Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Prehravanie multimedii.
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po september 23, 2019 15:38:08    Predmet: Prehravanie multimedii. Odpovedať s citátom

Pani,ako v dnesnej dobe elegantne prehravat multimedia pokial mozno s vylucenim PC.Ak ide cloveku len o hudbu tak si zadovazi streamer a sme za vodou a este sa da krasne zaclenit do hifi ale co v pripade ze nam ide aj o filmy?Zaujal ma napr tento android TV box http://www.bee-link.com/portal.php?mod=view&aid=129 len netusim ci je mozne pri pouziti KODI (na jeho prostredie su doma zviknuty) aj na prehravanie hudby v android krabickach obist system aby do toho nekecal.Alebo v android operacnom systeme je to doriesene?Bude mozne prehravat hi-res alebo napr Dolby Atmos?Ako k tomu doriesit ulozisko aspon 5tb?Pokial mozno bez NAS alebo ked uz tak pasivne s SSD lebo fakt nan nemam miesto.Poziadavka je samozrejme vsetko pasivne bez hluku a pokial mozno tak aj mala spotreba potesi.Este som zabudol na vystop te musi mat specifikaciu HDMI 2.0b alebo apon 2.0a teda prehravanie HDR HLG 4K 60Hz.Potesim sa hlavne praktickym skúsenostiam ale aj teoretickym alebo len návrhom na riesenie.Dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2586

PríspevokZaslal: Po september 23, 2019 15:57:36    Predmet: Odpovedať s citátom

V dnešní době jedině takový, co zvládne i "BD ISO", čili zrcadlené kopie blu-ray disků.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9938
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po september 23, 2019 16:03:03    Predmet: Odpovedať s citátom

KODI ide nainstalovat na AndroidTV box. Bud cez Google Play store (ak to ten box ma), popripade rucne ak Play store nema. A lepsie je vyberat nejaky z novsou verziou Androidu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po september 23, 2019 16:24:15    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
KODI ide nainstalovat na AndroidTV box. Bud cez Google Play store (ak to ten box ma), popripade rucne ak Play store nema. A lepsie je vyberat nejaky z novsou verziou Androidu.
Jasne cez Google Play len neviem ci v nastaveniach je mozne vybrat zariadene na prehravanie ako vo windows napr Wasapi AMD hdmi output.Android to ma myslim 9-ku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4733
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po september 23, 2019 16:43:35    Predmet: Odpovedať s citátom

https://forum.freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/s922x/others-s922x/firmware-roms-tools-dq/777835-install-coreelec-to-the-beelink-gt-king
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2019 20:43:05    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
https://forum.freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/s922x/others-s922x/firmware-roms-tools-dq/777835-install-coreelec-to-the-beelink-gt-king
Dustin dakujem zaujimava alternativa.No a nikto nema skusenosti ako je to poriesene v androide.Nemam inu moznost ako telefon a tablet no tam po instalacii KODI nieje moznost vybrat zvukove zariadenie a nie este nieco ako wasapi vo windowse. Inak dalsia zaujimava krabicka ale ta cena. https://www.qnap.com/en/product/tbs-453dx a tu dokonca fanless https://www.qnap.com/en/product/hs-453dx
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
komak
Hifista


Založený: 07 február 2007
Príspevky: 158

PríspevokZaslal: Ne október 06, 2019 17:03:59    Predmet: Odpovedať s citátom

https://www.alza.sk/dune-hd-pro-4k-plus-d5626125.htm

https://rpishop.cz/raspberry-pi-4b/1576-set406.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
seas
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 október 2006
Príspevky: 709
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Ne október 06, 2019 20:22:05    Predmet: Odpovedať s citátom

https://rpishop.cz/multimedia/1074-osmc-vero-4k-plus.html plus
https://www.alza.cz/synology-ds218j-d5150061.htm

_________________
DIY Filtr/Volumio-TinkerBoardS/ToppingD50S(2xOPA827)/Heliax/SPA A100/MAGELLAN SPK240/TroelsgravesenClassic
SR8015/Klipsch/Magnat


Naposledy upravil seas dňa Ne október 06, 2019 20:30:53, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2586

PríspevokZaslal: Ne október 06, 2019 20:25:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Vero 4K+ nepřehraje ISO
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
seas
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 október 2006
Príspevky: 709
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Ne október 06, 2019 20:35:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Tohle je za pár švestek a hodně univerzální, v podstatě jediná rozumná volba. Snad nejsem slepej ale na ISO nebyl požadavek.
_________________
DIY Filtr/Volumio-TinkerBoardS/ToppingD50S(2xOPA827)/Heliax/SPA A100/MAGELLAN SPK240/TroelsgravesenClassic
SR8015/Klipsch/Magnat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2586

PríspevokZaslal: Ne október 06, 2019 21:04:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Autor požadavku se sice ve specifikacích moc nevyzná, ale kvalitu evidentně chce. A BD-ISO je nejvyšší.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po október 07, 2019 20:44:17    Predmet: Odpovedať s citátom

merhaut napísal:
Autor požadavku se sice ve specifikacích moc nevyzná, ale kvalitu evidentně chce. A BD-ISO je nejvyšší.

V akých specifikaciach sa nevyznam?BD-ISO je vitane ale nieje to nutnost.Archivovat tak velke subory nieje uplne jednoduche a vlastne vsetky ISA som aj tak previedol do MKV co v podstate ak je spravene korektne je na nerozoznanie.Ja v hlavnej miestnosti pouzivam roky HTPC a nemenil by som ani nahodou.Toto bude riesenie do dalsej miestnosti len musi byt elegantne a pokial to pôjde bez PC.V podstate len potrebujem vediet ako je to s prehravanim zvuku v Android a doriesit rozumne ulozisko.Ma nikto skusenosti-Western digital my passport wireless pro napr 4tb?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po november 11, 2019 22:18:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak nakoniec som poriesil Odroid N2 a soft Coreelec a tu sa chcem podakovat Dustinovi za nasmerovanie.Bezi to svizne,prehra to snad vsetko,obraz na velmi slusnej urovni a zvuk bez vyhrad.Dizajn aspon pre mna katastrofa,navyse som mal obavu s chladenia kedze chladic je orientovany tak ako je ale tu je to naozaj bez problemov.Ulozisko zatial len ext. disk 5TB.Ak to niekoho zaujalo a ma otazky kludne sa pytajte.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po november 11, 2019 22:32:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Ulozisko mam zatial taku viziu ze pouzijem Raspbery PI4b,ext disk na nom pobezi Manjaro plasma a kodi so zdielanim kniznic.RPI-cko by sa navyse vyuzivalo na prehliadanie internetu,postu,nejaky ten open office a tlaciaren.Zvladne toto RPI 4-ka bez problemov?Dakujem za nazory a skusenosti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Ut november 12, 2019 18:28:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Nikto nema skusenosti?Ja som kedysi experimentoval s RPI prvej generacie vtedy ma to moc nenadchlo ale 4 je niekde inde len neviem co od toho v praxi cakat.Asi sa pitate preco nepouzijem NAS no s môjho pohladu je to dalsi zbytocny "zrut" el. energie.Ja potrebujem zdielat len multimedialne subory aj to v podstate vo volnom case,na pracu mam PC ktore si vystaci s 500GB diskom a jeho subory nepotrebujem zdielat ani k nim pristupovat odkialkolvek.NAS v podstate ani nemam kam dat navyse neobsluzi pracu ktaru som popisal.Ak mate ine navrhy kludne sa podelte. Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4733
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut november 12, 2019 19:56:01    Predmet: Odpovedať s citátom

4GB RPi to dá. Ještě bych ale počkal, až bude firmware umět boot z USB disku, a pak bych ušetřil za slušnější SD kartu a rovnou pořídil malé SSD (120GB za 530 Kč https://www.alza.cz/patriot-burst-ssd-120gb-d5099785.htm ) s USB3 SATA adaptérem ( https://www.ebay.com/itm/ALS-SATA-to-USB-3-0-2-5-3-5-HDD-SSD-Hard-Drive-Disk-Converter-Cable-Line-Adapte/323722252445 za stovku). V takové kombinaci to bude úplně v pohodě.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Ne december 29, 2019 15:28:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Dustin diky ale cakat na rpi som uz nechcel.Planoval som vyuzit cas cez sviatky a preto som sa rozhodol pre trochu vykonnejsi hardver v podobe Odroid H2.Problem bola ale skrinka.vyber mizivy navyse ani jedna nevyhovovala konfiguraciou.Sice sa nieje cim chvalit pustil som sa do vyroby vlastnej.Po prekonani potiazi pri ohybani sa to nakoniec podarilo.Momentalna konfiguracia je - 8Gb ram,2Tb M2 ssd,2,5" 5Tb sata hdd a 92mm ventilator ale ten je nakonfigurovany tak ze pocas cinnosti na ktore H2 pouzivam vôbec nebezi a teplota sa drzi do 67°C.Operacny system Manjaro plasma bola myslim dobre rozhodnutie.Bezi to naozaj svizne.Kedze to je moje prve ozajstne zoznamenie s linixom,rozhodenie pripajania disku a zdielania samba dalo trochu zabrat,ale teraz je to naozaj uzivatelsky privetive.Momentalne posledna uloha ktora ma caka je zapinanie pomocou IR dialkoveho no momentalne nemam riesenie tak ak vas nieco napada budem naozaj vdacny.WOL som zatial nedokazal rozchodit ale ani neviem ci je to pre mna riesenie.Tak na zaver par foto a podakovnie za rady.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po december 30, 2019 12:08:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Pre upresnenie.Na zapnutie je potrebne na max 3 sekundy skratovat kontakty PWR BTN a GND to iste pre vypnutie.Po skratovani viac ako cca 3 sekundy nastane nutene vypnutie ale bez tejto funkcie sa zaobidem.Ak niekto vie o podobnom module alebo vie nieco podobne vyrobit budem vdacny.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1691

PríspevokZaslal: Po december 30, 2019 16:20:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Cez Arduino by sa to dalo jednoducho spraviť, musel by však byť stále pod prúdom, aby fungovalo aj zapínanie. Nastaví sa, aby poslúchal na daný IR kód a je to. Ak sa použije nejaká oklieštená verzia a odstránia sa rôzne nepotrebné veci z dosky Arduina, tak dá spotreba stiahnuť na dosť malú hodnotu pre ECO standby.
_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY silver XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - Audiophonics U-SABRE - DIY HYPA 1 - HE-560
PC - Drop SDAC balanced - Drop THX AAA™ 789 - HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po december 30, 2019 19:47:57    Predmet: Odpovedať s citátom

To je jedna s moznosti,ale ja sa v tejto problematike vôbec neorientujem.Ale dakujem za navrh do diskusie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3179

PríspevokZaslal: Po december 30, 2019 21:42:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Mas to fajn. Pozeram, ze na tom Odroid H2 by sa dal postavit jednoduchy pasivne chladeny NAS.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po december 30, 2019 22:13:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar dakujem.H2 ma naozaj prekvapila a je to slusny zaklad hardveru na hranie.No ja to pouzivam primarne ako kvazi nas a bonus je v podstate bezne pc takze multifunkcne zariadenie.Da sa povedat ze je to pasivne a v beznej zatazi sa ventilator nezapve takze ja by som ho tam dnes uz ani nedaval ale mozno v lete ho ocenim ale to uz ukaze prevadzka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Po december 30, 2019 22:23:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Momentalne sa hram s informacnym displejom na N2,v podstate to uz fachci,len tomu dat nejaky slusny kabat.Este preinstalovat na EMMC a bude to tiez super stroj teda nie ze by uz nebol len dufam ze bude este sviznejsia a investicia do EMMC nebola marna.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seas
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 október 2006
Príspevky: 709
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Ut december 31, 2019 22:12:19    Predmet: Odpovedať s citátom

htpc napísal:
Tak nakoniec som poriesil Odroid N2 a soft Coreelec a tu sa chcem podakovat Dustinovi za nasmerovanie.Bezi to svizne,prehra to snad vsetko,obraz na velmi slusnej urovni a zvuk bez vyhrad.Dizajn aspon pre mna katastrofa,navyse som mal obavu s chladenia kedze chladic je orientovany tak ako je ale tu je to naozaj bez problemov.Ulozisko zatial len ext. disk 5TB.Ak to niekoho zaujalo a ma otazky kludne sa pytajte.


Tak já zas koupil ten Beelink GT King. Design pěknej, taky Coreelec+ČSFD scraper, supr ovladač. Vše běhá super.

_________________
DIY Filtr/Volumio-TinkerBoardS/ToppingD50S(2xOPA827)/Heliax/SPA A100/MAGELLAN SPK240/TroelsgravesenClassic
SR8015/Klipsch/Magnat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Št január 02, 2020 13:48:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Bol to aj môj favorit ale ako som sa dostal hlbsie do problematiky tak som usudil ze N2 bude lepsia volba.Rozhodne chladenie je na N2 lepsie.Tu si pozri video GT king https://www.youtube.com/watch?v=pO5ISnzgps4 kde vidiet chladenie a niekde som sa docital ze sa to vie piect pri vysokych teplotach co na zivotnosti neprida.Dalej to bol GPIO konektor a moznost sa hrat napr takto dalej moznost rozsirit pamät,dual boot,podpora viac ako 4Tb uloziska a urcite je toho viac.Ale samozrejme pokial to splnilo tvoje ocakavania tak nic proti tvojmu vyberu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1707

PríspevokZaslal: Št január 02, 2020 14:41:51    Predmet: Odpovedať s citátom

htpc napísal:
Pre upresnenie.Na zapnutie je potrebne na max 3 sekundy skratovat kontakty PWR BTN a GND to iste pre vypnutie.Po skratovani viac ako cca 3 sekundy nastane nutene vypnutie ale bez tejto funkcie sa zaobidem.Ak niekto vie o podobnom module alebo vie nieco podobne vyrobit budem vdacny.


Co som zatial videl rozne riesenia pre bezne PC, tak vacsinou vyzadovali pripojenie k internym USB konektorom a tie museli mat moznost napajania aj po vypnuti PC.

Vyzera to nejako takto:
https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=714&area=en

Maju este aj PCIE verziu.

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Št január 02, 2020 17:37:32    Predmet: Odpovedať s citátom

moses dakujem.O tomto som nevedel,ale s popisu celkom nechapem ako to pracuje.Kedze je to zrejme urcene pre ATX standard,zapinanie bude realizovane prepojenim PS ON a GND pocas zapnutia PC takze to mne nepomôze.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seas
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 október 2006
Príspevky: 709
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Št január 02, 2020 17:56:38    Predmet: Odpovedať s citátom

htpc ten Odroid jsem chtěl taky ale nepřehoupnul jsem se právě přes ten vzhled když to mám v obýváku. GT King jsem precizně provrtal vespod a z boku. Jak je to černý tak je to vidět jen z 5cm a teploty 50 stupnů což je proti RPI4 pecka.

Tak ať nám slouží

_________________
DIY Filtr/Volumio-TinkerBoardS/ToppingD50S(2xOPA827)/Heliax/SPA A100/MAGELLAN SPK240/TroelsgravesenClassic
SR8015/Klipsch/Magnat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Št január 02, 2020 18:12:49    Predmet: Odpovedať s citátom

seas OK.Dizajn je pre mna tiez dôlezite kriterium a tazko som sa s nim zmieril,no inak je to super stroj.Bez uprav sa teplota pri 4K pohybuje okolo 42 °C.Ohladom dizajnu tiez nieco poriesim aj tak potrebujem zakomponovat displej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 410

PríspevokZaslal: Ut august 04, 2020 14:55:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosim o radu.Po pridani noveho disku a nakonfigurovani etc/fstab kde som skusal zadat v polozke option user,users tak aj owner a v pravach je vlastnikom disku stale root takze nejde pridat zlozka ani subor.Navyse po aktualizacii sa stratila polozka po kliknuti pravym action root kde bola moznost pridat priecinok.Tak uz fakt neviem kde je pes zakopany.Za rychlu pomoc vopred dakujem.Operacny system Manjaro.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist