Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Problém s brumom v repro pri poruche napájacieho zdroja STB
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 09:48:31    Predmet: Problém s brumom v repro pri poruche napájacieho zdroja STB Odpovedať s citátom

Po výmene zosilňovača (Denon PMA-980R nahradený BVaudio PA300SE) mám po cca 1-2 týždňoch problém s počuteľným brumom, ktorý mení intenzitu v cca 10-20dB rozsahu, v intervale cca 10-30s a je nezávislý od nastavenia vstupnej citlivosti. Prvý týždeň-dva som si ho buď neuvedomil, bol slabší alebo nebol. Na pôvodnom 980R bol brum nepočuteľný, pri meraní cca -80 až -90dB na 50Hz, úroveň vyšších harmonických pozvolne klesala. Tento nový počuteľný vyzerá, že má maximum na 150Hz príp. vyššie, ale nemeral som.

Po prečítaní vlákien venujúcich sa brumu, je asi hlavným dôvodom, že PA300SE je v 1.triede a 980R bol v 2. triede a v zostave mám pripojené aj PC, ktoré je prepojené s AVR (ktoré je využívané ako prepínač, DAC a predzosilňovač) cez LAN aj HDMI, takže vznikajú asi galvanicky prepojené zemné slučky cez prepojenie káblom RCA-XLR medzi AVR a PA300SE.

Na základe informácií z fóra je viac možností ako brum odstrániť, či znížiť, ale žiadna mi moc nevyhovuje:

1. odpojiť PC od zostavy a ísť cez wifi (chýbalo by mi HDMI pripojenie)

2. Napájať PA300SE cez oddelovacie trafo, ale to by asi nebolo bezpečné

3. neviem, či je možné oddeliť aj XLR vstup cez audiotrafá a neviem, či by to neznížilo kvalitu

Viete mi poradiť ďalší spôsob alebo v 3. možnosti navrhnúť, ako to zapojiť?


Link na vyriešenie na 5. strane.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Ne október 18, 2015 12:57:36, celkom upravené 4 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9773
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 10:01:21    Predmet: Odpovedať s citátom

ak este nemas, skus zapojit pocitac i zosilnovac do jednej zasuvky/predlzovacky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 10:53:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Možností je víc:

1) oddělovací trafo do napájení PA300, vyrábí např. Tronic
http://www.trafo.cz/cms/index.php
ale určitě i další výrobci. Nebezpečné to nebude.

2) signálové trafo mezi PC a BVa, mívá nároky na budicí obvod a zanese určité zkreslení na nízkých kmitočtech.

3) důsledně vyřešené symetrické propojení jak na straně zdroje signálu, tak zesilovače. Bohužel i malá odchylka od symetrie, ev. nevyřešení pinu 1 nějaký brum zanechá.

Nejjednodušší bude (1)

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 11:02:46    Predmet: Odpovedať s citátom

K tej prvej možnosti:

Ak je PC galvanicky prepojené s ostatnými komponentami a zosilovač je cez oddelovacie trafo a dotknem sa AVR a zosilovača súčasne a vovnútri prijde k závade, naozaj to nie je nebezpečné?
Sa mi zdalo, že som niekde čítal, že bud musia byť všetky komponenty cez oddelovacie alebo žiadne, že miešať sa to nemá. Ale istý si nie som?

Edit:

Je možné, že to sa týkalo viacerých zariadení 1. triedy, ak sú ostatné v 2. triede, asi by to mohlo byť.

Vyhovovalo by takéto http://www.diametral.cz/ac-dc-zdroje/oddelovaci-transformatory/oddelovaci-transformator-ot230030-230v/230v/30a.html zariadenie?

Kam býva zapojený vovnútri kolík na výstupnom konektore?

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa St september 30, 2015 11:28:35, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 11:11:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Sice se to míchat nemá, ale k "nějaké chybě" (nejlépe k nějaké silně nepravděpodobné) může dojít i při důsledném použití třídy I a chyba může skončit smrťákem. Vznikne z toho zase bezbřehá a zbytečná debata. Já osobně bych tam dal ten oddělovák a bude po brumu.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 11:31:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi som doplnil predchádzajúci príspevok súčasne s odpovedou,
tak ak je možné odpovedať aj na posledné otázky?

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 11:41:59    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
ak este nemas, skus zapojit pocitac i zosilnovac do jednej zasuvky/predlzovacky


PC je od ostatných komponentov asi 3,5m vzdialené. V minulosti som ťahal kvôli tomu predlžovačku z jednoho miesta, aby bolo všetko z jednej zásuvky, ale odvtedy toho dosť pribudlo, tak to ešte preverím, príp. nanovo zabezpečím. Ono je to ešte komplikované sj satelitnými a káblovými settopboxami, ktoré sú tiež cez HDMI pripojené na AVR, ale v anténnych prívodoch mám galvanické oddelovače, tak v tom to snáď nebude.

Úplne v najhoršom sa môžem zatiaľ vrátiť k predchádzajúcej konfigurácii, ale to by som nerád.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9773
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 12:19:51    Predmet: Odpovedať s citátom

jaj, ty mas PC pripojene cez Ethernet kabel s receiverom... to uz je galvanicky oddelene, a teda spolocna zasuvka pravdepodobne nepomoze :|
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 12:21:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi by bolo rozumné postupovať systematicky a začať "od konca". Najprv samotný koniec (pri vypnutom konci, odpojenom od siete aj zdroja signálu najprv zmerať odpor medzi pinom 1 na XLR a kostrou/krabicou pre obidva kanály), potom pripojiť AVR, potom PC (stále všetko napájané z jedného "psa"), atď. , zistiť kedy sa brum objaví/zmizne. Preveriť (meraním!) galvanickú izoláciu od káblových rozvodov, nespoliehať sa na oddelovač a "..tak snáď to bude.."! Overiť stav sieťového rozvodu (kontakty v zásuvkách a na svorkovniciach..). Po nejakých predbežných výsledkoch sa dá postupovať ďalej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 12:54:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem za postup. Ako kontakt pre krabicu je aké miesto najvhodnejšie? Môže byť aj kolík na napájacom konektore?
Mali by byť pri tom meraní odporu odpojené aj reprá alebo nemusia?

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 13:04:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Môže to byť "kolík" na sieťovom prívode, alebo nejaká skrutka na kryte krabice. Najlepšie merať len "holý" zosilňovač, od všetkého odpojený.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St september 30, 2015 19:58:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže odpory pinu 1 XLR voči skrutke aj kolíku som odmeral (sú zhodné):

ľavý kanál má 12,0 - 12,1 Ohmu

pravý kanál má 10,5 - 10,6 Ohmu

Odpor bol rovnaký pri odpojených aj pripojených reprosústavách.

Je to tak v poriadku?

Kedže k zariadeniam mám dosť ťažký prístup, ďalšie zisťovania asi až ďalší víkend.

Ešte jeden poznatok: Pri hlasitosti na AVR v rozsahu -10 až -80dB je brum rovnaký, pri mute brum zmizol (asi sa vtedy skratuje pre-out výstup?)

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 05:54:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Zmerané odpory sú v poriadku (+ -), ale toto
citácia:
Pri hlasitosti na AVR v rozsahu -10 až -80dB je brum rovnaký, pri mute brum zmizol (asi sa vtedy skratuje pre-out výstup?)

jednoznačne hovorí, že brum je v signále z AVR, do konca sa dostane ako užitočný signál. Ak sa "zamutuje" AVR, zrejme sa skratuje alebo odpojí preout výstup.. Ale rozhodne ten brum nejde po zemi, je to v signále z AVR.
Ak je spojený len AVR a koniec, je to rovnaké? Ak je to takto ticho, zistiť pripojenie ktorého komponentu to spôsobí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 06:13:33    Predmet: Odpovedať s citátom

No nejaký súvis so zemou tam predpokladám, keďže s Denonom v 2. triede to počuteľne nebrumelo. Keď sa dostanem dozadu za stolík, vyskúšam. Podozrievam buď LAN alebo HDMI pripojenie z PC. A cez RCA->XLR kábel sa to z AVR dostane na druhú zem v PA300SE a vtedy AVR začne brumieť. Kedže HDMI sa nechcem vzdať, asi budem musieť naozaj použiť oddelovacie trafo na PA300SE, ako navrhoval PMA. Vedeli by ste doporučiť nejaké vhodnejšie ako som uviedol hore? Samozrejme, zatiaľ je to len teoreticky, uvidíme, či sa potvrdia predpoklady.

Edit: Ešte Odar mi spomínal, že oddelovacie trafo môže mať negatívny vplyv na basoch, že niekto má z toho dôvodu zosilovač pre basy radšej napájaný priamo a len ostatné komponenty cez oddelovacie trafo.

Je nejaká možnosť ako galvanicky oddeliť HDMI prepojenie?

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Št október 01, 2015 06:23:58, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 06:20:48    Predmet: Odpovedať s citátom

S tym HDMI nie si mozno daleko od pravdy.
V minulosti som mal "hifi" v obyvacke. Ako primarny zdroj zvuku som mal nettop ktory bol spojeny s HDMI k LCD.
V druhom HDMI toho istého LCD som mal zapojeny Dreambox (satelitny prijimac).
Tiez som mal istu dobu problem s vyraznym brumom. A to az dovtedy kym som omylom neodpojil HDMI kabel prave druhého zariadenia,teda satelitu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 06:27:44    Predmet: Odpovedať s citátom

No ja to mám veľmi podobne, mám obsadených všetkých 5 HDMI vstupov a to mi ešte jeden chýba (predchadzajúce AVR Onkyo malo 6 alebo 7 vstupov). A tiež používam aj Dreambox. Len problém je, že žiadneho HDMI vstupu by som sa nechcel vzdať. A riešiť to odpájaním nie je moc prívetivé Sad

Pre ilustráciu v tomto príspevku http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=20160&postdays=0&postorder=asc&start=128 som uviedol, ako to mám zapojené (odvtedy sa vymenil len koncový zosilňovač)

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 07:04:53    Predmet: Odpovedať s citátom

mrba napísal:


Edit: Ešte Odar mi spomínal, že oddelovacie trafo môže mať negatívny vplyv na basoch, že niekto má z toho dôvodu zosilovač pre basy radšej napájaný priamo a len ostatné komponenty cez oddelovacie trafo.

Je nejaká možnosť ako galvanicky oddeliť HDMI prepojenie?


1) oddělovací trafo určitě "nezhorší basy", pokud bude dostatečně výkonově dimenzované. Nedělal něco bubuxin?

2) pořád existuje možnost dát signálové trafo před vstup PA300.

3) jako první pokus by se možná dalo zkusit napájet PA300 přes pouze 2-vodičovou síťovou šňůru, jestli brum zmizí.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1455
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:24:40    Predmet: Odpovedať s citátom

mrba napísal:
A tiež používam aj Dreambox.

No ak je tu podobnost tak preco neskusit ten Dreambox ako prvy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:33:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Tie pokusy sú zbytočné a dosť drahé, signálové zeme v PA300 sú s ochranným vodičom (krabicou) spojené cez 10R odpory (každý kanál je vlastne v triede II. úplne izolovaný , pripojený samostatne cez 10R na krabicu) takže prípadné zemné prúdy sú výrazne limitované týmito odpormi. Ak to vyvolá brum úbytkom na odpore signálovej zeme vnútri AVR alebo niekde pred ním, tak je niečo veľmi špatne, nejaký prechodový odpor, zoxidovaný konektor a podobne. Bez systematického postupu (postupne pripájať k AVR zariadenia a zistiť, kedy sa brum objaví) to nikam nevedie. Brumí aj samostatný AVR spojený iba s koncom, keď k AVR nie je nič pripojené?
Bolo by dobré odpojiť PA300 (zrušiť "uzemnenie" celej pospájanej zostavy) a zmerať striedavé napätie medzi zemou preout výstupu z AVR a ochranným vodičom v zásuvke. Potom tam zaradiť napr. 100R odpor a zmerať napätie na tomto odpore (zistiť aké prúdy tam tečú cez kapacity zdrojov alebo odniekaľ z neoddelenej zeme káblového rozvodu, potom to bude dosť "tvrdé"..). Postupne otáčať v zásuvke sieťové prívody dvojvodičovo pripojených zariadení tak, aby sa toto napätie (zemné prúdy) minimalizovalo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:49:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud je tam zemní smyčka 2 zařízení ve třídě I a nepoužívají se důsledně symetrické I/O (správně provedené), tak to bude brumět i při zemním proudu omezeném odporem 10R, proud po signálové zemi je pořád velký. Propojení 2 komponentů ve třídě I je vždy nešťastné řešení, pokud není použito kvalitní symetrické propojení. Z toho důvodu je vhodnější mít komerční koncové zesilovače ve třídě II.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:51:07    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Pokud je tam zemní smyčka 2 zařízení ve třídě I

Podľa popisu tam nič iné v triede I. nie je, takže niečo je špatne. Jediné zemné prúdy môžu tiecť cez kapacity zdrojov.


Naposledy upravil BV dňa Št október 01, 2015 08:55:58, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:53:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Žiaľ PC je v triede I. Sad
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R


Naposledy upravil mrba dňa Št október 01, 2015 08:54:25, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:53:18    Predmet: Odpovedať s citátom

PC?
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:54:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Alebo sa mýlim?

V prvom príspevku som písal, že z PC ide do AVR HDMI kábel aj RJ45 lan.

_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:56:52    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
ty mas PC pripojene cez Ethernet kabel s receiverom... to uz je galvanicky oddelene
???
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:58:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Naozaj je RJ45 galvanicky oddelený od zeme PC? to som nevedel. Ale aj tak je tam ten HDMI.
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19698

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:58:20    Predmet: Odpovedať s citátom

PC - psali jsme s mrbou současně. Ano, PC ve třídě I jsem myslel.
S PC bývají problémy. Já hraju z PC ve vedlejší místnosti a to mě vyškolilo na propojení. Řešení mám 2:

1) karta se symetrickým výstupem + preamp viz vlákno "symetrika".
2) karta s nesymetrickým výstupem, signálové symetrizační trafo s výstupem na XLR piny 2 a 3, symetrický vstup preampu kde je pin 1 na krabici a PE.

_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mrba
Hifi expert


Založený: 09 máj 2014
Príspevky: 1017
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 08:59:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten LAN by som v najhoršom vyriešil cez WiFi, ale to HDMI zatiaľ nepoznám negalvanické riešenie Sad
_________________
Synology DS112j,Tidal->PC/W10/foobar2000[sox(384),convolver-FIR(REW)]/PCI-E USB3.0->
->(NA Sunrise)[CW DAC1USB (+ALPS+DO)->BVaudio PA300SE]->FOCAL ARIA 906->REL T/5i+Velodyne SPL-800R+CHT-8R
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9773
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 09:30:41    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
citácia:
ty mas PC pripojene cez Ethernet kabel s receiverom... to uz je galvanicky oddelene
???


citácia:
The correct answer is because the ethernet specification requires it.


Viac na https://electronics.stackexchange.com/questions/27756/why-are-ethernet-rj45-sockets-magnetically-coupled
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5163
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št október 01, 2015 09:40:08    Predmet: Odpovedať s citátom

miero
Nespochybňujem to tvrdenie.. Len som tým chcel povedať, že PC by teda malo byť izolované od AVR, takže žiadne zemné slučky by nemali existovať. To druhé, neizolované prepojenie je problém.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalšia
Strana 1 z 8

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist