Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Jaké repro? Má význam jít až k FOCAL 1027Be nebo B+W 803D???
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
TomasT
Hifi expert

Založený: 02 február 2007

PríspevokZaslal: Po február 12, 2007 22:19:14    Predmet: Odpovedať s citátom

srovnavat bedny za 60 a za 600 je tak trochu o drzku...Nikdo neveri na zazraky a je jasne co vyhraje.Predem...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert

Založený: 30 október 2006

PríspevokZaslal: Po február 12, 2007 22:24:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Machalik,

pokial myslis tych 600t vazne, co takto trosku rovnejsi suboj?

Ja navrhujem:
2p regaly + sub za cca 150-200t. vs 3p stlpy za cca 150-200t.
Cena by mala zodpovedat nakupnej hodnote, nie aktualnej - trhovej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Machalik
Hifi expert

Založený: 15 január 2007

PríspevokZaslal: Po február 12, 2007 23:07:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady nejde o žádný spravedlivý souboj, tady jde čistě jen o test Merhautových tvrzení, že "kanálové třípásmo", jaké máme tady v Brně, shodou okolností v této cenové relaci, má větší zkreslení než jeho špičková dvoupásmová budka, shodou okolností v té druhé cenové relaci. Každému myslícímu člověku musí být jasné, jaká blbost je si to i jenom myslet, nicméně Merhaut celý dnešek nedělal nic jiného, než že plácal nesmysly o doppleru a tichém poslechu a čistých středech ze středobasu a plácajících velkých membránách s rozkmitem 10 cm apod. Tak jsem mu chtěl dát možnost tyhle svoje blbosti prezentovat naživo na existujícím aparátu.

Mně je samozřejmě jasné, jak by takový test dopadl, a jemu nakonec taky, proto k němu nikdy nedojde. Jen jsem chtěl demonstrovat, jak jednosuše se plácá na fórech, a jak rychle se couvá, když je vyžadován důkaz podporující tohle plácání.
Nakonec si pamatuju, jak před dvěma lety na hifi srazu u Máchova jezera jsme měli prastaré rozbité Revox Symbol B s přefázovanými basáky a neoriginálními pasivními rezonátory. Prehistorické špatné třípásmo par excelence s basostředovou děličkou na 730 Hz. A stejně to hrálo dobře, mnozí sluchaři se z toho rozpadli.
Merhaut tam s sebou měl v kabeli špičková Dynaudia Contour 1.3 Mk II a mohl to tehdy všem ukázat, jak ten zvuk z toho třípásma je zoufalej, ale z nějakýho důvodu je nakonec radši ani nevybalil. Proč, to se můžeme dnes jen dohadovat. Pravděpodobně by ty velký bedny dostaly takovou sodu, že nás toho ponížení chtěl ušetřit :)

Jinak dvoupásma za 150 000 se subem za 100 000 jsme slyšeli ani ne před měsícem a tudy cesta nevede, aspoň ne v porovnání s velkou bednou. Ne nadarmo každá solidní firma končí svou produktovou nabídku nějakým obřím monstrem, nikoli malou budečkou a subwooferem. Ale to je už opravdu velmi off topic a navíc to už stokrát všude zaznělo.
Návrat hore
vivi
Hifi expert

Založený: 30 október 2006

PríspevokZaslal: Po február 12, 2007 23:36:54    Predmet: Odpovedať s citátom

mozes hodit do placu o ake 2p bednicky sa jednalo? (za tych 150t)

Pokial som v obraze, tak nejake Focal Micro Utopia Beryllium, co je nepisana referencia v 2p. bedniach stoji cca 130t, dalej su tam Dynaudio Confidence s podobnou cenou, popripade BW 805, tie su najlacnejsie zo spominanych.

To som vymenoval len tu "marketingovu komerciu" a ich najvyssie modely, ktoru mas tak rad Smile

Treba ale suhlasit v jednom, pokial by si chcel referencne 3 (popripade viac) pasmo od tychto znaciek, zaplatis minimalne 2 (alebo 3, 4, ....) x tolko.

A asi to nie je len tak.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Pavel_P
Hifista

Založený: 07 február 2007

PríspevokZaslal: Po február 12, 2007 23:49:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to bych tisíckrát raději utíkal za Matrixem a za 150 od něj koupil B&W M800. Nebo Titany od Syčáka, který dává ani nevím za kolik...
Návrat hore
Machalik
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut február 13, 2007 00:37:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Byly to Dynaudio Confidence. Celkem dost příjemná malá bednička s překvapivým spodkem, relativně velikým zvukem a neseroucí barvou. Kdyby stála 30, bylo by to téma. Ovšem za 150, to teda pardon, za to se dá koupit Titan v aktivu. A nutno říct, že sub Velodyne DD 15 hrál nejlíp, když byl vypnutej, jinak měl pořád člověk pocity jak při potápění - zaléhající uši, tlak - velmi nepříjemné.
Návrat hore
merhaut
Hifi expert

Založený: 12 október 2006

PríspevokZaslal: Ut február 13, 2007 00:57:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Machaldo a co takhle dvoupásma za 600t ? To v Brně ani nemáte ... nejlepší zvuk mého typu, jaký jsem kdy v klidu slyšel ... rozhodně bych ale k majiteli brněnskou dekl tlupu nepustil Smile

P.S. "Kanálové třípásmo" je třípásmo s basákem jako dekl od kanálu a ne jako nějaké odpadní třípásmo Smile
P.S.2 Na Mácháč jsem vzal své budky 1.1 a cd player, že si je vyzkouším v chatce s ABčkem od Macury a ne že s nima budu zvučit hlučící bar ... ty jsi vážně trdlo Smile
P.S.3 je spousta firem, kde top modely jsou de facto 2-3.pásma položená na subu Smile že to nevíš, tvoje mínus ...
P.S.4 a z čeho jste byli kdy nejvíc v Brně odvázaní ? Z PA dvoupásma posazeném na subu ... a co byl podle tebe nej zvuk, co jsi kdy slyšel? Šrollovo dvoupásmo ... tak už nech plácání, kup si PA+SUB anebo Šrolla a vitaj do klubu dospělého hifi ...

Naposledy upravil merhaut dňa Ut február 13, 2007 01:06:26, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Pavel_P
Hifista

Založený: 07 február 2007

PríspevokZaslal: Ut február 13, 2007 01:04:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Revoxy tam v baru s ABčkem zvučely vcelku v pohodě Surprised)
Návrat hore
Machalik
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut február 13, 2007 01:08:23    Predmet: Odpovedať s citátom

To nevím, jestli máme, rozhodně o nich nevíme.

Kdysi jsem si byl v Jihlavě poslechnout druhé nejvyšší Magnepany, tuším model 3.6. Celkem impozantní. Ne úplně tak dle mého gusta, k některým věcem bych měl výhrady (především třepotavý hučící plácavý nekonkrétní bas), ale velikost zvuku byla správná, barvy relativně také, v podstatě hodně zajímavá bedna. Pravděpodobně máš na mysli něco takovýho.

Kdybys místo těch keců o tlupách a rotách radši nahodil kontakty na tyhle lidi, co mají doma zajímavý věci a nemají si o nich s kým popovídat, tak bys udělal službu nám i jim - lidi se zájmem o opravdový hifi je potřeba sdružovat, ne separovat. Ale možná ti dělá dobře to pomyšlení, že teď držíš v rukou moc nepustit tu brněnskou kanálovou tlupu ke svým kamarádům ze Zlína. Tak se třeba zblázni. Whatever turns you on.
Návrat hore
merhaut
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut február 13, 2007 01:18:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Hoši z BK, já nemůžu za to, že se v tom tak plácáte: jeden týden Shany, druhý týden deklové Titany, Matrixy, třetí týden PA 2.pásma+sub, čtvrtý týden 2.pásma Šrolla s pidibasákama, pátý týden almara od Fišera mezitím Revoxy ... a furt v každém okamžiku je to ta nejlepší volba na světě ...

Jste už akorát s tímhle přístupem a'la "my mistři světa versus vy všichni debilové světa" k smíchu a i proto kontakty na mé kámoše velkoobjemáře nedostanete Smile howgh.

P.S. s Jirkou Englišem - jemuž jsme rozesrali vlákno - se domlouvám per osobní poštu ... ten uslyší, co bude chtít ...
Návrat hore
Machalik
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut február 13, 2007 01:36:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Když se bavíš se mnou, tak se bav se mnou, nemusíš mě oslovovat množným číslem, já ti taky neříkám "vy všichni mameluci s ptačíma budkama za šedesát hadrů".

A cokoli, je to tvůj boj, nech si to. Aspoň je vidět, kam v případě lidí jako seš ty vede snažení typu BP - vůbec nikam. Akorát produkuješ kilobajty keců.
Kéž máš s Jirkou úspěch, třeba se mu to zalíbí, ty mu to prodáš a pak si budeš moct konečně koupit něco slušnýho.
Návrat hore
merhaut
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut február 13, 2007 02:15:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Já, na rozdíl od tebe, nic neprodávám, ani tento, ani minulý, ani příští týden ... já jsem - opět na rozdíl od tebe - dlouhodobě spokojen a nefrustrován tím, co mám Smile
Návrat hore
Audio
Hifi obsluha

Založený: 26 september 2007

PríspevokZaslal: Ut február 12, 2008 15:28:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Machalik napísal:
Ach jo, já tak těžce nesu každej další případ člověka, kterej věnuje několik měsíců času vydělávání peněz, ale pak ho ani nenapadne strávit aspoň pár dní nebo týdnům studiu oboru, do kterýho hodlá ty peníze strčit...

Tohle už je legendární příběh. Měli jsme tady v Brně kamaráda. Ten též velice toužil po B&W Nautilus 803, přičemž doma měl různý věci. Nakonec si je koupil, za nekřesťanský peníze. Pak si jinej jeho kamarád koupil prastarý Revox Symbol B, bednu za desetinu částky, co stály Nautily. Do týdne kamarád Nautily prodal a pořídil si Revox Symbol B Mk II. Od té doby je spokojenej a už nemění, nekupuje, pouze poslouchá. Hraje mu to velice dobře.

Přece Nautily 803 nebo ty Electry stojí strašnou spoustu peněz. Za tyhle peníze se toho dá sehnat tolik! Jirko, nekupuj zatím tyhle drahý krámy a podívej se, co se dá sehnat lepšího za menší peníze. Jsou toho mraky. Obě značky B&W a Focal jsou v současné době ohromně vyhnaný nahoru marketingem. Zkuv je ovšem špatnej, rozhodně u těchto nízkých modelů. Za ty peníze si lze dovolit úplně jinou třídu reprosoustav. Stačí se jen přestat omezovat na nabídku studií a podřadných časopisů a zalovit ve vodách trhu s ojetými komponenty. Najednou se otevře celé spektrum výrobků, které, leč nepoškozené, se prodávají za zlomky své původní ceny. Takto se dá za 50 tisíc koupit bedna, co nová stála 200 tisíc. Jen proto, že už není na pultech.

Nevím, co dávali na Primě, ale ta reklama je vražedná věc. Tolik zoufalých hifistů, kteří pak ty svoje věci zase prodávají a tratí na tom spousty peněz.

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=2346&highlight=
http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=hifi_inzerce
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat hore
Machalik
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut február 12, 2008 17:55:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud jsi ten záchvat přežil, tak pro tebe jistě nebude překvapením, že tento člověk si po asi čtyřech letetech s Revoxy pořídil ještě lepší reprosoustavy a tudíž Revoxy prodává. Třeba by se zde našel nějaký zoufalý majitel Nautilů 803, který by je koupil.

Zakládat kvůli tomu novýho uživatele ale nebylo třeba, mohl ses vyřehtat pod svým vlastním nickem.

Musela to ale být křeč. Doporučuju studenou sprchu a vydýchat.
Návrat hore
Roman St
Hifi expert

Založený: 03 marec 2007

PríspevokZaslal: Ut február 12, 2008 20:16:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Skromná otázka. Jaké soustavy jsou lepší než Revox či 803 a nejsou přitom drahé ?
Návrat hore
Jenda1
Hifi obsluha

Založený: 24 november 2007

PríspevokZaslal: Ut február 12, 2008 22:31:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Wilson Benesch Discovery
Very Happy
Jsou hudba,nic víc,nic míň,po dvaceti letech první opravdová hudba
Návrat hore
Frantrax
Tetřev hlušec

Založený: 28 január 2007

PríspevokZaslal: Ut február 12, 2008 22:40:13    Predmet: Odpovedať s citátom

A kde to má basák?
Roman St
Hifi expert

PríspevokZaslal: Ut február 12, 2008 22:59:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Basák není no (38Hz - 30kHz / 6dB), ale jinak je to špičková volba.
Zrovna teď je někdo z Brna prodává.
Návrat hore
Coques
Hifista - zaslúžilec

Založený: 24 október 2006

PríspevokZaslal: Ut február 12, 2008 23:40:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak drahá bedňa basák už asi nepotrebuje Laughing
Návrat hore
Machalik
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 13, 2008 13:30:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Roman St: Nevím, čemu říkáš nedrahé, ale dvoje špičkový reprosoustavy, asi oboje lepší než Revox a stoprocentně lepší než 803, jsem teď prodával v inzerci. Jestli ale hledáš skvělej zvuk za dvacku, tak to budeš mít těžký.
Návrat hore
Timerobber
Banned

Založený: 21 jún 2007

PríspevokZaslal: St február 13, 2008 13:45:03    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil Timerobber dňa So marec 28, 2009 19:09:54, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Machalik
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 13, 2008 14:18:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Zrovna teď zeď hlavou neprorážím, spíš jsem slušně odpověděl na dotaz.
O držce mi něco říkej :)
Návrat hore
Roman St
Hifi expert

PríspevokZaslal: St február 13, 2008 19:03:54    Predmet: Odpovedať s citátom

O dvacce nikdo nehovořil, jenom ty. Revoxy byly za padesát, 803 kapku dražší, myslel jsem tedy něco mezi.
Mimochodem dvacku mě stály na mejch bednách jenom konektory.
Návrat hore
Frantrax
Tetřev hlušec

Založený: 28 január 2007

PríspevokZaslal: St február 13, 2008 20:08:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Oba ste držky Smile
dhfool
Hifi expert

Založený: 26 december 2006

PríspevokZaslal: St február 13, 2008 20:23:48    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
dvacku mě stály na mejch bednách jenom konektory

...a o jaké bedny jde?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Timerobber
Banned

PríspevokZaslal: Št február 14, 2008 10:57:42    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil Timerobber dňa So marec 28, 2009 19:10:23, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Machalik
Hifi expert

PríspevokZaslal: Št február 14, 2008 13:16:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Roman St: Nechápu tvůj dotaz. Nautilus 803 nejsou o trošku dražší než za 50 tisíc. Jestli hledáš doporučení na konkrétní bednu za konkrétní částku, tak dej do placu tu částku a já ti můžu ze zkušenosti říct, co se za ty peníze dá koupit dobrýho (dle mě).
Návrat hore
Roman St
Hifi expert

PríspevokZaslal: Št február 14, 2008 23:16:58    Predmet: Odpovedať s citátom

dhfool napísal:
citácia:
dvacku mě stály na mejch bednách jenom konektory

...a o jaké bedny jde?

Konektory a kabely k bednám jsem volil s ohledem na minimalizaci vf a podobného rušení, tedy profesionální Spinner (koaxiální) konektory (16mm koax), to vše pro třípásmový aktiv, tedy šest koaxů a dvanáct koncovek s protikusy za ještě trošku víc, než jsem uvedl. Bedny vlastní Accuton, Accuton, Visaton.
Návrat hore
Timerobber
Banned

PríspevokZaslal: Pi február 15, 2008 11:48:23    Predmet: Odpovedať s citátom

--

Naposledy upravil Timerobber dňa So marec 28, 2009 19:26:00, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
dhfool
Hifi expert

Založený: 26 december 2006

PríspevokZaslal: Pi február 15, 2008 20:44:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Timebombber
Nic se nemá podceňovat...neznáš opasak+kšandy Laughing

RomanSt
To zní dobře...A že uhádnu co to je za koax Wink [/code]
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Prejdi na: