Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Dispre 2 (původní verze s bipolárními tranzistory na vstupu)
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 52, 53, 54  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Predzosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: Po august 11, 2008 21:29:15    Predmet: Odpovedať s citátom

tom napísal:
Uvidíme jak si povede v přímém porovnání s GTH-1.


To mě zajímá Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 09:22:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Sluchátka a další

K dotazu v e-mailu: sluchátka můžete připojit přímo na výstupní svorkovnici. Sluchátka by měla mít odpor od 100 ohm nahoru. Je možné experimentovat se sériovým odporem 120 ohm, ale není nutné jej používat.

Schéma a BOM jsem dodával jen k neosazeným deskám. Osazené moduly jsem všechny kontroloval a měřil. Všechny mají kontrolní "nálepku", kromě 2ks, kde zákazníci nechtěli potenciometr. I ty jsou samozřejmě změřené, ale jelikož jde o nestandard, nedostaly kontrolní nálepku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 09:29:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Doplněk - modul zvládne i 50 ohm, jak je napsáno v průvodním listu. Použití sériového odporu zvažte podle poslechu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
tom
Hifista


Založený: 17 jún 2007
Príspevky: 100

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 10:37:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano s Akg701 (62ohm) bez problémů, jen pozor při přidávání volume- hrozí
utržení hlavy Frightened
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 12:02:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to správná připomínka, jelikož tento (před)zesilovač dává do 50 ohm více, než 1W.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1906
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 12:35:06    Predmet: Odpovedať s citátom

predvcerom som skusal dispre spolu s 222 - zatial provizorne predratovane bez krabic ..
nemal som uplne tiche pozadie - nebolo to dobre uzemnene a odrusene, co sa vyriesi osadenim do krabice, napriek tomu to hra nenormalne dobre - ja som predtym hral na nad 320bee - toto je ale uplne ina liga ..

este by som chcel nejako poriesit inpuit selector

pri vypinani ma zarazila jedna vec - omylom som vypol prvy predzosak - z reprakov isiel dost neprijemny zuk a basaky isli vyletiet z boxov .. je pravidlom VZDY vypinat koncak prvy, alebo je to iba specifikum tejto konstrukcie ? mozem pri takomto zaobchadzani poslat repraky na vecny odpocinok ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 12:40:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Na desce není relé, takže je nutné zapnout koncák jako poslední a vypínat jako první. PetrKp toto pro Dispre 2 řešil v přepínacích modulech, s řešením počítal i PD ve svém uvažovaném zdroji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 12:45:15    Predmet: Odpovedať s citátom

ferenc napísal:
predvcerom som skusal dispre spolu s 222 - nemal som uplne tiche pozadie


Zkontrolujte ve vst. modulu DPA toto (červeně), původně tam byla chybka - chyběla zem, a SE vstup měl tím pádem hlučnější pozadí. Musí to být uzemněné (na sig. zem).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Guru
Hifista


Založený: 22 apríl 2007
Príspevky: 244
Bydlisko: B.B.

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 19:38:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som to tušil, že to ešte nikto poriadne neodskúšal Laughing
Ja už hrám 2 týždne cez 222 a bez toho uzemnenia mi to teda dosť bručalo, po uzemnení to šlape perfektne. Len som nemal odvahu to sem písať.
V návode som to nenašiel spomenuté.

_________________
Kutil domáci
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tom
Hifista


Založený: 17 jún 2007
Príspevky: 100

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 19:54:47    Predmet: Odpovedať s citátom

[quote="Guru"]Ja som to tušil, že to ešte nikto poriadne neodzkúšal Laughing

ale zkoušel s DPA 220 to jede jak víno Laughing
jenže i s GTH-1 ách jó Cheers
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 22:12:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Guru napísal:
Len som nemal odvahu to sem písať.
V návode som to nenašiel spomenuté.


Prosil jsem Pavla, aby to všem napsal, "objevilo" se to počátkem června při naší komunikaci ohledně propojení komponent - všichni si to opravte, jelikož jinak jde o kiks.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6931

PríspevokZaslal: St august 13, 2008 22:57:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Npíšu a ujasním to zítra...teď bylo moc piv...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kuba4
Hifi inventar


Založený: 08 október 2006
Príspevky: 3915

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 07:30:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Guru napísal:
Len som nemal odvahu to sem písať.


Čeho se bojíš? Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6931

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 07:47:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Tedy pár slov vysvětlení: na vstupních destičkách pro 222 je nutné pro nesymetrický vstup přizemnit vskutku mínus vstup - původní idea byla externí propojení zemí ( koster ) obou přístrojů zvláštním vodičem ( protože zdroj signálu má v naprosté většině případů spojenou pracovní zem i kostru, byl by v tomto případě přizemněn minus vstup na stranu zdroje signálu, což je teoreticky nejlepší ). V praxi se ovšem toto řešení ukázalo jako nešikovné, neboť málokterý zdroj signálu má zemní zdířku, takže je nutné minus vstup přizemnit tak, jak píše Pavel ( navíc když jsem zkoušel oba způsoby, ukázaly se být z hlediska odstupu rovnocenné ). Na vstupní destičce je proto nutné dodatečně propojit patřičné body kouskem vodiče, jak ukazuje přiložené foto... Doufám, že mi tuto menší vadu na kráse prominete... Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1906
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 07:52:52    Predmet: Odpovedať s citátom

presne takto som to vcera spravil a hra to bozsky ..
a s dispre este lepsie Smile

teraz mi vrta v hlave prepinac vstupov - su riesenia jednoduche a lacne a riesenia dobre ... Confused
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
tom
Hifista


Založený: 17 jún 2007
Príspevky: 100

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 08:24:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Petrkp ve vlákně : http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=3159 už něco
má a určitě to bude ok Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 08:29:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky Pavle, teď je to důkladně vyjasněné.

Ad přepínače vstupů - se mnou je problém, neboť jsem purista Laughing , a prohazuji kabely. PetrKp se zabýval řešením, které by podle mě mohlo být velmi dobré, věřím, že se s námi podělí o zkušenosti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1906
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 08:38:05    Predmet: Odpovedať s citátom

petrkp-a som sa snazil oslovit prostrednictvom jeho adresy na czechaudio.com
verim ze nie som sam kto by mal o taky prepinac vstupov zaujem, mozno by sa naslo dost zaujemcov aj na group buy - popri doskach by sa mohli zviest aj mikroprocesory ..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 09:10:46    Predmet: Odpovedať s citátom

ferenc: poslal jsem Vám e-mail.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1906
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št august 14, 2008 09:26:14    Predmet: Odpovedať s citátom

vdaka moc, napisal som mu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: Pi august 15, 2008 17:04:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosím uživatele Majco, aby se mi ozval do e-mailu. Je to jediný, s kým nemám vyjasněnou distribuci osazeného modulu, zřejmě dovolená.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
TonyB
Hifi obsluha


Založený: 18 júl 2008
Príspevky: 17
Bydlisko: Toronto

PríspevokZaslal: Po august 18, 2008 19:39:29    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
II. kolo

Je pravděpodobné, že v září by mohlo odstartovat 2. kolo výroby PCB, tentokrát by šlo zřejmě jen o dodávky PCB + dokumentace.


Mam zajem, i o osazene desky.

TonyB
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
N.A.
Hifi expert


Založený: 01 marec 2007
Príspevky: 1036
Bydlisko: Ústí nad Labem

PríspevokZaslal: Po august 18, 2008 21:21:59    Predmet: ZVUK Odpovedať s citátom

Tak jsem vopruboval jak to hraje. Zvuk je pěkně čistý a rozlišený, ale dost světlý- tenký chybí těla nástrojů-jako by Johnny Frigo odložil své housle a vzal si nějaký kus trámu na který si natáhl struny, saxofon nemá svůj typický témbr, výšky na sebe poutají pozornost a spodky jsou vlažné. Po zkušenostech z minula jsem sáhl do vstupního filtru a ejhle, je tu velni dobře hrající předzesilovač. NEDOPORUČUJU v žádném případě vynechat kondíky C10,13, naopak filtr naladit pod 200kHz!
Zavolal jsem tuto zprávu známému, který koupil osazenou desku, abych si ověřil správnost cesty. Volal mi, že u něj mam flašku, že to po úpravě hraje jak z praku.

Ale pokud se to někomu líbí v navrženém stavu, nehodlám mu to vymlouvat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6931

PríspevokZaslal: Po august 18, 2008 21:34:21    Predmet: Odpovedať s citátom

A s jakým koncem ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10821
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 18, 2008 22:04:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Filtr na 200 kHz udělá z kusu trámu stradivárky, ach jo ... Shocked
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
alenzo
Nádejný hifista


Založený: 07 máj 2007
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Po august 18, 2008 23:41:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Předem musím poděkovat PMA, že dal k dispozici za velmivelmi přijatelný
peníz krásně hrající předek.

Tím kámošem N.A. jsem byl já. A musím změnu zvukového charakteru tak jak ji N.A. popsal potvrdit. Předtím jsem hrál na buffer od PMA a krátce na GTH-1- taktéž výborná práce od PMA. Jako konec používám mírně poupravený stařičký NAD 214. Je mi jasné, že NAD má své limity. Doufám, že nebude PMA vadit výměna odporu na pozici filtru.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2008 07:02:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Výměna odporu mi samozřejmě nevadí, přizpůsobte si individuálně svému vkusu a aparatuře. Jen berte v úvahu, že se k odporu ve filtru připočte okamžitý odpor potenciometru (v závislosti na natočení), který je při 10k pot a buzení z nízké impedance až 2,5 kohm (1/4 z 10k). Může se stát, že na jiném aparátu bude výsledek jiný - předzesilovač je "filtrem" pro výkonový zesilovač.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
N.A.
Hifi expert


Založený: 01 marec 2007
Príspevky: 1036
Bydlisko: Ústí nad Labem

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2008 07:30:50    Predmet: Odpovedať s citátom

To KAZZATEL
Já jsem použil konec z mého int.DUSSUN V6i jde zvlášť použít PRE i END(vstupní filtr hodně pod 200kHz, bipolár 2x300W) protože se s tou 380 nějak moc mazlíš.
To OPA
chybí Ti více praxe, při simulacích v PC na to jak to hraje bohužel nikdy nepřijdeš

To PMA
dnes má valná většina zesilovačů udáno -3dB na 100kHz i JC2. doporuč vhodnou kombinaci R/C do filtru. díky(já zatím zvětšil R na 3k3, neměl jsem vhodné hodnoty C) Díky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19764

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2008 07:49:03    Predmet: Odpovedať s citátom

N.A.: uvědom si, že Tvůj názor/vkus nemusí být univerzální. To je OK a nic proti tomu nemám. Přikládám frekvenční char. s mým doporučeným filtrem, pro potenciometr na maximu/minimu a ve středu odporové hodnoty.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6931

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2008 07:52:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Problém nebude v Dispre, protože ten má šířku pásma pro plný rozkmit mnohem vyšší ( a tím i bez problému zvládne případné intermodulace s vnuceným vf signálem ), nýbrž v malé výkonové šířce použitého konce ( který je asi na vf intermodulace háklivější...).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Predzosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 52, 53, 54  Ďalšia
Strana 12 z 54

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist