1,5m od stien a cca 3m od seba. Tam už veľké bedne nájdu svoj priestor. Veľké bedne ho jednoducho potrebujú, aby sa mohli naplno prejaviť. _________________ moje civilné meno je Oleg. Ak sa s niekym stretnem, nechcem byť nejaký anonym |
|
| Návrat hore |
|
 |
lubos Hifista
Založený: 15 december 2006 Príspevky: 214
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 12:27:24 Predmet: |
|
|
| Chlapi a este by ste mohli definovat co je velke repro ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
karfik Hifista - zaslúžilec
Založený: 21 december 2006 Príspevky: 960 Bydlisko: Ostrožská Nová Ves
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 12:38:33 Predmet: |
|
|
Dotaz:
Když hraju výkonem do 1W, neposlouchám nikdy nahlas, proč potřebuju pro velké bedny silný zesilovač? Proč nestačí DPA s 2x200W? Proč to bude hrát líp se zesikem třeba 2x500W? Ptám se vážně, protože mi to nějak nejde stále do hlavy. Je to vyšším dodaným proudem, nižším DF, nižším zkreslením????? Má pro to někdo nějaké vysvětlení? Děkuji. _________________ Audio streamer Volumio + gramofon - DAC+Buffer - PowerAmp T class 2x300W - 3p reprosoustavy SS+Audax (vše má vlastní výroba pod označením MINIMALISM), kabeláž USB Belkin Premium, interconnect RG223, reprokabel RG214 |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po júl 09, 2007 12:48:59 Predmet: |
|
|
| lubos napísal: | | Chlapi a este by ste mohli definovat co je velke repro ? |
neviem. Bedne, ktoré je možné osadiť aspoň 30cm basákom? _________________ moje civilné meno je Oleg. Ak sa s niekym stretnem, nechcem byť nejaký anonym |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Po júl 09, 2007 12:52:05 Predmet: |
|
|
| karfik napísal: | Dotaz:
Když hraju výkonem do 1W, neposlouchám nikdy nahlas, proč potřebuju pro velké bedny silný zesilovač? Proč nestačí DPA s 2x200W? Proč to bude hrát líp se zesikem třeba 2x500W? Ptám se vážně, protože mi to nějak nejde stále do hlavy. Je to vyšším dodaným proudem, nižším DF, nižším zkreslením????? Má pro to někdo nějaké vysvětlení? Děkuji. |
Neviem prečo je to tak, ale myslím, že na kontrolu basáku s veľkým magnetom je potrebný výkon. Tak ako 1,2 trojvalec vo fabii dokáže 140km/h tako aj 6valec-3oj liter v BMW ale jazda akoukoľvek rýchlosťou je neporovnateľne väčší zážitok s 3oj litrom. _________________ moje civilné meno je Oleg. Ak sa s niekym stretnem, nechcem byť nejaký anonym |
|
| Návrat hore |
|
 |
lubos Hifista
Založený: 15 december 2006 Príspevky: 214
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 12:54:46 Predmet: |
|
|
| Acon napísal: | | lubos napísal: | | Chlapi a este by ste mohli definovat co je velke repro ? |
neviem. Bedne, ktoré je možné osadiť aspoň 30cm basákom? |
Ok Oleg,
moje magnetostaty maju cca 70x190 cm (sxv) a ziadny dynamicky menic nemaju preto ta otazka.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hlava Hifi expert

Založený: 30 október 2006 Príspevky: 1143 Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-2018 Praha / 2018-? Rakousko
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 12:56:17 Predmet: |
|
|
| lubos napísal: | | Chlapi a este by ste mohli definovat co je velke repro ? |
Hmm ... já bych dal z mého pohledu aspoň dvě minimální podmínky: trojpásmová konstrukce + 10" basák a více.
Jestli se třeba mohutnost přednesu nějak odvíjí od samotné fyzické velikosti bedny netuším, to jsem nikdy nezkoumal. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MSW Hifista - zaslúžilec
Založený: 18 október 2006 Príspevky: 704
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 13:50:37 Predmet: |
|
|
Acon
to je ale hovadina
Jedu-li ustálenou rychlostí 140km/hodinu, tak jedu a je mi šumafuk jestli mě pohání 1 gram benzínu, 3 gramy benzínu, nebo do mě zezadu tlačí slon, protože jsem dosáhl ustáleného stavu a objem válců v tuto chvíli není relevantní veličina, není tu zrychlení.
Jinak s tím výkonem pro basák se dá souhlasit, protože každý měnič má své optimum oblasti příkonů, při kterých zvládá tranzientní přechody nejpřesněji.
Při příliš malých příkonech je chcíplý ať již je to dáno mechanikou nebo elektrikou.
Při příliš velkých příkonech je blízko limitace a již dávno vykazuje nějakou kompresi. _________________ Nothing is best |
|
| Návrat hore |
|
 |
pistole Hifista - zaslúžilec

Založený: 30 október 2006 Príspevky: 679 Bydlisko: severní čechy
|
Zaslal: Po júl 09, 2007 18:30:08 Predmet: |
|
|
Karfík: zrovna ty už by mohl něco vědět o dynamickém spektru.
Nepotřebuješ velký výkon - pokud tvoje bedniska budou mít dejme tomu 99 Db/W vystačíš si relativně s málem... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: Ut júl 10, 2007 07:45:19 Predmet: |
|
|
| MSW napísal: | Acon
to je ale hovadina
Jedu-li ustálenou rychlostí 140km/hodinu... |
Zle som to napísal. Tá ustálená rýchlosť sedí, myslel som celý rozzsah a v konečnom dôsledku aj ustálená 140ka s 3oj litrom je iné kafe _________________ moje civilné meno je Oleg. Ak sa s niekym stretnem, nechcem byť nejaký anonym |
|
| Návrat hore |
|
 |
fojo Hifista - zaslúžilec

Založený: 08 november 2006 Príspevky: 582 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: Ut júl 10, 2007 07:54:12 Predmet: |
|
|
tak, tak, obidve kary idu sice 140 ale ked potrebujes zrychlit alebo spomalit tak ten 3liter je na tom o mnoho lepsie... _________________ počúvam, teda som (Dynaudio, Ultrasone, Grado) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Machalik Hifi expert

Založený: 15 január 2007 Príspevky: 1627
|
Zaslal: Ut júl 17, 2007 17:43:03 Predmet: |
|
|
Už to tady zase stojí, takže proč se nepochlubit.
Hlásím nový přírůstek do brněnské rodiny vykopávek - Quadral Titan Mk V. Jsou to ty vnější bedny, samozřejmě.
Pokud se vše zadaří, tak budou ke slyšení na BP2007.
Hifi zdar. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rob Hifi expert

Založený: 13 december 2006 Príspevky: 1094 Bydlisko: Brno
|
Zaslal: Ut júl 17, 2007 18:08:03 Predmet: |
|
|
moc pěkná bednička, gratuluju, konečně soudobý vzhled
ok, vysoké to je a jak to hraje? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Troton Site Admin

Založený: 11 august 2006 Príspevky: 2844 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Ut júl 17, 2007 20:04:45 Predmet: |
|
|
| Machalik napísal: | Už to tady zase stojí, takže proč se nepochlubit.
Hlásím nový přírůstek do brněnské rodiny vykopávek - Quadral Titan Mk V. Jsou to ty vnější bedny, samozřejmě.
Pokud se vše zadaří, tak budou ke slyšení na BP2007.
Hifi zdar. |
To si kupil Ty osobne dalsie take kusky ?
Vyzeraju byt v perfektnom stave. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Machalik Hifi expert

|
Zaslal: Ut júl 17, 2007 20:14:33 Predmet: |
|
|
Robert: Veškeré info tady, resp. tady (PDF).
Hraje to dobře :)
Troton: Jo, to všechno je moje. Mám teď doma čtyři páry beden, z toho troje jsou páskové a ty čtvrté aktivní. Celkem zajímavá zkušenost a možnost srovnání. Doporučuji každému hifistovi.
Některé z těch ostatní budou asi časem na prodej. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Machalik Hifi expert

|
Zaslal: Pi júl 20, 2007 09:21:55 Predmet: |
|
|
Vážení přátelé,
Začínáme definitivně rozjíždět přípravy na Brněnský podzim 2007.
Sledujte naše stránky www.brnenskypodzim.ic.cz, ať jste informování o aktuálním dění.
Myslíme si, že pokud nám vyjde vše, co plánujeme, tak letos bude opět co ukázat.
Pro případnou debatu o akci jsem založil nové vlákno.
Všichni jste zváni. |
|
| Návrat hore |
|
 |
sunes Hifista
Založený: 27 február 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: Bolo Pobrezie ... teraz Harman Kardon
|
Zaslal: Ne august 05, 2007 15:53:14 Predmet: |
|
|
Velke Bedne
Ano !!! Kazdemu doporucim !
Tu je moja skusenost
vid. obrazok mal som tie male a teraz mam tie velke a vysledok ?
Nie je co riesit uz sa nikdy nevratim k malym !
A to poviem ze este nemam poriadny koncak.
Na velkych bedniach pocut vsetky chyby retazca.
Tie male sa mi zdaju hrozne ukricane .
Oh, aky som bol hluchy ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
richard_majer Hifista - pokročilec
Založený: 28 február 2007 Príspevky: 365
|
Zaslal: Ut august 07, 2007 10:20:07 Predmet: |
|
|
| Sunes, muzes napsat vic o puvodu tvych velkych beden? Diky |
|
| Návrat hore |
|
 |
sunes Hifista
Založený: 27 február 2007 Príspevky: 144 Bydlisko: Bolo Pobrezie ... teraz Harman Kardon
|
|
| Návrat hore |
|
 |
richard_majer Hifista - pokročilec
Založený: 28 február 2007 Príspevky: 365
|
Zaslal: Ut august 07, 2007 12:08:20 Predmet: |
|
|
| diky, ja myslel treba kontakt na vyrobce, osazeni, pripadne nejaka mereni atd... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zdeny Hifista - pokročilec
Založený: 26 január 2007 Príspevky: 381
|
Zaslal: St august 08, 2007 07:33:06 Predmet: |
|
|
Sunes:
to osazení je celé od DA? Kaloty asi ano, ale basy nelze z této fotky rozeznat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
sunes Hifista
|
Zaslal: Št august 09, 2007 07:44:27 Predmet: |
|
|
richard_majer
zistim a dam vediet
Zdeny
Ano vsetko su to Dynaudia |
|
| Návrat hore |
|
 |