Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

DPA380 osazení RENESAS?

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1802

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 15:57:22    Predmet: DPA380 osazení RENESAS? Odpovedať s citátom

Jak se stavíte k tomu,osadit třistaosumdesátku laterárnímy renesasy 2SJ162/2SK1058 ??
Mistře?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Haxna
Hifista


Založený: 23 november 2006
Príspevky: 102

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 17:17:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Nerozebíralo se tu už použití těchto, nebo podobných tranzistorů s ne zrovna vhodným spojením chladící plochy se source, což pak tvoří proti chladiči poměrně velkou nežádoucí kapacitu? I když to by se asi nechalo pořešit keramickými podložkami. Confused
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1802

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 17:25:53    Predmet: Odpovedať s citátom

To jako fakt? Těch pár piko může vadit?? Teď jsem to vyzkoušel změřit a je to asi 100p.....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 17:54:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to v desítkách pF na tranzistor, záleží na izolační podložce.
Ale laterály mají jiné otevírací napětí, aby fungovala ekorekce, tak se to musí udělat ve stylu DPA330.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 18:13:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Musí se upravit dělič z budičů do G latelárů.
Ta kapacita chladící plochy je opravdu problém........
Nejlépe použít podložky:
jAl2 O3 - keramika (z oxidu hlinitého) nejlépe 3mm silné případně 1,5mm.
Viz také PGP kde je použita také korekce chyby viz:
http://www.synaesthesia.ca/OP-stage.html
je tam o tom zajímavé čtení.

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 18:16:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlavne je to uplne zbytecne, irf-ka kdyz se to s nema umi dokazou zahrat hoooodne dobre a vubec nezalezi na tom jestli irf nebo neco jineho. Neni mozne ani rozeznat 330 a 380 pokud maji stejne podminky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19703

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 18:32:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Jsem pro laterály. Mám dost dobré důvody, nicméně nemám zájem o hádky.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Haxna
Hifista


Založený: 23 november 2006
Príspevky: 102

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 19:49:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Protože tu mám nedodělanej pětikanál DPA380 bez IRF, blbě se zeptám: je to jen experimentování, nebo IRF od Vishay stojí za "starou bačkoru", tak se řeší náhrada? Pokud je to experiment, stejně se zeptám - jsou dnešní Vishay IRF rovnocenné starým od International Rectifier?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
roberto
Hifi expert


Založený: 03 marec 2007
Príspevky: 2431
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 20:31:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Vishay převzal od IR výrobu a chodí to s nimi..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Xhibit
Hifista


Založený: 20 február 2007
Príspevky: 178
Bydlisko: Bystřice pod Hostýnem

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 20:51:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Hraju na DPA s Vishay na konci už nějaký ten měsíc a naprosto v pohodě. A že mu někdy dávám pokouřit.. Smile. I když je fakt že do 6ohm, ale mám tam zas 400W toroidy a v každém kanálu kapacitu blížící se 50.000uF složenou z 8 kondů. Páru to to teda má, nebál bych se těch trandů.
Použít zde laterály s úpravami celeho zesíku mi přijde zbytečné..

_________________
DAC1 USB Customworks - Dispre 2 JFET - 2xDPA380 bi-amp - JBL TI500
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: St september 07, 2011 20:53:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Ve svych mam vishay a zadny problem neni. pak mam jeden kanal kde jsou N-ka a zadny problem tam neni taky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1802

PríspevokZaslal: Ut november 08, 2011 13:19:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Hoši a co klasický 2SJ200 / 2SK1529 ??? Nějaké poznatky v třistaosumdesátce?? Nebo i obecně??
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19703

PríspevokZaslal: Ut november 08, 2011 13:34:05    Predmet: Odpovedať s citátom

2SK1530/2SJ201 určitě výborný nápad, bude potřeba sáhnout do nastavení kl. proudu a korekce chyby.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1802

PríspevokZaslal: Ut november 08, 2011 13:36:45    Predmet: Odpovedať s citátom

201/1530 mi tam ale nevleze.......hranoly jsou moc úzký......ale 200/1529 by mělo být v podstatě to samý,ne? Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut november 08, 2011 14:15:14    Predmet: Odpovedať s citátom

200/1530 je to samý v jiném futrálu.
Co se týče vlastností, je to tak mezi kozy, mezi těma laterálama a spínacíma Mosfetama a nepochybuji, že by to Pavel Dudek použil, kdyby to před 20. léty bylo slušně k mání Very Happy

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1802

PríspevokZaslal: Št november 10, 2011 07:57:51    Predmet: Odpovedať s citátom

OK. Tak přikupime.Smile A vyzkúšame Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist