Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Jak zprovoznit klopovy mikrofon pro skype atd

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: St apríl 22, 2020 19:28:59    Predmet: Jak zprovoznit klopovy mikrofon pro skype atd Odpovedať s citátom

zdravím mám tento kvalitní mikrofon.

jako všichni žiju v social distancing a syn 16 let musí mít online výuku.
musí kecat s třídou, a používá lenovo laptop

laptop má blbý mikrofon . chtěl jsem použit Rode, ale ten má kombinovaný jack... kdyz ho zapojim, tak prestanou fungovat reproduktory
muzete poradit nejakou redukci aby se mikforon dal pouzit tak aby neblokoval vystup pro externi repro...kdyz ho zapojim syn neslysi audio vystup diky

https://shop.disk.cz/lavalier-go--rode-/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9872
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St apríl 22, 2020 20:23:24    Predmet: Odpovedať s citátom

tusim minimalne 2 problemy:
1) potrebujes redukciu z kombinovaneho mikrofonneho-sluchadloveho vystupu na mikrofon a sluchadla
2) potrebujes redukciu z TRS mikrofonu na klasicky mikrofon

Ale i tak mozno budes musiet riesit nejake extra sluchadla ci repro, lebo mozno si nepodari vypnut vypinanie zvuku po zasunuti jacku do konektoru.

IMHO jednoduchsie bude pouzit sluchadla od mobilu (tie mavaju integrovany mikrofon), popripade kupit sluchadla s nahlavnym mikrofonom (a jednym kombinovanym jackom) alebo nejaky bluetooth headset.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1692

PríspevokZaslal: St apríl 22, 2020 20:26:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Najlepsie by bolo poslat model notebooku aby sme vedeli, ci vobec ma mic in a ak ma, tak ci nahodu nepouziva TRRS.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II


Naposledy upravil moses dňa St apríl 22, 2020 20:43:11, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: St apríl 22, 2020 20:39:12    Predmet: reply Odpovedať s citátom

mikrofon je tenounky jack jako maji sluchatka do mobilu.

tak to vidim na bod jedna ano, bod dva ne...jeslti TRS je tlusty jack, tak to ja nemam

1) potrebujes redukciu z kombinovaneho mikrofonneho-sluchadloveho vystupu na mikrofon a sluchadla
2) potrebujes redukciu z TRS mikrofonu na klasicky mikrofon
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9872
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St apríl 22, 2020 20:42:36    Predmet: Odpovedať s citátom

minimalne sucasne thinkpady maju kombinovany jack s mikrofonom
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1692

PríspevokZaslal: St apríl 22, 2020 21:07:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, na svojej X230t to mam rovnako.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: St apríl 22, 2020 22:07:42    Predmet: je to vono? Odpovedať s citátom

https://www.alza.cz/roline-4polovy-jack-3-5-m-2x-jack-3-5f-15cm-d341926.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 00:37:18    Predmet: Re: reply Odpovedať s citátom

Tato redukce asi fungovat nebude, protože zapojení je podle OMTP standardu, kdežto u notebooků se používá zapojení CTIA/AHJ:
http://tm3149.blogspot.com/2015/10/phone-connector-audio.html
https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-3-5-mm-jack-in-mobiles-and-laptops

Tato má zapojení CTIA, takže by měla fungovat:
https://www.alza.cz/hama-audio-3-5mm-jack-2x-3-5mm-jack-4pol-d4633103.htm


Otázka ale je, jak je to s napájením. Ten tvůj mikrofon vyžaduje napájení 2.7V:
https://shop.disk.cz/lavalier-go--rode-/

A jak je to napájení řešené, netuším. Nepodařilo se mi zjistit, co je to zmíněné "plug-in napájení". Tvůj mikrofon má třípinový Jack. Pokud je napájení řešeno přes samostatný pin, tak to přes tu redukci asi fungovat nebude. Pokud se používají jen dva piny, tak by to fungovat mělo. Třeba to někdo bude umět objasnit, nebo holt tu redukci koupíš a vyzkoušíš to.


ALEX napísal:
jeslti TRS je tlusty jack, tak to ja nemam

S průměrem jacku to nesouvisí. Jde o počet kontaktů (pólů). TRS je standardní třípólový Jack pro sluchátka, TRRS je čtyřpólový pro sluchátka + mikrofon.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1692

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 05:50:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Inak na tej stranke hned pod tym mikrofonom ponukaju toto:
https://shop.disk.cz/sc4--rode-/

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 07:01:35    Predmet: ad Moses link Odpovedať s citátom

ad MOSES
Inak na tej stranke hned pod tym mikrofonom ponukaju toto:
TO mi asi nepomoze. Zacpe to cely ten konektor...ma to dlhu dostupnost, a nie som si isty ci s tym bude fungovat repro laptopu...
skor tu hračku z Alzy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 07:15:57    Predmet: nj nmozno to aj mam doma:) Odpovedať s citátom

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 07:18:44    Predmet: redukce Odpovedať s citátom

mam asi opacny pohlaví kua
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1692

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 07:26:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyzera to tak Smile
Pohlavie je dobre len namiesto zlucovaca mas rozbocovac.

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 384

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 13:29:18    Predmet: Odpovedať s citátom

kupil som ten zlučovač...funguje aj repro aj mikrofon. Akorat je problem so skype...Test Call nefunguje. Pri pokuse o funkciu Record, microsoft aplikacia, to normalne vytvori zvukovy subor...a vyzera ze je jedno ako prehodim mikrofon a repro...funguje to rovnako...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1692

PríspevokZaslal: Št apríl 23, 2020 13:37:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Este mozno treba nastavit mikrofon v priamo skype.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist